روش‌های مختلف محاسبه جریان نقدی آزاد به شرکت (FCFF) را در مقالات قبلی مطالعه کردیم. در این مقاله، نحوه استخراج جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) را خواهیم آموخت. در اینجا نیز چندین روش درگیر است. با این حال، از آنجایی که ما قبلاً پیشینه ای در محاسبه جریان های نقدی داریم، نیازی نیست در اینجا به جزئیات زیادی وارد شویم.

محاسبه جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام ارتباط تنگاتنگی با جریان نقدی آزاد برای محاسبه شرکت دارد. تفاوت های جزئی وجود دارد که باید در این مقاله برجسته شود. برای درک این تفاوت ها باید مفهوم خالص وام را درک کنیم.

شرکت ها می توانند همزمان پول قرض کرده و بدهی خود را پرداخت کنند. این می تواند به این دلیل باشد که آنها بدهی را با نرخ بهره ارزان تر تامین مالی می کنند. از طرف دیگر، یک شرکت می تواند به سادگی بدهی خود را برای حفظ مقدار بدهی مورد نظر خود تغییر دهد.

از این رو جریان های ورودی و خروجی وجود دارد که در نتیجه این امر به طور همزمان رخ می دهد. بنابراین موقعیت نقدی شرکت دارای جریان ورودی و خروجی همزمان خواهد بود. ما فقط باید اثر خالص این جریان ها را در نظر بگیریم. این را می توان به روش زیر محاسبه کرد.

استقراض خالص = مشکلات بدهی بلند مدت و کوتاه مدت – بازپرداخت بدهی های بلند مدت و کوتاه مدت

این فرمول هنگام محاسبه جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) بسیار مهم است و در هر یک از سه حالت ممکن استفاده خواهد شد.

بیایید به جزئیات نگاه کنیم:

مورد شماره 1: استخراج جریان نقدی رایگان به حقوق صاحبان سهام (FCFE) از جریان نقدی به عملیات (CFO)

ما فهمیدیم که تفاوت بین جریان نقدی آزاد به شرکت و جریان نقدی حاصل از عملیات صرفاً سرمایه گذاری در دارایی های ثابت است. ما سرمایه گذاری در دارایی های ثابت را بخشی از جریان نقدی عملیات نمی دانیم. با این حال، هنگام محاسبه جریان نقدی آزاد به شرکت، آن را در نظر می گیریم. از این رو به فرمول رسیدیم:

FCFF = CFO – FC Investments

در مورد جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) باید یک مرحله اضافی اضافه کنیم. ما باید برای استقراض نیز حساب کنیم. اکنون، ما فقط نگران پول نقدی هستیم که برای سهامداران در دسترس خواهد بود. بنابراین، اگر بیشتر قرض کنیم، پول نقد بیشتری در دسترس خواهد بود. اگر مقداری بدهی را پرداخت کنیم، نقدینگی کمتری خواهیم داشت. توجه داشته باشید که ما در مورد بازپرداخت اصل بدهی صحبت می کنیم. سود پرداختی قبلاً حساب شده است.

بنابراین، برای رسیدن به جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام، باید اثر خالص وام را نیز در نظر بگیریم. فرمول برای همین است:

FCFE = CFO – FC Inv + وام خالص

مورد شماره 2: استخراج جریان نقدی رایگان به حقوق صاحبان سهام (FCFE) از درآمد خالص

یک بار دیگر، فرمول جریان نقد آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) را در مقابل فرمول جریان نقد آزاد به شرکت (FCFF) درک می کنیم. فرمول استخراج جریان نقدی آزاد به شرکت (FCFF) از سود خالص به صورت زیر بود:

FCFF = درآمد خالص + هزینه های غیر نقدی + سود پس از مالیات – FC inv – WC Inv

اکنون با توجه به هزینه های سود پس از مالیات، نیازی به اضافه کردن مجدد آنها نداریم. تا آنجا که به جریان نقدی به سهامداران مربوط می شود، هزینه های بهره در جریان خروجی لحاظ می شود و بنابراین نیازی به اضافه شدن مجدد نیست.

همچنین، یک بار دیگر باید رقم خالص استقراض را مجدداً اضافه کنیم زیرا بر وجه نقدی که در دسترس سهامداران است تأثیر می گذارد. بنابراین فرمول اصلاح شده است

FCFE = درآمد خالص + هزینه های غیر نقدی + استقراض خالص – FC inv – WC Inv

مورد شماره 3: استخراج جریان نقدی رایگان به سهام (FCFE) از جریان نقدی رایگان به شرکت

در نهایت، اگر جریان نقدی آزاد به شرکت (FCFF) به عنوان ورودی به ما داده شود، ساده‌ترین حالت را برای محاسبه جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) داریم. به یاد داشته باشید که تفاوت بین جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) و جریان نقدی آزاد به شرکت (FCFF) فقط بخش بدهی است. بنابراین، ما باید 2 تنظیم را انجام دهیم.

  • اولین تعدیل بخش بهره را محاسبه می کند، یعنی هزینه بهره پس از مالیات را از جریان نقدی آزاد به شرکت (FCFF) کم می کند.
  • تعدیل دوم بخش اصلی را به حساب می آورد، یعنی خالص استقراض را به محاسبه اضافه می کند.

بنابراین، برای استخراج جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام (FCFE) از جریان نقدی آزاد به شرکت (FCFF)، فرمول به شرح زیر است:

FCFE = FCFF – سپر مالیات بر بهره + استقراض خالص

بنابراین می توان جریان نقدی آزاد به حقوق صاحبان سهام را از انواع مختلف ورودی ها محاسبه کرد.

بدون نظر

پاسخ دهید