مهارت های ارتباطی و رشد شخصیت

شخصیت به ویژگی‌ها، سبک، رفتار، طرز فکر، نگرش، شیوه منحصربه‌فرد او در درک چیزها و دیدن جهان اشاره دارد. عوامل ژنتیکی، پیشینه‌های خانوادگی، فرهنگ‌های متنوع، محیط، موقعیت‌های کنونی نقشی ضروری در شکل‌گیری شخصیت دارند. نحوه رفتار شما با دیگران نشان دهنده شخصیت شماست. فردی با شخصیت خوشایند مورد قدردانی و احترام همه است.

مهارت‌های ارتباط مؤثر نقش مهمی در تقویت شخصیت دارد. ارتباط به افراد کمک می کند تا خود را به متقاعد کننده ترین شکل بیان کنند . افکار، احساسات و دانش شما باید به مطلوب‌ترین شکل منتقل شود و مهارت‌های ارتباطی مؤثر نیز به شما کمک می‌کند.

یک شخص باید واقعاً خوب صحبت کند تا علامتی از خودش بگذارد. به یاد داشته باشید، اگر در هنر بیان واضح و قانع کننده ترین روش خود تسلط نداشته باشید، هیچ کس شما را جدی نمی گیرد.

همه مردم از مهارت های ارتباطی عالی برخوردار نیستند. آنها همان را با زمان و تمرین به دست می آورند. افرادی که مهارت های ارتباطی بالایی دارند، نسبت به افرادی که در برقراری ارتباط مشکل دارند، شخصیت بهتر و تاثیرگذاری دارند زیرا تعامل با دیگران برای آنها چالشی نیست. افرادی که دارای مهارت های ارتباطی موثر هستند می توانند به راحتی با سایر افراد اطراف خود اعم از همکاران، همسالان، خانواده و غیره گفتگو کنند.

مهارت های ارتباط موثر باعث تقویت پیوند بین افراد می شود . همچنین گفته می شود که باعث بهبود روابط بین فردی با افراد دیگر می شود.

انتخاب دقیق کلمات برای مهارت های ارتباط موثر ضروری است. شما واقعاً باید بدانید که چه چیزی صحبت می کنید. شما هرگز نمی دانید چه چیزی ممکن است به طرف مقابل آسیب برساند. حتی به این فکر نکن که با کسی بی ادبی کنی.

قانع کننده صحبت کنید تا طرف مقابل بفهمد قصد دارید با چه چیزی ارتباط برقرار کنید. سبک صحبت کردن شما تأثیر فوق العاده ای بر شخصیت شما دارد. آهسته صحبت کردن همیشه کمک می کند زیرا به شما امکان می دهد کلمات مناسب را پیدا کنید و همچنین نشان دهنده تفکر است. بر کلمات مهم و مرتبط تاکید کنید تا طرف مقابل متوجه اهمیت آن شود.

صحبت کردن با اعتماد به نفس، کلید یک شخصیت تاثیرگذار و عالی است. هنگام تعامل با دیگران علائم عصبی را نشان ندهید. هیچ فایده ای برای عصبی بودن وجود ندارد مگر اینکه و تا زمانی که خودتان از آنچه می گویید مطمئن نباشید. ارتباط چشمی مناسبی را با طرف مقابل ایجاد کنید. هنگام تعامل با طرف مقابل به اطراف نگاه نکنید.

مراقب زبان بدن خود باشید . زبان بدن صحیح باعث افزایش اعتماد به نفس می شود که شخصیت فرد را بیشتر تقویت می کند. هنگام صحبت کردن با چیزهای اطراف خود کمانچه نزنید.

در مورد تلفظ کلمات بسیار خاص باشید . اگر از نحوه تلفظ یک کلمه خاص مطمئن نیستید، در گفتار خود از آن اجتناب کنید. تلفظ اشتباه کلمات باعث ایجاد حس بد در دیگران می شود.

واقعاً نیازی نیست با لهجه جعلی صحبت کنید تا ثابت کنید مهارت های ارتباطی عالی دارید. از کپی برداری از دیگران خودداری کنید. یک فرد باید سبک خاص خود را داشته باشد تا از بقیه جدا شود. سخن گفتن به طور واضح شخصیت فرد را تقویت می کند و او را از دیگران متمایز می کند.

با کلمات بازی نکنید. هرگز سعی نکنید کسی را فریب دهید زیرا ممکن است بعداً در دام بیفتید. همیشه باید چیزها را مستقیماً سر اصل مطلب گفت.

برای داشتن مهارت های ارتباطی موثر، شنونده خوب و صبور بودن مهم است . توجه داشته باشید که آیا طرف مقابل به شما گوش می دهد یا خیر. در صورت پرس و جو یا سردرگمی به طرف مقابل نیز اجازه دهید صحبت کند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *