شوک آینده، شوک کنونی و انقلاب صنعتی چهارم
شوک آینده چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
در دهه 1970، آلوین تافلر، آینده پژوه اشاره کرد، اصطلاح شوک آینده را برای توصیف بخش خدمات در حال ظهور در آن زمان که اساساً یک اقتصاد تولیدی و صنعتی بود، ابداع کرد .
در کتاب «شوک آینده»، او توضیح میدهد که جهان در آن زمان شاهد تغییری از آنچه او «عصر دودکش» مینامید (برای نشان دادن غلبه بخش تولید) به عصری بود که مردم در شرکتهای خدماتی مانند نرمافزار و مالی کار میکردند. خدمات.
او در ادامه به پیش بینی تسلط بخش خدمات در چند دهه می پردازد که در گذشته ثابت شده است که درست است. این تعجب آور نیست زیرا تافلر یک آینده نگر بود که می توانست الگوها را ببیند و روندها را تشخیص دهد و آینده را پیش بینی کند.
او همچنین توضیح می دهد که چگونه برخورد دو دوره باعث سرگشتگی مردم و جامعه و اقتصاد به طور کلی از رسیدن قریب الوقوع آینده و در نتیجه اصطلاح شوک آینده شد.
در واقع، با توجه به این واقعیت که آینده نوظهور در آن زمان باعث تغییرات گسترده در نحوه عملکرد اقتصادها و عملکرد جوامع و همچنین در نحوه تغییر روابط کارفرمایان شد، در واقع زمانی از جابجایی و آشفتگی عمیق بود.
ما به خوانندگان خود پیشنهاد می کنیم برای درک گذشته و مهمتر از آن درک زمان حال، نسخه ای از این کتاب را بردارید یا حداقل خلاصه ای از آن را به صورت آنلاین دریافت کنید.
ارتباط تافلر با زمان حال
صحبت در مورد زمان حال، ارتباط کتاب و تافلر با جایی که ما اکنون هستیم را می توان در شیوه ای که انقلاب صنعتی چهارم در حال شکل گیری مجدد اقتصاد ما و تغییر سبک زندگی ما به شیوه هایی که به طرز وحشتناکی شبیه به آنهایی است که والدین ما و والدین ما دارند، مشاهده کرد. نسل های قبلی تجربه کردند.
انقلاب صنعتی چهارم اصطلاحی است که برای توصیف تغییرات تکنولوژیک در حال ظهور و محاسبات به رهبری گوشیهای هوشمند و موبایل استفاده میشود که ما را قادر میسازد در تمام جنبههای زندگیمان دیجیتال شویم .
علاوه بر این، نه تنها شغل و سبک زندگی ما در حال تغییر است، بخشهای دیگر مانند پزشکی، حملونقل، سیستمهای شهری و ماهیت دموکراسیهای ما احتمالاً با توجه به پیشرفتهای علوم انسانی و فیزیکی تغییر خواهند کرد. مهندسی و ساخت.
همه این تغییرات منجر به بیطرفی در شیوههای زندگی ما شده است، جایی که ما شروع به تطبیق با نرمال جدید میکنیم که دیجیتالی است و توسط روباتها نیرو میگیرد و با فناوری شتاب نمایی فعال میشود.
دنیای جدید شجاع با فناوری فعال شده است
این امر با انقلابی در محاسبات امکان پذیر است که نقشه برداری ژنتیکی، واقعیت مجازی، ظهور فریلنسری یا اقتصاد گیگ را ممکن ساخته است. علاوه بر این، تغییری در نحوه کارکرد قدرت صورت گرفته است که در آن حالتهای روابط قدرت از بالا به پایین و سلسله مراتبی جای خود را به شبکه و روابط لایههای افقی که دارای قدرت هستند داده است.
علاوه بر این، تغییرات در نحوه عملکرد مراقبت های بهداشتی که در آن پیشرفت در ژنتیک و جراحی های مجهز به ربات به این معنی است که روش های سنتی درمان اکنون با یک الگوی کاملاً جدید جایگزین شده است.
در واقع، حتی نحوه تأمین مالی پروژهها و سرمایهگذاریها با ظهور Crowdfunding و Crowdsourcing در حال تغییر است، به این معنی که قدرت بسیاری از افراد مهمتر از قدرت یک نفر است.
هیچ بحثی در مورد انقلاب صنعتی چهارم بدون اشاره به بخشهای رسانهها و بازاریابی الگوریتمی مبتنی بر هوش مصنوعی (هوش مصنوعی) و مبتنی بر دادههای بزرگ که در آن فیدهای خبری فیسبوک، فیدهای توییتر و هر وبسایت خبری آنلاین حاوی محتوایی است که توسط الگوریتمهای ماشینی تولید میشود، کامل نمیشود. با استفاده از این فناوری ها
به جرات می توان گفت که کل شیوه زندگی و سبک های کاری و سیستم های ما در حال حاضر بیشتر توسط فناوری هدایت می شود تا انسان.
آیا شوک آینده منجر به شوک فعلی می شود؟
بنابراین، آنچه که ما اکنون از آن عبور می کنیم، برخورد قدیم و جدید است که تافلر در کتاب خود شرح داده است. علاوه بر این، در حالی که رسیدن قریب الوقوع آینده ما را شوکه می کند، این مورد نیز وجود دارد که بسیاری از ما به جای آماده شدن برای آینده، تمایل داریم در حال و برای حال زندگی کنیم.
در واقع، همانطور که از افزایش سطح بدهی در میان هزاره ها و افزایش بدهی کارت اعتباری مشاهده می شود، آنچه که ما اساساً انجام می دهیم قرض گرفتن در انتظار بازده آینده است که می تواند غیرقابل پیش بینی باشد.
این باعث شده است که بسیاری از افراد تحت عنوان شوک فعلی قرار بگیرند، جایی که ما به دستگاه های خود به عنوان یک اقدام اجتناب از واقعیت روی می آوریم و لحظه ای خود را در درخشش اغوا کننده صفحه نمایش تلفن های هوشمند خود فراموش می کنیم.
آینده پژوه دیگر، داگلاس راشکف، اصطلاح شوک حال را ابداع کرده است تا توضیح دهد که چگونه همه ما در حال کور هستیم. در حالی که زندگی برای زمان حال و لحظه چیزی است که معلمان معنوی توصیه می کنند، این واقعیت باقی می ماند که در دنیای واقعی، ما باید برای آینده کار کنیم و پس انداز کنیم.
در حالی که چرخههای خبری 24 ساعته و فرهنگهای اخبار فوری باعث رضایت آنی میشوند، به آنچه راشکف آن را فروپاشی روایت مینامد و تمایل کلی به گفتن و انجام کارهایی که پیامدهای بلندمدت منفی دارند منجر میشوند.
از این رو، در حالی که آینده هم هیجانانگیز و هم گیجکننده است، ما همچنین باید با برنامهریزی روشمند و سختکوشی به جای اجتناب از انتخابهای سخت با غوطهور شدن در زمان حال، از سرگردانی پرهیز کنیم.
روند اعتیاد به گوشی های هوشمند و استفاده بیش از حد از دستگاه ها به چنین سرگردانی و شوک آینده و حال اشاره دارد. برای نتیجه گیری، نسل نوظهور این شانس را دارد که جهان را به روش هایی تغییر دهد که هرگز تصور نمی شد. باید دید آیا آنها به این مناسبت دست پیدا می کنند یا خیر.
بدون نظر