نقشه راه کوچینگ:رهبران تمرین مربیگری با یکپارچگی بالا: خوب انجام دهید و ضرر نکنید-فصل 18

“تنها رهبران معتبر تعهد کسب می‌کنند و تنها تعهد سازمان‌ها و جوامع بزرگ را می‌سازد و بازسازی می‌کند.”

-جیمز ام. کوزز و بری زی پوزنر

نقشه راه کوچینگ دکتر سعید جوی زاده

وقتی رهبران به عنوان مربیان، به تیم‌ها و اعضای تیم کمک می‌کنند، مکالمه و ارتباط‌های خوب ارزش بسیاری دارد. در حال حاضر، تمرکز اصلی بر روی الزامات کسب‌وکارهایی مانند اهداف شرکت و KPI نیست. البته، همانطور که در فصل‌های قبل اشاره شد، مربیگری شما بدون شک برای دستیابی به آرمان‌ها و اهداف سازمانی تیمتان بسیار مؤثر است. با این وجود، برای رسیدن به نتایج مطلوب احتیاج به رهبرانی با کلاه‌های مختلف است.

وقتی رهبران کلاه مربیگری خود را به سر می‌گذارند

وقتی رهبران کلاه مربیگری خود را به سر می‌گذارند، آنها به ما می‌گویند که باید با کلاه‌های دیگری نیز آشنا باشیم و به طور همزمان با آن‌ها همکاری کنیم. در این فصل، دستورالعمل‌هایی ارائه شده است که به شما کمک می‌کند به عنوان مربیان، بهترین نتیجه‌ها را برای تیمتان به‌دست آورید. با پایبندی به این دستورالعمل‌ها و با یکپارچگی بالا، می‌توانید درگیری‌ها و مشکلات را حداقل کرده و تاثیر مثبت خود را بر روی تیم تقویت کنید.

حرفه ای و محترم باشید

وقتی از بهترین روش‌ها استفاده می‌کنید، مطمئن باشید که در راهی هستید که هیچ صدمه ای را به همراه ندارد، بلکه به نفع دیگران و سازمان شما است. تاکید می‌شود که استفاده از بهترین روش‌ها موجبات سود و منفعت را برای همه در بر می‌گیرد. لذا اصلاحات اعمال شده شامل تغییرات در نحوه نوشتاری، کاربرد عبارات و استفاده از علامت گذاری صحیح می‌باشد.

به قرارهای خود احترام بگذارید

به قرارهای خود احترام بگذارید. به حرفت وفادار باشید. اگر قول ملاقات با کسی را داده‌اید، تعهد خود را عملی کنید. تا آخر در پی آن بمانید. درباره زمانی که در دسترس هستید و در صورت نیاز چه کارهایی می‌توانید برای ایجاد زمان بیشتر انجام دهید، واضح باشید. این رفتار را به عادت خود تبدیل کنید و برای دیگران نیز الگو باشید. زندگی پر از اتفاقات است، اولویت‌ها تغییر می‌کنند و مسئولان دارای سرنوشت گرداننده‌اند. همه می‌دانند که بعضی اوقات مسائل مهم پیش می‌آیند. احترام به تعهدات یک راه ساده است تا اهمیت و احترام به وقت دیگران را نشان دهید.

نقشه راه کوچینگ دکتر سعید جوی زاده

رازداری را محترم بشمارید

رازداری را محترم بشمارید. در گفتگوهای خود، باید در ابتدا شفافیت را در مورد محرمانگی مکالمه، مطرح کنید. برخی مواقع برای رهبران این امکان وجود ندارد. برای مثال، آوانی منتظر دیدار هفتگی خود با مارشا، گزارشگر مستقیم او بود. در سال گذشته، دوستی و اعتماد بین این دو فراهم شده بود و مارشا به نظر می‌رسید که راحت مسائلی را مطرح کند که منجر به فرصت‌های مربیگری بیشتری برای آوانی می‌شد. اما در جلسه این بار، مارشا مضطرب به نظر می‌رسید. او مسئله‌ای را با آوانی به اشتراک گذاشت که همکارش مایک در موقع انتقاد از محصولش به او طعنه زده و صدای بلندی از خود بیرون می‌کرده، هنگامی که با مارشا صحبت می‌کرد به طرز ترسناکی خیلی نزدیک او می‌ایستاد. از آنجا که آوانی از این مشکل بدرستی نمی‌دانست، مارشا از او کمک خواست تا راهی را برای پاسخگویی به این رفتار پیدا کند. آوانی از رفتار آزاردهنده مایک، نشانه‌های قلدری و آزار جنسیتی احتمالی تشخیص داد و میدانست که اگر این رفتار ادامه داشته باشد، باید به طور بررسی شده گزارش شود و مارشا باید در مقابل آن حفاظت شود. بنابراین، آوانی تصمیم گرفت که محور گفتگوی خود را تغییر دهد و به مارشا گفت که او ملزم است این اطلاعات را به اشتراک بگذارد. این باعث عصبانیت مارشا شد، و او فریاد زد که قادر به مدیریت این موقعیت است و انتظار دارد که مربی شود، نه ناتوان. آوانی به آرامی و با دقت به او توضیح داد که سیاست شرکت در مورد آزار و اذیت، چیست و بیان کرد که چه گام‌های بعدی باید برداشته شود.

محدودیت‌های افتخار اگر موضوع خارج از صلاحیت شما باشد و نیاز به پرداختن به آن داشته باشید، به افراد مناسبی مراجعه کنید یا فردی که مربیگری می‌کنید را به یک تخصص‌گر در آن زمینه ارجاع دهید. به اشتراک گذاشتن احساسات صمیمانه‌ای که در حین مربیگری اتفاق می‌افتد، رایج است. اما وقتی آن احساسات به طور قابل توجهی از مقابله یا انجام وظایف فرد مانع شود، ممکن است به تخصص دیگری نیاز باشد. شما مشاور نیستید؛ بلکه رهبری هستید که مربیگری می‌کنید. از فرآیند کوچینگ استفاده کنید تا به کشف گزینه‌های دیگر و ترس‌های مرتبط با دستیابی کمک کنید. همچنین، منابع اضافی مانند برنامه‌های کمک به کارمندان را فراهم کنید.

نقشه راه کوچینگ دکتر سعید جوی زاده

در مکالمه یک به یک آنها در پایان هفته، اریک به مدیرش، بیل، گفت پدرش به آسایشگاه رفته است و زندگیش به پایان می‌رسد. بیل هفته جاری 1 به 1 را با پرسش درباره پدر اریک آغاز کرد. چشمان اریک بلافاصله به اشک پر شد و او اعلام کرد که کار کردن دشوار بوده در نتیجه دیدار پدر در حال مرگش. اریک به این فکر می‌کرد که زودتر باید با پدرش آشتی کرده بود. او به تنهایی احساس می‌کرد و نمی دانست چه باید با احساساتش کند.

بیل بسیار سریع به نوعی شکست احساسی اریک پی برد و به او کمک کرد. او پرسش‌هایی را مطرح کرد که نیازهای اریک را درک کند و سپس به این فکر کرد که چگونه می‌تواند به او کمک کند.

در پانزده دقیقه بعد، بیل سوالاتی را مطرح کرد. او به نظر می‌رسید که احساسات اریک هشته هاست که وجود دارد. او از او پرسید چه کمکی می‌خواهد و کدام راهکار برای کمک به خود می‌شناسد؟ اگر هیچ کاری نکند، دو هفته دیگر چه اتفاقی می‌افتد؟ سپس تلاش کرد تا مانع گیری خود از دریافت کمک و حمایت را بیابد.

همچنین، بیل اریک را به مرخصی خانوادگی تشویق کرد و راهکارهایی را برای گرفتن کمک از یک مشاور در زمان مرگ دوستان نزدیک پیشنهاد داد. در نهایت، بیل به طرح مزایای شرکت و وجود منابع دیگر برای کمک به کارکنان اشاره کرد.

عینی باقی بماند. اگرچه به دنبال حضور و خاموش کردن تعصبات، ترس‌ها و نیازهای خود هستیم، اما گاهی اوقات این تعصبات و ترس‌ها ظاهر می‌شوند. ما انسان‌هایی هستیم که دارای داستان‌ها و تجربیات خودمان هستیم. این کلیشه‌ها در مورد جنسیت، قومیت، پیشینه و غیره، ممکن است سوالات ما را تحریک کنند و مارا به سمت قضاوت کشاند.

در تمرین کوچینگ بر روی درک و کمک به دیگران و دوری از توصیه‌های شما

هرچند در تمرین کوچینگ بر روی درک و کمک به دیگران و دوری از توصیه‌های شما تمرکز داریم، اما خودمان را نمی‌توانیم به طور کامل خاموش کنیم. باید به گفتگوی داخلی خود توجه کنیم و بفهمیم کدام موقع‌ها قضاوت می‌کنیم یا چه احساساتی در برابر صحبت‌های شخص پدید می‌آید. باید از مهارت‌های گوش دادن فعال برای تمرکز مجدد استفاده کرده و به نحوه تعریف هر فرد از تجربیات و خواسته‌هایشان پایبند باشیم. مهمترین نکته این است که در فرآیند کوچینگ برای هدایت مکالمه و دوری از دستور کارمان استفاده کنیم. درک سوگیری‌های خود یک فرآیند مادام‌العمر است و تنها راه برای درک آنها، قرار دادن خودمان در معرض تفاوت‌ها و با دقت گوش دادن به داستان‌های دیگران و بازخورد کردن است.

در کوچینگ، صداقت بسیار مهم است

صادق باشید. بنیان هر رابطه اعتماد، اعتقاد به صداقت طرف مقابل و تلاش او برای بیان واقعیت است. در مربیگری نیز همین امر صادق است. اگر به نواحی روانی مربیگری آگاهی لازم را ندارید، به دیگران اطلاع دهید و زمان مناسبی را برای آن در نظر بگیرید. در صورتی که متوجه نظر یا احساسات طرف مقابل نشدید، او را سوال کنید. اگر قادر به ارائه بازخورد کارآمد و حمایتی در مورد رفتار دیگران هستید، ببینید چه جوری می‌توانید این موضوع را به بهترین نحو انجام دهید. در صورت بروزتضاد منافع، اجازه دهید به طرف مقابل بدهید تا این مسئله را متوجه شود و راه دیگری برای رفع نیازهایش پیدا کند.

در مربیگری، صداقت بسیار مهم است و نیاز به تعادل مابین احساس مراقبت و جدا شدن دارد. به عنوان یک رهبر در مربیگری، دغدغه ثابت خود را سوی فرد دیگر نشان ندهید و ایجاد محیطی امن برای او به فکر راه‌حلِ مسائلش باشید. شما باعث می‌شوید فرد به خودش گوش دهد و چیزی را بشنوید که قابلیت بررسی دارد. بعنوان یک آینه انسانی، مهارت ارتباط با طرف مقابل در موارد مختلف را باید برای مربیگری داشته باشید. در نهایت، باید دانست که زمانی که این کلاه مناسب است و زندگی خصوصی دیگران را بدون مشورت دخالت نکنید.

نقشه راه کوچینگ دکتر سعید جوی زاده

دیگران را کامل و مدبر ببینید.

رویکرد مربی بر این باور اساسی است که دیگران شکسته نیستند. مبنای روانشناسی مثبت از آلفرد آدلر، پدر روانشناسی فردی مدرن بود. آدلر بیماری در رفتار را رد کرد و فرض کرد که انسان‌ها توانایی و منابع گسترده‌ای برای کنارآمدن با زندگی دارند. ما همیشه نقاط قوت و تجربیات خود را جمع‌آوری کرده و به چالش‌های جدید ایستادگی کرده‌ایم. هنگامی که رویکرد مربی به این باور دست پیدا کند که دیگران نقصانی ندارند و کاملاً مدیر و کنترل‌کننده هستند، احتمالات را بررسی و فرضیات را به چالش کشیده‌، رشدی جادویی در افراد ایجاد می‌کند. برای ایجاد این باور در دیگران، باید رفتار و نگرش خود را نشان داده و تجربیات مثبت خود را برای تشویق و تقویت این باور با دیگران به اشتراک بگذارید. کشف نقاط قوت و قابلیت‌های هر فرد و خودشناسی، یکی از راه‌های تقویت این باورهاست. همیشه باید به این نکته توجه داشت که دیدگاه‌های محدود و ناقصی داریم و هر فرد عمق و کنج‌کاوی مخصوص خودش را دارد.

به یادگیری و توسعه ادامه دهید

مارشا رینولدز، یک رهبر مشهور، مربیگری و توسعه دهنده مربیان است که داستان صعودش به ماچو پیچو در پرو با ارتفاع ۸۰۰۰ فوت را با ما به اشتراک می‌گذارد. او، یک راهنمای سختگیر و گاهی دلخراش دارد که از او می‌پرسد که آیا هنوز صعود را سخت می‌داند؟ راهنما به او پاسخ می‌دهد: «خیلی بد نیست.» و اضافه می‌کند: «من همیشه در حال یادگیری هستم.»

رهبرانی که مربیگری می‌کنند، باید همیشه در حال یادگیری و پیشرفت باشند و نه تنها برای خودشان بلکه به سبب دیگران و سازمانشان. به عنوان یک مربیگر حرفه‌ای یا همکار، وجود داشتن تمایل به آسیب پذیری و درخواست کمک یکی از تمرینات ضروری در رهبری مربی است. همان‌طور که اعتماد میان رهبران و تیمشان بیشتر می‌شود، همه شروع به گفتن مسائل دشوار تر و مکالمات بازتر مربیگری می‌کنند. باید آماده باشید و حتی در زمان‌هایی که احتمالاً تهدید می‌شوید، در روابط یادگیری باز باشید. اما در همه حال باید به خودتان یادآوری کنید که در حالت گوش دادن همیشه بهترین خود باشید.

در طول 1-2-1، امی یکی از سوالات معمول مربیگری خود را از تایرون پرسید.

“هی، تایرون، وقتی به آینده در حرفه خود نگاه می‌کنید، چه آینده ای برای شما پیش می‌آید؟”

تایرون ایستاد، با دقت به او نگاه کرد و گفت: “خب، فکر می‌کنم باید ترک کنم تا رویای کارآفرین شدن را دنبال کنم.”

امی کف پوش شده بود. تایرون یک رهبر فنی بسیار ارزشمند بود و برای مدیریت عرضه محصول بعدی روی او حساب می‌کرد. اولین واکنش او این بود که دلیلش را بپرسد و سعی کند او را از این موضوع منصرف کند. اما او به موقع جلوی خودش را گرفت و پرسید: “پس، می‌توانی در مورد اینکه برای تو چه شکلی است به من توضیح بدهی؟”

نقشه راه کوچینگ دکتر سعید جوی زاده

کلاه مربیگری خود را بر سر بگذارید و تمرین کنید

چیزی که بیشتر از هر چیزی واضح است، این است که فقط با فکر کردن درباره هیچ چیز، بهبودی نخواهیم یافت. برای تمرین مهارت مربیگری، بهتر است هر روز از سوالات مربیگری، تشویق و گوش دادن فعال استفاده کنیم. می‌توانید لحظات رسمی مربیگری را ایجاد کنید و به دیگران بخواهید که از ۱-۲-۱ خود استفاده کنند. به ویژه با فرزندانتان (به خصوص نوجوانان) از مربیگری استفاده کنید. همچنین، مهارت‌های مربیگری را در تنظیمات گروهی و جلسات هیئت مدیره کاربرد دهید. در نظر داشته باشید که چگونه و چه زمانی از مربیگری باید خارج شوید. در آخر، شما به عنوان مربی، برای کوچینگ موفقیت آمیز، باید قوانین و مهارت‌های مرتبط با آن را بدانید. اگرچه متد‌ها و روش‌های مربیگری جهانی معتبری هستند، اما سبک و شخصیت شما نیز اهمیت دارد.

وقتی گونتر از برنامه مربیگری برگشت، همکارانش متوجه تغییر فوری شدند. او قبلاً تمام اخراج می‌شد تا به مردم بگوید چه کار کنند. اکنون او زمان بیشتری را صرف گوش دادن و کمک به تیمش برای رسیدن به اصل موضوع از طریق مربیگری می‌کند. روابط او با دیگران تغییر کرده است. کوچینگ بخشی از “برند رهبری” او شده است. تیم او از او انتظار دارد در مواقع مناسب مربیگری کند.

هیچ چیزی بیشتر از کاری که شما انجام می‌دهید، پیامی را پخش نمی‌کند. اگر اعمال و کلمات شما هماهنگی نداشته باشند، ناتوانی شما به عنوان رهبر بر اعتبارتان تأثیر می‌گذارد. به خاطر داشته باشید، هنگامی که به مربیگری مشغولید، در حقیقت تصمیم می‌گیرید که چه نوع رهبری داشته باشید و چه نوع فرهنگ را ایجاد کنید. مربیگری خود را تمرین کنید و چشم‌اندازتان را شکل دهید.

بعد

  • کدام یک از این تمرینات مربیگری برای شما واضح و طبیعی است؟
    • محترمانه و حرفه ای بودن
    • احترام به محدودیت ها
    • هدف باقی مانده است
    • راستگو بودن
    • نگاه کردن به دیگران به عنوان یکپارچه و مدبر
    • به طور مداوم در حال یادگیری و توسعه است
    • تمرین مربیگری شما
  • کدام یک ممکن است چالش برانگیزتر باشند؟
  • به یکی از راه‌هایی که می‌توانید عمداً با این شیوه‌های اخلاقی عمل کنید، توجه کنید.
  • چه فرصت‌هایی برای مربیگری شما (توسط همسالان خود و غیره) وجود دارد؟

 

  • درباره دکتر سعید جوی زاده مدیر مرکز کوچینگ ایران

    دکتر سعید جوی زاده یکی از برجسته‌ترین مترجمان کتاب‌های کوچینگ در ایران است. او یک کوچ بین‌المللی است و به عنوان یک تربیت کننده و مشاور، تلاش می‌کند تا افراد را به سوی موفقیت و رشد شخصی و حرفه‌ای هدایت کند. دکتر سعید جوی زاده تخصص خود را در حوزه کوچینگ و توسعه فردی پیدا کرده است و به تدریس و ارائه آموزش‌های متنوع در این زمینه می‌پردازد.او نویسنده و مترجم برجسته‌ای است و تعدادی از کتاب‌های موفق کوچینگ را به زبان فارسی ترجمه کرده است. برخی از کتاب‌های ترجمه شده توسط دکتر سعید جوی زاده عبارتند از “کوچینگ مدیران”، “نقشه راه کوچینگ”، “کوچینگ روانشناسی”، “کوچینگ نوین تاثیرگذاری” و “کوچینگ عملکرد” و غیره. این کتاب‌ها به عنوان منابعی معتبر و قابل اعتماد در حوزه کوچینگ شناخته شده‌اند و به افرادی که به دنبال توسعه فردی و حرفه‌ای هستند، کمک می‌کنند.دکتر سعید جوی زاده به شدت آرزو دارد تا همه انسان‌ها زندگی‌ای داشته باشند که تفکر را در آن تجربه کنند. او اعتقاد دارد که تفکر و نگرش مثبت و سازنده می‌تواند به شکل قابل توجهی بر روی زندگی افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را به سمت رسیدن به هدف‌هایشان هدایت کند.دکتر سعید جوی زاده با تجربه و دانش خود در حوزه کوچینگ و توسعه فردی، به عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افرادی که به دنبال رشد و پیشرفت هستند، شناخته می‌شود. او با ارائه خدمات کوچینگ، آموزش‌ها و کتاب‌هایش، به دنبال ارتقای کیفیت زندگی و عملکرد افراد است و به امید بهبود جامعه و جهان به فعالیت می‌پردازد.

    دکتر سعید جوی زاده

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 5 =