4 کاری که می توانید برای تقویت حفظ استعداد انجام دهید

یکی از مهم ترین – اگر نگوییم  مهم  ترین – کارهایی که مدیران عامل انجام می دهند شکل دادن و تقویت فرهنگ شرکتی است.

سخنان و مهمتر از آن اقدامات مدیر عامل بر هر جنبه ای از فرهنگ شرکت تأثیر می گذارد.

شکل دادن به فرهنگ سازمانی چیزی است که هر مدیر عامل باید “مالک” آن باشد و باید هر روز به آن توجه کند. مدیران عامل این کار را از طریق کلماتشان انجام می دهند، اما مهمتر از آن از طریق رفتارشان. نحوه رفتار یک مدیر عامل نشان می دهد که او در مورد فرهنگ شرکت چه اعتقادی دارد. هنگامی که اعمال و کلمات با هم مطابقت دارند، نیروی کار به احتمال زیاد پتانسیل خود را برآورده می کند و شرکت به احتمال زیاد به اهداف خود می رسد.

با این حال، هنگامی که عدم تطابق وجود دارد، مشکلات عمده می تواند به دنبال داشته باشد. شکل دادن به فرهنگ سازمانی و تمرین ارزش های آن فرهنگ به طور مداوم دو مورد از مهم ترین کارهایی است که یک مدیر عامل می تواند انجام دهد.

راه هایی که مدیران عامل بر فرهنگ شرکت تأثیر می گذارند

فرهنگ مبتنی بر مجموعه‌ای از آرمان‌ها، باورها و ارزش‌ها است و زمانی که آنها روز به روز نشان داده شوند، فرهنگ قوی‌تر می‌شود. در اینجا چند مورد از مهم ترین  راه هایی که مدیران عامل بر فرهنگ  محل کار تأثیر می گذارند، آورده شده است.

  • آنها لحن را برای خلاقیت و نوآوری تعیین می کنند. مدیران عامل نه تنها با گوش دادن به ایده های بزرگ، بلکه با تغییر منابع برای به ثمر رساندن بهترین آنها، نوآوری را تشویق می کنند.
  • آنها نحوه استفاده از ارتباطات را نشان می دهند. ترویج ارتباطات باز در داخل و بین تیم ها مستلزم اعتماد به کارمندان و دادن ابزارهایی است که برای برقراری ارتباط آسان به آنها نیاز دارند.
  • آنها بر ارزش های برند و اشتیاق برند تأثیر می گذارند. مدیر عاملی که نسبت به نام تجاری اشتیاق ندارد، یک فرهنگ بی‌درخشش و بی‌تفاوت ایجاد می‌کند. مدیران عامل مشتاق تیم های مشتاق ایجاد می کنند.
  • آنها انتظارات را مدیریت می کنند. مدیران عاملی که روی مهارت‌ها و توسعه کارکنان سرمایه‌گذاری می‌کنند، نشان می‌دهند که کارکنان می‌توانند در مورد احتمالات هیجان‌زده باشند و از رشد مطمئن باشند.

شیوه‌هایی برای گنجاندن مسئولیت‌پذیری و رفتارهای اخلاقی در فرهنگ

فرهنگ شرکتی اغلب به عنوان « چگونه کارها را انجام می‌دهیم » در نظر گرفته می‌شود و اینکه مدیر عامل چگونه کارها را انجام می‌دهد وزن زیادی دارد. القای ارزش‌های فرهنگی با تعریف و بیان آن‌ها، اغلب از طریق کد رفتاری شرکت، آغاز می‌شود.

اما داشتن یک کد رفتاری کافی نیست. باید در سرتاسر شرکت، به عنوان بخشی از حضور کارکنان جدید، و در فواصل زمانی منظم، در ارتباط و بحث قرار گیرد. فراموش کردن ارزش‌های شرکت زمانی که یک بار با آنها ارتباط برقرار می‌شود و هرگز دوباره مورد بررسی قرار نمی‌گیرند، بسیار آسان است.

این کافی نیست که به کارمندان جدید یک کپی از آیین نامه رفتاری بدهید و بعد دیگر هرگز آن را ذکر نکنید.

شاید مهمتر از همه، مدیر عامل و همه رهبران اجرایی باید مطابق با ارزش های شرکت رفتار کنند. و آنها باید خود را پاسخگو نگه دارند و مرتباً از کارکنان در مورد اینکه چگونه رهبری برای حفظ ارزش های شرکت درک می شود، نظرسنجی کنند.

در نهایت، مدیران عامل باید عواقب آن را برای زمانی که فردی قوانین رفتاری را نقض می‌کند یا رفتار غیراخلاقی انجام می‌دهد، مشخص کرده و انجام دهند. اگر کارمندان شاهد شکستن قواعد عالی بدون عواقب باشند، دلیل کمتری برای فرهنگ شرکت ارزش قائل هستند. علاوه بر این، اگر ببینند که رهبران با رفتار بد کنار می‌آیند، احتمال کمتری دارد که تلاش‌های احتیاطی را به کارهای روزمره خود اضافه کنند. نتایج نهایی می تواند شامل رشد آهسته تر، جابجایی بیشتر کارکنان و روحیه بد باشد.

مدیر عامل مایکروسافت ساتیا نادلا و تغییر فرهنگ شرکتی

یکی از نمونه‌های بارز تأثیر مدیر عامل بر فرهنگ شرکت، دوره تصدی ساتیا نادلا، مدیر عامل مایکروسافت است که در سال 2014 مدیر عامل مایکروسافت شد. نادلا  نوع رهبری متفاوتی  نسبت به سلف خود استیو بالمر است و این امر در همه چیز از اعلام محصولات گرفته تا همکاری‌ها نشان داده می‌شود. به فرآیندهای ارزیابی کارکنان

نادلا گام‌های اشتباهی را مرتکب شده است (از جمله  شکل بدی که هنگام صحبت با 7500 مهندس زن مایکروسافت انجام می‌شود)، اما او مالک آنها بوده و سعی کرده از آنها بیاموزد. تعهد او به تغییر مایکروسافت از درون (از زمانی که از داخل منصوب شد) نتایج چشمگیری را هم از نظر فرهنگ و هم از نظر درآمد به ارمغان آورده است.

کوچینگ مدیر عامل ممکن است به طور خاص برای کمک به مدیران عامل برای ایجاد یک فرهنگ قوی تر نباشد، اگرچه گاهی اوقات اینطور است. اما کوچینگ مدیر عامل، زمانی که به خوبی انجام شود، به دلیل رهبری قوی تر، به طور غیرمستقیم به فرهنگ سازمانی منتفع می شود. مدیر عاملی که مهارت های رهبری را از طریق مربیگری مدیر عاملی تمرین کرده و به آن مسلط شده است، کسی است که بیشتر از جایگاه مدیر عامل در شکل دادن به فرهنگ شرکت آگاه است. و این آگاهی برای “حرف زدن” فرهنگ قوی شرکتی هر روز اساسی است.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 11 =