8 نکته مدیریت بحران برای زمانی که به نظر می رسد کسب و کار شما در حال سقوط است
راه اندازی شرکت شما فقط شروع کار است. سپس باید کسب و کار خود را حفظ کنید و آن را در مسیری برای رشد مداوم قرار دهید تا بتوانید سهامداران خود را راضی کنید و سود کسب کنید. اما در طول عمر هر شرکتی، حداقل یک بحران ناگزیر ظاهر می شود. مدیران اجرایی و صاحبان شرکت ها باید بدانند که چگونه در این بحران ها غلبه کنند – چه از دست دادن کارمندان کلیدی، رکود اقتصادی یا محصولات معیوب باشد – تا از فروپاشی کسب و کار خود جلوگیری کنند.
البته گفتن این کار آسان تر از انجام آن است. اما با استراتژیهای درست، میتوانید برای مقابله با هر بحرانی که سرنوشت و بازار به شما میفرستد، آماده باشید. بیایید هشت نکته مهم مدیریت بحران را که باید در مواقعی که به نظر می رسد کسب و کار شما در حال فروپاشی است به خاطر بسپارید.
8 نکته برای مدیریت بحران
۱- از قبل برنامه ریزی داشته باشید
اول از همه، شما باید یک برنامه مدیریت بحران را قبل از ورود اولین بحران خود تنظیم کنید. داشتن یک برنامه به شما امکان می دهد:
- پرسنل کلیدی را قبل از نیاز به آنها استخدام کنید، مانند یک متخصص مدیریت بحران. اگر جریان نقدی برای پرسنل اختصاصی ندارید، میتوانید یکی از اعضای تیم فعلی خود (یا حتی خودتان) را بهعنوان مخاطب یا نقطه تماس برای هر کسی که به امور مربوط به بحران رسیدگی میکند، منصوب کنید.
- بر اساس صنعت، محصولات و تفسیر شرکت خود، اتهامات یا بحران های احتمالی را پیش بینی کنید.
- راهحلها یا پاسخهای بالقوه را از قبل ارائه دهید. برای مثال، اگر میخواهید محصول جدیدی را راهاندازی کنید و میدانید که این احتمال وجود دارد که برخی افراد مشکلی در آن پیدا کنند، سعی کنید آن مشکلات را پیشبینی کنید و پاسخهای آماده داشته باشید تا غافلگیر نشوید.
شاید مهمتر از همه، برنامهریزی از قبل، شرکت شما را قادر میسازد تا زمان و سایر منابع را برای مدیریت بحران بهطور مناسب اختصاص دهد. این در سال های اولیه یک شرکت که بودجه ها در کمترین حد هستند ، اهمیت دوچندان دارد و هر دلار خرج شده مهم است، اهمیت دو چندانی دارد.
2. تفویض، تفویض، تفویض
در طول یک بحران، باید به خاطر داشته باشید که کنترل شخصی بر همه چیز را به دست نگیرید، به خصوص اگر مدیر عامل یا رئیس شرکت هستید. در عوض، باید وظایفی را به اعضای تیم مدیریت بحران یا واکنش خود، از جمله سخنگویان روابط عمومی، محول کنید.
با واگذاری وظایف، اطمینان حاصل می کنید که کارهای حیاتی به موقع انجام می شود و بین پاسخ های شما به عموم، رفت و آمد یا تاخیر زیادی وجود ندارد.
3. با مردم صحبت کنید
همیشه بلافاصله پس از وقوع یک بحران با مردم صحبت کنید. آخرین کاری که میخواهید انجام دهید این است که رادیو را بیصدا کنید، بهویژه اگر بحران مورد نظر بر مشتریان یا مشتریان شما تأثیر بگذارد.
اگر خبر رسید که بحرانی در راه است، با آن روبرو شوید و فوراً یک بیانیه عمومی منتشر کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بپذیرید که بحران را می شناسید و روی راه حل ها یا راه حل های بالقوه کار می کنید.
این دو کار عمده را به نفع سازمان شما انجام می دهد:
- این نشان می دهد که شما کنترل اوضاع را به دست می گیرید.
- می تواند مشتریان یا مشتریانی را که قبلاً عوامل بحرانی مشابهی را تجربه نکرده اند، آرام کند یا اطمینان دهد.
بگویید که محصولی را با خطر جزئی آتش گرفتن در خانه های مصرف کنندگان عرضه می کنید. شخصی با ایجاد این محصول، شرکت شما را به ناامن بودن عمدی متهم می کند.
وقتی با آرامش و بلافاصله با مردم صحبت می کنید، به نظر می رسید که از این موقعیت فرار نمی کنید. در عوض، شما در حال انجام اقداماتی برای رفع مشکل در اسرع وقت هستید که اعتبار شما را تقویت می کند و اعتماد عمومی را به شرکت شما تقویت می کند. این به نوبه خود از فروپاشی یا ناپایدار به نظر رسیدن کسب و کار شما جلوگیری می کند.
4. مسئولیت را بپذیرید
شما همچنین باید مسئولیت هر بحران و همه پیام های آینده را بپذیرید. سعی نکنید سرزنش خود را جابجا کنید یا کاری نکنید که به نظر برسد یک بحران تقصیر شخص دیگری است. تمام این کارها این است که رهبری شما را غیرحرفهای و ناکارآمد جلوه میدهد.
حتی اگر بحران مورد بحث تقصیر شما نیست، به هر حال مسئولیت را بپذیرید. با به دوش کشیدن بار حل بحران یا قول کمک به مشتریان برای غلبه بر مشکلات فعلی، چیزی از دست نمی دهید.
هنگامی که پاسخ اولیه روابط عمومی تحت کنترل است، باید به سرعت راه حل های عملی برای مشتریان یا مشتریان خود ایجاد کنید. راه حل های عملی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- بازپرداخت برای هر محصول معیوب یا بالقوه خطرناک
- بهبودها یا وصلههای مربوط به محصولات نرمافزاری یا اشتراکها
- محصولات جایگزین بسته به صنعت یا جایگاه شما
در حالت ایدهآل، به دلیل برنامهریزی قبلیتان، راهحلهای بالقوهای آماده خواهید داشت. اما اگر به دلیل ماهیت منحصر به فرد بحران، راه حلی در ذهن ندارید، در اسرع وقت کار را روی یک راه حل شروع کنید.
6. به یک پیام ساده ادامه دهید
در طول مدت بحران، احتمالاً نیاز به اعلام عمومی زیادی دارید. مطمئن شوید که پیام های خود را ساده نگه دارید و افکار عمومی را با جزئیات یا بهانه های بی پایان غرق نکنید.
به یک پیام ساده ادامه دهید که:
- بحران را تصدیق می کند
- به روز رسانی در مورد بحران و راه حل های بالقوه را در اختیار عموم قرار می دهد
- تعهد شما را برای مدیریت بحران، هر چه که باشد، تقویت می کند
با تمرکز بر یک پیام ساده، مشتریان هرگز فراموش نمی کنند که شما تمام تلاش خود را برای حل مشکلات آنها انجام می دهید. یک پیام ساده همچنین میتواند با ندادن مهمات یا کلمات اضافی به منتقدان، از رنج بیشتر کسبوکار شما جلوگیری کند.
7. با کارمندان قاطع باشید
گاهی اوقات، بحران ها رهبران را مجبور به اخراج برخی از کارمندان می کنند. به عنوان مثال، شاید یک کارمند باعث یک فاجعه روابط عمومی بزرگ شده است، زیرا در دوربین شما در حال گفتن چیزی نامناسب در رستوران شما دستگیر شده است.
در مواقع بحران، مردم به رهبری و قاطعیت احترام می گذارند. با اخراج کارمندان مشکل دار و استخدام کارمندان جدید، نشان دهید که مسئول هستید. اجازه ندهید احساسات مانع انجام کاری شود که باید انجام شود. این امر به ویژه در روزهای اولیه بحران بسیار مهم است، زمانی که مردم ممکن است تصمیمات سریعی را درخواست کنند که نشان دهد شما در حال انجام کاری یا کاری هستید.
به همین ترتیب، اگر کارمندان شما مقصر نیستند، آنها را زیر اتوبوس نیندازید. از آنها دفاع کنید تا ایمان به رهبری و فرهنگ شرکت خود را بازگردانید و احترام مشتریان خود را به دست آورید.
8. استخدام یک تیم حقوقی (در صورت لزوم)
گاهی اوقات، حتی مشاغل کوچک ممکن است توسط یک یا چند مشتری یا مشتری شکایت کنند. دعاوی حقوقی می تواند ترسناک باشد، اما لازم نیست به شرط داشتن یک تیم حقوقی ماهر در کنار شما باشد. شما هرگز نباید سعی کنید خودتان با یک دعوی قضایی روبرو شوید، زیرا حتی دعاوی اساسی نیز می تواند با معاینات قانونی یا اشتباهات احتمالی همراه باشد که می تواند تجارت شما را به آشوب بکشاند.
یک برنامه مدیریت بحران تهیه کنید و به آن پایبند باشید
در نهایت، ارائه یک برنامه مدیریت بحران و پایبندی به آن، راه شماره یک برای هدایت هر بحرانی است که شرکت شما را تهدید می کند.
با برنامه ریزی مناسب و تیم مناسب در کنار خود، از هر طوفانی و بحران های روشن یکی پس از دیگری برای کسب سود و موفقیت در آینده عبور خواهید کرد. موفق باشید!
بدون نظر