چگونه رهبران می توانند با “ذهنیت خرچنگ” در محل کار کنار بیایند
وضعیت موجود می تواند آرامش بخش باشد. در واقع، ثابت ماندن همه چیز می تواند آنقدر اطمینان بخش باشد که مردم فعالانه برای حفظ وضعیت موجود تلاش کنند، حتی اگر برخلاف منافع آنها باشد.
گاهی اوقات مردم واقعیت را مسدود میکنند و به وضعیت موجود میچسبند – حتی زمانی که این به ضرر درازمدت خودشان باشد.
به اصطلاح “ذهنیت خرچنگ” بر اساس مفهوم خرچنگ در یک سطل است. یک خرچنگ را داخل یک سطل بدون درب قرار دهید و در نهایت فرار می کند. اما چندین خرچنگ را در یک سطل قرار دهید و حتی به درپوش هم نیاز ندارید، زیرا وقتی یکی سعی می کند فرار کند، دیگری آن را می گیرد و دوباره به داخل می کشد.
در محل کار، ذهنیت خرچنگ در افرادی ظاهر می شود که دوست ندارند دیگران برتر باشند و به طور پنهان یا آشکار کارهایی برای جلوگیری از این اتفاق انجام می دهند. همانطور که ممکن است حدس بزنید، ذهنیت خرچنگ برای یک تیم یا یک تجارت مضر است.
چرا ذهنیت خرچنگ پابرجاست؟
مردم برای یافتن ایمنی در تعداد به عنوان یک اقدام محافظتی در برابر شکارچیان ” سیم ” شده اند. وقتی حمایت اجتماعی داریم، مغز ما با مواد شیمیایی «شاد» (اکسی توسین، دوپامین) به ما پاداش میدهد، اما زمانی که حمایت اجتماعی تهدید میشود، به ما مواد شیمیایی «شاد» (کورتیزول) میدهد. و این احساس تهدید میتواند حتی زمانی اتفاق بیفتد که شبکهای که ما میخواهیم از آن “محافظت کنیم” به خصوص شبکه خوشحال کننده نیست.
در محل کار، افراد می توانند با موفقیت همسالان خود تهدید شوند. علاوه بر این، وقتی یکی از همتایان به موفقیت دست پیدا میکند یا راهی برای افزایش بهرهوری خود پیدا میکند، میتوانند متعجب شوند، زیرا این امر میتواند باعث شود که دیگران در مقایسه بدتر به نظر برسند. در نتیجه، گاهی اوقات همکاران تلاشهای دیگران را تضعیف میکنند، نوآوری را دلسرد میکنند یا موفقیتهای دیگران را کمکم میکنند.
چگونه رهبران می توانند ذهنیت خرچنگ را در تیم تشخیص دهند؟
اگر تیم شما یک شاکی مزمن داشته باشد، اغلب متوجه خواهید شد که آن فرد در ذهنیت خرچنگ غرق شده است. برخی از نشانه های دیگر که نشان می دهد فردی در ذهنیت خرچنگ افتاده است عبارتند از:
- غرور بی اندازه نسبت به دستاوردهای خود
- نظرات یا نگرش های منفی زمانی که دیگران موفق می شوند
- تمام مثبت بودن آنها برای خودشان تعیین شده است نه دیگران
- آنها دیگران را مقصر شکست هایشان می دانند، نه خودشان را
- آنها به همکاران به عنوان رقابت نگاه می کنند
- آنها به ندرت یا هرگز دلسوزی نشان نمی دهند
- آنها ترجیح می دهند در مورد افراد صحبت کنند تا ایده ها یا راه حل ها
«خرچنگهای» تیم شما به سختی از موفقیتهای دیگران خوشحال میشوند.
اگر روحیه کلی تیم افت کرد و دلیل واضحی برای آن وجود نداشت، این احتمال را بررسی کنید که فردی در تیم ذهنیت خرچنگ را نشان می دهد. اگر وجود دارد، با احتیاط به انتهای آن بپردازید، بنابراین میتوانید مشکل را ریشهای حل کنید.
رهبران چه کاری می توانند در مورد ذهنیت خرچنگ انجام دهند؟
شناخت ذهنیت خرچنگ اولین قدم برای رسیدگی به آن است. اگر شواهدی از این پدیده در تیم شما وجود دارد، مشکل را ریشهیابی کنید. اگر می توانید مقصر را شناسایی کنید، به صورت محرمانه با آنها یک به یک صحبت کنید تا سعی کنید به ته موضوع بپردازید.
کارهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید به عنوان یک رهبر انجام دهید. گاهی اوقات تنظیم مجدد یا تقسیم تیم ها کارساز است. از هر تاکتیکی که استفاده می کنید، برای تیم خود روشن کنید که ذهنیت خرچنگ قابل تحمل نخواهد بود. به اعضای تیم خود کمک کنید تا تصویر بزرگ را ببینند، نه “سطل”. روشن کنید که موفقیت یک بازی مجموع صفر نیست که در آن یک نفر «برنده» به این معنی است که شخص دیگری باید «ببازد». و مثال بزنید: موفقیت های دیگران را صدا بزنید و نشان دهید که برای آنها خوشحال هستید، در حالی که به کاستی ها در خلوت، یک به یک رسیدگی می کنید.
بسیاری از برنامههای توسعه رهبری به رهبران کمک میکنند تا مشکلات سیستمی مانند ذهنیت خرچنگ را تشخیص دهند و به رهبران کمک میکنند تا تکنیکهایی را برای مقابله با آن توسعه دهند. کوچینگ رهبری همچنین ممکن است به رهبران کمک کند تا مسائلی مانند آگاهی از فرهنگ شرکتی و چگونگی شناسایی مشکلات را قبل از رشد و ناتوانی شناسایی کنند.
کوچینگ رهبری حرفه ای به معنای آموزش دادن به مردم نیست که چگونه رهبری کنند، بلکه به آنها کمک می کند تا پتانسیل خود را آشکار کنند و تا حد امکان رهبری کنند. وقتی برخی از اعضای تیم سعی می کنند همه را عقب نگه دارند، انجام این کار دشوار است. توصیه می کنم اگر می خواهید در مورد خدمات مربیگری رهبری من بیشتر بدانید، با من تماس بگیرید .
بدون نظر