کوچینگ:حضور گسترده به عنوان مدیر عامل:فصل24 کتاب مربی من 

تاکاهیرو هوندا

آقای هوندایک یک مربی معتبر با ICF (MCC) است. او در بیش از 2500 ساعت جلسه به مدیران شرکت‌ها مشاوره داده است و بیش از 2000 بار در شرکت‌ها آموزش ارائه کرده است. آقای هوندا به طور اصلی در بهبود رهبری و توسعه منابع انسانی برای شرکت‌هایی مانند SoftBank Corp، Panasonic Corporation، Nisshin Food Products Co. Ltd و The Prudential Life Insurance Company of Japan Ltd کمک می‌کند.

آقای اینووه مدیر عامل یک شرکت بزرگ املاک و مستغلات با تجربیات غنی و رزومه برتری است. اما از سوی دیگر، رئیس شرکت مدیریت خود را زیر سوال برده است، زیرا به نظر می‌رسد توسط یک “مدیر کل ماهر” به جای یک مدیر عامل رهبری می‌شود. به عبارت دیگر، او در سطحی پایین از عنوان واقعی خود عمل می‌کند. رئیس جمهور امیدوار بود که آقای اینووه از مدیریت کوتاه‌مدت به سمت رهبری واقعی پیشبرود که قدرت تصمیم‌گیری و نتایج تجاری مناسب برای یک مدیر عامل را به همراه داشته باشد. بنابراین، رئیس جمهور از من خواسته بود که مشاور آقای اینووه باشم و با این فرصت، خودم را تغییر دهم. از جلسه اول به خوبی توانستیم رابطه مثبتی را برقرار کنیم که به آقای اینووه امکان می‌دهد تا نیت واقعی خود را بیان کند.

در طی شش جلسه، هر جلسه به مدت 90 دقیقه ادامه یافت و چهار موضوع زیر مشخص شد:

  1. احساس پایین عزت نفس
  2. تمایلی به شناسایی زیردستان خود ندارد
  3. نداشتن تصویر ایده‌آل در حین یافتن منطقه راحتی برای ماندن در سطح مدیر کل
  4. ناتوانی در برانگیختن زیردستان از درون خود، فقط به آنها گفتن “چگونه”، نه “چرا”.
  5. احساس پایین عزت نفس

با وجود اینکه آقای اینوئه بیشتر از دیگران کار می‌کرد، همیشه می‌گفت: “امثال من به تلاش بیشتری نیاز دارند.” من به او پاسخ دادم: “نگرش شما به این شکل که هر چه تلاش کنید خود را تایید نمی‌کنید، تنها با نتایج قابل توجه، برای من موجب دردسر می‌شود.” او پاسخ داد: “شاید درست باشد، اما نمی‌توانم از انجام کارها جلوگیری کنم چرا که استعداد ندارم.”

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

بدون توجه به موقعیت شغلی، آقای اینوئه از عزت نفس کافی برخوردار نبود. او زمان و انرژی زیادی را صرف دستیابی به نتایج مورد انتظار خود می‌کرد.

سپس به او نشان دادم که چگونه به موقعیت مدیریتی شخصی که در حال حاضر در آن بود، رسیده است و او آرام شد. در نهایت، او گفت: “می‌خواهم اعتماد به نفس خود را تقویت کنم.” بنابراین، توصیه‌های زیر را به او دادم:

  • “ارزیابی نتایج” یک چیز است و “اعتراف به اینکه بهترین کار خود را انجام دادید” چیز دیگری است. “اعتراف به اینکه بهترین کار خود را انجام دادید” منجر به افزایش عزت نفس می‌شود،
  • اعتراف به واقعیت اعمالی مانند «امروز تمام تلاشم را برای این و آن انجام دادم» و هر روز آنها را ضبط می‌کنم و
  • از انکار چنین حقایق و تلاش‌هایی بسته به نتایج نامطلوب یا پاسخ‌های دیگران اجتناب کنید.

آقای اینوئه در آغاز، سعی کرد تا خود را برای تمرین اقدامات فوق، رد نکند. با ادامه دادن جلسات، در نهایت، واقعیت را تجربه کرد و حضور خود را به شدت تغییر داد. پیش از آن، او به نوعی کمبود اعتماد به نفس داشت. با اما، هم اکنون با لبخند آرام و قوی، حضور عالی خود را نشان می‌دهد. در نهایت، با تقویت عزت نفس به عنوان عامل کلیدی موفقیت، او توانست بر سه چالش باقی مانده، غلبه کند.

  1. عدم تمایل به ایجاد شناخت برای زیردستان

آقای اینوئه، اصل “هرگز به رسمیت نشناختن مگر اینکه به نتیجه دست یابید” را نه تنها درباره خودش، بلکه نسبت به زیردستانش نیز پیاده کرده بود. قابل توجه است که این رفتار، منجر به ایجاد یک حلقه بدی از فرسودگی، افت انگیزه و تضعیف عملکرد زیردستانش شد. کمبود اعتماد به نفس او، باعث می‌شد که میزان تأیید دیگران از زیردستانش نیز ناکافی باشد.

پس، من یک سوال پرسیدم: “در زمانی که حداکثر توانایی خود را به نمایش می‌گذارید، برای کدام فرد یا گروه کاری کرده اید؟” آقای اینوئه پاسخ داد: “یکبار در جوانی، یک مربی داشتم که همیشه منتظر من بود و بدون توجه به نتایج، مرا تشویق به بهترین خود شد. این تشویق، من را به یک چیز مهم و اساسی هدایت کرد.”

با توجه به تجربه او، آقای اینوئه سعی کرد با احترام به زیردستانش، امنیت روانی را فراهم کند. همچنین، به آنها توجه کرد که در وضعیت چندان بهتری نبودند. در نتیجه، زیردستان او تحرک خودجوشی را پیدا کردند و با اعتماد به نفس و با حمایت او، به تولید نتایج موفق دست یافتند.

  1. نداشتن تصویر ایده‌آل در حین یافتن منطقه راحتی برای ماندن در سطح مدیر کل

آقای اینوئه خود را مطمئن به نرم‌افزار خود نمی‌دانست و به همین دلیل، اختیار خود را به زیردستانش تفویض نمی‌کرد. این افراد نیز که از او بسیار تعریف می‌کردند، به دلیل رفتار و گفتار نامناسب او از او ناراضی بودند. همچنین، اینوئه از مسئولیت گرفتن برای تصمیم‌گیری‌های خود بی‌اطمینان بود و به نظرات افراد دیگر تکیه می‌کرد. به‌اضافه‌ی این‌ها، او از ابراز نظرات واقعی خود در مورد کارمندان و زیردستانش خودداری می‌کرد و بیشتر به نظرات دیگران توجه می‌کرد. در نتیجه، با رفتاری که از او دیده می‌شد، حتی زیردستانی که از او تعریف می‌کردند، به او اعتماد نداشتند.

به دلیل کمبود اعتماد به نفس، اینوئه ترجیح می‌داد در سطح مدیرکل بماند، زیرا فکر می‌کرد که این برای او ساده‌تر است. او علاقه‌مند نبود که ارتباط نزدیکی با کارمندان داشته باشد و اغلب به‌عنوان یک مدیر اجرایی فعالیت نمی‌کرد.

اما با بازیابی عزت نفس، اینوئه احساس خودکارآمدی کرد و به تدریج، مردانه‌تر به شدت پویاتر شد. او با صفاتی همچون آرامش در برابر نتایج و شهرت کوتاه مدت، اعتماد واقعی به زیردستان، تلاش و رشد، توانایی سپردن مشاغل به آنها، ارائه بازخورد منفی با محبت در صورت لزوم، توانایی ریسک کردن و تصمیم‌گیری نهایی قاطعانه، و برخورد با افرادی با دید وسیع برای پروژه‌های بزرگ، وظایف خود را به‌خوبی انجام داد. به همین دلیل، آقای Inoue شروع به بازدید فعالانه از افراد خارج از شرکت و بستن پروژه‌های بزرگی کرد که فقط مدیران ارشد می‌توانستند انجام دهند.

  1. ناتوانی در برانگیختن زیردستان از درون خود، فقط گفتن “چگونه” به آنها نه “چرا”

آقای اینوئه متوجه شد که تمامی دستورالعمل‌هایی که تا به حال به زیردستانش داده بود، فقط با هدف “چگونگی” بوده و از “چرا” بی‌توجهی می‌کرده. او به دنبال به دست آوردن نتایج و ارزیابی فوری بود و برای همین به بحث درباره “ارزش” و هدف کار با زیردستانش پرداخت تا باعث انگیزه و خودکارآمدی آنها شود. این نگرش شخصیت قوی و توانمندی او را تقویت کرد و دیدگاه گسترده‌تری نسبت به آینده کسب و کار خود پیدا کرد. او به دنبال پیدا کردن راهکارهایی برای جذب رضایت شرکت، کارمندان و مشتریانش بود و می‌خواست بهبودی در کسب و کار خود حاصل کند. در این راه، او مشکلات را غلبه کرد و به نتایجی قابل توجه رسید. برایش عامل کلیدی موفقیت، حس عزت نفس که تقویت شده بود، بسیار مهم بود. به نظر می‌رسید که هرچه عزت نفس او قوی‌تر باشد، عزت دیگران نیز بالاتر خواهد رفت. این ایده به خوبی تصویر شده است که روغن ناکافی عزت نفس، نیازمند ریختن روغن عزت دیگران و پرکردن لیوان است. (شکل 24.1)

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

شکل‌های ۲۴.۱ و ۲۴.۲ «روغن عزت» این قوانین را دارند: قانون اول: فنجان باید با روغن عزت پر شود. قانون دوم: روغن عزت دارای دو نوع است؛ روغن عزت نفس و روغن عزتی که دیگران داده‌اند. قانون سوم: این دو روغن چگالی متفاوتی دارند و با هم مخلوط نمی‌شوند. روغن عزت نفس سنگین‌تر است و پایین می‌آید. بنابراین فردی که از روغن عزت نفس استفاده می‌کند، تا حدی فاقد اعتماد به نفس است و به دنبال برآورده شدن نیاز فوری است، تا به احترامی که دیگران به او داده‌اند، دست یابد. اما روغن عزت نفس برای افزایش اعتماد به نفس کافی است و نیازی به روغن عزت دیگران ندارد (شکل ۲۴.۲). با این لبخند سخاوتمندانه، فرد محیطی شگفت‌انگیز را ایجاد می‌کند و به اهمیت و قدردانی از دیگران پیام می‌دهد و این به فرد اجازه می‌دهد تا به وضوح به خودشکوفایی و تعالی خود فکر کند (= مشارکت اجتماعی). همه‌چیز از آنجا شروع می‌شود. در پایان، آقای Inoue بیان کرد: «فقط با تغییر طرز فکر به “من خوبم همینطور که هستم” و تقویت حس عزت نفس، افراد می‌توانند زندگی خود را تا آنجا که بخواهند تغییر دهند. من هر روز با چالش‌های مختلفی روبرو می‌شوم، اما اکنون احساس خوبی دارم و مثبت هستم. ممکن است گاهی اوقات منفی باف شوید، اما چگونه می‌توانید آن را بخندید و به فرصتی برای رشد تبدیل کنید؟ با این ذهنیت، از این به بعد به چالش کشیدن ادامه خواهم داد.» من زیر تأثیر جدیت آقای Inoue قرار گرفتم و بزرگ‌ترین چالش فوق‌العاده‌اش برای تغییر زندگی او بود.

ورزش

تقویت حس عزت نفس و خودکارآمدی

  • انشالله همینطور که هستی از خودت راضی باشی [مادر ترزا]
  • فقط تفاوت وجود دارد؛ نه بهتر یا بدتر
  • تا به حال چه چیزی به دست آورده اید؟ چرا کسی که شما را دوست دارد شما را دوست دارد؟

احترام بگذارید و برای طرف مقابل خود امنیت روانی ایجاد کنید

  • هرکسی به عنوان قهرمان زندگی خود زندگی پر فراز و نشیب را دارد.
  • شادی او را صمیمانه شاد کنید.

یک چهره ایده آل را سرزنده و با خودکارآمدی سطح بالاتر تصور کنید

  • اگر هیچ محدودیتی نداشتید، واقعاً کجا می‌خواهید بروید؟
  • واقعا دوست داری چی بشی؟
  • کجا هستند افرادی که با خودکارآمدی بالا چیزهای نزدیک به ایده آل شما را درک می‌کنند؟

یک چشم انداز جذاب را به وضوح بیان کنید

  • واقعاً می‌خواهید چه کار کنید؟
  • برای لبخند زدن بدون پشیمانی فقط در یک بار زندگی به چه چیزی دست خواهید یافت؟

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

درباره دکتر سعید جوی زاده مترجم کتاب مربی من و مدیر مرکز کوچینگ ایران

دکتر سعید جوی زاده یکی از برجسته‌ترین مترجمان کتاب‌های کوچینگ در ایران است. او یک کوچ بین‌المللی است و به عنوان یک تربیت کننده و مشاور، تلاش می‌کند تا افراد را به سوی موفقیت و رشد شخصی و حرفه‌ای هدایت کند. دکتر سعید جوی زاده تخصص خود را در حوزه کوچینگ و توسعه فردی پیدا کرده است و به تدریس و ارائه آموزش‌های متنوع در این زمینه می‌پردازد.او نویسنده و مترجم برجسته‌ای است و تعدادی از کتاب‌های موفق کوچینگ را به زبان فارسی ترجمه کرده است. برخی از کتاب‌های ترجمه شده توسط دکتر سعید جوی زاده عبارتند از “کوچینگ مدیران”، “نقشه راه کوچینگ”، “کوچینگ روانشناسی”، “کوچینگ نوین تاثیرگذاری” و “کوچینگ عملکرد” و غیره. این کتاب‌ها به عنوان منابعی معتبر و قابل اعتماد در حوزه کوچینگ شناخته شده‌اند و به افرادی که به دنبال توسعه فردی و حرفه‌ای هستند، کمک می‌کنند.دکتر سعید جوی زاده به شدت آرزو دارد تا همه انسان‌ها زندگی‌ای داشته باشند که تفکر را در آن تجربه کنند. او اعتقاد دارد که تفکر و نگرش مثبت و سازنده می‌تواند به شکل قابل توجهی بر روی زندگی افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را به سمت رسیدن به هدف‌هایشان هدایت کند.دکتر سعید جوی زاده با تجربه و دانش خود در حوزه کوچینگ و توسعه فردی، به عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افرادی که به دنبال رشد و پیشرفت هستند، شناخته می‌شود. او با ارائه خدمات کوچینگ، آموزش‌ها و کتاب‌هایش، به دنبال ارتقای کیفیت زندگی و عملکرد افراد است و به امید بهبود جامعه و جهان به فعالیت می‌پردازد.

دکتر سعید جوی زاده

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =