از هر مسافری که مکرر پرواز میکند و یک رانندگان زمینی که از پرواز با آن لذت میبرد و همیشه خط هوایی مورد علاقهاش را انتخاب میکند، بپرسید که چرا هر بار اصرار دارد از همان خط هوایی استفاده کند. پاسخ این خواهد بود که او از خدمات مشتری راضی است. شرکت هواپیمایی از هیچ تلاشی برای اطمینان از راحتی و لذت بردن او از سفر خود دریغ نمی کند. شرکت هواپیمایی او را به عنوان یک مشتری ارزشمند می شناسد و در یک دوره زمانی با او رابطه برقرار کرده است. این رابطه، راحتی شناخته شدن، مراقبت و مراقبت فردی است که منجر به وفاداری در رابطه شده است.
همه ما از عضویت در چندین برنامه وفاداری لذت می بریم و از جمع آوری جوایز و بازخرید آنها لذت می بریم. با انجام این کار، ما از ارتباط با تامین کننده یا شرکت لذت برده ایم و همچنان مشتریان وفادار هستیم. در زندگی روزمره ما عادت داریم همیشه به یک سوپرمارکت، همان گاراژ و بانک با یک بانک برگردیم. این به این دلیل اتفاق می افتد که ما به دلایل مختلف رابطه ناگفته ای را که با این مشاغل وجود دارد را می پذیریم و احساس خوشحالی می کنیم که هر روز با همان فروشندگان معامله می کنیم.
هر تعامل و معامله انسانی بر اساس روابط ساخته شده است. شبکه های روابط طرح اساسی جامعه انسانی است. جای تعجب نیست که این واقعیت اساسی توسط همه مشاغل که در آن استراتژی های تجاری حول مشتری ایجاد کرده اند و تلاش می کنند تا با هر مشتری ارتباط برقرار کنند، به رسمیت شناخته شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
بنابراین، بازاریابی رابطهای نه تنها بهعنوان یک استراتژی بازاریابی، بلکه پایهای است که شرکتها ارزشهای اصلی و اخلاقیات خود را بر اساس آن میسازند.. بازاریابی رابطهای چارچوبی را برای شرکت تعریف میکند تا بتواند به بازارهای بیرونی، مشتری نهایی و همچنین شرکای تجاری، تامینکنندگان و فروشندگان نیز دسترسی پیدا کند. بازاریابی رابطهای تنها به مشتریان و تامینکنندگان محدود نمیشود، بلکه دامنه آن برای پوشش کارکنان داخلی و همچنین روشی مؤثر برای دستیابی به جذب بهترین استعدادها گسترش یافته است. اگر هر آگهی یک شرکت پیشرو را در روزنامه اسکن کنید، خواهید دید که بخش عمده آگهی استخدام مربوط به پیشینه، فرهنگ و تلاش شرکت برای دستیابی به کارمندان احتمالی است. تبلیغات به گونه ای طراحی شده اند که بند ناف را در بین خوانندگان ایجاد کنند که فرد را وادار می کند برای کار درخواست دهد.
در عصر فناوری پیشرفته که مفاهیم و ابزارهای بازاریابی با معرفی تجارت الکترونیک، فروش آنلاین، بازاریابی شبکه ای، بازاریابی مستقیم، مدل های کسب و کار B2B و B2C دستخوش تغییرات عمده ای شده است، بازاریابی رابطه مند به پایه ای تبدیل شده است که استراتژی های کسب و کار نیز بر آن است. همانطور که استراتژی های بازاریابی ساخته می شوند.
امروزه سازمان های تجاری شروع به تشخیص و در نظر گرفتن بهره انسانی و همچنین بهره عاطفی روابط تجاری کرده اند. بازاریابی رابطه مند به عنوان رشته ای تکامل یافته است که به کسب و کارها کمک می کند تا فراتر از معاملات به انجمن های تجاری بلندمدت نگاه کنند. استراتژی بازاریابی رابطهای موفق به سازمان کمک میکند تا جریانهای درآمدی خود را در بلندمدت تعمیق و تقویت کند.
بازاریابی رابطه مند به عنوان یک فلسفه اصلی شرکت در نظر گرفته می شود که استراتژی کسب و کار بر اساس آن ساخته شده است . این امر در تمام رشته های بازاریابی از جمله برندسازی، تبلیغات، تبلیغات، روابط عمومی و همچنین از طریق کلیه کانال ها و شبکه های فروش که شرکت از طریق آنها به بازارها و مشتریان دسترسی پیدا می کند، منعکس می شود.
بدون نظر