شفاف سازی

شفاف سازی : در این پست میخواهیم شما را شفاف سازی و مزایای آن آشنا کنیم.

در ارتباط، شفاف‌سازی شامل بازگرداندن معنای اساسی آنچه که شنونده می‌گوید، به گوینده ارائه می‌کند. از این طریق بررسی می شود که درک شنونده صحیح است و هر گونه ابهام یا سوء تفاهم را حل می کند.

شفاف سازی در بسیاری از موقعیت ها مهم است، به ویژه زمانی که آنچه در حال انتقال است به نوعی دشوار است. ارتباط ممکن است به دلایل زیادی “مشکل” باشد، شاید احساسات حساس در حال بحث باشد – یا شما به برخی اطلاعات پیچیده گوش می دهید یا دستورالعمل ها را دنبال می کنید.

این صفحه گفت و گوها و نمونه هایی از شفاف سازی و نحوه استفاده از این تکنیک ساده را برای بهبود مهارت های ارتباطی خود ارائه می دهد.

هدف از شفاف سازی این است که:


  • اطمینان حاصل کنید که درک شنونده از آنچه گوینده گفته است صحیح است و سوء تفاهم را کاهش می دهد.
  • به گوینده اطمینان دهید که شنونده واقعاً به آنها علاقه مند است و سعی می کند آنچه را که می گویند بفهمد.

به عنوان بسط بازتاب ، شفاف سازی به گوینده اطمینان می دهد که شنونده در تلاش برای درک پیام هایی است که بیان می کند. 

شفاف‌سازی می‌تواند شامل پرسیدن سؤال یا خلاصه کردن گهگاهی صحبت‌های گوینده باشد.

زمانی که شنونده نتواند پاسخ های گوینده را بفهمد، می تواند توضیح بخواهد. گاهی اوقات، پیام‌هایی که یک گوینده سعی در ارسال آن دارد می‌تواند بسیار پیچیده باشد و افراد، مسائل، مکان‌ها و/یا زمان‌های مختلف را در بر بگیرد. شفاف سازی به شما کمک می کند تا این موارد را مرتب کنید و همچنین اولویت های گوینده را بررسی کنید.

از طریق شفاف سازی، این امکان برای گوینده و شنونده وجود دارد که این موضوعات اغلب گیج کننده و پیچیده را درک کنند. شفاف سازی مستلزم صداقت از سوی شنونده است و به گویندگان نشان می دهد که شنونده به آنها و به آنچه می گویند علاقه مند است.

صفحه ما را ببینید: گوش دادن فعال برای اطلاعات بیشتر در مورد مهارت های گوش دادن با دقت.

برخی از نمونه‌های سؤالات شفاف‌سازی غیر دستورالعملی عبارتند از:

  • “من کاملاً مطمئن نیستم که بفهمم چه می گویید.”
  • “من در مورد موضوع اصلی اینجا احساس روشنی ندارم.”
  • “وقتی گفتی …….. منظورت چی بود؟”
  • “میتوانی تکرار کنی …؟”

شفاف سازی شامل:

  • سوال بدون قضاوت
  • جمع بندی و جستجوی بازخورد در مورد صحت آن.

سوالات شفاف سازی

هنگامی که در یک محیط حساس شنونده هستید، نوع صحیح پرسش غیر مستقیم می تواند گوینده را قادر سازد تا دیدگاه خود را کاملتر توصیف کند. 

پرسیدن سوال درست در زمان مناسب می تواند بسیار مهم باشد و با تمرین همراه باشد. بهترین سؤالات باز هستند زیرا به گوینده امکان پاسخگویی را می دهند، در حالی که سؤالات بسته فقط پاسخ های بسیار محدودی را امکان پذیر می کنند.

سوالات باز

اگر نقش شما این است که به گوینده کمک کنید تا در مورد یک موضوع صحبت کند، اغلب مؤثرترین سؤال با «چه زمانی»، «کجا»، «چگونه» یا «چرا» شروع می‌شود. این سؤالات سخنرانان را تشویق می کند که باز باشند و افکار خود را گسترش دهند. مثلا:

“اولین بار از کی شروع به این احساس کردی؟”

“چرا این احساس رو داری؟”

سوالات بسته

سؤالات بسته معمولاً پاسخ «بله» یا «خیر» را به همراه دارند و سخنرانان را تشویق نمی‌کنند که باز باشند و افکارشان را بسط دهند.   چنین سوالاتی اغلب با “آیا شما؟” شروع می شود؟ یا “تو بودی؟” مثلا:

“آیا شما همیشه این احساس را داشتید؟”

“آیا از این احساس آگاه بودی؟”

برای اطلاعات بیشتر به صفحات ما مراجعه کنید: پرسش و انواع سوال .


رهنمودهایی برای شفاف سازی

شفاف سازی مهارتی است که ما برای اطمینان از اینکه پیام گوینده را در یک تبادل بین فردی درک کرده ایم، استفاده می کنیم. هنگام استفاده از شفاف سازی، این دستورالعمل ها را دنبال کنید تا به ارتباط و درک کمک کنید.

  • اگر در مورد منظور گوینده مطمئن نیستید بپذیرید.
  • درخواست تکرار کنید
  • آنچه را که گوینده گفته است همانطور که می فهمید بیان کنید و بررسی کنید که آیا واقعاً این چیزی است که آنها گفته اند یا خیر.
  • نمونه های خاص را بخواهید.
  • در صورت لزوم از سؤالات باز و غیر مستقیم استفاده کنید.
  • بپرسید که آیا آن را درست فهمیده اید و برای اصلاح آماده باشید.

خلاصه کردن

به عنوان یک بسط بیشتر برای شفاف سازی، خلاصه شامل بررسی آنچه در طول کل مکالمه رخ داده است، است. 

مهم این است که فقط به اجزای اساسی مکالمه پایبند باشیم و باید از چارچوب مرجع گوینده ارائه شود، نه تفسیری از دیدگاه شنونده. هدف خلاصه بررسی درک است، نه توضیح دادن، قضاوت کردن، تفسیر یا ارائه راه حل.

خلاصه کردن باید در پایان مکالمه انجام شود، اگرچه گاهی اوقات ممکن است در اواسط راه به عنوان راهی برای کنار هم کشیدن موضوعات مختلف مناسب باشد. در شروع مکالمه، خلاصه کردن هر بحث یا جلسه قبلی مفید است، زیرا می تواند به تمرکز کمک کند. در حالی که احتمالاً خلاصه طولانی‌ترین زمانی است که شنونده در طول مکالمه صحبت می‌کند، مهم است که تا حد امکان مختصر و ساده باشد.

خلاصه توضیح

در انعکاس، شفاف سازی و جمع بندی، سخنرانان باید اجازه داشته باشند که با آنچه شنونده می گوید مخالف و تصحیح کنند. آنها باید تشویق شوند تا در صورت لزوم دوباره خود را ابراز کنند و به شنونده فرصتی دیگر برای درک کردن بدهند و تا زمان حصول توافق، درک را بررسی کنند.

انعکاس، شفاف سازی و خلاصه کردن ابزارهایی هستند که توسط شنوندگان فعال استفاده می شود تا آنها را قادر می سازد درک خود را نشان دهند و سخنران را تشویق به صحبت آشکار کنند.

برای ارتباط مؤثر ضروری است که شنونده و گوینده هر دو درک یکسانی از بحث داشته باشند. بنابراین، گوینده باید این فرصت را داشته باشد که درک شنونده را اصلاح کند.

برای کمک به روابط بین فردی خود از شفاف سازی، تأمل و جمع بندی استفاده کنید.

 

بدون نظر

پاسخ دهید