دوره آموزشی مدیریت دانش :10نرم افزار+نقشه راه+سازمان

دانش مایه حیات هر شرکتی است. بدون کسب دانش، تصمیم گیری، درس گرفتن از اشتباهات و توسعه محصولات جدید برای شما دشوار خواهد بود. مدیریت دانش رویکردی است که ممکن است برای جذب، سازماندهی و به اشتراک گذاری دانش شرکت خود با ذینفعان داخلی و خارجی اتخاذ کنید.مدیریت دانش مفهوم جدیدی نیست و چند سالی است که به آرامی در دنیای کسب و کار و دانشگاه در حال توسعه است. فن آوری های جدید و روشی که ما اطلاعات را ذخیره می کنیم، نحوه عملکرد ابتکارات مدیریت دانش را تغییر می دهد.راه اندازی یک سیستم مدیریت دانش موفق آسان نیست و باید متناسب با نیازها و شرایط منحصر به فرد شما باشد. شما باید درک خوبی از نحوه ساختار سیستم خود، موانع احتمالی که بر سر راه شما هستند و مؤثرترین ابزارهایی که شما را قادر به پیاده سازی سیستم خود می کند به دست آورید.در این راهنما، ما قصد داریم به تعریف مدیریت دانش، چرایی اهمیت مدیریت دانش، چالش‌های مدیریت دانش، موارد استفاده از مدیریت دانش و موارد دیگر بپردازیم.

مهارت کسب و کار

دکتر-سعید-جوی-زاده-نویسنده

دوره آموزشی مدیریت دانش سازمانی

 مفاهیم پایه مدیریت دانش
مزایای مدیریت دانش
چالش‌های پیاده‌سازی مدیریت دانش
شناسایی و استخراج دانش
ساختاردهی و سازماندهی دانش
به اشتراک‌گذاری دانش
تسهیل یادگیری سازمانی
ارزیابی و بهبود سیستم مدیریت دانش
نقش فناوری در مدیریت دانش
موارد موردی موفق

مبلغ سرمایه گذاری

  • مدرس: دکتر سعید جوی زاده 
  • مخاطب: تمامی شرکت ها و سازمان ها که قصذ  دارند تصمیمات بهتری بگیرند
  • مدت زمان دوره: 30ساعت آموزش
مدیریت دانش دکتر سعید جوی زاده

مدیریت دانش چیست؟

مدیریت دانش فرآیندی است که دانش را برای همه اعضای تیم خود در دسترس قرار می دهد، به جای اینکه آن را در سر افراد معدودی قرار دهید و باعث ایجاد سیلوهای اطلاعاتی شود. شرکت ها می توانند با استفاده بهتر از دانش موجود در حوزه خود به راحتی به اهداف خود دست یابند. آنها فرهنگ یادگیری مستمر را توسعه می دهند و اجازه می دهند دانش آزادانه در سراسر سازمانشان جریان یابد.

مدیریت دانش شامل آن دسته از سیستم ها و ابزارهای لازم برای ایجاد فرآیندهای مدیریت دانش موثر است. این ترکیبی از افراد، فرآیندها و ابزارها است.

انواع مدیریت دانش

وقتی با دانش در یک سازمان سر و کار داریم، سه نوع مختلف وجود دارد که باید از آنها آگاه باشیم.

صریح

دانش صریح اطلاعاتی است که می تواند کدگذاری و انتقال یابد. به اشتراک گذاری این نوع دانش آسان است و می تواند به سرعت توسط دیگران درک شود. برخی از انواع دانش صریح عبارتند از رویه های عملیاتی استاندارد، کتابچه های راهنمای کارمندان و خط مشی های منابع انسانی.

ضمنی

به دست آوردن دانش ضمنی بسیار دشوارتر از دانش صریح است. معمولاً شامل مهارت‌ها و تجربه‌های کارمند شما می‌شود که توضیح یا به اشتراک گذاشتن آن با دیگران دشوار است. دانش ضمنی شامل دانش پشتیبانی مشتری، مهارت های طراحی و غیره است.

ضمنی

دانش ضمنی بسیار شبیه به دانش ضمنی است با این تفاوت که به راحتی می توان آن را مدون کرد. اطلاعاتی است که در فرآیندهای سازمان تعبیه شده و در حال حاضر بیان نشده است. این دانش قبیله ای است که می توان آن را آموخت و منتقل کرد، اما هنوز به طور رسمی به دست نیامده است

مهارت کسب و کار

اهمیت مدیریت دانش

فقدان سیستم های مدیریت اطلاعات نیز کارکنان آگاه را تحت فشار بیشتری قرار می دهد. در بیشتر موارد، اعضای تیم شما از آگاه ترین همتایان خود کمک می گیرند. اما، این بدان معناست که کارمندان ماهر زمان زیادی را صرف کمک به دیگران می‌کنند، که می‌تواند بر بهره‌وری آنها تأثیر بگذارد.

به جای تکیه بر یک سیستم بدون ساختار، مدیریت اطلاعات به شما این امکان را می دهد که نحوه جریان دانش در شرکت خود را کنترل کنید. به عبارت ساده، یک سیستم خوب تضمین می کند که اطلاعات در صورت نیاز در دسترس کسانی است که به آن نیاز دارند.

علاوه بر این، مدیریت دانش مهم است زیرا می تواند:

گرفتن اطلاعات ارزشمند

صرف نظر از صنعت، شرکت شما باید بزرگترین منبع اطلاعات در مورد محصول شما باشد. مدیریت داده ها به شما امکان می دهد اطلاعات ارزشمندی را از منابع مختلف دریافت کنید. سپس، می‌توانید مقالات، ویدیوها و منابع مشابهی ایجاد کنید که به کاربران در حل مشکلاتشان کمک کند.

مدیریت دانش دکتر سعید جوی زاده

اجازه دسترسی آسان به منابع دانش

ایجاد منابع مورد نیاز تیم و مشتریان شما اولین قدم عالی است. اما، این بدان معنا نیست که دسترسی به آن آسان است.

طبیعی است که یک کارمند بیش از 12 ساعت در هفته را صرف تحقیق در مورد اطلاعات کند. مدیریت دانش به تیم شما اجازه می دهد تا منابع را از طریق یک پلت فرم متمرکز ردیابی کند. به عبارت دیگر، کارمندان می توانند داده های مورد نیاز خود را بدون صرف ساعت ها به دنبال ایمیل یا IM خاص بیابند.

محیطی را پرورش دهید که در آن دانش ارزش دارد

در بسیاری از موارد، کارکنان آگاه احساس نمی کنند که دارایی ارزشمندی هستند. برخی از شرکت ها از آنها انتظار دارند که بدون قدردانی یا قدردانی، مسئولیت بیشتری بر عهده بگیرند. نیازی به گفتن نیست که این امر می تواند منجر به ریزش زیاد کارکنان شود که می تواند منجر به هزینه های بالاتر شود.

کارکنان آگاه نقش مهمی در شرکت هایی دارند که بر اشتراک گذاری اطلاعات تمرکز دارند. این به کارمندان ماهر شما اجازه می دهد تا دانش خود را بدون تحت فشار قرار دادن آنها به اشتراک بگذارند. این باعث می‌شود اعضای تیم آگاه احساس کنند دارایی‌های ارزشمندی هستند و به آنها اعتباری را که شایسته آن هستند می‌دهد.

فرآیند مدیریت دانش - ایجاد، سازماندهی، به اشتراک گذاری، تجزیه و تحلیل و بهینه سازی

فرآیند مدیریت دانش را می توان به 5 مرحله تقسیم کرد.

ایجاد

سازمان ها باید هر دانشی را که می خواهند در سراسر شرکت منتشر کنند شناسایی و ثبت کنند. دانش باید به شکلی نوشته و تطبیق داده شود که برای مخاطب هدف مناسب باشد. شما باید با متخصصان موضوع ارتباط برقرار کنید تا دانشی را که در ذهن آنها وجود دارد به دست آورید و آن را به محتوایی تبدیل کنید که برای همه افراد شرکت در دسترس باشد.

سازماندهی

هنگامی که اطلاعات لازم را جمع آوری کردید، باید آن را به گونه ای ذخیره کنید که برای سیستم IT انتخابی شما منطقی باشد. ممکن است نیاز باشد دانش به گونه ای قالب بندی شود که الزامات سیستم شما را برآورده کند. در این مرحله شما محتوای خود را در سیستم مدیریت دانش خود آپلود کرده و آن را در دسته های آماده برای مصرف سازماندهی خواهید کرد.

اشتراک گذاری

یک سیستم مدیریت دانش اگر کسی نتواند آن را پیدا کند خوب نیست. شما باید دانش خود را در ایمیل، سیستم های همکاری، اینترانت و غیره به اشتراک بگذارید. اگر می بینید که کسی سؤالی می پرسد که می تواند توسط سیستم KM شما پاسخ داده شود، برای به اشتراک گذاشتن مقاله مربوطه نظر بدهید.

در حال تجزیه و تحلیل

با گذشت زمان، باید تجزیه و تحلیل کنید که آیا محتوای شما کار می کند یا خیر. می‌توانید به نتایج جستجو نگاه کنید تا عباراتی را ببینید که هیچ ورودی ندارند و محتوای مرتبط ایجاد کنید تا شکاف را پر کنید. می‌توانید مقاله‌هایی را که استفاده نمی‌شوند شناسایی کنید و آنها را حذف کنید و نظراتی که مخاطبان برای به‌روزرسانی مقاله‌ها گذاشته‌اند را یادداشت کنید.

بهینه سازی

این مرحله ای است که شما در تحلیل خود اقدام می کنید. شما باید مقالات فعلی را به روز نگه دارید و هر شکاف دانشی را با محتوای جدید پر کنید. فعالانه از کاربران خود درباره نحوه عملکرد سیستم مدیریت دانش خود بازخورد بگیرید و هر زمینه ای را برای بهبود برجسته کنید. همیشه باید در حال تکامل باشد تا همگام با تغییر دانش در سازمان شما باشد.

آنچه می تواند در یک سیستم مدیریت دانش گنجانده شود

انواع مختلفی از دانش وجود دارد که می تواند در یک سیستم مدیریت دانش گنجانده شود.

