تمرین تنوع سازمانی در سراسر جهان
تنوع سازمانی در غرب
تمرین تنوع سازمانی در سازمانهای معاصر در سرتاسر جهان بینشهایی را در مورد اینکه چگونه تبعیض، آزار و اذیت و تعصب بر اساس جنسیت و سایر گروههای اقلیت خود را نشان میدهد، ارائه میدهد. به عنوان مثال، در غرب، معمول است که کارمندان در سخنان خود و ارتباط با همکاران خود از نظر سیاسی درست عمل کنند. این بدان معناست که معمولاً نمی توان انتظار اظهارات نژادپرستانه و جنسیتی را در محل کار داشت. احساس ریشهدار درستی و رفتار صحیح سیاسی به این معنی است که مدیریت ارشد مجبور نیست در مورد اصول تنوع سازمانی و تمرین فرصتهای برابر زحمت بکشد. برای این موضوع، اکثر شرکتهای غربی کارفرمایان با فرصتهای برابر هستند که در آن مأموریت سازمانی واضح این است که اطمینان حاصل شود که محل کار عاری از تبعیض است. با گفتن آن، لازم به ذکر است که این بدان معنا نیست که غرب عاری از تبعیض و آزار جنسی است. در مقابل، علیرغم بهترین تلاش های مدیریت ارشد، موارد متعددی از تبعیض و آزار جنسی علیه زنان وجود دارد که اغلب منجر به شکایت های طولانی و پرهزینه علیه شرکت ها می شود. در واقع، در گذشتهی نه چندان دور، حتی شرکتها و بانکهای سرمایهگذاری موفق نیز هدف شکایتها و دعاوی دستهجمعی در ایالات متحده و اروپا بودهاند.
تنوع سازمانی در شرق
از سوی دیگر در شرق می توان انتظار داشت که فرهنگ سازمانی نسبت به زنان خصمانه باشد. بدون اینکه واقعاً بگوییم فرهنگ محیط کار ضد زنان است، لازم به ذکر است که از نظر چندین پارامتر فرهنگی، غالباً محل کار در چین، هند و سایر کشورهای آسیایی مردسالارانه، تحت سلطه مردانه و تبعیض آمیز است. علیه زنان البته، ظهور بخش خدمات و اقدام هماهنگ دولت ها برای جلوگیری از این تمایلات تا حدی، زیرا اکثر شرکت های بخش خدمات در بخش های IT و BPO سیاست های روشن و سختگیرانه ای در برابر تبعیض و آزار و اذیت دارند. جنبه کلیدی در اینجا این است که همانطور که مدل فرهنگی هافستد نشان می دهد، تأثیر فرهنگ بر محیط کار بسیار زیاد است. با توجه به این واقعیت که فرهنگ در بسیاری از کشورهای آسیایی محافظه کارانه و مردسالارانه است، می توان انتظار داشت که این جنبه بر رفتار محیط کار تأثیر بگذارد. جدای از این، این واقعیت که بسیاری از زنان در شرکتهای آسیایی به دلیل ترس از انگ و خلاف هنجار رفتار تبعیضآمیز را تحمل میکنند، نشاندهنده قابل توجهی از تنوع سازمانی در این شرکتها است.
تفاوت شرق و غرب
تفاوت اساسی بین اعمال تنوع سازمانی در غرب و شرق در این است که در حالی که در موارد اول، موارد تبعیض و آزار و اذیت اغلب به دادگاه ختم میشود، در کشورهای آسیایی تمایل به این است که این جنبهها را زیر فرش بکشند. نسبت به اقدام علیه عاملان در گذشته اخیر، انبوهی از پرونده ها در شرکت های آسیایی وجود داشته است که در آن زنان آشکارا ظاهر شده و به طور رسمی از تبعیض و آزار شکایت کرده اند. این نتیجه آگاهی بیشتر و اقدام هماهنگ فعالان و دولتهایی است که توسط گروههای حقوق زنان تحت فشار قرار گرفتهاند تا علیه متخلفان اقدام کنند و اطمینان حاصل کنند که تبعیض و آزار و اذیت به یک هنجار و نه استثنا تبدیل نمیشود. همچنین در چین و هند، قوانین سختگیرانه ضد آزار و اذیت در سال گذشته تصویب شده است که امیدواریم زنان را تشویق کند تا جرایم و موارد آزار جنسی را به مقامات گزارش دهند. برخی از مفاد قوانین تصویب شده شامل گزارش دهی ناشناس، تشکیل کمیته ای برای رسیدگی به موارد مزاحمت و تبعیض و مجازات شدید شرکت ها برای متخلفان به جای اخطار و اخراج آنها است.
افکار بسته
در نهایت، باید به خاطر داشت که تمرین تنوع سازمانی باید از درون نشات بگیرد و نه اینکه از عوامل بیرونی تحمیل شود. ما میتوانیم تا آنجا که ممکن است قوانین بیشتری را تصویب کنیم، اما بدون تغییر در نگرش همه سهامداران، تبعیض جنسی و آزار و اذیت به سازمانها و جامعه ادامه خواهد داد.
بدون نظر