عصر ماشین دوم و پیامدهای آن برای تولید و خدمات
بسیاری از کشورهای آسیایی از برون سپاری خدمات تولید و فناوری اطلاعات (فناوری اطلاعات) از غرب بهره مند شدند. در میان این ذینفعان، چین که به کارگاه جهانی تبدیل شد و هند که به دفتر پشتیبان جهان تبدیل شد، برجسته هستند. در واقع، این موج برون سپاری منجر به ایجاد میلیون ها شغل در مشاغل مستقیم و تعداد بی شماری شغل دیگر در مشاغل غیرمستقیم شد. اگرچه برون سپاری منجر به از دست دادن مشاغل در غرب شد، اما کشورهای آسیایی شکایتی نداشتند زیرا از انتقال ثروت به آنها سود می بردند. البته، شرکتهای غربی به همان نسبت سود میبردند، زیرا در هزینههای کار کممصرف صرفهجویی میکردند، که این امر آنها را آزاد گذاشت تا بر روی کار با ارزش افزوده بالاتر تمرکز کنند و برای ماندن در منحنی فناوری نوآوری کنند. با این حال،
موج سوم اتوماسیون
آنچه ما به آن اشاره می کنیم ورود هوش مصنوعی و سیستم های تولید خودکار مانند چاپ سه بعدی، تفکر طراحی، ماشین های بدون راننده و فرآیندهای تولیدی است که اصلاً نیازی به دخالت انسانی ندارند. در واقع، ظهور این فناوریها مزیتی را که چین و هند از آن بهره میبرند، از بین میبرد، عمدتاً زیرا نیازی به کار دستی حتی در فناوری اطلاعات نیست، جایی که اکثر فرآیندها اکنون میتوانند از طریق هوش مصنوعی و روباتها انجام شوند. حتی در تولید، فناوریهای چاپ سه بعدی و طراحی جایگزین خط مونتاژ میشوند، به این معنی که کارهایی که تا به حال به چین و هند ارسال میشد را میتوان در غرب با هزینه بسیار کمتر و بدون محدودیت فاصله و جغرافیا انجام داد. در یک چرخش کنایه آمیز، به نظر میرسد غربیها که در آغاز موجهای برونسپاری بر روی کار ارزشافزای بالاتر تمرکز کرده بودند، پاسخی برای معماهای تولید و فناوری اطلاعات پیدا کردهاند که در آنها میتواند اکثر کارهای انتهایی و میانی را با ماشینها جایگزین کند. این شبیه یک انقلاب صنعتی دوم است که در آن همانطور که انقلاب صنعتی اول وظایف اساسی را خودکار کرد و انقلاب فناوری اطلاعات سطح بعدی وظایف اساسی را خودکار کرد، ما شاهد ظهور موج سوم اتوماسیون هستیم که نوید تغییر بازی را می دهد.
آینده مشاغل در غرب
چه یک حرفه ای و چه دانشجو باشید، این پارادایم قدرت جانبی در حال ظهور پیامدهایی دارد زیرا دیگر نمی توانید به دانش فناوری اطلاعات یا تولید بسنده کنید و در عوض، برای رقابتی ماندن باید یک رزومه استثنایی داشته باشید. دیگر اینطور نیست که بتوان در رشته های مهندسی یا علوم کامپیوتر تخصص داشت یا به عنوان یک حرفه ای مدیریت در غرب فارغ التحصیل شد، زیرا اکثر مشاغلی که تا کنون این مدارک را حفظ می کردند، در آینده خودکار خواهند شد. در واقع، مانند دو موج اتوماسیون، که منجر به زائد شدن کف مغازه در غرب و پایین شد، و قسمت میانی بخش خدمات با رایانههای نوآورانه و پیشرفته جایگزین شد، به احتمال زیاد آینده توسط کامپیوترهای بزرگ پیش خواهد رفت. – جایگزینی در مقیاس این طبقات توسط ربات ها و فرآیندهایی مانند چاپ سه بعدی. پیامدها برای آینده مشاغل در غرب بسیار زیاد است زیرا متخصصان و فارغ التحصیلان باید مهارت های تخصصی را کسب کنند تا در رقابت برای اشتغال باقی بمانند. نه، جای تعجب است که روندهای اخیر نشان می دهد کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند بیشتر از کسانی که مدرک پایه در شرکت های آمریکایی دارند، درآمد دارند.
شرق کجا ایستاده است؟
با در نظر گرفتن پیامدهای آن برای متخصصان در غرب، اکنون میتوانیم به آنچه برای مشاغل در شرق میافتد بپردازیم. وضعیت در اینجا چندان وخیم نیست زیرا هنوز مشاغل زیادی وجود دارد که نمی توان آنها را به طور کامل خودکار کرد. با این حال، باید به خاطر داشت که حتی در بخش خدمات در کشورهای آسیایی، متخصصان و دانشجویان برای تحقق رویاهای خود برای رسیدن به بالاترین سطح باید به سرعت در منحنی تخصص حرکت کنند. این را میتوان در روشی مشاهده کرد که اکثر شرکتهای آسیایی فناوری اطلاعات در مورد ارتقای زنجیره ارزش بهجای اکتفا به تعمیر و نگهداری و کار کدگذاری اولیه صحبت میکنند. در حالی که هدف این مقاله هشداردهنده نیست، هنوز باید گفت که ظهور این موج اتوماسیون باید زنگ خطری باشد به ویژه برای آن دسته از متخصصانی که کار خود را شروع می کنند و بیشتر، برای دانشجویانی که برای رشته های مهندسی و مدیریت وارد دانشگاه می شوند. این پیامد واضح روندهایی است که آینده مشاغل را در غرب و شرق شکل می دهد.
نتیجه
قبل از پایان این مقاله، لازم است به این نکته اشاره کنیم که همانطور که سیلیکون ولی در حال حاضر کانون نوآوری است و شرکت هایی مانند اپل و گوگل به سرعت مرزهای ممکن را گسترش می دهند و آنچه را که تاکنون غیرممکن تصور می شد به واقعیت تبدیل می کنند، خوشههای فناوری و مراکز مدیریتی در آسیا میتوانند به طور مشابه دارای انکوباتورهای فناوری و مراکزی برای تعالی مدیریتی باشند. در نتیجه، از آنجایی که آینده با نشانگرهای کافی به دنیای فردا ظاهر می شود، زمان بهتری برای تقویت مهارت ها و سرمایه گذاری روی خود وجود ندارد تا در آینده نتیجه دهد.
بدون نظر