برنامه های مدیریت اخلاق
برنامه های مدیریت اخلاق توسط یک سازمان یا یک کارفرما به عنوان تلاشی برای داشتن ساختارهای رسمی برای اطمینان از اینکه سازمان منصفانه، صادقانه، مسئولیت پذیر و عادلانه تلقی می شود، طراحی می شود.
برنامه های اخلاقی در سطح جهانی با در نظر گرفتن چهار چیز طراحی شده اند:
- در نظر گرفتن خود و سازمان به عنوان بخشی از چارچوب اجتماعی بزرگتر.
- توجه به توسعه و رفاه دیگران (مشتریان داخلی و خارجی) در حد امکان.
- احترام گذاشتن به سنت ها / آیین ها (تنوع سازمانی) دیگران.
- ارزیابی عینی یک موقعیت و پیامدهای آن.
بسیاری از شما ممکن است بپرسید که چرا ما به برنامههای مدیریت اخلاقی نیاز داریم، در حالی که از قبل خطمشیها و رویههایی وجود دارد که استانداردهای رفتاری را تعریف میکنند. برنامه های اخلاقی برای اطمینان از عدم انحراف از استانداردهای تعیین شده و همچنین برای اطمینان از اینکه کارکنان در رفتار خود با سازمان منصف و صادق هستند طراحی شده اند.
از مزایای برنامه های اخلاقی می توان به کاهش سوء رفتار و دفاع بیشتر از سازمان در برابر شکایات کارکنان، زمانی که سازمان متوجه شود سازمان نسبت به او ظلم می کند، می باشد. اما برای موفقیت آمیز بودن برنامه های اخلاقی، حمایت مدیریتی و الگوسازی بسیار مهم است. در واقع مجموعه کاملی از تحقیقات وجود دارد که ثابت میکند سازمانها به طور فزایندهای برنامههای اخلاقی خود را مستندسازی میکنند تا رفتارهای درون سازمانی را همسو کنند و همچنین به توسعه سیستمهایی برای اجرای آنها ادامه میدهند.
اجرای برنامه های اخلاقی نمونه بارز این است که سازمان ها در بیان آنچه از روابط کارکنان انتظار دارند بسیار واضح هستند. بسیاری از سازمانها روشهای نوآورانهای را برای برقراری ارتباط و یادآوری مستمر به کارکنان در نظر گرفتهاند. به عنوان مثال، لاکهید مارتین، یک تقویم و یک محافظ صفحه نمایش کامپیوتر را توزیع می کند که سازمان ها را 12 واحد سازنده اعتماد را تشریح می کند! تگزاس ابزار به طور مشابه از برنامه های آموزشی استفاده می کند و یک کتابچه 14 صفحه ای را برای انتقال استانداردهای رفتار اخلاقی توزیع می کند.
بنابراین می بینیم که برنامه های صداقت، انصاف و اخلاق پیش نیاز روابط استخدامی است. اقدامات دیگری نیز وجود دارد که به بهبود روابط شغلی کمک می کند. اقدامات خاصی در زمان ورود ممکن است مانند ترتیبات کاری منعطف (زمان انعطاف پذیر، اشتراک کار، هفته های کاری فشرده)، القاء و جهت گیری که ابزار بسیار مناسبی برای انتقال سیاست های اخلاقی هستند.
بنابراین برنامههای اخلاقی از بسیاری جهات برای سازمانها سود میبرند، یکی از آنها به تعیین استانداردهای رفتاری کمک میکنند و دوم به برقراری ارتباط شفاف با همان موارد کمک میکنند. این امر مانع از درخواست کارمند به شرط ناآگاهی می شود، که در مورد کتابچه راهنمای حاوی خط مشی ها و رویه هایی که به سختی برای هیچ یک از کارمندان شناخته شده است، صادق نیست.
سازمان ها اکنون به اهمیت داشتن برنامه های مدیریت اخلاق پی برده اند . بر خلاف این باور که قبلاً وجود داشت که فقط به کارمند کمک می کند، این باور در حال افزایش است که برنامه های اخلاقی به همان اندازه برای سازمان ها مفید هستند. جای تعجب نیست که تعداد بیشتری از سازمان ها این برنامه ها را برای منافع بیشتر خود، کارکنان و مهمتر از همه روابط کارکنان اجرا می کنند.
بدون نظر