  • رویه‌های عملیاتی استاندارد – مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها که نحوه تکمیل یک کار، فرآیند یا رویه خاص را توضیح می‌دهد
  • اسناد – اطلاعات مربوط به محصول، خدمات یا شرکت شما
  • خط مشی های منابع انسانی – مجموعه ای از دستورالعمل ها که خط مشی های شرکت شما را توضیح می دهد
  • آکادمی ها و برنامه های آموزشی – مجموعه ای از آموزش ها و درس هایی که کارکنان را در یک منطقه خاص آموزش می دهد
  • وبینارها – جلسات ویدیویی ضبط شده در مورد یک موضوع معین

مزایای مدیریت دانش

1. تصمیم گیری سریعتر

وقتی کارکنان به دانش صحیح دسترسی آسان داشته باشند، این امر می تواند تصمیم گیری آنها را تسریع کند. کارمندان زمان کمتری را صرف اختراع مجدد چرخ می کنند زیرا می توانند از تصمیماتی که قبلاً گرفته شده است درس بگیرند و از خرد جمعی بهره مند شوند.

2. دسترسی کارآمد به دانش و اطلاعات

کارمندان بخش قابل توجهی از هفته کاری خود را صرف جستجوی اطلاعاتی می کنند که باید به راحتی در دسترس باشد. با برنامه مدیریت دانش مناسب، کارمندان به دانش دسترسی موثری خواهند داشت و می توانند زمان بیشتری را صرف تکالیف متمرکز بر نتیجه کنند که مستقیماً به نفع شرکت است.

3. افزایش همکاری و ایده پردازی

هنگامی که دانش به طور موثر به اشتراک گذاشته می شود، همکاری بین کارکنان را ارتقا می دهد. آنها بینشی نسبت به عملکرد تیم های دیگر دارند و این به همکاران کمک می کند تا به طور مؤثرتری با هم کار کنند. دسترسی به ابتکارات قبلی شرکت به کارمندان ایده های بیشتری برای پیاده سازی در آینده می دهد. کارمندان قبلاً می‌دانند چه چیزی مؤثر بوده و چه چیزی مؤثر بوده است، بنابراین این باعث می‌شود آنها در تفکر استراتژیک‌تر باشند.

4. ارتباطات پیشرفته در سراسر سازمان شما

یک برنامه مدیریت دانش موفق، ارتباطات را در سراسر سازمان افزایش می دهد، زیرا کارکنان می توانند از طریق اسنادی که ایجاد می کنید، دیدگاهی نسبت به تیم های دیگر به دست آورند. تیم‌ها دیگر جعبه سیاهی نیستند که در سیلوها کار می‌کنند، بلکه می‌توانند به طور مؤثرتری با همکاران ارتباط برقرار کنند و دانش خود را در مورد کاری که انجام می‌دهند به اشتراک بگذارند.

5. بهبود کیفیت اطلاعات و داده ها

هنگامی که اطلاعات و داده ها به طور فعال پرورش می یابد، کیفیت بهبود می یابد. شخصی فعالانه بر دارایی های شرکت نظارت دارد و اطمینان حاصل می کند که به گونه ای ارائه می شود که برای کارمندان مفید باشد. اطلاعات و داده هایی که مطابق با استاندارد نیستند را می توان حذف کرد تا اطمینان حاصل شود که آنچه باقی مانده است مرتبط و ارزشمند است.

6. امنیت بیشتر برای مالکیت معنوی

وقتی سازمان‌ها واقعاً دارایی‌های معنوی خود را به عنوان اسناد در سیستم مدیریت دانش ثبت می‌کنند، این به آنها امنیت بیشتری می‌دهد. مالکیت معنوی دیگر نه تنها در سر کارمندانی که ممکن است در هر زمان شرکت را ترک کنند، قرار نمی گیرد، بلکه برای آیندگان و منافع کارکنان فعلی و آینده ذخیره می شود.

7. آموزش بهینه

کارمندان جدید و قدیم می توانند از دانش به دست آمده در طول آموزش خود بهره ببرند که این روند را به طور قابل توجهی سرعت می بخشد. برنامه‌های آموزشی قوی‌تر هستند و زمانی که کارکنان به اسناد و مدارک مناسب دسترسی داشته باشند، ارزش بیشتری به آنها می‌دهند.

چالش های مدیریت دانش

اگرچه مدیریت دانش برای شرکت شما بسیار ارزشمند است، اما پیاده سازی آن لزوما آسان نیست. در اینجا چالش های اصلی وجود دارد که باید هنگام شروع سفر KM خود بر آنها غلبه کنید.

تکنولوژی

پیدا کردن فناوری مناسب برای پشتیبانی از استراتژی مدیریت دانش شما می تواند دشوار باشد . راه حل های مدیریت دانش ممکن است گران باشند و ممکن است برای سازمان خاص شما مناسب نباشند. ممکن است فقط یک ابزار را امتحان کنید تا بعداً پیدا کنید که برای نیازهای شما کاملاً نامناسب است، اما متأسفانه اکنون در سیستم سرمایه گذاری شده اید.

