مهارت های بین فردی


مهارت‌های بین فردی مهارت‌هایی هستند که هر روز هنگام برقراری ارتباط و تعامل با افراد دیگر، چه به صورت فردی و چه گروهی، استفاده می‌کنیم. آنها شامل طیف گسترده ای از مهارت ها هستند، اما به ویژه مهارت های ارتباطی مانند گوش دادن و صحبت کردن موثر. آنها همچنین شامل توانایی کنترل و مدیریت احساسات شما هستند.

اغراق نیست اگر بگوییم مهارت های بین فردی پایه و اساس موفقیت در زندگی است. افرادی که دارای مهارت‌های بین فردی قوی هستند، معمولاً می‌توانند به خوبی با افراد دیگر، از جمله در تیم یا گروه، به طور رسمی و غیر رسمی کار کنند. آنها به طور موثر با دیگران، اعم از خانواده، دوستان، همکاران، مشتریان یا مشتریان ارتباط برقرار می کنند. آنها همچنین در خانه و محل کار روابط بهتری دارند.

شما می توانید مهارت های بین فردی خود را با توسعه آگاهی خود از نحوه تعامل با دیگران و تمرین مهارت های خود بهبود بخشید.

این صفحه مروری بر مهارت های بین فردی و نحوه توسعه و استفاده از آنها ارائه می دهد. توضیح می دهد که این مهارت ها کجا مهم هستند، از جمله مشاغل خاصی که ممکن است به مهارت های بین فردی بسیار خوبی نیاز داشته باشند. در نهایت، در مورد چگونگی شروع به توسعه بیشتر مهارت های بین فردی خود بحث می کند.


مهارت های بین فردی چیست؟

مهارت های بین فردی گاهی اوقات به عنوان مهارت های اجتماعی، مهارت های مردمی، مهارت های نرم یا مهارت های زندگی نامیده می شود.

با این حال، این اصطلاحات را می توان هم محدودتر و هم گسترده تر از ” مهارت های بین فردی ” استفاده کرد. در این وب سایت، ما مهارت های بین فردی را به صورت زیر تعریف می کنیم:

“مهارت هایی که برای برقراری ارتباط و تعامل با افراد دیگر نیاز دارید و از آنها استفاده می کنید.”

این تعریف بدین معناست که مهارت های بین فردی شامل موارد زیر است:

    • هوش هیجانی – توانایی درک و مدیریت احساسات خود و دیگران.
    • کار تیمی – توانایی کار با دیگران در گروه ها و تیم ها، اعم از رسمی و غیر رسمی.
    • حل تعارض و میانجیگری – کار با دیگران برای حل تعارضات و اختلافات بین فردی به روشی مثبت، که دوباره ممکن است زیرمجموعه ای از ارتباطات در نظر گرفته شود.
  • حل مسئله و تصمیم گیری – کار با دیگران برای شناسایی، تعریف و حل مشکلات، که شامل تصمیم گیری در مورد بهترین مسیر عمل است.

اهمیت مهارت های بین فردی

مهارت های بین فردی اهمیت دارد زیرا هیچ یک از ما در یک حباب زندگی نمی کنیم.

در طول زندگی خود، ما مجبوریم به صورت روزانه، اگر نه ساعتی، و گاهی اوقات بیشتر با افراد دیگر ارتباط برقرار کرده و با آنها تعامل داشته باشیم. مهارت‌های بین فردی خوب، چرخ‌های این تعاملات را روغن‌کاری می‌کند و آن‌ها را برای همه کسانی که درگیر هستند، روان‌تر و دلپذیرتر می‌کند. آنها به ما این امکان را می دهند که هم در خانه و هم در محل کار روابط بهتر و طولانی تری ایجاد کنیم.

مهارت های بین فردی در خانه

مهارت های بین فردی خوب به شما کمک می کند تا ارتباط موثرتری با خانواده و دوستان داشته باشید.

این احتمالاً در مورد شریک زندگی شما بسیار مهم است. به عنوان مثال، اینکه بتوانید به طور مؤثر بازخورد بدهید و با شریک زندگی خود بازخورد دریافت کنید، می تواند به حل مشکلات کوچک بین شما قبل از تبدیل شدن به مسائل بزرگ کمک کند.

در صفحات ما در مورد مهارت‌های روابط شخصی و عاشقانه و مهارت‌های والدینی اطلاعات بیشتری درباره این موضوع و سایر جنبه‌های استفاده از مهارت‌های بین فردی در خانه وجود دارد .

مهارت های بین فردی در کار

شاید دوست نداشته باشید با این شرایط به آن فکر کنید، اما تقریباً مطمئناً زمان بیشتری را با همکاران خود می گذرانید تا شریک زندگی خود.

در محل کار، شما ملزم به برقراری ارتباط و تعامل با طیف وسیعی از افراد، از تامین کنندگان و مشتریان گرفته تا همکاران، همکاران دورتر، تیم و مدیرتان هستید. توانایی شما در انجام این کار به طور موثر می تواند تفاوت بین یک زندگی کاری موفق و زندگی کاری را که صرف فکر کردن به اینکه چه اشتباهی رخ داده است، ایجاد کند.

البته برخی مشاغل وجود دارند که مهارت های بین فردی در آنها اهمیت ویژه ای دارد.

نقش های مواجهه با مشتری، مانند فروش و مدیریت ارتباط با مشتری، احتمالاً مهارت های بین فردی خوب را به عنوان یک پیش نیاز مشخص می کند. با این حال، تعدادی از مشاغل و مشاغل کمتر بدیهی دیگر وجود دارد که مهارت های بین فردی نیز بسیار مهم است. این شامل:

  • ارائه مراقبت های بهداشتی، از جمله پزشکان، پرستاران و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی . توانایی گوش دادن و صحبت کردن با بیماران و خانواده‌هایشان، و همچنین توانایی دادن اخبار بد به شیوه‌ای حساس، یک مهارت ضروری است. ما تقریباً این مهارت ها را در متخصصان مراقبت های بهداشتی بدیهی می دانیم – اما همچنین می دانیم که وقتی این متخصصان مهارت های ضعیفی دارند و نمی توانند به طور مؤثر ارتباط برقرار کنند، وضعیت می تواند چقدر ویرانگر باشد.
  • مشاوره مالی و کارگزاری . مشاوران و کارگزاران مالی باید بتوانند با دقت به مشتریان خود گوش دهند و هم آنچه را که می گویند و هم آنچه را بیان نمی کنند بفهمند. این آنها را قادر می سازد تا توصیه هایی را ارائه دهند که با نیازهای مشتریان خود مطابقت داشته باشد. مهارت های بین فردی ضعیف به این معنی است که ایجاد روابط خوب با مشتری و درک نیازهای مشتری برای آنها دشوارتر است.
  • برنامه نویسی و توسعه کامپیوتر . این منطقه اغلب به عنوان قلمرو نهایی برای “گیک ها” در نظر گرفته می شود، با این فرض که مهارت های بین فردی ضروری نیستند. با این حال، توسعه دهندگان فنی به طور فزاینده ای نیاز به مهارت های بین فردی خوب برای درک مشتریان خود، و قادر به “ترجمه” بین فنی و عملی هستند.

 

مهارت های بین فردی برای جویندگان کار


مهارت‌های بین فردی خوب در کار ضروری است، اما بسیاری از افراد نشان دادن آن‌ها را در طول فرآیند درخواست شغل دشوار می‌دانند. برخی از ایده ها برای کمک عبارتند از:

  • «نام و ادعا» در رزومه یا رزومه شما. یک بیانیه واضح از یک مهارت یا مهارت خاصی که دارید بیان کنید و سپس مثال هایی بزنید تا نشان دهید چگونه آنها را در عمل نشان داده اید. مثلا:من مهارت‌های ارتباطی نوشتاری بسیار خوبی دارم و همکارانم اغلب از من می‌خواهند که قبل از انتقال، کارهای نوشتاری آنها را بررسی کنم.»
  • نام هر مهارت خاصی را که در شرح شغل یا مشخصات فرد ذکر شده است به دقت بررسی کنید. زندگی را برای استخدام کننده آسان کنید. در بیانیه شخصی یا نامه پوششی خود از همان عبارات شرح شغل یا مشخصات شخص استفاده کنید و دوباره مثال بزنید.

برای ایده‌های بیشتر در مورد اینکه چگونه شانس خود را برای گرفتن شغل افزایش دهید، به صفحات ما در زمینه نوشتن رزومه یا رزومه ، نوشتن نامه پوششی و درخواست شغل مراجعه کنید .



توسعه مهارت های بین فردی شما

مهارت های بین فردی خوب پایه و اساس روابط کاری و اجتماعی خوب و همچنین برای توسعه بسیاری از زمینه های مهارتی است.

بنابراین ارزش وقت گذاشتن برای توسعه مهارت های بین فردی خوب را دارد.

شما از قبل مهارت های بین فردی دارید


همه ما از دوران کودکی، معمولاً به صورت ناخودآگاه، مهارت های بین فردی خود را توسعه می دهیم.

مهارت های بین فردی اغلب آنقدر طبیعی می شوند که ما آنها را بدیهی می دانیم و هرگز به نحوه ارتباط خود با افراد دیگر فکر نمی کنیم. اگر عادت های خوبی دارید، خوب است. با این حال، البته ممکن است عادات بدی نیز ایجاد شود، و سپس نفهمید چرا ارتباطات یا روابط شما دچار مشکل شده است.

 

بهبود و توسعه مهارت های بین فردی شما به بهترین وجه در مراحل انجام می شود که از ابتدایی ترین، اما حیاتی ترین آنها شروع می شود:

1. مناطق قابل بهبود را شناسایی کنید

اولین قدم برای بهبود این است که دانش خود را در مورد خود و نقاط ضعف خود توسعه دهید.

ممکن است در حال حاضر ایده خوبی از مناطقی که باید توسعه دهید داشته باشید. با این حال، ارزش جستجوی بازخورد از افراد دیگر را دارد، زیرا ایجاد “نقاط کور” در مورد خود آسان است. همچنین ممکن است انجام خودارزیابی مهارت های بین فردی ما مفید باشد.


خود ارزیابی مهارت های بین فردی

نقاط قوت و ضعف مهارت های بین فردی خود را کشف کنید.

ما رایگان را پوشش می دهد خود ارزیابی مهارت های گوش دادن، ارتباط کلامی، هوش هیجانی و کار در گروه.


خودارزیابی ممکن است به شما ایده دهد که ابتدا کدام حوزه ها را توسعه دهید. با این حال، ممکن است ارزش این را داشته باشد که با اصول اولیه شروع کنید و از آنجا ادامه دهید.

2. بر مهارت های ارتباطی اولیه خود تمرکز کنید

ارتباط بسیار بیشتر از کلماتی است که از دهان شما بیرون می آید.

برخی حتی تا آنجا پیش می روند که می گویند دلیلی برای داشتن دو گوش و یک دهان وجود دارد و بنابراین باید دو برابر بیشتر از صحبت کردن گوش دهید!

گوش دادن قطعا با شنیدن یکسان نیست. شاید یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای هر کس دیگری انجام دهید این باشد که با در نظر گرفتن ارتباطات کلامی و غیرکلامی آنها، با دقت به آنچه می گویند گوش دهید. استفاده از تکنیک هایی مانند پرسش و تأمل نشان می دهد که شما هم گوش می دهید و هم علاقه مند هستید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از صفحات مهارت های شنیداری ما دیدن کنید .

هنگام صحبت کردن، مراقب کلماتی که استفاده می کنید باشید. آیا ممکن است به اشتباه متوجه شوید یا موضوع را اشتباه بگیرید؟ وضوح را تمرین کنید و یاد بگیرید که به دنبال بازخورد یا شفاف سازی باشید تا مطمئن شوید که پیام شما درک شده است. با استفاده مؤثر از سؤالات، هم می توانید درک دیگران را بررسی کنید و هم می توانید از آنها بیشتر بیاموزید.

صفحه ما در ارتباط کلامی این موضوع را معرفی می کند. همچنین ممکن است صفحات ما در مورد پرسش و شفاف سازی مفید باشد.

ممکن است فکر کنید که انتخاب کلمات مهم‌ترین بخش انتقال پیام است، اما ارتباط غیرکلامی در واقع نقش بسیار مهم‌تری از آنچه بسیاری از ما می‌دانیم بازی می‌کند. برخی از کارشناسان معتقدند که حدود سه چهارم “پیام” توسط سیگنال‌های غیرکلامی مانند زبان بدن، لحن صدا و سرعت صحبت کردن شما مخابره می‌شود.

این سیگنال‌های غیرکلامی پیام کلمات ما را تقویت می‌کنند یا در تضاد هستند و جعل کردن آنها بسیار سخت‌تر از کلمات است. بنابراین آنها سیگنال بسیار قابل اعتمادتری هستند. یادگیری زبان بدن بخش مهمی از ارتباطات است.

برای اطلاعات بیشتر در این مورد، به صفحه ما در زمینه ارتباطات غیرکلامی مراجعه کنید . اگر واقعاً علاقه مند هستید، ممکن است بخواهید درباره زبان بدن یا اهمیت چهره و صدا در ارتباطات غیرکلامی بیشتر کاوش کنید .

3. مهارت های ارتباطی پیشرفته تر خود را بهبود بخشید

هنگامی که به گوش دادن اولیه و ارتباط کلامی و غیرکلامی خود اطمینان پیدا کردید، می توانید به حوزه های پیشرفته تری در اطراف ارتباطات بروید، مانند تاثیرگذاری در نحوه صحبت کردن و درک اینکه چرا ممکن است مشکلات ارتباطی داشته باشید.

صفحه ما در « گفتار مؤثر» شامل نکاتی در مورد نحوه استفاده از صدای خود به طور کامل است.

ارتباط به ندرت کامل است و ممکن است به دلایلی شکست بخورد. درک بیشتر در مورد موانع احتمالی برای برقراری ارتباط خوب به این معنی است که می توانید از ارتباطات بین فردی ناکارآمد و سوء تفاهم ها آگاه باشید – و احتمال آن را کاهش دهید. مشکلات ارتباطی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود، مانند:

  • موانع فیزیکی ، برای مثال، ناتوانی در دیدن یا شنیدن صحیح گوینده، یا مشکلات زبانی.
  • موانع عاطفی ، مانند عدم تمایل به شنیدن آنچه گفته می شود، یا درگیر شدن با آن موضوع؛ و
  • انتظارات و پیش داوری هایی که بر آنچه مردم می بینند و می شنوند تأثیر می گذارد.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه موانع ارتباطی ما مراجعه کنید .

شرایطی نیز وجود دارد که در آن برقراری ارتباط دشوارتر است: برای مثال، زمانی که مجبور هستید با کسی صحبتی ناخوشایند داشته باشید، شاید در مورد استانداردهای کاری او. این گفتگوها ممکن است برنامه ریزی شده یا بدون برنامه باشد.

دو موضوع وجود دارد که مکالمات را دشوارتر می کند: احساسات و تغییر.

  • احساسات مختلفی از جمله عصبانیت و پرخاشگری یا استرس می توانند مانع برقراری ارتباط شوند. تعداد کمی از ما قادر به برقراری ارتباط موثر در هنگام مبارزه برای مدیریت احساسات خود هستیم و گاهی اوقات بهترین کاری که می توان انجام داد این است که گفتگو را تا زمانی که همه آرامتر شوند به تعویق بیاندازیم.
  • گفتگوهای دشوار اغلب در مورد نیاز به تغییر است . بسیاری از ما مدیریت تغییر را سخت می دانیم، به خصوص اگر با انتقاد ضمنی از شیوه های کار موجود همراه باشد.

صفحه ما ارتباط در موقعیت‌های دشوار ایده‌های بیشتری را ارائه می‌کند تا به شما کمک کند تا زمانی که سطح استرس یا سایر احساسات در حال افزایش است پیام خود را منتقل کنید.


4. به درون نگاه کنید

مهارت های بین فردی ممکن است در مورد نحوه ارتباط شما با دیگران باشد، اما از شما شروع می شود . اگر روی مهارت های شخصی خود کار کنید، بسیاری از آنها به طرز چشمگیری بهبود خواهند یافت.

برای مثال، اگر بتوانید نگرش مثبت خود را حفظ کنید، احتمال اینکه مردم به سمت شما کشیده شوند بسیار بیشتر است. نگرش مثبت همچنین به بهبود اعتماد به نفس ترجمه می شود.

همچنین اگر در مورد چیزی استرس زیادی دارید، احتمال کمتری وجود دارد که بتوانید به طور موثر ارتباط برقرار کنید. بنابراین مهم است که یاد بگیرید استرس را در خود و دیگران تشخیص دهید، مدیریت کنید و کاهش دهید (و برای اطلاعات بیشتر به بخش ما در مورد استرس و مدیریت استرس مراجعه کنید). داشتن قاطعیت، بدون منفعل یا تهاجمی شدن، کلید ارتباط موثر است. در صفحات ما در مورد قاطعیت بیشتر در مورد این وجود دارد .

شاید مهم ترین مهارت شخصی فراگیر، توسعه هوش هیجانی باشد.

هوش هیجانی توانایی درک احساسات خود و دیگران و تأثیر آنها بر رفتار و نگرش است. بنابراین شاید بهتر باشد که در ماهیت خود هم به عنوان فردی و هم بین فردی در نظر گرفته شود، اما شکی نیست که بهبود هوش هیجانی شما در تمام زمینه های مهارت های بین فردی کمک خواهد کرد. دانیل گولمن، نویسنده تعدادی کتاب در زمینه هوش هیجانی، پنج حوزه کلیدی را شناسایی کرد که سه مورد از آنها شخصی و دو مورد بین فردی است.

  • مهارت های شخصی ، یا «چگونه خودمان را مدیریت می کنیم»، عبارتند از خودآگاهی ، خودتنظیمی و انگیزه . به عبارت دیگر، اولین قدم برای درک و مدیریت احساسات دیگران این است که بتوانیم احساسات خود را درک و مدیریت کنیم، از جمله درک آنچه که ما را برانگیخته است.
  • مهارت‌های اجتماعی ، یا «نحوه مدیریت روابط با دیگران»، همدلی و مهارت‌های اجتماعی هستند . اینها به معنای درک و احساس نسبت به دیگران و سپس توانایی تعامل موثر با آنهاست.

بنابراین، بهبود هوش هیجانی، درک شما از دیدگاه های متفاوت افراد دیگر را بهبود می بخشد. این به شما کمک می کند که سعی کنید چیزها را از منظر آنها ببینید. با انجام این کار، ممکن است چیزی یاد بگیرید و در عین حال احترام و اعتماد دیگران را به دست آورید.

5. از مهارت های بین فردی خود در موقعیت های خاص استفاده و تمرین کنید

تعدادی موقعیت وجود دارد که در آنها باید از مهارت های بین فردی استفاده کنید. آگاهانه خود را در آن موقعیت ها قرار دهید و مهارت های خود را تمرین کنید، سپس در مورد نتایج آن فکر کنید، به شما کمک می کند تا پیشرفت کنید.

مثلا:

  • مهارت های بین فردی هنگام کار در گروه ضروری است.کار گروهی هم در خانه و هم در محل کار یک موقعیت رایج است که به شما فرصت زیادی می دهد تا روی مهارت های خود کار کنید. درک بیشتر در مورد پویایی گروه و روش های کار ممکن است مفید باشد، زیرا این موارد می تواند بر رفتار شما و دیگران تأثیر بگذارد.

    برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف تیم‌ها و گروه‌ها، به صفحه ما، مقدمه‌ای بر تیم‌ها و گروه‌ها ، و برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه رفتار افراد در گروه‌ها، به نقش‌های گروهی و تیمی مراجعه کنید . می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد مهارت‌های ضروری برای کار تیمی در صفحه ما در کار تیمی مؤثر بیابید .

  • اگر مجبور به مذاکره، متقاعد کردن و تأثیرگذاری بر دیگران هستید، مهارت‌های بین فردی نیز ممکن است مفید باشد.مذاکرات مؤثر – یعنی جایی که شما به‌جای برد – باخت به دنبال یک نتیجه برد-برد هستید – راه را برای احترام متقابل، اعتماد و روابط بین فردی پایدار هموار می‌کند. تنها با جستجوی راه حلی که برای هر دو طرف مفید باشد، به جای اینکه به دنبال برنده شدن به هر قیمتی باشید، می توانید رابطه خوبی برقرار کنید که به شما امکان می دهد بارها و بارها با هم کار کنید.توانایی متقاعد کردن و تحت تأثیر قرار دادن دیگران – باز هم برای منافع متقابل – یک عنصر کلیدی برای ایجاد روابط بین فردی قوی است.

    اطلاعات بیشتری در مورد همه اینها در صفحات ما در مورد مذاکره و متقاعدسازی وجود دارد . این صفحات مذاکره را توضیح می دهند و نحوه کارکرد آن را مورد بحث قرار می دهند و هنر متقاعدسازی و تأثیرگذاری را با جزئیات بیشتری بررسی می کنند.

  • حل و فصل و میانجیگری در سناریوهای تعارض می تواند یک آزمون واقعی برای مهارت های بین فردی باشدگاهی اوقات مذاکره و متقاعد کردن برای جلوگیری از درگیری کافی نیست. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما به مهارت های حل تعارض قوی و به طور بالقوه حتی مهارت های میانجی نیاز دارید. تعارض می تواند از ارتباطات بین فردی ضعیف ناشی شود، و ممکن است به سادگی با گوش دادن دقیق به هر دو طرف و نشان دادن اینکه شما این کار را انجام داده اید، حل شود. یافتن یک موقعیت برد-برد در اینجا به همین ترتیب مهم است، زیرا نشان می دهد که شما به هر دو طرف احترام می گذارید.این مهارت ها ممکن است به عنوان مهارت های ارتباطی پیشرفته در نظر گرفته شوند. با این حال، اگر اغلب از شما خواسته می شود که چنین موقعیت هایی را مدیریت کنید، برخی از آموزش های تخصصی ممکن است مفید باشد.

    برای اطلاعات بیشتر به صفحات ما در زمینه مهارت های حل تعارض و میانجیگری مراجعه کنید.

  • در نهایت، حل مسئله و تصمیم‌گیری معمولاً زمانی بهتر است که بیش از یک نفر را درگیر کندحل مسئله و تصمیم گیری از مهارت های کلیدی زندگی هستند. در حالی که هر دو را می توان به تنهایی انجام داد، اغلب برای مشارکت افراد بیشتر بهتر است. این بدان معنی است که آنها اغلب عناصر بین فردی را نیز درگیر می کنند و شکی نیست که مهارت های بین فردی بهتر به هر دو کمک خواهد کرد.

    برای اطلاعات بیشتر به صفحات ما در زمینه حل مسئله و تصمیم گیری مراجعه کنید.

6. در تجربه خود فکر کنید و پیشرفت کنید

عنصر نهایی در توسعه و بهبود مهارت‌های بین فردی شما، ایجاد عادت تأمل در خود است. وقت گذاشتن برای فکر کردن به مکالمات و تعاملات بین فردی به شما امکان می دهد از اشتباهات و موفقیت های خود درس بگیرید و به پیشرفت خود ادامه دهید. برای مثال، ممکن است برای شما مفید باشد که یک دفتر خاطرات یا دفترچه یادداشت برداری داشته باشید و هر هفته در آن بنویسید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این، به صفحات ما در مورد تمرین بازتابی و بهبود مهارت های ارتباطی مراجعه کنید .

 

بدون نظر

پاسخ دهید