نوآوری

پیتر دراکر، کارشناس معروف مدیریت، « منابع نوآوری » و همچنین نقشی که مدیریت و کارکنان باید در پرورش فرهنگ نوآوری ایفا کنند، روشن می کند. به عنوان مثال، یک بحث پر جنب و جوش بین متخصصان وجود دارد که آیا نوآوری نتیجه خلاقیت است یا می توان آن را آگاهانه پرورش داد. دراکر، همانطور که مرسوم است، ما را درگیر دیدگاهی متفاوت از نوآوری می کند که او آن را ترکیبی از الهام و کار سخت توصیف می کند.

دراکر در همین راستا هفت منبع نوآوری را فهرست می‌کند که از وقوع رویدادهای غیرمنتظره، ناهماهنگی‌ها و نقشی که تمرکز مداوم بر اهداف بازی می‌کند، را شامل می‌شود. در مجموع، نکاتی که دراکر بیان کرد، بر ماهیت چندوجهی نوآوری و نیاز به «انکوبه کردن» و «ایده‌پردازی» روش‌های جدیدتر برای انجام کارها تأکید می‌کند.

به طور کلی، دراکر فرآیند نوآوری را به کارآفرینی تشبیه می کند که در آن همراه با خطرات همراه است. همچنین رضایت از “ایجاد” چیزی جدید با رویکرد آگاهانه و متمرکز نسبت به دانش و پیگیری فکری توسط سازمان های یادگیرنده وجود دارد. شایان ذکر است که اگر سازمان‌ها “شکاف نبوغ” را پر نکنند، در بازار رقابتی قرن بیست و یکم عقب خواهند ماند.

شکاف نبوغ

برای پیشبرد بحث، لازم به ذکر است که «شکاف نبوغ» که بسیاری از سازمان‌ها را در بر می‌گیرد، تنها در صورتی می‌تواند پر شود که این شرکت‌ها برای پرورش خلاقیت کارکنان خود سرمایه‌گذاری کنند و فرآیندها و رویه‌ها را به عنوان ابزاری برای گرفتن ضریب دانش رسمی کنند. کارکنان آنها

به عنوان مثال، Infosys دارای سیستم های KM است که از خلاقیت ذاتی کارکنان خود استفاده می کند (که در ادامه این گزارش به تفصیل مورد بحث قرار خواهد گرفت). از این رو، برای سازمان ها و به ویژه آنهایی که در بخش های دانش فشرده هستند، ضروری است که سیستم های رسمی و غیررسمی را برای تحریک خلاقیت و نوآوری ایجاد کنند. با توجه به اینکه شرکت‌های دانش‌محور دارای انبوهی از سرمایه انسانی و کمبود ایده هستند، پیوند بین نوآوری و سرمایه انسانی می‌تواند منجر به نتایج شگفت‌انگیزی شود.

مانند هر چارچوب مشارکتی، تمرین تشویق نوآوری منجر به اثر کلی ادغام کارکنان فردی به صورت انبوه بسیار بیشتر از مجموع قطعات می شود، همانطور که معمولاً با هر تلاشی که هم افزایی ایجاد می کند (که عبارت فوق به آن اشاره می کند) می شود. فرآیند.

مدیریت دانش در Infosys

مدیریت KM در Infosys از طریق یک ساختار رسمی انجام می شود که در طی چندین سال ایجاد شده است. مفهوم KShop وجود دارد که در آن کارمندان می توانند محتوا یا مصنوعات را که در اصطلاح Infosys نامیده می شوند ارسال کنند، به اشتراک بگذارند و مشاهده کنند. این مصنوعات هم از خارج تهیه می شوند و هم تولید داخلی.

مصنوعات خارجی شامل مجلات تجاری، مجلات علمی، مجلات تجاری و غیره است که پس از بررسی های لازم با توجه به IPR (حقوق مالکیت معنوی) محتوا به صورت آنلاین در دسترس قرار می گیرند.

علاوه بر این، اسناد و گزارش‌های فنی وجود دارد که برای کمک به کارکنان در کسب دانش و از این طریق به آنها در فرآیند ایده‌پردازی کمک می‌کند. همچنین محتوای تولید شده داخلی قابل توجهی وجود دارد که مشارکت کارکنان به پایگاه دانش به تنهایی یا با همکاری سایر کارمندان است.

این محتوای تولید شده داخلی شامل پیشنهادات بهبود فرآیند، اسناد فنی، اوراق سفید، و مطالعات موردی و غیره است که مشارکت کارکنان است. نکته اینجاست که محتوا برای همه وجود دارد تا آنها را ببینند و دانلود کنند (به جز در مواردی که اعضای ارشد فقط مجاز به مشاهده و دانلود محتوا هستند) و از دانش موجود در آنها سهیم شوند.

ویژگی دیگر سیستم KM در Infosys این است که کارمندان آنچه KCU (واحد ارز دانش) نامیده می شود را به عنوان یک سیستم پاداش برای مشارکت خود در KShop دریافت می کنند. به این ترتیب، Infosys مدل پاداش و به رسمیت شناختن را از طریق ارز مجازی و واقعی (از آنجایی که کارکنان می توانند KCU را با مزایای واقعی و ملموس مبادله کنند) اتخاذ کرده است، اگرچه بحث های زیادی در مورد کارایی چنین مکانیزمی به خصوص در مواردی که مربوط به مشارکت است وجود داشته است. KM در مقابل KM رقابتی.

با این حال، این بدان معنا نیست که سیستم KM در Infosys بی‌اثر است، زیرا داده‌ها نشان می‌دهند که KShop در واقع یک سیستم کاتالیزوری برای پرورش و پرورش ایده‌ها و دانش بوده است. یکی دیگر از ویژگی های سیستم KM در Infosys این است که لایه ای است به این معنی که در چندین سطح و در سراسر حوزه های عمودی و افقی عمل می کند که به آن دسترسی و وسعت و همچنین اندازه و دامنه می دهد. نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که سیستم KM در Infosys می‌توان گفت که بر روی «اقتصاد مقیاس» به‌ویژه در زمینه رشد سوزان Infosys در طول سال‌ها تأثیر گذاشته است.

کسب درآمد از نوآوری و KM

بحث‌های زیادی در مورد اینکه آیا شرکت‌هایی که پاداش‌های نوآوری را از طریق ارز مجازی یا ارز واقعی «کسب درآمد» می‌کنند، در مقابل شرکت‌هایی که از طریق روش‌های دیگر به نوآوری پاداش می‌دهند، موفق هستند یا خیر. تا جایی که به Infosys مربوط می‌شود، می‌توانیم شاهد انجام این کار باشیم زیرا Infosys هم پاداش‌های مجازی و هم پاداش‌های ارز واقعی را برای کسانی که مصنوعات را به KShop ارسال می‌کنند و در این فرآیند KCU کسب می‌کنند، اعمال می‌کند. همانطور که بسیاری از کارشناسان اشاره کرده اند، کسب درآمد از پاداش ها می تواند مانع از اشتراک گذاری دانش “ضمنی” شود که مشخصه سازمان های بالغ است.

از این رو، به نظر می رسد که اینفوسیس در روشی که ایده ها و پیشنهادات نوآورانه را تشخیص می دهد و پاداش می دهد، “تکامل” بیشتری داشته باشد.

نتیجه

می توان گفت که سیستم KM در Infosys بهترین در هند و همچنین پیشرو در منطقه آسیا و اقیانوسیه است، همانطور که رتبه بندی و رتبه بندی آن از نشریات تجاری متعدد نشان می دهد. نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که تا زمانی که سازمان ها تعهد سطح بالایی نسبت به ایده پردازی و جوجه کشی نشان ندهند، نمی توانند سیستم های مدیریت دانش موثر وجود داشته باشند و این نتیجه گیری اساسی است که تجزیه و تحلیل Infosys نتیجه می گیرد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 3 =