کوچینگ:تصمیم گیری – گذر از مه بایدها و ترس ها:فصل48 کتاب مربی من 

روانشناسی مارسیا رینولدز

دکتر مارسیا رینولدز، یک متخصص معروف جهانی در حوزه تحول از طریق مذاکره است. او برنامه‌ها و رهبران را در 43 کشور مختلف آموزش داده و برای افراد بیشتری از طریق آنلاین قابل دسترسی است. او چهار کتاب برنده جایزه نوشته از جمله “ناحیه تنفس”، “زن رانده شده”، “مغز خود را هوشمند کنید” و آخرین کتاب پرفروش بین المللی خود را با نام “شخص را کوچینگ  کنید، نه مشکل” به چاپ رسانده است.

آنا به یک شغل جدید با حقوق بیشتر و مسئولیت‌های بیشتری در بخش دیگری از شرکت پیشنهاد شده بود. او رهبری تیم‌های موفق را به خوبی انجام می‌داد و به این پیشنهاد پیوست تا به تیمی که در معرض خطر بود در پیروی از او ثابت کند که او می‌تواند آنها را برگردانده و اهدافشان را به تحقق برساند. در حالیکه در مسیر رسیدن به این هدف بود، پیشنهاد جدیدی دستور او را به دست داد. او به من گفت که آماده نیست شغل جدید را بپذیرد و در پاسخ پرسش من که چطور می‌تواند این پیشنهاد را رد کند بدون بستن درهای تبلیغاتی آینده، گفت با شرایط آن در آینده مواجه شده و پس از بررسی این موضوع تصمیم می‌گیرد.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

من از او اجازه خواستم که پیش از انتخاب بهترین تصمیم را بگیرد، زیرا من می‌خواستم او را در مسیر صحیح توسعه مهارت‌های کاریش قرار دهم. بعد از این که او موافقت کرد، از او پرسیدم که خود را در موقعیت‌های دو تیم تصور کند و ببیند کدامیک بهتر است؟

او از کارهای خوب خود در تیمش صحبت کرد، مشارکت اعضای تیم در حال افزایش بود و نتایج نشان می‌دادند که آنها در راه رسیدن به اهداف سه ماهه خود هستند. اما برای او حقوق در شغل جدید بیشتر بود و او به دنبال مواجهه با چالش‌های جدید بود. او مطمئن نبود که زمان مناسبی برای تغییر شغل است. من پرسیدم که چه چیزی باعث می‌شود که برای انتخاب پست جدید زمان مناسب باشد؟

آنا به من گفت که ترک تیم فعلی می‌تواند عقبگردی در پیشرفت آنها را شروع کند اما به دلیل یادگیری چیزهای جدید از طریق پست جدید با این امر کنار خواهد آمد. من گفتم به نظر می‌رسد هر دو موقعیت زمان مناسبی برای انتخاب آنا هستند. بنابراین کدامیک برای او باعث پشیمانی کمتر خواهد شد؟

بعد از مدتی فکر، آنا گفت: «من شغل جدید را به دلخواهم دارم. فقط از اینکه مردم بگویند از تیمم دست کشیدم ترس دارم. احساس می‌کنم دارم جواب می‌دهم.»

کوچینگ  به سمت آنا رفت تا به سؤالاتش پاسخی دهد که در کمک به او برای تعریف مفهوم “فروش” و تعیین اینکه آیا این تعریف مرتبط با وضعیت فعلی اوست یا خیر، می‌تواند مفید باشد. آنا اعتراف کرد که واقعیتاً در حال فروش نیست و سپس این موضوع را که اگر شغل جدید را بپذیرد چه درهایی در برابر خود و خانواده اش باز خواهد شد، بررسی کرد.

در عرض چند دقیقه، آنا متوجه شد که اگر این پست را نپذیرد، پشیمان خواهد شد و به انتخاب خود اطمینان پیدا کرد که به کوچینگ  و یادگیری مهارت‌های لازم برای موفقیت در نقش جدیدش نیاز دارد.

وقتی باید خواسته‌ها را از بین ببریم

زمانی که در ذهن یک فرد، صداهای متناقض به نظر می‌رسد و تضاد ارزشی در ظاهر وجود دارد، تصمیم گیری دشوار است. تمرکز کوچینگ من برای کمک به مشتریانم، برای حذف بایدها و شناسایی آنچه که واقعاً می‌خواهند، است. گاهی اوقات، بایدها شرایطی هستند که باید در تصمیم گیری مورد توجه قرار گیرند. گاهی اوقات، بایدها مانعی برای دستیابی به هدف هستند که می‌خواهیم به آن دست یابیم.

تا زمانی که باورهای محدودکننده و ارزش‌های متضاد برداشته نشود، موافق تهیه لیست مزایا و معایب نیستم. با کمک یک مربی یا به صورت تکی، باید نتیجه خود را تعریف کنیم و دلایلی که باعث می‌شود این نتیجه برایمان مهم باشد را شناسایی کنیم. پس از آن، سؤال کنیم که در این موقعیت، چه چیزی برای خودمان و چه چیزی برای دیگران مهم است؟

می‌بایست تصمیم بگیریم که آیا تصمیم خود را براساس نظر دیگران بگیریم یا با توجه به متغیرهای موجود، خودمان تصمیم بگیریم. باید همچنین به این موضوع فکر کنیم که آیا در حال نگاه کردن به وضعیت با چشمان شفاف هستیم یا چشمانی داریم که به دلیل اشتباهات گذشته تار شده اند؟ صدای کدام یک از اینها قوی‌تر است؟ انتخاب بین دیگران، گذشته خودمان و شخص عاقل تری که امروز هستیم، بستگی به شرایط دارد.

وقتی درباره کاری که واقعاً می‌خواهیم انجام دهیم، صحبت می‌کنیم، باید به کلماتی که بکار می‌بریم، توجه کنیم. باید بفهمیم که پشت تردید در حرکت رو به جلو، چه چیزی قرار دارد.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

در نهایت، برای تصمیم‌گیری درباره تغییراتی که روی حرفه یا تیم می‌توانند شدید بوده و تأثیرگذارند، باید به چیزی که مربی ما می‌گوید بیشتر توجه کنیم. همچنین باید قبل از حرکت به جلو، هدف خود و واقعیت پشت گزینه‌های خود را مورد بررسی قرار دهیم.

با صداهای سرتان مکالمه داشته باشید

وقتی در تصمیم‌گیری درباره یک موضوع مهم تردید دارید، تمام دلایلی که باعث می‌شود به خودتان شک کنید را یادداشت کنید. پاسخ‌ها اغلب شامل این است که چگونه دیگران ممکن است شما را قضاوت کنند، چگونه توانایی خود را برای موفقیت قضاوت می‌کنید، از چه چیزی می‌ترسید وقتی به جلو حرکت کنید و از دست بدهید و اگر تصمیم شما به موانعی برخورد کند که فکر نمی‌کردید چگونه ممکن است اتفاق بیفتد.

برخی از مردم زندگی خود را صرف انتظارات دیگران از آنها می‌کنند بدون اینکه به رویاهای خود فرصتی بدهند. باید برایشان مانع رویاهایشان می‌شود. من اغلب به مشتریانم کمک می‌کنم تا معیارهای واقعی را که برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کنند، بیان کنند. سپس به این می‌پردازیم که امروزه از چه معیارهایی برای تصمیم‌گیری مفیدتر و کامل‌تر استفاده می‌شود.

شناسایی و ادعا کنید که کدام فرد و چه چیزی بر تصمیمات شما تأثیر می‌گذارد. سپس می‌توانید با در نظر گرفتن خواسته‌های شخصی خود و در نظر گرفتن نیازهای دیگران، گزینه‌های خود را بهتر بسنجید.

3 نکته برای روشن کردن عوامل در تصمیم گیری

به داستانی که می‌گویید درباره اینکه چه چیزی تصمیم شما را دشوار می‌کند گوش کنید، سپس به این سؤالات پاسخ دهید:

  1. حتی اگر از گفتن آن ناراحت هستید چه کاری می‌خواهید انجام دهید؟قبل از فهرست کردن دلایلی که چرا این ممکن است بهترین انتخاب نباشد، آنچه را که می‌خواهید انجام دهید، بیان کنید. زمانی که در حال توصیف اقداماتی هستید که می‌خواهید انجام دهید و فکر می‌کنید در صورت برداشتن این مراحل می‌توانید به چه چیزی برسید، خود را سرزنش نکنید. در نظر بگیرید که اگر کار دیگری را انتخاب کنید یک سال بعد از چه چیزی پشیمان خواهید شد.
  2. چه چیزی باعث می‌شود که در تصمیم گیری یا تغییر روشی که همیشه انجام می‌دهید تردید داشته باشید؟ترس‌های خود را شرح دهید و اگر در مسیری که بیشتر می‌خواهید حرکت کنید، ممکن است احساس گناه کنید. نیازها و قضاوت‌های دیگران چقدر مهم است؟ آیا می‌دانید این نیازها و ارزیابی‌ها واقعی هستند یا بدون پرسیدن فرضیاتی می‌کنید؟ صداهای موجود در ذهن خود را خلاصه کنید تا بتوانید به وضوح تشخیص دهید که چه چیزی معتبر است و چه چیزی مبتنی بر ترس است.
  3. به نظر شما چه چیزی مهمتر است؟وقتی توضیح دادید که چه چیزی باعث می‌شود مردد شوید یا چیزی را انتخاب کنید که نمی‌خواهید، از خود بپرسید: «من واقعاً چه کاری می‌خواهم انجام دهم…» به این سؤال پاسخ دهید و سپس دو بار دیگر آن را بپرسید. بیان عمل مورد نظر خود با قاطعیت به شما کمک می‌کند تا شجاعت لازم برای حرکت به جلو را ایجاد کنید و همچنین کلماتی را به شما می‌دهد که هنگام توضیح تصمیم خود به همکاران و اعضای خانواده از آنها استفاده کنید.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

افکار نهایی

زمانی که آنا توانست خواسته‌های خود را از اجبارها تمیز بخشد، دریافت که رهبری شرکت او را به عنوان یک دارایی قابل توجه در نظر دارد. او نباید درصدد بود باقی ماندن در موقعیتی برای یک مدت مشخص و خسته کننده قبل از انجام چالش‌های جدید باشد. همچنین او نباید نگران آینده شرکت باشد و ترس داشته باشد که اگر خودش حضور نداشته باشد، دیگران مشکل داشته باشند. هرگز نباید پنجره را به قفل کند و همیشه باید زمینه را برای کار با تیم جدید فراهم کند تا تضمینی در انتقال آرام و سالم وجود داشته باشد. در هنگام تصمیم گیری فراموش نشود که موانع معمولا صداهایی هستند که در ذهن شخص بی هدف می‌چرخند. برای رفع این موانع لازم است که به آن‌ها گوش کرد و آن‌ها را در نظر بگیریم تا در انتخابی که واقعا مایلیم انجام دهیم، مطمئن و قاطع باشیم.

درباره دکتر سعید جوی زاده مترجم کتاب مربی من و مدیر مرکز کوچینگ ایران

دکتر سعید جوی زاده یکی از برجسته‌ترین مترجمان کتاب‌های کوچینگ در ایران است. او یک کوچ بین‌المللی است و به عنوان یک تربیت کننده و مشاور، تلاش می‌کند تا افراد را به سوی موفقیت و رشد شخصی و حرفه‌ای هدایت کند. دکتر سعید جوی زاده تخصص خود را در حوزه کوچینگ و توسعه فردی پیدا کرده است و به تدریس و ارائه آموزش‌های متنوع در این زمینه می‌پردازد.او نویسنده و مترجم برجسته‌ای است و تعدادی از کتاب‌های موفق کوچینگ را به زبان فارسی ترجمه کرده است. برخی از کتاب‌های ترجمه شده توسط دکتر سعید جوی زاده عبارتند از “کوچینگ مدیران”، “نقشه راه کوچینگ”، “کوچینگ روانشناسی”، “کوچینگ نوین تاثیرگذاری” و “کوچینگ عملکرد” و غیره. این کتاب‌ها به عنوان منابعی معتبر و قابل اعتماد در حوزه کوچینگ شناخته شده‌اند و به افرادی که به دنبال توسعه فردی و حرفه‌ای هستند، کمک می‌کنند.دکتر سعید جوی زاده به شدت آرزو دارد تا همه انسان‌ها زندگی‌ای داشته باشند که تفکر را در آن تجربه کنند. او اعتقاد دارد که تفکر و نگرش مثبت و سازنده می‌تواند به شکل قابل توجهی بر روی زندگی افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را به سمت رسیدن به هدف‌هایشان هدایت کند.دکتر سعید جوی زاده با تجربه و دانش خود در حوزه کوچینگ و توسعه فردی، به عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افرادی که به دنبال رشد و پیشرفت هستند، شناخته می‌شود. او با ارائه خدمات کوچینگ، آموزش‌ها و کتاب‌هایش، به دنبال ارتقای کیفیت زندگی و عملکرد افراد است و به امید بهبود جامعه و جهان به فعالیت می‌پردازد.

دکتر سعید جوی زاده

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =