فاکتورینگ چگونه کار می کند؟

تامین کنندگان تمایل دارند مقدار قابل توجهی از وجه نقد خود را در حساب های دریافتنی قید کنند. از این رو، این تامین کنندگان اغلب برای تامین نیازهای سرمایه در گردش خود به استقراض بانکی متوسل می شوند. بانک ها از قبوض دریافتنی که این شرکت ها به عنوان وثیقه دارند برای اعطای وام کوتاه مدت به آنها استفاده می کنند. این فرآیند اعطای وام در مقابل مطالبات آتی به عنوان فاکتورینگ یا تنزیل صورتحساب شناخته می شود.

فاکتورینگ در مقابل تنزیل پویا

شرکت‌های شرکتی دریافته‌اند که فاکتورسازی اتلاف منابع است. به عنوان مثال، فرض کنید شرکت A محصولی را از تامین کننده B خریداری می کند. اکنون تامین کننده B یک صورتحساب به ارزش 100 دلار دارد که پس از 60 روز پرداخت می شود. این قبض را به بانک می برند و تخفیف می دهند. در نتیجه، آنها امروز 98 دلار دریافت می کنند. از این رو، 2 دلار به عنوان بهره برای وام بسیار کوتاه مدت به بانک پرداخت می شود.

در عوض، تامین‌کننده B می‌توانست به شرکت A پیشنهاد دهد که فاکتور را پیش‌پرداخت کند و 2 درصد تخفیف به آنها بدهد. بانک هیچ ارزشی اضافه نمی کند زیرا در بیشتر موارد ریسک عدم پرداخت فاکتور را متقبل نمی شود. به همین دلیل است که جهان اکنون به سمت مفهوم جدیدی به نام تخفیف پویا حرکت می کند.

طبق این مفهوم، تامین کنندگان این امکان را دارند که در هر زمان از خریدار درخواست پرداخت کنند. این کار با ایجاد پورتالی انجام می‌شود که به موجب آن تامین‌کننده و خریدار هر دو فاکتورهایی را که باید پرداخت شوند به وضوح مشاهده می‌کنند. سپس به تامین کنندگان این امکان داده می شود که درخواست پرداخت زودهنگام را داشته باشند. تخفیف هایی که آنها برای این پرداخت های اولیه ارائه می دهند در مقیاس کشویی ترسیم شده است. به این معنی که اگر سررسید فاکتوری شصت روزه باشد، درصد تخفیف نسبت به فاکتوری که سررسید هفت روزه است، بیشتر خواهد بود.

مزیت این مدل این است که هر دو طرف اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد سرمایه در گردش خود را دارند. تامین کننده می تواند به پرداخت های اولیه دسترسی داشته باشد در حالی که خریدار می تواند تخفیف های بیشتری دریافت کند. هر دو طرف می توانند از این ترتیب سود ببرند. تنها بازنده در کل این ترتیب بانک است.

عوامل حمایت کننده از تخفیف پویا

مفهوم تنزیل پویا از سال 2010 در دنیای آکادمیک وجود داشته است. با این حال، اخیراً است که این ایده شروع به رشد کرده است. مهمترین عواملی که بر افزایش تنزیل پویا تأثیر گذاشته است به شرح زیر است:

 

    • حداقل سرمایه مورد نیاز : افزایش تخفیف پویا منجر به ایجاد پورتال های زیادی شده است. بسیاری از این پورتال ها به شرکت ها اجازه می دهند با هزینه بسیار کم به عضویت درآیند. آنها پورتال ها را به گونه ای طراحی کرده اند که می توانند بدون سرمایه گذاری عمده در سیستم های ERP شرکت های بزرگ ادغام شوند. همچنین بسیاری از تامین کنندگان شرکت های کوچک و متوسط ​​هستند. آنها برای انجام سرمایه گذاری های کلان در فناوری اطلاعات تلاش می کنند. راه‌حل‌های مبتنی بر ابری که ارائه می‌شوند ثابت می‌کنند که برای این تامین‌کنندگان موهبت هستند، زیرا آنها دیگر مجبور نیستند به فاکتورینگ بانکی گران قیمت تکیه کنند.

 

 

    • اتوماسیون و خود سرویس دهی : دهه گذشته شاهد افزایش تصاعدی در اتوماسیون فرآیندهای حساب های پرداختنی در سراسر صنعت بوده است. در نتیجه، وظایف دستی درگیر در این فرآیند به صفر رسیده است. عرضه‌کنندگان به مطالبات خود دسترسی پیدا کرده‌اند. اگر درخواست ها به صورت دستی پردازش می شدند، تخفیف پویا یک کابوس بود. اکنون، تامین کنندگان فقط باید روی یک دکمه کلیک کنند. این به خریدار در مورد پرداخت زودهنگام و تغییر حاصل از تخفیف اطلاع می دهد. اتوماسیون تخفیف پویا را به جای یک کابوس اداری به یک فرآیند راحت تبدیل کرده است.

 

 

    • پرداخت‌های مبتنی بر ERP : در نهایت، محاسبه تخفیف‌هایی که در زمان پرداخت انجام می‌شود نیز یک فعالیت پیچیده در هنگام اجرای تخفیف پویا است. درصد تخفیفی که باید در نظر گرفته شود هر روز متفاوت است. با این حال، از آنجایی که امروزه اکثر شرکت ها پرداخت ها را با استفاده از ERP پردازش می کنند، این پیچیدگی را می توان به راحتی در عملیات روزانه شرکت گنجاند. افزایش پرداخت های خودکار نیز فضای مساعدی را برای اجرای تخفیف پویا ایجاد کرده است.

 

اثرات تنزیل پویا بر صنعت بانکداری

تخفیف پویا توسط بسیاری از شرکت ها در سراسر جهان اتخاذ شده است. تعداد تامین کنندگانی که این فرآیند را انتخاب می کنند تقریبا هر سال دو برابر می شود. خریداران و تامین کنندگان از مزایای مثبت آن بهره می برند. با این حال، بانک ها در سراسر جهان با تاثیر منفی مواجه هستند.

 

    • کاهش سپرده ها : شرکت ها تمایل دارند سپرده های کوتاه مدت خود را قبل از پرداخت در بانک نگهداری کنند. از این رو، اگر پرداخت ها زودتر انجام شود، بانک ها شروع به از دست دادن سپرده های خود می کنند. همچنین، تنزیل پویا، برداشت وجوه را غیرقابل پیش‌بینی می‌کند و برنامه‌ریزی نقدینگی مورد نیاز بانک‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

 

 

    • تسهیلات اضافه برداشت: از طرف دیگر از آنجایی که تامین کنندگان زودتر پول می گیرند، نیازی به استفاده از تسهیلات اضافه برداشت ارائه شده توسط این بانک ها ندارند. تسهیلات اضافه برداشت کوتاه مدت و دارای نرخ بهره بالا است. آنها برای بانک ها بسیار سودآور هستند و کاهش استفاده از آنها بر سود مالی چندین بانک تأثیر می گذارد. همچنین، بانک‌ها کارمزد پردازشی را که از معاملات فاکتورینگ و تنزیل کسب می‌کردند، از دست خواهند داد.

 

به طور خلاصه، تخفیف پویا به سرعت در حال افزایش است. به سرعت در حال تبدیل شدن به یک هنجار است. با این حال، تخفیف پویا تنها توسط شرکت هایی قابل اجرا است که دارای تخصص پردازشی و فناوری خودکار هستند. همچنین، بانک‌ها ممکن است به دنبال راه‌های دیگری برای استقرار وجوه کوتاه‌مدت خود باشند، زیرا ممکن است فاکتورگیری و اضافه برداشت به زودی منسوخ شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =