کوچینگ:شجاعت یک رهبر برای موفقیت یک تیم:فصل42 کتاب مربی من 

اولگ کونوالوف

دکتر اولگ کونوالوفیک، رهبر فکری بین‌المللی، نویسنده، مربی کسب و کار، مشاور و مربی C-suite است. او از هشت متخصص برتر جهانی در رهبری نام‌برده شده و در فهرست پیروزان برجسته رهبری Thinkers50 سال 2021 قرار گرفته است. او از جمله ۳۰ متخصص رهبری برتر جهان است و به عنوان رهبر فکری جهانی در فرهنگ شناخته شده است. همچنین، او به‌عنوان #1 مربی پیشرو Thinkers50 به‌سرعت شناخته شده است.

من در حال آموزش مدیران یک شرکت نرم‌افزاری متوسط در مورد رهبری و فرهنگ شرکتی بودم که متوجه شدم که چیزی اشتباه بود. با هر جلسه کوچینگ  تیم، احساس بهتری به‌خودم دست می‌دهید. شرکت مانند تیمی با حمایت مالی خوب بود که از برد کردن می‌ترسید. آنها بسیار از خود می‌ترسیدند و هر چیزی می‌توانست وضعیت رو به بدتری بکشاند. بیانیاتی مشابه “بزرگان نباید برای ما اینقدر توجه کنند”، “محصول فوق‌العاده‌ای داریم اما هنوز چیزی برای جشن گرفتن نداریم”، “از لیگ ما خارجیم” یا افکاری مشابه رایج بود. یکی از معاونین ارشد رئیس جمهور اظهار داشت “هنوز برای اهداف بزرگ آماده نیستیم.”

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

من با مدیر عاملی که به نظرم منشأ این ترس بود، گفتگو کردم و او گفت: “ما نباید ریسک کنیم و هر چه پیش می‌رود، باید رشد کرد.” به همین دلیل کارهای شرکت به حداکثر نرسید. آنها حتی به‌اندازه کافی شجاعت برای فکر کردن درباره‌ی ایجاد آینده‌ای مثبت برای شرکتشان نداشتند. به دلیل افتِ خودکفاییِ شرکت، رشد آنها به کاهش خورد.

شجاعت برای تغییر بازی

ایده‌هایی که جهان را تغییر می‌دهند، از متفکران جسور و شجاع می‌گرید. رویاپردازانی که خارج از منطقه آسایش فکر می‌کنند، جهان را با راه‌حل‌های خلاقانه برای مشکلات مختل می‌کنند. لحظه‌ای فکر کنید، چگونه با ایده شجاعانه بعدی یک کارمند یا همکار که ممکن است وضعیت موجود را تغییر دهد و به مشتریان شما خدمات بهتری ارائه دهد، برخورد می‌کنید؟

کسب و کار مستلزم کشف است و رهبران باید کاوشگر راه‌حل‌های جدید و موثر تجاری باشند. این امر مستلزم آن است که آن‌ها نسبت به پیشینیان محافظه‌کار و محتاط خود جسورتر باشند. آن‌ها هر روز با مشکلات جدید و سخت مواجه می‌شوند. این مشکلات جدید مستلزم راه‌حل‌های جدیدی است که باید از سوی متفکران سازگار و قاطع ارائه شود.

تفکر شجاعانه برای ایجاد یک بینش قوی و روشن ضروری است. هر سفر طولانی، سخت و ناشناخته با یک تصمیم شجاعانه آغاز می‌شود. دید مانند هر اکتشاف شجاعت می‌خواهد. به عبارت ساده، شجاعت یک ویژگی ضروری برای کسانی است که در تلاش برای ایجاد و اجرای یک چشم‌انداز عالی هستند.

شجاعت مسری است. هر چه شجاعت بیشتری در پیشبرد چشم‌انداز خود از خود نشان دهیم، دیگران را بیشتر تشویق خواهیم کرد تا به ما بپیوندند. شجاعت یک رهبر، مشارکت دیگران را در سازمان تشویق می‌کند.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

ترس نیز مسری است. رهبران ترسو ترس و تردید را بر روی افراد خود ایجاد می‌کنند و شرکتی ترسناک، سفت و سخت و قدیمی ایجاد می‌کنند.

شجاعت منجر به تعامل و تشویق متقابل می‌شود. شجاعت شخصی یک رهبر مهم است، اما شجاعت تیم در تضمین موفقیت مهمتر است. یک رهبر نمی‌تواند فراتر از تیم حرکت کند. تیم الهام‌گرفته شده نیازی به هل دادن یا کشیدن ندارد، بلکه فقط به یک حرکت در جهت درست نیاز دارد. توانایی الهام بخشیدن ارزش ثروت زیادی دارد. بخش بزرگی از تعامل در مورد به چالش کشیدن شک‌های درونی افراد و کمک به آن‌ها از حباب‌های ذهنی است. همه رهبران بزرگ این رفتار را از خود نشان می‌دهند.

شجاعت مهارتی است که می‌توان آن را توسعه داد

واقعیت این است که همه انسان‌ها احساس ترس می‌کنند. ترس مانع تصمیم‌گیری‌های حیاتی می‌شود و این یک واکنش طبیعی است. وینستون چرچیل گفته است: “ترس یک واکنش است. شجاعت یک تصمیم است.” شجاعت مهارتی است که به غلبه بر ترس کمک می‌کند و می‌تواند توسعه یابد. بستگی به زندگی روزانه و آمادگی ما برای پاسخ به چیزهای غیرعادی یا به نظر خارج از کنترل ما دارد. به محض اینکه ترس را به شجاعت تبدیل کنیم، دانش و تجربه ما را حتی برای کارهای سخت‌تر هم عمیق‌تر می‌کند. یعنی خودمان تصمیم می‌گیریم که آیا ترس ما را کنترل کند یا به آن غلبه کنیم.

با بازگشت به برنامه‌ی آموزشی فوق، من فرصتی را می‌بینم که به مدیران ارشد مشتری‌ام کمک کنم تا تفکر شجاعانه را به عنوان یک مهارت رهبری توسعه دهند. از بین بردن یک پیله راحت از تفکر منطقه‌ی آسایش بسیار کار سختی است. این پیله بر اساس یک عادت بازتابنده برای پنهان کردن ضعف‌ها و ترس‌ها زندگی می‌کند – زمینه‌ها و عادات محلی، افکار منفی عمومی، هرگز انجام نشده و غیره. اگر «اگر»، «اما» و «اما» هایش را بخواهیم مطرح کنیم، بی‌شمار خواهد بود.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

مهم است که نشان دهیم شجاعت مهارتی است که می‌توان آن را با استفاده از تجربه شخصی توسعه داد. شجاعت را نمی‌توان با کتاب‌های آموزش داد، فقط از طریق تجربه واقعی و زیر سوال بردن جسارت محدودیت‌های خود. من یاد گرفتم که به اشتراک گذاشتن تجربیات شخصی‌ام برای تشویق دیگران حیاتی است.

رهبران برای رشد به تجربه واقعی نیاز دارند تا با آن به اشتراک گذاشته شوند. تجربه شخصی من از تفکر و عمل شجاعانه چیزی است که در کوچینگ  رهبران، به عنوان مثال، بسیار ارزشمند یافتم. مردم به تجربه واقعی یک مربی نیاز دارند تا اطمینان حاصل کنند که همه چیز ممکن است.

شجاعت مهارتی است که می‌توان آن را توسعه داد. برای توسعه‌ی آن توصیه نمی‌کنم هر روز در آب سرد بپرید یا کاری خطرناک انجام دهید. در عوض، از شما می‌خواهم که به آن با دید جدیدی نگاه کنید. شجاعت عمل کردن و اندیشیدن در برابر چیزی ناشناخته، بزرگ و پیچیده است. در چنین شرایطی، فرد نه با شخص دیگری، بلکه با ترس خود رقابت می‌کند.

از نظر عملی، از مشتریم خواستم تا حد امکان به سه سوال ساده پاسخ دهد:

  • چه چیزی تفکر و پیشرفت شما را با دید شما مختل کرد؟
  • پاسخ شما به این اختلال چه بود؟
  • در طول 2 هفته گذشته با چه ترسی مبارزه کرده اید یا به طور جدی کاهش داده اید؟

شجاعت بازدهی بالایی را ارائه می‌دهد

سه ماه بعد، با یکی از مشتریانم ملاقات کردم و به سه سوال از او پرداختم. او را پرسیدم که چگونه تفکر شجاعانه وی را به عنوان یک رهبر تغییر داد؟ در مقابل تفکر منطقه آسایش، او چقدر سختی داشت؟ و در نهایت، چگونه این تغییر تاثیر مثبتی بر مردمش داشته است؟

مشتری فهمیده شد که نتیجه‌ی تفکر شجاعانه او به طور غیر منتظره بسیار عالی بود. از آنجا که او مرزهای خود را شکسته بود، می‌توانست خودش را بسیار بزرگ کند و به مردم و خودش کمک کند تا به سمت موفقیت ناظر شوند. تیم پروژه‌ی او به او اعتماد داشت و با گفتن بالاترین درجه‌ی اعتماد به این معنی که با هم می‌توانند بدون شک به هر چیزی برسند، این موضوع را نشان دادند.

او به ادامه‌ی صحبت خود پرداخت و اظهار کرد که احساس تیمش از قدرتمندی در حال افزایش است. هر روز ایده‌های جدیدی دریافت می‌کنند که باعث ایجاد ویژگی‌های مفید جدید در نرم افزار شده است. او به تازگی یک قرارداد امضا کرده است که قبلا برایشون رویاپردازی بود. توانستن درون رشد کردن، برای او به عنوان رهبر تجارت، احساس مثبت، اعتماد به نفس و اشتیاق مردم را برای کاوش بیشتر به خود اختصاص دهد. بیشترین اهمیت به چشم‌انداز بلندمدت خود می‌دهند و زمان خود را صرف کار بر روی آن می‌کنند.

تفکر شجاعانه به رهبران بسیار کمک می‌کند تا بتوانند کارکنان و کسب و کار خود را توسعه دهند. برای تیم‌ها بسیار حیاتی است، چرا که به افراد کمک می‌کنند تا خودشان را کاوشگر بیابند.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

در اینجا چهار پیشنهاد عملی برای بررسی وجود دارد:

  • شخص می‌تواند با پرسیدن سؤالات جسورانه از خود و یافتن پاسخ‌هایی که فراتر از ترس‌ها و عادت‌های معمول فکری اوست، شجاعت پیدا کند. تنها با به چالش کشیدن خود می‌توانید به یک کاتالیزور برای تغییر تبدیل شوید و به عنوان یک بینش آفرین پیشرفت کنید. فقدان شجاعت در نهایت منجر به یک بحران حرفه‌ای و شخصی می‌شود.
  • اگر آنقدر شجاع باشیم که اشتباهات را بپذیریم و اراده قوی برای تغییر برای بهتر شدن داشته باشیم، همیشه برای اصلاح اشتباهات وقت داریم.
  • همیشه یک مربی یا مربی خوب پشت هر رهبر موفقی وجود دارد که به توسعه ظرفیت او کمک می‌کند. یک مربی یا مربی خوب به ایجاد یک تفکر شجاعانه کمک می‌کند که منجر به پیشرفت شخصی و حرفه‌ای فوق العاده می‌شود.
  • میل به راحتی روانی مانع از تغییر و رشد شخصی و حرفه‌ای می‌شود. آسایش مردابی است که اراده انسان را از بین می‌برد. این نیرویی است که شکست دادن آن دشوار است. همیشه بهانه‌ها و دلایل جدیدی را ارائه می‌دهد که چرا شما نباید به دیدگاه خود عمل کنید. در عمل، بسیاری از رهبران فکر می‌کنند، “من به اندازه کافی خوب عمل می‌کنم و نیازی به انجام بهتر ندارم” بدون حتی تلاش برای ترک منطقه امن خود. این منجر به تفکر کوتاه مدت و در نهایت نابودی هر آنچه که قبلاً انجام داده بودند می‌شود.

درباره دکتر سعید جوی زاده مدیر مرکز کوچینگ ایران

دکتر سعید جوی زاده یکی از برجسته‌ترین مترجمان کتاب‌های کوچینگ در ایران است. او یک کوچ بین‌المللی است و به عنوان یک تربیت کننده و مشاور، تلاش می‌کند تا افراد را به سوی موفقیت و رشد شخصی و حرفه‌ای هدایت کند. دکتر سعید جوی زاده تخصص خود را در حوزه کوچینگ و توسعه فردی پیدا کرده است و به تدریس و ارائه آموزش‌های متنوع در این زمینه می‌پردازد.او نویسنده و مترجم برجسته‌ای است و تعدادی از کتاب‌های موفق کوچینگ را به زبان فارسی ترجمه کرده است. برخی از کتاب‌های ترجمه شده توسط دکتر سعید جوی زاده عبارتند از “کوچینگ مدیران”، “نقشه راه کوچینگ”، “کوچینگ روانشناسی”، “کوچینگ نوین تاثیرگذاری” و “کوچینگ عملکرد” و غیره. این کتاب‌ها به عنوان منابعی معتبر و قابل اعتماد در حوزه کوچینگ شناخته شده‌اند و به افرادی که به دنبال توسعه فردی و حرفه‌ای هستند، کمک می‌کنند.دکتر سعید جوی زاده به شدت آرزو دارد تا همه انسان‌ها زندگی‌ای داشته باشند که تفکر را در آن تجربه کنند. او اعتقاد دارد که تفکر و نگرش مثبت و سازنده می‌تواند به شکل قابل توجهی بر روی زندگی افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را به سمت رسیدن به هدف‌هایشان هدایت کند.دکتر سعید جوی زاده با تجربه و دانش خود در حوزه کوچینگ و توسعه فردی، به عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افرادی که به دنبال رشد و پیشرفت هستند، شناخته می‌شود. او با ارائه خدمات کوچینگ، آموزش‌ها و کتاب‌هایش، به دنبال ارتقای کیفیت زندگی و عملکرد افراد است و به امید بهبود جامعه و جهان به فعالیت می‌پردازد.

دکتر سعید جوی زاده

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =