چگونه کوچینگ می تواند به شناسایی نقاط کور روانی شما کمک کند
همه ما از برخی جنبه های شخصیت/رفتار خود بی اطلاع هستیم. بنابراین، ما سوگیری هایی را نشان می دهیم که بر تصمیمات ما تأثیر می گذارد و مناطق راحتی ایجاد می کند که رشد ما را محدود می کند.
برنامه های توسعه رهبری بر حذف نقاط کور روانی با بهبود خودآگاهی و هوش هیجانی تمرکز دارد. مربیان رهبری با رهبران از یک موقعیت برابر کار می کنند تا کاستی های اغلب دردناک را شناسایی کرده و طرحی برای رفع آنها بسط دهند.
“تنها چیز بدتر از نابینایی، بینایی است اما بینایی نداشتن.” – هلن کلر
تعریف : نقطه کور روانی، عدم آگاهی مداوم در مورد جنبه ای از شخصیت و/یا رفتار خود است. تشخیص و برخورد با یک نقطه کور اغلب شامل ناراحتی و درد روانی است.
رهبر باهوش مترجم توانا قصد تأثیرگذاری است. او فردی است که “چیزها را در راستای منافع سازمانی” انجام می دهد. نقاط کور روانشناختی دشوارترین شکاف بین قصد و تأثیر را نشان می دهد.
توسعه رهبری و مربیگری به رهبران کمک می کند تا بر مسائل مخرب نقاط کور روانی و موانع نامرئی در هر سطح رهبری غلبه کنند. جالب اینجاست که رهبران ارشد نسبت به همتایان خود می توانند از توسعه رهبری به این معنا بهره بیشتری ببرند.
پیشبینیکنندههای اصلی مسائل رهبری مرتبط با نقطه کور، خودآگاهی و هوش هیجانی است . بر اساس تجزیه و تحلیل TalentSmart ، مدیران C-suite به طور متوسط پایین ترین سطح هوش هیجانی را در میان طیف گسترده ای از عناوین شغلی دارند. با این حال، این مطالعه همچنین تصدیق کرده است که علیرغم نمرات کلی EQ ناامیدکننده، مدیران با EQ بالا عملکرد بهتری از همتایان خود با EQ پایین داشتند.
چگونه توسعه رهبری به رفع نقاط کور روانی کمک می کند؟
همانطور که در کتاب های توسعه رهبری خود اشاره کرده ام ، پرداختن به نقاط کور روانی بدون تخصص و کمک خارجی تقریبا غیرممکن است. آنها تمایل به تسکین نفس دارند و بنابراین به خوبی در منطقه راحتی قرار می گیرند که مردم اغلب احساس می کنند قادر به فراتر رفتن نیستند.
مربیگری رهبری می تواند به شناسایی و مقابله با نقاط کور روانی کمک کند:
- توسعه خودآگاهی و هوش هیجانی
- کمک مستقیم به مدیران در تشخیص نقاط کور روانشناختی خود از موضع برابری طلبانه که در معرض تعصبات مرتبط با قدرت نیست که اغلب مشاوران «درونی» ناگزیر هستند.
توسعه رهبری هوشمند بی طرفانه و بی طرفانه است. بنابراین، موقعیتی عالی برای ارائه بینش های چشم باز و دیدگاه های تازه به رهبر کار در محیطی است که دائماً نظرات، رفتار و شخصیت او را تأیید می کند.
از طریق خودآگاهی و هوش هیجانی بهتر، رهبران از یک سو به نسخه های بهتری از خود تبدیل می شوند و از سوی دیگر قادر به تشخیص نارسایی های روانی خود می شوند.
نقاط کور روانی رایج در بین مدیران
برخی از رهبران ممکن است در درک تأثیر رفتار خود بر دیگران شکست بخورند. برخی ممکن است احساس کنند که مجبورند به تنهایی با چالشها روبرو شوند و دائماً نیاز دارند توانایی خود را به عنوان یک رهبر ثابت کنند. در اینجا فهرست کوتاهی از برخی از رایج ترین نقاط کور روانی که مدیران را درگیر می کند آورده شده است.
- تمایل به اجتناب از تعارض
- بی توجهی به تعهدات و زمان/انرژی که دیگران سرمایه گذاری کرده اند
- پیشبرد یک دستور کار شخصی به قیمت از دست دادن منافع سازمانی
- رعایت استانداردهای کم کارایی
- رد کردن و انحراف مسئولیت برای شکست
- عدم تمایل به تعهد یا اتخاذ موضعی کاملاً مشخص در مورد یک موضوع بحث برانگیز.
مربیگری رهبری راه حل های عملی را برای نقاط کور ارائه می دهد
توسعه رهبری بهترین راه حل برای نقاط کور روانی است.
یک مربی توسعه رهبری چنین کاستیهایی را به طور سیستماتیک از طریق:
- مشخص کردن موانع نامرئی و نقاط کوری که مانع رشد رهبر می شود، به طور موثر و بی طرفانه.
- تهیه یک برنامه اقدام مکتوب با جزئیات اقدامات مربی، مشتری و ذینفعان شخص ثالث برای ایجاد بهبود.
- پیشنهاد راه حل به مشتری، بحث در مورد روش های بهبود، و تضمین تعهد برای بازخورد مداوم.
- اجرای یک برنامه پیگیری برای ارزیابی پیشرفت و اصلاح دوره.
کوچینگ رهبری تلاشی برای آموزش به کسی نیست که چگونه کار خود را انجام دهد. بلکه حرکتی هدفمند برای شناسایی نقاط قوت و ضعف از منظری تازه و استفاده از آنها برای شناسایی و ایجاد فرصت های رشد است.
آیا می خواهید در مورد رسیدگی به نقاط کور روانی در رهبران شرکت خود اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ خدمات مربیگری رهبری من را بررسی کنید .
بدون نظر