چابکی سازمانی زمانی است که یک شرکت بتواند به سرعت خود را با تغییرات محیط کسب و کار خود سازگار کند. چابک بودن به این معنی است که یک سازمان می تواند استراتژی های خود را به طور موثر تنظیم کند تا به بازارهای در حال تغییر، فناوری های جدید و رقابت واکنش نشان دهد.
چابکی سازمانی همچنین بر ایجاد یک محیط کاری و فرهنگ مشارکتی تر و خلاقانه تر متمرکز است. این میتواند به معنای استفاده از فناوریهای جدید برای سادهسازی فرآیندها یا فعال کردن همکاری بین تیمی برای موفقیت بهتر پروژه باشد.
درباره نویسنده:
سعید زاهدی کارشناس چابکی سازمانی و مقیاس پذیری است.ایشان مدرک کارشناسی ارشد مدیریت را دارا می باشد.سعید زاهدی معتقد است که امروزه یادگیری سریع یک ابرقدرت است.با سلاح یادگیری به جنگ آینده بروید.
چرا این مهم است؟
امروزه تغییر و ابهام در تجارت همه جا وجود دارد. شما هرگز نمی دانید کسب و کار شما ممکن است با چه شگفتی هایی روبرو شود. بازارها تغییر می کنند، مشتریان تغییر می کنند، فناوری همیشه در حال توسعه است و جهان پر از رویدادهای غیرمنتظره است.
سازمان ها باید چابک باشند تا بتوانند به طور موثر واکنش نشان دهند و سازگار شوند. این به آنها کمک می کند تا رشد کنند، در هزینه ها صرفه جویی کنند و بتوانند تقاضا را برآورده کنند.
عناصر کلیدی چابکی سازمانی
4 عنصر کلیدی چابکی سازمانی
هنگام بررسی چابکی سازمانی، چهار عنصر کلیدی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:
- چابکی رهبری: رویکردی جامع برای رهبری و مدیریت تغییر. این شامل همکاری و ارتباط بین تیمی است.
- چابکی فرهنگی: درک، ترکیب و کار در زمینه های مختلف فرهنگی.
- چابکی تجاری: انعطاف ساختاری و عملیاتی مدل عملیاتی یک کسب و کار.
- چابکی شغلی: برای حمایت از مسیرهای شغلی انعطاف پذیر بدون مرز با استعداد و سیستم عملکرد سازگار.
نحوه پیاده سازی چابکی
توانایی بهبود یا اجرای چابکی ریشه در فرهنگ شرکت دارد. سازمان ها باید فرهنگی را تسهیل کنند که آشکارا تغییرات را پذیرا باشد و مایل به انطباق با سناریوهای جدید باشد.
برخی از استراتژی های مهم برای اجرای چابکی عبارتند از:
- داشتن یک ذهنیت متمرکز بر رشد و یادگیری. این شامل برنامه های مربیگری و آموزشی منظم، همیشه به دنبال بازخورد، و یافتن مداوم راه های جدید برای یادگیری و رشد است.
- اقدام سریع بر اساس فرصت ها بخش عمده چابکی شناخت فرصت ها قبل از دیگران، عمل کردن بر اساس آنها و ایجاد تغییرات سریعتر از دیگران است.
- انعطاف پذیر بودن با منابع چابکی فرصت تغییر نقش افراد، جابجایی در تیم ها و روان بودن با منابع را تشخیص می دهد. این امر فرآیندهای تصمیم گیری را سرعت می بخشد و ایجاد تغییر را آسان تر می کند.
- همیشه با ارزش های اصلی پیشرو است. حفظ ارزشهای اصلی بهعنوان نیروی محرکه عملیات، سازمانها را در مسیر درست حرکت میدهد.
سازمان های موفقی که چابک کار می کنند
بسیاری از شرکتهای بزرگ از چابک استفاده میکنند تا به آنها در مقیاسبندی و سازگاری مداوم و مرتبط ماندن کمک کنند. برخی از بهترین نمونههای سازمانهای موفق چابک :
- راه حل های دیجیتال لگو تیمهای لگو از اسپرینت و اسکرام استفاده میکنند که روشهای چابک هستند. علاوه بر این، آنها یک چارچوب SAFe را برای بهبود همکاری و کاهش کارهای تکراری پیاده سازی کرده اند.
- سرگرمی تعاملی سونی. SIE همچنین یک برنامه SAFE را اجرا کرد تا امکان همکاری بهتر بین بسیاری از مهندسان شرکت فراهم شود. با انجام این کار، آنها توانستند زمان برنامه ریزی و زمان توقف را کاهش دهند.
- بانک بارکلیز بارکلیز با ارائه منضبط چابک (DAD)، اولین مربیگری چابک را برای افراد اجرا کرد. این به آنها کمک کرد تا به بهبود بهره وری و ساده کردن فرآیندها کمک کنند.
افکار نهایی
چابکی به سازمان ها کمک می کند تا از رقبا جلوتر بمانند و به تلاطم و تغییر واکنش نشان دهند. به این ترتیب، همه شرکتها باید رویکرد چابکتری را در نظر بگیرند. می تواند به بهبود جنبه های مختلف یک سازمان کمک کند و در بلندمدت منجر به رشد و توسعه موفق شود.
اگر سازمان شما به دنبال ابزاری برای مدیریت چابکی در دنیای همیشه در حال تغییر و تحول است، لطفا همین الان با سعید زاهدی(کارشناس چابکی سازمانی)تماس بگیرید.
ارتباط باسعید زاهدی:
09173202100
بدون نظر