4 کاری که می توانید برای تقویت حفظ استعداد انجام دهید

فئودور داستایوفسکی: «عملکرد هوشمندانه به چیزی بیش از هوش نیاز دارد». 

داستایوفسکی می دانست که در مورد چه چیزی صحبت می کند. آن چیز اضافی، هوش هیجانی است، یکی از اجزای اساسی رهبری هوشمند. در  کتاب‌های توسعه رهبری‌ام ، همیشه بر اهمیت هوش هیجانی تاکید کرده‌ام. من همچنین اجزای آن را تعریف و تجزیه و تحلیل کرده ام و توضیح جامعی از نقشی که در رهبری هوشمند دارد ارائه کرده ام.

هوش عاطفی محور اصلی رهبری موثر است. 

علاوه بر خودتنظیمی، خود مدیریتی، همدلی و انگیزه، مهارت های اجتماعی نیز از اجزای اساسی هوش هیجانی هستند. این مهارت های اجتماعی چیست و رشد  هوش هیجانی چگونه  بر آنها تأثیر می گذارد؟

در “رهبری هوشمند”، من مهارت های اجتماعی را به عنوان توانایی مدیریت روابط و ایجاد شبکه ها تعریف کرده ام.

متقاعد کردن و تحت تاثیر قرار دادن دیگران

به گفته دوایت دی. آیزنهاور، “رهبری هنر این است که شخص دیگری را به انجام کاری که شما می خواهید انجام دهید، زیرا او می خواهد انجام دهد.”

برای انجام این کار، باید بتوانید دیگران را به وجد بیاورید و آنها را به اعتبار ایده ها و رویکرد خود متقاعد کنید. چگونه عاطفه در این امر نقش دارد؟

برای ترغیب کارکنان به خرید ایده ها و روش پیشنهادی او، یک رهبر باید جریان عاطفی فراگیر در گروه را بخواند و روش فروش ایده را با آن تطبیق دهد. هدف از متقاعدسازی این است که مردم آنچه را که شما می خواهید بخواهند. این تنها رویکرد ظریف برای متقاعد کردن است و اتفاقاً مؤثرترین است.

به جز متقاعدسازی نرم، شما فقط می توانید به اجبار و نق زدن تکیه کنید، که هر دو تلاش هایی برای وادار کردن مردم به انجام میل شما، بر خلاف میل خودشان هستند.

مهارت های ارتباطی

یک ارتباط خوب، افکار و همچنین احساسات را می گیرد و منتقل می کند. در زمینه رهبری هوشمند، ارتباط همچنین به انجام عمل، تمایل به شنیدن مشکلات و رسیدگی به آنها، برداشتن نشانه های عاطفی و تنظیم دقیق ارتباطات بر اساس این نشانه ها اشاره دارد.

مدیریت تعارض

دیپلماسی و درایت نیز به شدت بر درک صحیح جریان عاطفی متکی است. هدف مدیریت تعارض دستیابی به موقعیت های برد-برد است. بنابراین، مذاکره و میانجیگری نیز ضروری است. برای کمک به طرف های درگیر در درک مواضع یکدیگر، میانجی باید تشخیص احساساتی را که از مواضع مخالف حمایت می کند، تسهیل کند. هیچ یک از اینها بدون استفاده گسترده از هوش هیجانی امکان پذیر نیست.

مدیریت تعارض یک مهارت کلیدی اجتماعی و رهبری است 

مهارت های رهبری

رهبری و هوش هیجانی در سطوح مختلفی به طور جدایی ناپذیری در هم تنیده شده اند که یکی از اجزای دیگری است و بالعکس. اگر توانایی تأثیرگذاری و اشتیاق بر دیگران را یک مهارت اجتماعی بدانیم، مشخص می شود که رهبری خود یک مهارت اجتماعی است که از هوش هیجانی ناشی می شود.

این مهارت اجتماعی کلیدی به رهبران اجازه می دهد:

  • دیدگاه های قانع کننده را بیان کنید و دیگران را در مورد شایستگی های آنها متقاعد کنید
  • با مثال رهبری کنید
  • رهبری را بدون قرار گرفتن در موقعیت اقتدار ارائه دهید
  • از همکاران حمایت و مربیگری کنید، آنها را ارتقا دهید و به آنها اجازه دهید مهارت های رهبری خود را توسعه دهند

مهارت های مورد نیاز برای مقابله با تغییر

مدیریت تغییر  در نوع خود یک مهارت اجتماعی است و در زمینه رهبری اهمیت آن بیشتر است.

رهبران موثر به تغییر واکنش نشان نمی دهند. در عوض، آنها به طور فعال با آن برخورد می‌کنند و به‌عنوان عوامل تغییر عمل می‌کنند تا آسیب‌دیدگان تأثیر آن. به این ترتیب، رهبران باهوش عاطفی، تغییر را از یک تهدید به منادی فرصت ها تبدیل می کنند.

ایجاد ارتباط

برای ایجاد شبکه ها، فرد باید بتواند روابط معنادار و پایداری با افراد ایجاد کند. برای ایجاد و حفظ رابطه، شخص باید واقعاً به افراد دیگر علاقه مند باشد و برای ویژگی ها و توانایی هایشان ارزش قائل باشد.

کار گروهی

تقویت همکاری و همکاری یکی دیگر از مهارت های اجتماعی کلیدی است که ریشه در هوش هیجانی دارد.

رهبرانی که این مهارت را دارند مشتاق به اشتراک گذاری ایده ها، توانایی ها و منابع شخصی خود برای پیشبرد اهداف مشترک هستند. آنها می دانند که در همکاری قدرت وجود دارد و بنابراین فعالانه به دنبال فرصت هایی برای همکاری هستند.

اگر می‌خواهید درباره نقش هوش هیجانی در توسعه رهبری بیشتر بدانید، خدمات مربیگری رهبری من را بررسی کنید .

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =