4 کاری که می توانید برای تقویت حفظ استعداد انجام دهید

ممکن است روزانه به مهارت های مدیریت بلایای خود نیاز نداشته باشید، اما با این وجود باید آنها را آماده داشته باشید.  رهبران بزرگ توانایی خود را در بحران ها و شرایط اضطراری ثابت می کنند. در حالی که آمادگی در برابر بلایا را به عنوان نوع دیگری از مدیریت تغییر می شناسند، رهبران بالغ چالش ها و ظرافت های آن را درک می کنند.

جفت شدن فاجعه و رهبری مدتهاست معمایی را نشان می دهد که کارشناسان رهبری تنها می توانند حل آن را از طریق فرمول فرماندهی و کنترل به سبک نظامی تصور کنند. تا به امروز، ناخودآگاه یا غیرخودآگاه، همه ما تمایل داریم که رهبری دیکتاتوری و بیهوده را موثرترین راه برای مقابله با بلایا و شرایط اضطراری بدانیم. بسیاری از سازمان‌های حفاظت مدنی ما وجود خود را بر اساس چنین سیستم‌های رهبری می‌دانند.

رهبری هوشمند کلید مدیریت بهینه بلایا است

با این حال، مشکل این است که رهبری به سبک فرماندهی و کنترل در رسیدگی به بسیاری از جنبه‌های مدیریت بلایا و بلایا، مانند:

  • خرابی های سیستمیک گسترده، اثرات امواج و سرایت
  • اثرات فاجعه نابرابر
  • وابستگی های متقابل پیچیده در یک سازمان/جامعه

برای یک متخصص توسعه رهبری، تعجبی ندارد که رهبری هوشمند و متحول کننده، که بتواند جرقه مشارکت گسترده جامعه را ایجاد کند، راه بهینه برای مقابله با بلایا باشد. همه گیری کووید-19 در حال انجام شواهد قابل توجهی را در حمایت از این رویکرد انباشته کرده است.

رهبری تحول آفرین چگونه شرایط اضطراری را مدیریت می کند؟ 

چرا مدیریت بلایا به  رهبری تحول آفرین نیاز دارد ؟ چگونه رهبری بالغ و هوشمند بر رهبری دیکتاتوری و نظامی برای مدیریت بهینه شرایط اضطراری غلبه می کند؟

  • رهبری هوشمندانه و متحول کننده، توانمندسازی را تشویق می کند. با توانمندسازی کارکنان/گزارش‌ها در هر سطح، سازمان را برای آمادگی در برابر بلایا آماده می‌کند و به کسانی که در خط مقدم هستند قادر می‌سازد تصمیمات بهینه بگیرند و سریع اقدام کنند.
  • از طریق توانمندسازی، این نوع رهبری مالکیت روانی را در همه بازیگران درگیر ترویج می کند. کسی که احساس مالکیت دارد، به‌احتمال‌زیاد برای رسیدن به برتری، به جای اینکه به اندازه کافی خوب رضایت دهد، راه بیشتری را طی می‌کند.
  • تعامل بهتر در جامعه نیز نتیجه رهبری هوشمندانه است که از مدیریت کارآمد بلایای پیچیده پشتیبانی می کند.

رهبری جامعه و آمادگی در برابر بلایا

رهبری جامعه ممکن است در دنیای شرکت ها در خانه نباشد، اما برخی از اصول آن به خوبی به محیط شرکت ترجمه می شود، به ویژه در مورد آمادگی در برابر بلایا. اصول قابل اجرا رهبری جامعه عبارتند از:

  • گفتگو
  • رهبری پیوندی
  • توانمندسازی جمعی

گفتگو

در زمینه شرکتی، گفتگو به تبادل بدون مانع بازخورد مربوطه در تمام سطوح سازمانی تبدیل می شود. همانطور که در یک جامعه ضعیف سازماندهی شده انجام می شود، چنین گفت وگویی فضای همکاری، پایداری، یادگیری فراگیر و سیالیت را در یک سازمان شرکتی ایجاد می کند. بنابراین، نهاد شرکتی توانایی بیشتری برای رسیدگی به بحران‌ها و بلایا با تمام پیچیدگی‌هایی که ممکن است به همراه داشته باشد، می‌شود.

گفتگو باعث تقویت همکاری و افزایش کارایی می شود. 

رهبری پیوندی

رهبری پیوندی در کمک به کارکنان برای ادغام خواسته های خود با اهداف و مقاصد سازمانی بسیار مفید است. این به افراد اجازه می دهد تا اهداف آمادگی در برابر بلایا را تشخیص دهند، بر این اهداف مالکیت داشته باشند و در راستای اهداف سازمانی اقدام کنند. رهبری پیوندی، مدیریت بلایا را به سطحی مردمی می‌رساند، و هر ذینفع را به تصمیم گیرنده تبدیل می‌کند و در نتیجه خود رهبری را تا حدی برون سپاری می‌کند.

توانمندسازی جمعی

توانمندسازی جمعی  به افراد کمک می کند تا جایگاه خود را در سیستم های پیچیده یک سازمان شناسایی کنند. توانمندسازی به هر چرخ دنده ای در مکانیسم شرکت اجازه می دهد تا روابط معناداری ایجاد کند، بنابراین جایگاه خود را در سیستم استحکام بخشد. همچنین هدف را شفاف می کند تا کارمندان بتوانند ارزش کار خود را پیدا کنند. محیطی که توانمندسازی را ترویج می‌کند، کارکنانی مسئول را ایجاد می‌کند که آماده اقدام برای هدف مشترک هستند.

توانایی پذیرش، بهره برداری و مدیریت تغییرات یکی از شایستگی های اساسی یک رهبر بالغ و باهوش است. همانطور که در  کتاب ها  و پست های وبلاگم اشاره کرده ام، آمادگی در برابر بلایا نیز نوعی مدیریت تغییر است. اگرچه این یک توانایی است که رهبران امیدوارند هرگز مجبور به استفاده از آن نشوند، اما فرد باید بر این نوع مدیریت تغییر شدید تسلط داشته باشد زیرا شرایط اضطراری و بلایا واقعاً توانایی رهبری فرد را به حد نهایی می رساند.

برای اطلاعات بیشتر

از بررسی سایر پست های وبلاگ و کتاب های توسعه رهبری من دریغ نکنید.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =