کوچینگ رهبری برای مدیران عامل: کمک به بهترین رهبران برای بهتر شدن
کوچینگ رهبری برای مدیران عامل: کمک به بهترین رهبران برای بهتر شدن
در دنیای تجارت پرسرعت، فوقالعاده متصل و بیش از حد تحریکشده پس از کووید امروز، مدیران عامل اکنون بیش از هر زمان دیگری با چالشهایی مواجه هستند که از آنها میخواهد رهبران برجستهای باشند.
مدیران عامل مسئول تعیین چشم انداز، جهت و استراتژی سازمان خود هستند. آنها به عنوان مدیران ارشدی که سازمانهایشان را هدایت میکنند، باید تصمیمهای حیاتی بگیرند، روابط پیچیده را مدیریت کنند و کسبوکار خود را از طریق تغییرات مداوم و عدم اطمینان هدایت کنند. این مستلزم آن است که رهبران به طور مداوم و پیوسته در حال رشد، یادگیری و فشار دادن خود برای تکامل توانایی های رهبری خود باشند. موثرترین راه برای انجام این کار از طریق مربی رهبری مناسب است.
چه یک مدیر منابع انسانی باشید که به دنبال مربیگری برای مدیر عامل یا مدیران اجرایی C Suite هستید، یا مدیر عاملی هستید که سرمایه گذاری در مجموعه مهارت های خود را در نظر می گیرد، راهنمای نهایی کوچینگ اجرایی را بخوانید تا به شما کمک کند فرصت های توسعه رهبری موجود برای مدیر عامل امروز را درک کنید.
CEO Coaching چیست؟
کوچینگ مدیر عامل یک کوچینگ انفرادی است که رویکردی مبتنی بر دادههای قابل اندازهگیری را برای تسریع عملکرد رهبری اتخاذ میکند.
کوچینگ رهبری در سطح مدیر عامل مشابه مربیگری رهبری برای سایر مدیران است که مستلزم آن است که رهبران با یک مربی رهبری با تجربه کار کنند تا نقاط قوت و ضعف منحصر به فرد خود را شناسایی کنند، اهداف مربیگری واضح و قابل اندازه گیری را شناسایی کنند و استراتژی های عملی برای غلبه بر نقاط ضعف خود یا تسریع نقاط قوت موجود ایجاد کنند. ، برای رسیدن به اهداف عملکرد شخصی و سازمانی و فراتر از آن.
کوچینگ اجرایی مدیر عامل موثرترین راه برای همه رهبران و حتی باتجربه ترین مدیران عامل برای تسریع توسعه رهبری، مهارت های رهبری و سازگاری سریع با شرایط در حال تغییر است.
آیا یک مدیر عامل به مربی نیاز دارد؟
نه. هر مدیر عاملی به مربی نیاز ندارد. آیا هر مدیر عاملی می تواند از داشتن مربی مناسب بهره مند شود؟ آره. مربی رهبری مناسب در زمان مناسب می تواند به عنوان یک کاتالیزور عمل کند، چه رهبر در حال مبارزه باشد و چه شگفت انگیز. مدیران عامل برای رسیدن به حداکثر پتانسیل خود به یک مربی نیاز دارند. مربیان مدیر عامل به عنوان هیئت مدیره صداگذاری مدیر عامل عمل می کنند، مفروضات را آزمایش می کنند و به عنوان یک راهنمای عینی برای کمک به آنها در موقعیت های پیچیده عمل می کنند.
نیاز به مربیگری مدیر عامل
مدیران عامل در محیط هایی به سرعت در حال تغییر هستند که می توانند فرار، نامطمئن، پیچیده و مبهم باشند، و همانطور که هر مدیر عامل فعلی یا سابق به شما خواهد گفت – مدیران عامل ممکن است همه پاسخ ها را نداشته باشند. مربی اجرایی مناسب می تواند به عنوان یک متحد قدرتمند عمل کند.
مربیگری رهبران کسب و کار می تواند به آنها کمک کند تا ذهنیت رشد خود را توسعه دهند، تغییرات را در آغوش بگیرند و سازمان خود را در زمان های دشوار با اطمینان رهبری کنند.
تفکر رویایی
یک مدیر عامل باید چشم اندازی روشن و الهام بخش از اینکه شرکت به کجا می رود داشته باشد. این چشم انداز باید مبتنی بر درک عمیق از نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای شرکت باشد. به عنوان مثال، بنیانگذار و مدیر عامل تسلا، ایلان ماسک، چشم انداز روشنی برای ایجاد آینده ای پایدار و متحول کردن صنعت حمل و نقل با خودروهای برقی و انرژی های تجدیدپذیر دارد. چشم انداز او رشد و نوآوری شرکت را هدایت کرده است.
برنامه ریزی استراتژیک
یک مدیر عامل باید بتواند برای موفقیت بلندمدت شرکت برنامه ریزی کند و تصمیمات استراتژیک در مورد عملیات روزانه بگیرد تا اطمینان حاصل شود که شرکت در مسیر خود باقی می ماند. این امر مستلزم درک عمیق صنعت شرکت، روندهای بازار و چشم انداز رقابتی است. به عنوان مثال، تیم کوک، مدیر عامل اپل، با تغییر تمرکز از فروش سخت افزار به خدمات و درآمد مبتنی بر اشتراک، برنامه ریزی استراتژیک شرکت را با موفقیت رهبری کرد. این تغییر به اپل کمک کرد تا مزیت رقابتی خود را حفظ کند و درآمد خود را افزایش دهد.
ارتباط موثر
یک مدیر عامل باید بتواند به طور واضح و مؤثر با کارکنان، سهامداران و سایر ذینفعان ارتباط برقرار کند. این شامل توانایی انتقال چشم انداز، اهداف و استراتژی های شرکت به شیوه ای قانع کننده است. به عنوان مثال، ساتیا نادلا، مدیر عامل مایکروسافت به دلیل مهارتهای ارتباطی مؤثرش که به متحد کردن نیروی کار متنوع شرکت و ایجاد نوآوری کمک کرده است، تحسین شده است.
مهارت های تصمیم گیری قوی
یک مدیر عامل باید بتواند بر اساس اطلاعات ناقص تصمیمات سریع و موثر بگیرد. آنها همچنین باید در صورت لزوم مایل به پذیرش ریسک های حساب شده باشند. به عنوان مثال، جف بزوس، مدیر عامل آمازون، به خاطر تمایل خود به ریسکپذیری، مانند سرمایهگذاری در فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی و دستیارهای صوتی، که به متحول کردن شرکت و افزایش رشد کمک کرده است، مشهور است.
تطبیق پذیری
یک مدیر عامل باید بتواند خود را با شرایط متغیر تطبیق دهد و استراتژی شرکت را در صورت نیاز تنظیم کند. این امر مستلزم توانایی پیش بینی و پاسخگویی به تغییرات بازار، نیازهای مشتری و فناوری های نوظهور است. به عنوان مثال، در طول همهگیری COVID-19، کوین جانسون، مدیر عامل استارباکس، به سرعت استراتژی شرکت را برای تمرکز بر سفارشهای دیجیتال و پیکاپ بدون تماس، که به حفظ تعامل و درآمد مشتری کمک کرد، تطبیق داد.
هوش هیجانی
یک مدیر عامل باید از هوش هیجانی بالایی برخوردار باشد تا بتواند احساسات خود و دیگران را درک و مدیریت کند. این شامل توانایی ایجاد روابط قوی با کارمندان، مشتریان و شرکا و قادر به هدایت پویایی های پیچیده بین فردی است. به عنوان مثال، مری بارا، مدیر عامل جنرال موتورز، به دلیل توانایی خود در ایجاد روابط قوی با کارکنان و پرورش فرهنگ همکاری و نوآوری شناخته شده است.
تیم سازی
یک مدیر عامل باید بتواند تیمی با عملکرد بالا بسازد و رهبری کند. این مستلزم توانایی شناسایی و استخدام استعدادهای برتر، ایجاد فرهنگ همکاری و مسئولیت پذیری و ارائه بازخورد و فرصت های توسعه مداوم است. به عنوان مثال، ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل به دلیل توانایی او در ایجاد و ایجاد انگیزه نیروی کار با استعداد که به نوآوری و رشد اختصاص دارد، ستایش شده است.
پیمایش تغییر
تغییر می تواند مخل و چالش برانگیز باشد، اما در تجارت ثابت است.
حتی موفق ترین مدیران عامل نیز می توانند از داشتن یک مربی رهبری بهره ببرند تا به آنها کمک کند تا تغییرات را به طور موثرتری هدایت کنند. مربیگری رهبری مدیر عامل می تواند به مدیران عامل کمک کند تا با ارائه ابزارهایی برای آنها در تغییر تغییر کنند:
- تصمیم گیری بهتر
- مدیریت مقاومت
- برقراری ارتباط موثر
- سازمان خود را از طریق عدم اطمینان هدایت کنند
مدیران عاملی که با اطمینان می توانند سازمان خود را از طریق تغییر هدایت و رهبری کنند، احتمال موفقیت بیشتری دارند.
چه زمانی یک مدیر عامل باید یک مربی رهبری در نظر بگیرد؟
در Skyline G ما معتقدیم که رهبران به دنیا نمی آیند، بلکه ساخته می شوند و هر زمانی زمان خوبی برای مربیگری و پیشرفت است. با این حال، برخی رویدادهای خاص وجود دارد که می تواند نشان دهد که ممکن است زمان در نظر گرفتن برخی جلسات مربیگری فرا رسیده باشد.
هنگامی که یک مدیر عامل با چالشی روبرو می شود که ممکن است مانع اثربخشی او به عنوان یک رهبر شود یا چالش های رایج زیر، یک مدیر عامل ممکن است بخواهد مربیگری را در نظر بگیرد:
1) انتقال به نقش جدید
در یک انتقال، زمان بسیار مهم است.
اگر یک مدیر عامل در حال انتقال به یک نقش جدید است، یک مربی اجرایی خوب می تواند به اطمینان از انتقال سریعتر و موفق تر کمک کند. یک مربی مدیر عامل میتواند به شما امتیاز لازم را برای ضربه زدن به زمین بدهد و با اطمینان در مرحله انتقال حرکت کنید و در عین حال مهارتهای لازم را برای پیشرفت در نقش جدیدتان بهبود ببخشد.
2) مواجهه با یک چالش مهم
اگر یک مدیر عامل از طریق چالش ها و بحران های مهم مدیریت کند، یک مربی می تواند به مدیر عامل کمک کند تا سازمان را سریعتر از طریق بحران ها هدایت کند.
انتقال از مدیر عامل سابق به مدیر عامل جدید، مدیریت انتظارات ذینفعان، مقابله با مقاومت کارکنان در برابر تغییر، هدایت سیاست های اداری و برنامه ریزی جانشین پروری ، همگی چالش های رایج و مهمی هستند.
3) احساس گیر افتادن یا راکد بودن
اگر یک مدیر عامل احساس کند که پیشرفتی ندارد یا شاید سبک رهبری او مؤثر نباشد، یک مربی می تواند به شناسایی مناطق دارای پتانسیل رشد کمک کند و بازخورد فنی در مورد استراتژی های سنجش پیشرفت و چگونگی غلبه بر موانع ارائه دهد.
4) تلاش برای تقویت مهارت های رهبری
رشد مداوم رهبری ضروری است. اگر یک مدیر عامل بخواهد در زمینههای سخت رهبری مانند ارتباطات و هوش هیجانی پیشرفت کند، ممکن است بخواهد یک مربی را در نظر بگیرد تا به او کمک کند تا این مهارتها را توسعه دهد و به یک رهبر مؤثرتر تبدیل شود.
5) پس از دریافت بازخوردی که حاکی از نیاز به بهبود است
اگر یک مدیر عامل بازخوردی از ذینفعان دریافت می کند که نشان می دهد بهبود لازم است، ممکن است بخواهند بازخورد صادقانه بگیرند و مربیگری را برای کمک به آنها در رسیدگی به بازخوردها و توسعه استراتژی هایی برای بهبود در نظر بگیرند.
یک مربی رهبری می تواند پشتیبانی، راهنمایی و بینش عمیق تر و استراتژی هایی را برای کمک به مدیر عامل برای غلبه بر موانع در راه دستیابی به بهبود پیشنهادی ارائه دهد.
نمونه برنامه اقدام مربیگری مدیر عامل
فرآیند کوچینگ مدیر عامل با ایجاد یک خط پایه از وضعیت فعلی رهبر از منظر مهارت و همچنین نگاه کل نگر به حرفه، سابقه حرفه ای و فرصت ها و چالش های مدیر عامل آغاز می شود. تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی ممکن است شامل ارزیابی هایی مانند 360 برای جمع آوری بازخورد از همتایان، هیئت مدیره، مشتریان و گزارش های مستقیم باشد. ارزیابیهای دیگر ممکن است به ویژگیهای شخصیتی و اینکه چگونه این ویژگیها از عملکرد آنها حمایت میکنند یا مانع آن میشوند، نگاه کنند.
یک مربی مدیر عامل به طور خاص چه کاری انجام می دهد؟
یک مربی مدیر عامل مستقیماً با مدیران عامل کار می کند تا اهداف قابل اندازه گیری خاص را شناسایی کند و با مدیر عامل در یک دوره زمانی شش ماهه یا بیشتر برای یادگیری، اعمال و تسلط بر رفتارهای جدیدی که امکان دستیابی به اهداف تعیین شده را فراهم می کند، کار می کند.
یک نمونه برنامه مربیگری اجرایی ممکن است چیزی شبیه به این باشد:
مرحله 1 – ارزیابی وضعیت فعلی – نقاط قوت، فرصت های توسعه، چالش ها و اولویت ها را حل می کند.
مرحله 2 – اهداف کوچینگ و معیارهای مرتبط را شناسایی کنید.
مرحله 3 – اهداف مربیگری را با اجزای کلیدی از جمله هیئت مدیره، همتایان و شریک منابع انسانی (در صورت وجود) تأیید کنید.
مرحله 4 – به طور منظم با مربی ملاقات کنید تا در مورد چالش ها و موفقیت بحث کنید و از مربی برای اعمال رفتارها و مهارت های جدید بینش کسب کنید.
مرحله 5 – اندازه گیری اثربخشی فرآیند کوچینگ از طریق ارزیابی تعامل پس از مربیگری.
مرحله 6 – موفقیت ها و معیارهای تعامل مربیگری را گزارش کنید.
مدیران عامل موفقی که از مربیان رهبری استفاده کرده اند
تحقیقات و شواهد زیادی برای حمایت از اثربخشی مربیگری رهبری برای مدیران عامل وجود دارد. در اینجا چند نمونه از مدیران عامل موفقی که از روابط مربیگری خود حمایت می کنند آورده شده است:
بیل گیتس – به عنوان یک پیشگام در فناوری، یکی از بنیانگذاران مایکروسافت و یکی از موفق ترین مدیران اجرایی تاریخ، بیل گیتس یک یا دو چیز در مورد رهبری می داند. او درباره اینکه چگونه تجربهاش با مربیگری رهبری، او را به یک رهبر بهتر تبدیل کرده و مهارتهایش را بهبود بخشیده است، صحبت کرده است.
اریک اشمیت – با بیش از یک دهه در راس گوگل، اریک اشمیت به عنوان یکی از موفق ترین مدیران عامل در فناوری مورد ستایش قرار می گیرد. اگر از او راز موفقیتش را بپرسید؟ مربیگری رهبری. او تجربه مربیگری خود را به عنوان بخش مهمی در شکل دادن به مدیر اجرایی بهتر و دستیابی به افتخاراتی که به دست آورده است می داند.
استیو جابز – بنیانگذار و مدیر عامل رویایی اپل، که استاندارد بی نظیری از موفقیت را تعیین کرد. او با سبک رهبری متمایز، اطرافیان خود را الهام بخش و به چالش کشید. آیا می توانید مربیگری استیو جابز را تصور کنید؟ سورئال.
مگ ویتمن – به عنوان مدیر عامل سابق eBay و مدیر عامل فعلی Quibi، مگ ویتمن یک یا دو چیز در مورد رهبری موفق می داند. و به گفته او، مربیگری رهبری نقش اساسی در سفر او برای تبدیل شدن به یک مدیر اجرایی بهتر ایفا کرد.
حتی موفق ترین مدیران عامل و رهبران شرکت می توانند از مربیگری رهبری خوب بهره مند شوند. فقط برای مربیگری باز باشید و به دنبال مربیانی باشید که واقعاً می توانند به دستیابی به اهداف کمک کنند.
داده های عملکرد و بازگشت سرمایه مربیان مدیر عامل
مشخص شده است که مربیگری رهبری دارای بازگشت سرمایه مثبت (ROI) هم برای افراد و هم برای سازمان ها است. تحقیقات انجام شده توسط فدراسیون بین المللی مربیان (ICF) در سال 2019 نشان داد که کوچینگ منجر به بازگشت سرمایه متوسط 3.44 برابر سرمایه گذاری اولیه می شود .
علاوه بر این، مطالعه ای که در سال 2015 در مجله بین المللی کوچینگ و مربیگری مبتنی بر شواهد منتشر شد، نشان داد که بازگشت سرمایه (ROI) کوچینگ 7 برابر سرمایه گذاری اولیه است. این مطالعه شامل 21 رهبر بود که در یک دوره شش ماهه مربیگری دریافت کردند و نتایج بر اساس ترکیبی از دادههای سازمانی و گزارشدهی شخصی بود.
مطالعه دیگری که در سال 2009 در هاروارد بیزینس ریویو منتشر شد، بازگشت سرمایه (ROI) مربیگری برای یک شرکت بزرگ چند ملیتی را بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که مربیگری دارای بازگشت سرمایه 529 درصدی برای مدیران ارشد و 788 درصد برای مدیران سطح متوسط است .
به طور کلی، این مطالعات نشان می دهد که مربیگری رهبری می تواند ROI مثبت قابل توجهی برای افراد و سازمان ها داشته باشد. با این حال، شایان ذکر است که اثربخشی کوچینگ فردی به تنهایی می تواند به عواملی مانند تخصص کوچ، تعهد مربی به فرآیند کوچینگ و حمایت سازمان از ابتکارات کوچینگ بستگی داشته باشد.
هاروارد بیزینس ریویو مطالعهای را منتشر کرد که نشان میدهد مربیگری تأثیر قابلتوجهی بر تعامل و حفظ کارمندان دارد. این مطالعه به تأثیر مربیگری برای مدیران اجرایی در یک شرکت Fortune 500 پرداخت و دریافت که کوچینگ منجر به بهبود در تعامل کارکنان، حفظ و بهبود نتایج کسبوکار میشود.
در حالی که هیچ پاسخ یکسانی برای تاثیر و بازگشت سرمایه مربیگری رهبری وجود ندارد، دادههای مطالعاتی و تحقیقات نشان میدهد که کوچینگ میتواند ابزار قدرتمندی برای بهبود اثربخشی تیم رهبری، مشارکت کارکنان، نتایج کسبوکار باشد و میتواند بازگشت سرمایه مثبتی ایجاد کند. ، آن را به یک سرمایه گذاری ارزشمند تبدیل می کند.
پیدا کردن یک مربی رهبری
یافتن بهترین مربی رهبری ممکن است کاری غیرممکن به نظر برسد، اما با استفاده از استراتژیهای زیر، یک مدیر عامل میتواند بهترین مربی را پیدا کند و شناسایی کند:
ارجاعات را بخواهید
یکی از مؤثرترین راهها برای یافتن یک مربی رهبری، درخواست ارجاع از همکاران، یک مربی اجرایی یا مخاطبین حرفهای است. در حالت ایده آل، رهبرانی که شما آنها را تحسین می کنید. آنها ممکن است در گذشته با یک مربی کار کرده باشند و به طور بالقوه می توانند مربی ای را که تجربه تاثیرگذاری با او داشته اند توصیه کنند.
تحقیق آنلاین
دایرکتوری ها و وب سایت های زیادی وجود دارند که مربیان رهبری را فهرست می کنند. یک مدیر عامل می تواند به صورت آنلاین برای مربیانی که در صنعت یا حوزه تمرکز خود تخصص دارند جستجو کند.
در کنفرانس ها یا رویدادها شرکت کنید
شرکت در کنفرانس های صنعتی یا رویدادهای مرتبط با رهبری یا صنعت آنها می تواند راه خوبی برای ملاقات با بسیاری از مربیان اجرایی باشد که ممکن است مناسب باشند. مربیان اجرایی در این رویدادها شرکت می کنند تا با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنند.
سازمان های حرفه ای را بررسی کنید
چندین سازمان حرفه ای وجود دارند که گواهینامه مربیان را صادر می کنند، مانند فدراسیون بین المللی مربیان (ICF). یک مدیر عامل می تواند وب سایت این سازمان ها را بررسی کند تا مربیانی را بیابد که استانداردهای خاصی را رعایت کرده و گواهینامه دریافت کرده اند.
مصاحبه با مربیان بالقوه
هنگامی که یک مدیر عامل، مربیان بالقوه را شناسایی کرد، باید با آنها مصاحبه کند تا مطمئن شود که مناسب هستند. این می تواند شامل بحث در مورد نتایج گذشته، فلسفه مربیگری، تجربه، سیستم و رویکرد آنها باشد.
مدیران عامل واقعا از کوچینگ اجرایی چه می خواهند؟
مدیران عامل اهداف و انتظارات متفاوتی در رابطه با فعالیت های مربیگری اجرایی خود خواهند داشت، اما در نهایت، مدیران عامل انتظار دارند:
- محرمانه بودن
- مسئوليت
- بازخورد عینی
- بینش عملی
- تفکر استراتژیک
اما شاید مهمتر از همه:
- رشد فردی و حرفه ای قطعی و قابل اندازه گیری
مدیران عامل میخواهند با مربیان باتجربهای همکاری کنند که بینشهای مبتنی بر داده، راهنماییهای عملی و پشتیبانی سطح بالا را برای آنها فراهم میکنند تا پتانسیل کامل خود را باز کنند و در نقشهایشان تأثیرگذارتر شوند.
در نتیجه
برای رهبران طیف وسیعی از شرکتها، از استارتآپهای تازه تاسیس تا فورچون 500 و صاحبان کسبوکارهای موفق، یک مدیر عامل مؤثر کار دشواری است که شامل مجموعهای از موضوعات پیچیده و دائماً در حال تکامل از بازاریابی گرفته تا تیمهای پیشرو است.
استفاده از خدمات کوچینگ اجرایی که به طور خاص برای مدیران عامل و سایر مدیران عالی رتبه طراحی شده است، تغییرات مثبت بلندمدتی در توانایی های رهبری و موفقیت سازمانی ایجاد می کند. رهبران با داشتن یک شخص ثالث خارجی ماهر و عینی و یک برنامه عمل واضح می توانند از مربی یاد بگیرند، عملکرد گذشته را تجزیه و تحلیل کنند و برای تصمیمات آینده تنظیم کنند – سرمایه گذاری عالی هم برای افراد و هم برای سود.
کوچینگ مدیر عامل میتواند فرصتهای زیادی را برای مدیران عاملی فراهم کند که علاقهمند به توسعه بیشتر مهارتهای خود و پیشی گرفتن از اهدافشان هستند، اما در نهایت تمایل یک مدیر عامل برای مشارکت در کوچینگ، کلید کسب بیشترین ارزش از تجربه و دستیابی به نتایج دلخواه است.
اگر میخواهید تواناییهای رهبری خود یا مدیر عامل و تیم اجرایی خود را افزایش دهید و میخواهید در مورد اینکه چگونه مربیگری مؤثر مدیر عامل میتواند به رهبران شما کمک کند تا به بالاترین پتانسیل خود برسند، بیشتر بدانید، همین امروز با مرکز کوچینگ ایران تماس بگیرید تماس بگیرید .
بدون نظر