راه حل این است که قبل از متعهد شدن به یک ابزار خاص، گزینه ها را به طور کامل بررسی کنید. از آزمایش‌های رایگان برای آزمایش نرم‌افزار استفاده کنید و بررسی کنید که آیا تمام ویژگی‌های مورد نیاز برای برنامه مدیریت دانش خود را دارد.

به اشتراک گذاری دانش

ممکن است متقاعد کردن کارکنان خود برای به اشتراک گذاشتن دانش خود در سیستم مدیریت دانش شما دشوار باشد. این چالش به دلایل متعددی پیش می‌آید، که برجسته‌ترین آنها این است که کارکنان شما ممکن است بخشی از فرهنگ رقابتی باشند که برای شفافیت و باز بودن ارزش قائل نیستند. آنها ممکن است احساس کنند که دانش آنها آنها را به یک دارایی ارزشمند برای شرکت تبدیل می کند و بنابراین نمی خواهند آن را با دیگران به اشتراک بگذارند.

راه حل این مشکل نشان دادن فرهنگ صحیح از بالا به پایین است. تیم رهبری ارشد شما باید دانش را به اشتراک بگذارد و فعالانه در برنامه مدیریت دانش شما شرکت کند. به این ترتیب شما الگو می گیرید و کارمندان به تدریج یاد می گیرند که دانش خود را به اشتراک بگذارند.

امنیت

ممکن است اطلاعات محرمانه ای داشته باشید که نخواهید با عموم مردم به اشتراک بگذارید یا داده های حساسی که نیاز به محافظت دارند. این خطر وجود دارد که سیستم های مدیریت دانش به خطر بیفتد و داده های ارزشمند شما به عموم مردم درز کند. یا ممکن است نخواهید صفحات محتوای خاصی توسط کاربران عمومی نرم افزار شما ویرایش شوند و بنابراین نیاز به محدود کردن نقش ها و مجوزها داشته باشید.

راه حل این مشکل انتخاب یک سیستم نرم افزاری مدیریت دانش با ویژگی های امنیتی قوی است. اطمینان حاصل کنید که سیستم شما فقط توسط افرادی که در محدوده IP تعریف شده هستند قابل دسترسی است یا Single Sign-On را فعال کنید.

موارد استفاده مدیریت دانش

چندین مورد استفاده برای برنامه مدیریت دانش شما وجود دارد.

ورود کارکنان

استخدام‌های جدید باید به سرعت به اطلاعات زیادی دسترسی داشته باشند تا بتوانند با نقش جدید خود در شرکت سرعت بگیرند. یک سیستم مدیریت دانش می تواند پاسخ سوالات آنها را ارائه دهد و اطمینان حاصل کند که همه از همان روز اول خود از یک کتاب سرود می خوانند.

نصب محصول

مشتریان به راهی برای یادگیری محصول شما از ابتدا نیاز دارند و یک سیستم مدیریت دانش می تواند راهی عالی برای حضور مشتریان جدید باشد. می‌تواند به آنها نکات و ویژگی‌های محصول و روش‌هایی را که محصول شما برای استفاده در نظر گرفته شده است، آموزش دهد.

ارتباط تیمی

وقتی فضایی متمرکز برای ارسال اطلاعیه‌ها و پرسیدن و پاسخ دادن به سؤالات برای کارمندان فراهم می‌کنید، ارتباطات تیمی را بهبود می‌بخشید. به جای جستجوی ایمیل ها یا موضوعات چت قدیمی، کارمندان می توانند به سادگی سیستم مدیریت دانش را برای آخرین به روز رسانی ها بررسی کنند.

پشتیبانی مشتری (دیدگاه نماینده)

مدیریت دانش برای نمایندگان پشتیبانی مشتری مزایای زیادی برای نمایندگان شما دارد. زمان مورد نیاز برای جستجوی پاسخ برای سوالات مشتریان را کاهش می دهد و به آنها زمان بیشتری می دهد تا برای مشتریان دیگر صرف کنند. روحیه کارمندان بهبود می‌یابد زیرا کارگزاران زمان کمتری را برای اختراع مجدد چرخ و زمان بیشتری را برای پروژه‌های سودمندتر صرف می‌کنند.

سلف سرویس (دیدگاه مشتری)

مدیریت دانش برای مشتریان یک راه ارزشمند برای بهبود خدمات مشتری است. هنگامی که اسناد مربوطه را برای مشتریانی که به دنبال راه حلی برای مشکلشان هستند ارائه می دهید، اطمینان حاصل می کنید که مشتریان می توانند خود خدمت کنند و نیازی به تماس با نماینده ندارند. رضایت مشتری بهبود می یابد و این منجر به مشتریان وفادارتر می شود که تعداد بیشتری از محصولات شما را خریداری می کنند.

ابزارهای مدیریت دانش

چندین ابزار مختلف وجود دارد که می توانید به عنوان بخشی از برنامه مدیریت دانش خود از آنها استفاده کنید.

نرم افزار پایگاه دانش

نرم افزار دانش پایه یک وب سایت مدیریت مرکزی است که محتوای شما را به صورت دسته بندی نمایش می دهد. پایگاه دانش به راحتی قابل جستجو است یا کاربران می توانند با استفاده از پیمایش محتوا را جستجو کنند. این ابزاری است که به شما امکان می دهد محتوا را برای مخاطبان خود ایجاد، سازماندهی و مدیریت کنید و معمولاً با تجزیه و تحلیل ارائه می شود تا نحوه عملکرد محتوای شما را به شما نشان دهد.

Document360 نرم افزار پایگاه دانش خود ما است که می تواند به شما در برنامه مدیریت دانش شما کمک کند.

ویکی

ویکی سایتی است که برای گروه‌هایی از افراد طراحی شده است تا بتوانند به راحتی ایده‌های خود را از طریق ایجاد صفحاتی که به یکدیگر پیوند دارند، ثبت کنند و به اشتراک بگذارند. ویکی برای شرکت‌هایی است که می‌خواهند محتوای خود را جمع‌سپاری کنند و به همه افراد سازمانشان اجازه دسترسی یکسان در ویرایش مقالات را بدهند.

سوالات متداول

سؤالات متداول فهرستی از سؤالات متداول به همراه پاسخ آنها است و معمولاً به صورت یک صفحه نمایش داده می شود.

CMS

سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) اسناد، صدا، ویدئو و انواع رسانه‌های دیگر را ذخیره می‌کنند.

بهترین روش ها برای پیاده سازی سیستم مدیریت دانش

مدیریت اطلاعات مزایای زیادی دارد. اما، پیاده سازی سیستمی که کار می کند همیشه آسان نیست. شما باید یک پلتفرم قوی برای حمایت از اکوسیستم اشتراک دانش خود انتخاب کنید . تلاش برای پیاده سازی مدیریت دانش بدون ساختار مستحکم می تواند قابلیت استفاده و کارایی را به خطر بیندازد.

برای ایجاد یک سیستم مدیریت دانش قابل اعتماد، باید:

نحوه اشتراک گذاری اطلاعات در حال حاضر را تجزیه و تحلیل کنید

چه روی آن تمرکز کنید یا نه، اعضای تیم شما همیشه اطلاعات را به اشتراک می گذارند. برای تغییر نحوه انتقال داده ها، باید نحوه عملکرد مدل فعلی خود را بدانید. جدا از کانال های ارتباطی، به داده ها، زمینه و زمان چرخش واقعی نگاه کنید.

به یاد داشته باشید، شما همچنین باید اطلاعات را بین مشتریان توزیع کنید. منابعی را که با مشتریان خود به اشتراک می گذارید ارزیابی کنید و کیفیت آنها را یادداشت کنید. آیا مشتریان می توانند مشکلات را به تنهایی حل کنند؟ آیا دستورالعمل ها واضح است؟ آیا اطلاعات تماسی ارائه کردید؟

این جزئیات به شما کمک می کند تا بهترین رویکرد، اندازه پایگاه کاربری خود و موضوعاتی را که باید با آنها شروع کنید، تعیین کنید. همچنین خواهید فهمید که آیا نیاز به تولید اطلاعات به زبان های مختلف دارید یا خیر. و در عین حال به شما کمک می کند تا کارمندان آگاه را مشخص کنید.

تعیین اهداف کمی

مانند سایر روش های تجاری، تعیین اهدافی که می توانید اندازه گیری کنید مهم است. اما، با توجه به ماهیت مدیریت دانش، یافتن معیارهای مناسب همیشه آسان نیست.

به جای تلاش برای اندازه گیری دانش، برای تعداد منابعی که می خواهید شروع کنید، هدف تعیین کنید. همچنین باید مجموعه ای از شاخص های عملکرد کلیدی منحصر به فرد را ایجاد کنید. این بسته به صنعت و اندازه شرکت می تواند متفاوت باشد. بنابراین، با تیم خلاق خود کار کنید و بیاموزید که کدام معیارهای مدیریت دانش موفقیت اکوسیستم اشتراک گذاری شما را تعیین می کند.

محیطی ایجاد کنید که به همکاری پاداش دهد

کار تیمی و همکاری فواید زیادی دارد. با این حال، بسیاری از کارمندان از به اشتراک گذاری اطلاعات و کار با همتایان خود اجتناب می کنند. این ممکن است به دلیل یک محیط رقابتی یا بسیاری از دلایل دیگر باشد. چالش واقعی تغییر این ذهنیت است. و، شما می توانید با پاداش دادن به کسانی که با همسالان خود همکاری می کنند، این کار را انجام دهید.

جدای از ارائه نوعی پاداش، باید به کارمندان در مورد تأثیر همکاری آموزش دهید. همیشه بهتر است یک تغییر تدریجی ایجاد کنید. اگر برخی از اعضای تیم با مشکلات بیشتری روبرو هستند، می توانید یک برنامه آموزشی ویژه ایجاد کنید. و، می توانید رویدادهای شرکتی را سازماندهی کنید که بر تقویت مهارت های همکاری تمرکز دارند.

بهترین ابزارها را شناسایی کنید

ده ها پلتفرم مدیریت دانش وجود دارد. برای یافتن بهترین ابزار، باید به نیازهای فعلی و آینده خود نگاه کنید.

تعداد کاربران، الزامات امنیتی و بودجه بر تصمیم شما تأثیر می گذارد. اما، باید به پتانسیل رشد و ویژگی هایی که می خواهید داشته باشید نیز توجه کنید. این موارد شامل ردیابی، نام تجاری، گزینه‌های همکاری، ظرفیت‌های توزیع آسان و پشتیبانی رسانه‌ای غنی است.

یک تیم مدیریت دانش ایجاد کنید

توسعه و پیاده سازی یک سیستم مدیریت دانش نیازمند تلاش زیادی است. شما باید در مورد یک استراتژی تصمیم بگیرید و منابعی را برای مخاطبان خود توسعه دهید. برای آسان‌تر کردن این کار، باید تیمی از کارمندان آگاه ایجاد کنید که می‌توانند به مقابله با این مسئولیت‌ها کمک کنند.

همچنین به خاطر داشته باشید که مدیریت اطلاعات یک فرآیند مستمر است. شما باید سیستمی را راه اندازی کنید تا مجموعه ای از منابع را تولید کند. و، شما باید عملکرد منابع قدیمی خود را ارزیابی کنید و هر زمان که لازم بود، تنظیمات را انجام دهید.

یک تقویم بهینه سازی تنظیم کنید

مانند بازاریابی آنلاین، مدیریت دانش نیاز به بهینه سازی منظم دارد. از لحظه ای که مدیریت دانش را پیاده سازی می کنید، باید یک تقویم بهینه سازی تنظیم کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از هر گونه تغییر باید اطلاعات کافی را جمع آوری کنید. اما، شما باید برای ارزیابی منابع دانش خود و ایجاد تغییرات برای بهبود عملکرد آنها وقت بگذارید.

با پیشرفت های جدید به روز باشید

تحقیقات و مطالعات در زمینه مدیریت دانش در حال انجام است. علاوه بر این، فناوری که از این عمل پشتیبانی می کند با سرعتی سریع حرکت می کند. برای حفظ یک اکوسیستم سالم، باید با پیشرفت‌ها و تکنیک‌های جدیدی که می‌تواند برای شرکت شما مفید باشد، به‌روز باشید.

دوره آموزشی مدیریت دانش :100 سال تجربه جهانی در یک دوره آموزشی

بیایید در 10 هفته اشتراک دانش را بیاموزیم

یک دوره آموزشی جامع در زمینه مدیریت دانش که بر پایه 100 سال تجربه جهانی بنا شده باشد، باید به ابعاد گوناگون و پیچیدگی‌های این حوزه بپردازد. در زیر، 10 آیتم کلیدی که باید در چنین دوره‌ای پوشش داده شود، ارائه شده است:

1. تکامل تاریخی مدیریت دانش:

  • ریشه‌های تاریخی مدیریت دانش از دوران انقلاب صنعتی تا عصر دیجیتال
  • تحولات مهم و رویدادهای کلیدی در هر دوره
  • تأثیر فناوری بر شکل‌گیری و تکامل مدیریت دانش

2. مفاهیم بنیادی و مدل‌های مدیریت دانش:

  • تعریف جامع و چندوجهی از دانش
  • انواع دانش (صریح، ضمنی، جمعی) و ویژگی‌های هر یک
  • مدل‌های مختلف چرخه مدیریت دانش (SCKM) و کاربرد آن‌ها
  • مفاهیم کلیدی مانند دارایی‌های دانش، جامعه دانش، و یادگیری سازمانی

3. چالش‌ها و فرصت‌های مدیریت دانش در عصر حاضر:

  • پیچیدگی روزافزون کسب‌وکارها و نقش حیاتی دانش در موفقیت آن‌ها
  • چالش‌های مربوط به مدیریت دانش در سازمان‌های مختلف (کوچک، بزرگ، دولتی، خصوصی)
  • فرصت‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا در مدیریت دانش

4. فرهنگ‌سازی و رهبری در مدیریت دانش:

  • ایجاد فرهنگ یادگیری و اشتراک‌گذاری دانش در سازمان
  • نقش رهبران در ترویج و حمایت از مدیریت دانش
  • ایجاد انگیزه و مشارکت کارکنان در فرایند مدیریت دانش

5. ابزارها و فناوری‌های مدیریت دانش:

  • معرفی انواع ابزارها و نرم‌افزارهای مدیریت دانش (پورتال‌های دانش، سیستم‌های مدیریت محتوا، ابزارهای همکاری گروهی)
  • انتخاب ابزار مناسب بر اساس نیازهای سازمان
  • نحوه یکپارچه‌سازی ابزارهای مختلف با سیستم‌های موجود سازمان

6. موارد مطالعاتی موفق و شکست‌خورده:

  • بررسی نمونه‌های موفق و ناموفق پیاده‌سازی مدیریت دانش در سازمان‌های مختلف
  • تحلیل دلایل موفقیت یا شکست هر مورد
  • استخراج درس‌های آموخته از این موارد

7. ارزیابی و اندازه‌گیری اثربخشی مدیریت دانش:

  • روش‌های مختلف ارزیابی اثربخشی سیستم مدیریت دانش
  • شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) در مدیریت دانش
  • ایجاد داشبوردهای مدیریتی برای نظارت بر عملکرد سیستم

8. مدیریت دانش در حوزه‌های تخصصی:

  • کاربرد مدیریت دانش در حوزه‌های مختلف مانند تحقیق و توسعه، نوآوری، خدمات مشتری، تولید و زنجیره تامین
  • چالش‌ها و فرصت‌های خاص هر حوزه

9. آینده مدیریت دانش:

  • روندهای آینده در مدیریت دانش و فناوری‌های مرتبط
  • چالش‌های پیش‌رو و راهکارهای مقابله با آن‌ها
  • نقش مدیریت دانش در شکل‌دهی آینده سازمان‌ها

10. مهارت‌های ضروری برای مدیران دانش:

  • مهارت‌های رهبری، ارتباطات، تسهیل‌گری، و حل مسئله
  • توانایی کار با فناوری‌های اطلاعاتی
  • درک عمیق از فرهنگ سازمانی و نیازهای کسب‌وکار

دوره آموزشی مدیریت دانش :تقویت 6 بخش کلیدی

کسب و کار خودتان را از نو بسازید و در یک مقیاس جهانی بدرخشید

دوره بازسازی کسب و کار

مفاهیم بنیادی و مدل‌های مدیریت دانش

  • تعریف جامع مدیریت دانش: درک عمیق از اینکه مدیریت دانش چیست و چرا برای سازمان‌ها مهم است.
  • انواع دانش: شناسایی انواع مختلف دانش (صریح، ضمنی، جمعی) و ویژگی‌های هر یک.
  • چرخه مدیریت دانش: آشنایی با مراحل مختلف چرخه مدیریت دانش (ایجاد، ذخیره، به اشتراک‌گذاری، استفاده و ارزیابی دانش).
  • مدل‌های مختلف: بررسی مدل‌های مختلف مدیریت دانش و کاربرد آن‌ها در سازمان‌های مختلف.

فرهنگ‌سازی و رهبری در مدیریت دانش

  • ایجاد فرهنگ یادگیری: ایجاد محیطی که در آن یادگیری و به اشتراک‌گذاری دانش تشویق شود.
  • نقش رهبران: درک نقش رهبران در ترویج و حمایت از مدیریت دانش.
  • تغییر رفتار سازمانی: ایجاد تغییرات لازم در رفتار و نگرش کارکنان برای حمایت از مدیریت دانش.

ابزارها و فناوری‌های مدیریت دانش

  • معرفی ابزارها: آشنایی با انواع ابزارها و نرم‌افزارهای مدیریت دانش (پورتال‌های دانش، سیستم‌های مدیریت محتوا، ابزارهای همکاری گروهی).
  • انتخاب ابزار مناسب: یادگیری نحوه انتخاب ابزار مناسب بر اساس نیازهای سازمان.
  • یکپارچه‌سازی با سیستم‌های موجود: درک چگونگی یکپارچه‌سازی ابزارهای مدیریت دانش با سیستم‌های موجود سازمان.
دوره بازسازی کسب و کار

مهارت‌های فردی برای مدیریت دانش

  • مهارت‌های ارتباطی: توسعه مهارت‌های ارتباطی موثر برای تسهیل به اشتراک‌گذاری دانش.
  • مهارت‌های حل مسئله: استفاده از دانش برای حل مشکلات سازمانی.
  • تفکر خلاق: تشویق به تفکر خلاق برای ایجاد دانش جدید.

موارد مطالعاتی و بهترین شیوه‌ها

  • مطالعات موردی: بررسی نمونه‌های موفق و ناموفق پیاده‌سازی مدیریت دانش در سازمان‌های مختلف.
  • بهترین شیوه‌ها: شناسایی بهترین شیوه‌ها و درس‌های آموخته از این موارد.
  • تطبیق با شرایط سازمان: یادگیری نحوه تطبیق بهترین شیوه‌ها با شرایط خاص سازمان خود.

ارزیابی و بهبود سیستم مدیریت دانش

  • شاخص‌های کلیدی عملکرد: تعریف شاخص‌های کلیدی عملکرد برای ارزیابی اثربخشی سیستم مدیریت دانش.
  • روش‌های ارزیابی: استفاده از روش‌های مختلف برای ارزیابی سیستم مدیریت دانش.
  • بهبود مستمر: ایجاد چرخه بهبود مستمر برای بهبود سیستم مدیریت دانش.

بهترین ها هم می توانند بهتر شوند ....

دلایل زیادی وجود دارد که حتی بهترین کسب و کارها هم می توانند بهتر باشند. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • تغییرات بازار: بازار دائماً در حال تغییر است. نیازها و خواسته های مشتریان، فناوری ها و رقبا دائماً در حال تغییر هستند. کسب و کارها باید خود را با این تغییرات سازگار کنند تا بتوانند موفق باشند.
  • رقابت: رقابت در دنیای کسب و کار بسیار شدید است. کسب و کارهایی که می خواهند در این رقابت پیروز شوند، باید خود را از سایر کسب و کارها متمایز کنند.
  • نوآوری: نوآوری یکی از عوامل کلیدی موفقیت در کسب و کار است. کسب و کارهایی که می خواهند در بازار پیشرو باشند، باید دائماً در حال نوآوری باشند.
مدیریت دانش دکتر سعید جوی زاده

کسب و کارهایی که می خواهند مدیریت دانش داشته باشند، باید بر روی موارد زیر تمرکز کنند:

  • ایجاد فرهنگ یادگیری: ایجاد محیطی که در آن یادگیری و به اشتراک‌گذاری دانش تشویق شود.
  • نقش رهبران: رهبران باید الگوی یادگیری باشند و از فعالیت‌های مدیریت دانش حمایت کنند.
  • تغییر رفتار سازمانی: ایجاد تغییرات لازم در رفتار و نگرش کارکنان برای حمایت از مدیریت دانش.
  • شناسایی منابع دانش: شناسایی منابع مختلف دانش در سازمان از جمله افراد، اسناد، فرآیندها و سیستم‌ها.
  • استخراج دانش ضمنی: تبدیل دانش ضمنی (تجربیات و مهارت‌های افراد) به دانش صریح (مستند و قابل اشتراک).
  • ایجاد پایگاه دانش: ایجاد یک پایگاه مرکزی برای ذخیره و سازماندهی دانش.
  • طبقه‌بندی اطلاعات: طبقه‌بندی اطلاعات به صورت ساختارمند برای دسترسی آسان.
  • استفاده از فناوری: استفاده از ابزارهای نرم‌افزاری برای مدیریت و جستجوی اطلاعات.
  • کانال‌های ارتباطی: ایجاد کانال‌های مختلف برای به اشتراک‌گذاری دانش مانند پورتال‌های دانش، شبکه‌های اجتماعی سازمانی و جلسات تبادل نظر.
  • تشویق مشارکت: تشویق کارکنان به مشارکت فعال در به اشتراک‌گذاری دانش.
  • تبدیل دانش به ارزش: استفاده از دانش برای حل مشکلات، بهبود فرآیندها و ایجاد نوآوری.
  • ارتباط دانش با اهداف استراتژیک: اطمینان از اینکه دانش به دست آمده به اهداف استراتژیک سازمان کمک می‌کند.
  • اندازه‌گیری اثربخشی: اندازه‌گیری تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد سازمان.
    بهبود مستمر: بهبود مستمر سیستم مدیریت دانش بر اساس نتایج ارزیابی.
  • افزایش بهره‌وری: با استفاده بهینه از دانش موجود، بهره‌وری سازمان را افزایش دهند.
  • نوآوری: با ایجاد محیطی که در آن ایده‌های جدید پرورش می‌یابند، نوآوری را تقویت کنند.
  • کاهش هزینه‌ها: با جلوگیری از تکرار کارها و استفاده مجدد از دانش، هزینه‌ها را کاهش دهند.
  • بهبود تصمیم‌گیری: با دسترسی به اطلاعات دقیق و به‌روز، تصمیم‌گیری‌های بهتری اتخاذ کنند.
  • حفظ دانش: با مستندسازی دانش، از خروج دانش از سازمان جلوگیری کنند.
  • تعهّد مدیریت: حمایت کامل مدیریت ارشد را جلب کنند.
  • آموزش و پرورش: به کارکنان آموزش‌های لازم در زمینه مدیریت دانش ارائه دهند.
  • صبر و حوصله: به یاد داشته باشند که پیاده‌سازی مدیریت دانش فرایندی تدریجی است.

با تهیه این دوره چه چیزهایی دریافت می‌کنید

دوره بازسازی کسب و کار (4)

کتاب ها و جزوات

دریافت کتاب و جزوات دوره آموزشی، یکی از مهم‌ترین مراحل شرکت در یک دوره آموزشی است. این کتاب‌ها و جزوات، حاوی اطلاعات و مطالبی هستند که برای یادگیری و موفقیت در دوره آموزشی ضروری هستند.

دوره بازسازی کسب و کار ها

فیلم های آموزشی

فیلم های آموزشی، یکی از راه های موثر برای یادگیری و آموزش هستند. این فیلم ها، می توانند مفاهیم و مباحث مختلف را به طور واضح و بصری آموزش دهند.

مدیریت دانش دکتر سعید جوی زاده

مدرس دوره «مدیریت دانش »

دکتر سعید جوی زاده ، استراتژیست نوآوری و کارآفرینی 

نویسنده و مترجم بیش از 160 کتاب در ایران 
موسس مرکز کوچینگ ایران و مدیر انتشارات آکادمیک و  میر هوش پژوهشی
کارشناس حرفه ای طراحی وب سایت و سئو
سخنران همایش و سمینارهای کارآفرینی،پژوهشگری و ژئومارکتینگ
تولید بیش از 8000 هزار فیلم آموزشی 
تولید بیش از 12000 هزار مقاله اینترنتی با موضوع کوچینگ و کسب و کار 
سابقه همکاری با مطرح‌ترین شرکت ها و موسسات و ادارات ایرانی 
تربیت بیش از 16000 هزار دانشجو در ایران 
سخنرانی در تمامی دانشگاه های کشور