کوچینگ:صد روز اول شما:فصل36 کتاب مربی من 

عبدالله الجورف

عبدالله الجورفبنیانگذار فصل ICF در عربستان سعودی، نویسنده کتاب توسعه رهبری 10 درس در 10 سال، یک مشاور شرکتی با تجربه و علاقه زیاد به توسعه رهبری و کوچینگ ، و همچنین یک مربی و سخنران حرفه‌ای می‌باشد.

آقای وایلی جونز (نام واقعی او مشخص نیست) در حال لذت بردن از یک جرعه اسپرسو دو شات داغ خود بود که به من لبخند زد و گفت: “من شغلم را ترک می‌کنم تا به دنبال اشتیاقم بروم”، سپس افزود: “من می‌خواهم شغلم را ادامه دهم و در یک شرکت مشاوره بین‌المللی موقعیتی پیشرو به دست بیاورم. آیا می‌دانید چگونه می‌توانم پس از پیوستن به این شرکت، موفق شوم و خودم را ثابت کنم؟”

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

بخندی زدم و گفتم: “احتمالاً تمام چیزی که دنبالش می‌گردی در درون توست” (با استفاده از زبان عربی). “وظیفه‌ی من کمک به شما در کشف گنجینه‌های پنهان دانش و تجربه درون شما خواهد بود. من می‌توانم به شما کمک کنم تا معنای موفقیت خود را تعریف کنید، راه خود را برای موفقیت پیدا کنید و در 100 روز اول با شما به سفر بروم تا تا زمانی که خودتان پرواز کنید و مانند یک ستاره درخشید”.

دو ماه پس از این صحبت، با وایلی تماس گرفتم و او گفت که در هفته آینده به شرکت پیوسته است و نمی‌داند چه کار کند. او از هفته اول می‌ترسید که شکست بخورد، پیام‌های اشتباهی ارسال کند یا به عملیات کشیده شود.

من به او گفتم: “100 روز اول شما مهمترین روز در شغل جدید شماست و من بسیار خوشحال خواهم شد که به عنوان یک مربی به شما کمک کنم تا راه خود را برای موفقیت با شرکت جدید پیدا کنید. اولویت‌های شما به عنوان یک فرد بستگی به تجربه، اهداف، فرهنگ سازمان، پیچیدگی موقعیت، تیم شما، سطح بلوغ عملکردتان، حمایت مدیریت ارشد و بسیاری از عوامل سازمانی دیگر دارد”.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

ما روی بسیاری از اولویت‌های او با هم کار کردیم، از جمله:

  • ایجاد اولین برداشت مثبت درست
  • ارسال پیام‌های مناسب در روز اول
  • تدوین و اجرای برنامه عملیاتی برای 3 ماه اول.

ما هفته‌ای یک بار قرار ملاقات داشتیم و هر زمان که او برای موضوع خاصی نیاز به وضوح بیشتر داشت، پیام‌های واتساپ با یکدیگر رد و بدل می‌کردیم. این برای هر دوی ما یک سفر هیجان‌انگیز بود.

او با چالش‌های زیادی مواجه بود، از جمله تغییر اولویت‌ها برای مدیریت ارشد خود، استعفای یکی از مربیانش، ادغام کارکرد خود با بخش دیگری پس از یک ماه عضویت در سازمان، و کاهش بودجه. در حالی که انتظار داشت که سه عضو تیم در تیمش استخدام شوند، مدیریت ارشد تصمیم گرفت تا استخدام کارمندان را متوقف کند.

ما هر چالش را به عنوان یک مشکل بزرگ در نظر نمی‌گرفتیم و سعی می‌کردیم آن‌ها را با حل کردن یکی پس از دیگری بهبود بخشیم. تمرکز ما بر تقویت عضلات اجرایی او و بهره‌برداری از نقاط قوت و تخصصش بود و در عین حال به افزایش یادگیری و به دست آوردن نتایج تمرکز می‌کردیم.

قاب بندی موضوع

100 روز اول زندگی یک مدیر مستلزم توجه ویژه است. این دوره زمانی است که افراد کلیدی، از جمله سهامداران شما، شما را تماشا می‌کنند، شما را قضاوت می‌کنند، اولین برداشت خود را درباره شما شکل‌دهی می‌کنند و تصورات خود را درباره شما تأیید می‌کنند.

کتاب‌ها و منابع زیادی وجود دارد که به شما نشان می‌دهد در 100 روز اول خود چه کاری باید انجام دهید:

  1. 100 روز اول شما در یک شغل اجرایی جدید توسط رابرت هارگرو
  2. برنامه اقدام 100 روزه رهبر جدیدتوسط جورج براد، جیم ای. چک، و خورخه ای. پدرازا
  3. 90 روز اولتوسط مایکل دی واتکینز
  4. 100 روز اول شما توسط نیام اوکیف
  5. بر حرکت بعدی خود مسلط شویدتوسط مایکل دی واتکینز

دوره “100 روزه” جایی است که رکورد شما به عنوان یک رهبر موفق را مهیا می‌سازد یا می‌شکند. برخی مدیران این دوره را به عنوان ماه عسل یا یک دوره آرامش می‌بینند و در آن تنها به مشاهده می‌پردازند، تلاش می‌کنند تا فرهنگ را درک کنند، ببینند نحوه مدیریت سازمان باشد و یا برخی رویدادها را در شرکت پیدا کنند. اما برخی دیگر از مدیران ممکن است تحت نفوذ عملیات روزانه قرار گیرند و فراموش کنند که باید بین مسائل روزمره و دیدگاه استراتژیک سازمان توازن برقرار کنند.

سایر مدیران به جدیت این دوره پی می‌برند و برنامه‌ای برای یادگیری، کمک، تغییرات و تأثیرگذاری دارند. آن‌ها کسانی هستند که در سازمان به رشد و تألق می‌رسند. به همین دلیل است که استخدام یک مربی اجرایی در این دوره بسیار اهمیت دارد، بنابراین مدیران اجرایی می‌توانند قبل از پایان اولین روز، شروع به یادگیری کرده و نتایج را تولید کنند و اتفاقات را رقم بزنند.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

پیشنهادات

  1. یک مربی، یک مربی یا یک دوست قابل اعتماد پیدا کنید: مربیان اجرایی زیادی در بازار وجود دارد. شما می‌توانید آنها را از طریق ارتباطات خود، بخش منابع انسانی خود پیدا کنید،LinkedIn.com،www.coachfederation.org، یا یک جستجوی سریع در گوگل. هنگامی که یک مربی با مشخصات خوب پیدا کردید، می‌توانید یک جلسه مقدماتی بخواهید تا ببینید آیا بین شما و مربی آینده تان شیمی وجود دارد یا خیر. اگر کلیک نکردید، وقت و پول خود را هدر ندهید. مربی دیگری را پیدا کنید که با آن احساس راحتی کنید. اگر به هر دلیلی مربی استخدام نمی‌کنید، به یک مربی یا یک دوست قابل اعتماد فکر کنید. یک مربی خوب کسی است که تجربه مشابهی را در همان سطح پشت سر بگذارد و مایل باشد تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارد. یک دوست قابل اعتماد به شما کمک می‌کند تا ایده‌های خود را بیرون بیاورید و به آنها پاسخ دهید.
  2. شفافیت را دریافت کنید: در اسرع وقت، با استفاده از تمام منابع و ارتباطاتی که باید در مورد تاریخچه، وضعیت فعلی و چشم انداز سازمان جدید خود شفاف سازی کنید.
  3. با پایان در ذهن شروع کنید: همانطور که استفان کاوی در کتاب خود به نام 7 عادت افراد بسیار مؤثر می‌گوید. پایانی که می‌خواهید در پایان دوره خدمت خود در این سازمان ببینید چیست؟ نتیجه نهایی که می‌خواهید در صدمین روز خود با این سازمان ببینید چیست؟ آیا می‌توانید این نتیجه را تجسم کنید؟ آیا می‌توانید آن را برای دیگران توضیح دهید؟ آیا می‌توانید مردم را تشویق کنید تا به شما کمک کنند تا به آنجا برسید؟
  4. برای 100 روز خود برنامه ریزی کنید: برنامه‌ها هیچ هستند، برنامه ریزی همه چیز است. برنامه‌ای برای شروع داشته باشید، به اصلاح، تنظیم و ارتقای برنامه خود ادامه دهید. برنامه شما می‌تواند شامل موارد زیادی باشد، از جمله، اما نه محدود به، فعالیت‌های یادگیری شما، پیروزی‌های سریع شما، ارتباط با افراد کلیدی، شناسایی ذینفعان، درک انتظارات آنها و غیره.
  5. تیم خود را ارزیابی کنید: تصمیم بگیرید که چه کسی بماند و چه کسی باید ترک کند. بهتر است زودتر این تصمیم جسورانه را بگیرید. برای کسانی که می‌مانند، تصمیم بگیرید که چگونه از نقاط قوت خود استفاده کنند، به آنها انگیزه دهید و آنها را درگیر نگه دارید. برای کسانی که ترک خواهند کرد، در مورد نحوه انتقال آنها تصمیم بگیرید یا به آنها گزینه‌هایی برای ترک تیم خود بدهید.
  6. برنامه خود را اجرا کنید و پیشرفت خود را به صورت روزانه و هفتگی بررسی کنید.
  7. در صدمین روز خود، ارائه‌ای را به مدیریت ارشد، مدیر خط یا سهامداران ارائه دهید تا آنچه را که آموخته‌اید، آنچه به دست آورده‌اید و راه رو به جلو نشان دهید.

کتاب کوچینگ مربی من سعید جوی زاده (2)

نتیجه گیری از داستان افتتاحیه

ویلی جونز به شدت کوشید. او تقریباً ۹۷٪ از کار را به انجام رساند. ۳٪ من، فقط در نقش یک کاتالیزور، به او به عنوان مربی اجرایی کمک کردم تا بتواند به صدای بلند فکر کند، افکار خود را مرتب کند، فرضیات خود را به چالش بکشد، باورهای محدودکننده خود را شکست دهد و تصمیمات بهتری بگیرد که عملکرد و وقت و پول او را صرفه جویی کند.در ماه اول، او توانست بر روی اولویت‌های خود تمرکز کند مانند:

  • ایجاد یک زمین آسانسور
  • جمع آوری داده‌های مناسب در مورد سازمان
  • طراحی یک برنامه آموزشی.

پس از آن، او سهم بازار شرکت خود را در بازار محلی به اندازه 12 درصد افزایش داد و با سه نهاد دولتی جدید قرارداد امضا کرد و از منابع محلی برای تدارک یک رویداد بزرگی استفاده کرد که بیش از 200 متخصص از بخش‌های مختلف را به جهان جذب کرد. همه اینها و دستاوردهای بسیار دیگر در 100 روز اول اتفاق افتاد. در پایان برنامه کوچینگ ، یک جلسه تأمل با او داشتم که در آن نکات کلیدی یادگیری، دستاوردهای خود و برنامه‌های سال آینده خود را به اشتراک گذاشتیم. از او در مورد تغییر پارادایم اصلی‌اش پرسیدم. او لبخندی زد و گفت: «احتمالاً تمام چیزی که به دنبالش هستید، در درون شماست.»

فعالیت عملی (تاکنون)

هنگامی که به سمت نقش اجرایی یا رهبری جدید خود می‌روید از خود بپرسید:

  1. هدف از استخدام من چه بود؟ چه چیزی مرا تشویق کرد که این نقش را بازی کنم؟ و آنها (هیئت مدیره یا مدیریت ارشد من) از من انتظار دارند که چه کار کنم یا چه کار کنم؟
  2. چگونه می‌توانم انتظارات آنها را برآورده یا از آنها فراتر بروم؟
  3. برنامه من چیه؟
  4. بزرگترین دستاورد من در 100 روز اولم چه خواهد بود؟
  5. چه کسی می‌تواند از من در 100 روز اول حمایت کند؟

 

منبع کمک نام(های)
همکار(های)
رئیس
اعضای تیم)
مربی
مرشد

هنگامی که تمام پاسخ‌های این سوالات را نوشتید، یک کپی از پاسخ‌ها را نگه دارید و آنها را به صورت روزانه مرور کنید.

ممکن است پس از یک یا دو هفته به دلیل دانش جدید، ارتباطات جدید یا تغییرات سریع تجاری در سازمان، متوجه تغییری در تفکر خود شوید. این کاملاً خوب است، و شما می‌توانید با خیال راحت پاسخ‌های خود را اصلاح کنید و برنامه خود را مطابق با آن تغییر دهید.

به یاد داشته باشید که برنامه‌ها هیچ هستند. برنامه ریزی همه چیز است!

 

درباره دکتر سعید جوی زاده مترجم کتاب مربی من و مدیر مرکز کوچینگ ایران

دکتر سعید جوی زاده یکی از برجسته‌ترین مترجمان کتاب‌های کوچینگ در ایران است. او یک کوچ بین‌المللی است و به عنوان یک تربیت کننده و مشاور، تلاش می‌کند تا افراد را به سوی موفقیت و رشد شخصی و حرفه‌ای هدایت کند. دکتر سعید جوی زاده تخصص خود را در حوزه کوچینگ و توسعه فردی پیدا کرده است و به تدریس و ارائه آموزش‌های متنوع در این زمینه می‌پردازد.او نویسنده و مترجم برجسته‌ای است و تعدادی از کتاب‌های موفق کوچینگ را به زبان فارسی ترجمه کرده است. برخی از کتاب‌های ترجمه شده توسط دکتر سعید جوی زاده عبارتند از “کوچینگ مدیران”، “نقشه راه کوچینگ”، “کوچینگ روانشناسی”، “کوچینگ نوین تاثیرگذاری” و “کوچینگ عملکرد” و غیره. این کتاب‌ها به عنوان منابعی معتبر و قابل اعتماد در حوزه کوچینگ شناخته شده‌اند و به افرادی که به دنبال توسعه فردی و حرفه‌ای هستند، کمک می‌کنند.دکتر سعید جوی زاده به شدت آرزو دارد تا همه انسان‌ها زندگی‌ای داشته باشند که تفکر را در آن تجربه کنند. او اعتقاد دارد که تفکر و نگرش مثبت و سازنده می‌تواند به شکل قابل توجهی بر روی زندگی افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را به سمت رسیدن به هدف‌هایشان هدایت کند.دکتر سعید جوی زاده با تجربه و دانش خود در حوزه کوچینگ و توسعه فردی، به عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افرادی که به دنبال رشد و پیشرفت هستند، شناخته می‌شود. او با ارائه خدمات کوچینگ، آموزش‌ها و کتاب‌هایش، به دنبال ارتقای کیفیت زندگی و عملکرد افراد است و به امید بهبود جامعه و جهان به فعالیت می‌پردازد.

دکتر سعید جوی زاده

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + پنج =