مربیگری رهبری احتمالات را بررسی می‌کند و قابلیت‌های بلندمدت ایجاد می‌کند و به رهبران ابزاری برای حل طیف وسیعی از مشکلات در آینده می‌دهد. مشاوره راه حل های مشخصی را برای مشکلات خاص از موضع مرجع ارائه می دهد. 

تفاوت مشاوره و مربیگری همان تفاوت ضرب المثل ماهی دادن به مرد و آموزش ماهیگیری است.

یک کوچ ممکن است پاسخ مستقیمی به مشکلاتی که شما به عنوان یک رهبر کسب و کار با آن روبرو هستید ارائه نکند، اما کوچینگ به شما کمک می‌کند تا مهارت‌هایی را برای دستیابی به پاسخ‌های خود در آینده توسعه دهید. یک مشاور به شما پاسخ هایی برای مشکلات خاص می دهد و به شما کمک می کند بر موانع کاملاً تعریف شده غلبه کنید.

مربیگری و مشاوره هر دو جایگاهی در کتاب بازی شرکت دارند. با این حال، آنها برای رفع نیازهای مختلف طراحی شده اند.

در  کتاب‌های توسعه رهبری  و پست‌های وبلاگم، تفاوت‌های بین مشاوره و مربیگری را به دو دسته اصلی دسته‌بندی کرده‌ام.

  • تفاوت های مرتبط با منبع تخصص
  • تفاوت های ناشی از ماهیت راه حل ها

کوچینگ راهنمایی می کند. مشاوره به شما دستورالعمل می دهد.

بین ارائه آموزش و آموزش تفاوت وجود دارد.

یک مربی به شما می گوید که چگونه در ورزش انتخابی خود بهتر شوید، اما او همچنین شما را در مسیر پیشرفت شما همراهی می کند، بازی شما را هدایت می کند و مهارت های شما را در طول مسیر بهبود می بخشد.

یک مشاور به احتمال زیاد به شما در مورد نحوه پرتاب زمین یا تاب دادن چوب گلف آموزش می دهد، بنابراین به شما کمک می کند تا به یک هدف خاص با کارایی مطلوب دست یابید.

کوچینگ توانایی بلند مدت ایجاد می کند. مشاوره یک مشکل را حل می کند. 

یک مربی توانایی ایجاد می کند. در معادله کوچینگ، تخصص از شخص مربی می آید نه مربی. هدف یک متخصص توسعه رهبری کشف/توسعه قابلیت هایی است که می توانید از آنها برای رسیدگی به طیف وسیعی از مشکلات در آینده استفاده کنید.

از سوی دیگر، مشاوره منحصراً بر حل مسئله متمرکز است. روش ها و فرآیندها را آموزش می دهد. یک مشاور تخصص تخصصی را برای کمک به شما در غلبه بر یک مانع به ارمغان می آورد. هنگامی که رهبر/سازمان به این هدف کاملاً تعریف شده و در نتیجه محدود دست یافت، کار مشاور انجام می شود.

کوچینگ به شما آموزش می دهد که مشکلات را بشناسید و راه حل پیدا کنید. مشاوره شما را در انجام یک کار خاص راهنمایی می کند.  

کوچینگ به فرد آموزش می دهد تا حقیقت را به تنهایی استخراج کند. رهبرانی که به خوبی مربی شده اند، مجموعه ای از استراتژی ها را یاد می گیرند که به آنها کمک می کند از نقاط قوت خود نهایت استفاده را ببرند و در عین حال تأثیر ضعف های خود را به حداقل برسانند. رهبران با مربیگری استثنایی می توانند چنین استراتژی هایی را بدون کمک خارجی اجرا کنند.

مشاوره بر ابزارهای خاصی برای کمک به رهبران و سازمان ها برای دستیابی به یک هدف خاص و حرکت رو به جلو تمرکز می کند.

کوچینگ باعث رشد و انگیزه درونی می شود. مشاوره بر کمک های خارجی متمرکز است.  

اگرچه مشاوره می تواند به رشد کمک کند، مربیگری رویکردی ارگانیک تر و پایدارتر برای پیشرفت را ترویج می کند. تخصص بیرونی تحت شرایط خاص می‌تواند ارزشمند و حیاتی باشد، اما مربیگری تخصص درونی ایجاد  می‌کند و  با ارائه شفافیت طولانی‌مدت و توانایی مقابله با مشکلاتی که هنوز ظاهر نشده‌اند ، به رشد ارگانیک دامن می‌زند.

oaching اکتشاف است. مشاوره اجراست 

هنگامی که یک مربی کسب‌وکار به مشتری راهنمایی می‌کند، او فرآیند کاوش را در شرایطی برابر با کارآموز آغاز می‌کند. از طریق این فرآیند، مربی به کارآموز کمک می کند تا فرصت ها را شناسایی کرده و احتمالات را کشف کند.

اکتشاف منبع رشد ارگانیک و پایدار است. 

یک مشاور فرصت ها را تجزیه و تحلیل می کند و گزینه های روشنی را بر اساس تخصص خود همراه با مجموعه ای از دستورالعمل ها ارائه می دهد که منجر به اجرا می شود.

مربی یک شریک است. مشاور یک مرجع است. 

یک رابطه مربیگری یک رابطه برابر است. مربی مشتری را به عنوان فردی راهنمایی می کند که ممکن است تخصص بهتری در زمینه موضوع نداشته باشد اما می تواند دیدگاه ها و راه های جدیدی را برای رسیدگی به کارها برای کارآموز باز کند. حتی تایگر وودز هم مربی دارد، اما کمتر کسی استدلال می‌کند که مربی گلف باز بهتر است.

از سوی دیگر، یک مشاور از یک موقعیت  اقتدار کمک می‌کند و به مشتریان کمک می‌کند تا با تخصص خاص نقطه‌ای و تمرکز لیزری روی مشکل مورد نظر به پیشرفت‌هایی دست یابند.

نتیجه نهایی: هر دو ارزشمند هستند. 

مدیران باید تفاوت های بین کوچینگ و مشاوره را درک کنند تا بدانند آیا سازمان آنها می تواند بیشترین بهره را از خدمات یک مربی یا مشاور ببرد.

اگر می‌خواهید درباره ظرافت‌های توسعه رهبری بیشتر بدانید، یا درباره مربیگری رهبری که ما ارائه می‌دهیم بیشتر بدانید، کتاب‌ها و پست‌های وبلاگ من را بررسی کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + نه =