معرفی
یک سازمان به حفظ یک رابطه سالم با تامین کنندگان و مشتریانی که روزانه با آنها در تعامل است، توجه دارد. با این حال، برای موفقیت یک سازمان، باید روابط سالم و مثمر ثمری را با همه ذینفعان حفظ کند. این ذینفعان ممکن است مستقیماً در بازار دخالت داشته باشند یا نباشند. اما آنها بر نحوه عملکرد تجارت در بازار تأثیر می گذارند.
ذینفعان خارجی یک گروه بزرگ و متنوع هستند. شامل می شوند
- دولت و سایر نهادهای قانونی
- موسسات مالی و بستانکاران
- سازمان حقوق مصرف کنندگان و کارشناس محیط زیست
- رسانه ها
- انجمن های صنعت
درک ساده از ذینفعان هر کسی یا هر کسی است که تحت تأثیر قرار می گیرد و یا بر اقدامات انجام شده توسط سازمان تأثیر می گذارد.
روابط دولت
همه سازمان ها به نحوی تحت تأثیر دولت و نهادهای قانونی در قانون، قانون یا سیاست مالیاتی قرار می گیرند. این نهادها می توانند در سطح ملی (مثلاً شورای مرکزی مالیات) یا در سطح محلی (به عنوان مثال شهرداری) یا در سطح بین المللی (به عنوان مثال سازمان تجارت جهانی) فعالیت کنند.
میزان تأثیر این ارگان ها بر سازمان بستگی به حوزه ای دارد که در آن فعالیت می کند یعنی بازار محلی، بازار ملی و بازار بین المللی.
هر سیاست اقتصادی دولت یا سیاست پولی بانک مرکزی بر سازمان تأثیر غیرمستقیم یا مستقیم دارد. تاثیر مستقیم آن تصویب قانونی برای شکستن کارتل ها یا انحصار یا مقررات قیمتی است.
نقش دولت فقط محدود به سیاست های اقتصادی و پولی نیست، بلکه حوزه نفوذ آن جامعه، محیط زیست و بافت فرهنگی کشور را در بر می گیرد. مقررات مربوط به ایمنی مواد غذایی و بهداشتی به طور مستقیم بر عملکرد سازمان تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، تولیدکنندگان سیگار مشتاقانه منتظر بودجه هستند به این امید که دولت مالیات فروش / مالیات غیر مستقیم را افزایش ندهد و در نتیجه قیمت فروش را افزایش ندهد.
محیط سیاسی نیز نقش مهمی در تأثیرگذاری بر عملکرد سازمان دارد. هر گونه خصومت ناگهانی بین کشورهای همسایه می تواند منجر به تحمیل تحریم تجاری توسط دولت و در نتیجه توقف تجارت شود.
موسسات مالی و بستانکاران
موسسات مالی، بانکها، اعتباردهندگان، وام دهندگان بهعنوان مشتری مستقیم برای یک سازمان عمل نمیکنند، بنابراین واقعاً هسته داخلی بازاریابی رابطهای را تشکیل نمیدهند. با این حال تأثیری که آنها بر عملکرد کلی سازمان دارند آنها را به عنصر مهمی در بازاریابی رابطه مند تبدیل می کند. این جنبه از بازاریابی رابطه مند، روابط عمومی یا مدیریت رابطه با سرمایه گذار نامیده می شود.
برای یک سازمان، داشتن مشتری وفادار و بلندمدت مهم است، اما داشتن سرمایهگذار وفادار و بلندمدت که در شرکت سرمایهگذاری میکند به همان اندازه مهم است. سرمایه گذاران بلند مدت ثبات مالی را برای سازمان فراهم می کنند و همچنین به شرکت ها کمک می کنند تا از پیشنهادات تصاحب خصمانه اجتناب کنند.
عملکرد مالی که توسط یک ذینفع خارجی مانند یک تحلیلگر درک می شود نیز سرنوشت شرکت را تعیین می کند. اگر تحلیلگر به عملکرد مالی پاسخ مثبت بدهد، این احتمال وجود دارد که شرکت سرمایه گذاران ثابتی را جذب کند و همچنین اطمینان تامین کننده را حفظ کند. با ارائه اطلاعات شرکت با کیفیت به تحلیلگر مالی، تیم روابط عمومی می تواند ارتباط قوی با آنها ایجاد کند.
گروه های مصرف کننده و گروه فشار خارجی
گسترش دیگر ذینفعان خارجی، گروه های فشار عمومی مانند فعالان مصرف کننده، فعالان محیط زیست، فعالان انسانی و حیوانات، گروه های ایدئولوژیک، رهبران محلی و غیره است.
گروه های مصرف کننده برای مبارزه برای حقوق مصرف کنندگان ایجاد می شوند و گاهی اوقات نماینده بخشی از مشتریان هستند. عموماً تصور می شود که گروه مصرف کننده برای تأمین رضایت مشتری وجود دارد. با این حال، آنها ممکن است به گونه ای ساخته شوند که سازمانی را با قدرت یا کنترل بیش از حد بر بازار درک کنند. این گروه های مصرف کننده می توانند از طریق تحریم یا اعتراض فشار وارد کنند.
گروه های حامی محیط زیست مانند صلح سبز، صندوق جهانی حیات وحش، PETA موضوعی را علیه شرکت هایی مطرح می کنند که معتقدند به محیط زیست آسیب می زند. برخی از موارد مطرح شده توسط این گروه، تخلیه غیرقانونی زباله های صنعتی در رودخانه ها، هدر رفت آب، استفاده از پلاستیک، استفاده از سموم دفع آفات است.
برخورد و مذاکره با برخی از گروه های ایدئولوژیک و حقوق حیوانات دشوار است. این نیاز به یک استراتژی روابط عمومی متفاوت از شرکت برای محافظت از منافع خود دارد.
رهبران افکار عمومی، رهبران حقوق مدنی، مجریان تلویزیون افرادی با سابقه هستند که از حمایت عمومی قابل توجهی برخوردارند. هر گونه نظری که آنها علیه هر شرکتی بیان کنند می تواند فضای منفی را برای شرکت ایجاد کند.
اساساً شرکت ها در برخورد با گروه های فشار دو گزینه دارند. اولین گزینه این است که به تنهایی برود و دستور کار مسئولیت اجتماعی شرکتی خود را توسعه دهد و پذیرش عمومی بیشتری را ایجاد کند. گزینه دوم ایجاد روابط کاری با گروه های فشار و جلب نظر مساعد آنهاست.
رسانه های جمعی
در دنیای کنونی با رسانه های 24×7 و جریان اطلاعات، توجه ویژه به راهکارهای مقابله با رسانه های جمعی بسیار مهم است. به طور معمول، سازمان ها نیاز به توسعه استراتژی هایی برای مقابله با خبرنگاران و سردبیران اخبار، روزنامه نگاران تحقیقی و تحلیلگران بخش دارند.
سازمان باید رویکردی فعالانه در برخورد با رسانه های جمعی ایجاد کند. با ایجاد کانال های باز ارتباطی با آنها. این را می توان از طریق ارائه اطلاعات تجاری واقعی و حیاتی از مصاحبه مدیریت ارشد یا آزمایش محصول و غیره به آنها دست یافت.
انجمن های صنعت
گاهی اوقات شرکت ها برای ارائه ارزش به مشتریان دست به دست هم می دهند. این به اصطلاح اتحاد و همکاری مجموعه ای از چالش های خاص خود را دارد. این همکاری ها را می توان به چهار دسته داخلی (درون صنعت)، خارجی (خارج از صنعت)، غیررسمی (شبکه تجاری) و رسمی (انجمن ها و اتحادهای تجاری) تقسیم کرد.
روابط خارجی بسیار زیادی وجود دارد که سازمان ها باید با آنها مقابله کنند. باید تعیین کند که کدام یک از آنها بیشتر بر آن تأثیر میگذارد و استراتژیهایی پیرامون آن ایجاد کند. روابط با ذینفعان خارجی می تواند موفقیت یک سازمان را ایجاد کند یا از بین ببرد.
بدون نظر