موانع رایج برای عملکرد موفقیت آمیز تیم های با عملکرد بالا
همانطور که همه ما می دانیم تیم های با کارایی بالا می توانند برای یک سازمان موهبت باشند، زیرا چنین تیم هایی با رسیدن به نتایج چالش برانگیز نقش مهمی در افزایش بهره وری و رشد سازمان ایفا می کنند. اما، چنین تیم هایی با موانع یا چالش های متعددی نیز روبرو هستند که به عنوان مانعی در مسیر تعالی آنها عمل می کند. این موانع به دلیل تفاوت در نگرش، رویکردها، آرزوهای حرفه ای، نقش ها، صلاحیت و سوابق تجربی اعضای تیم ایجاد می شود.
اعضای تیمهای با کارایی بالا در شرایط عادی از شیمی فوقالعادهای لذت میبرند که از طریق اعمال، نتایج کار، روابط حرفهای و اهداف ترکیبی که به آنها دست مییابند نشان داده میشود. ستون های پایه یک تیم با عملکرد بالا، اعتماد و اطمینان متقابل، ارتباطات باز و رویکرد مشارکتی است. اما اختلافات بین اعضای تیم رخ می دهد که در سطح فردی یا با مداخله رهبر حل می شود. در غیاب سیستم، ساختار، پشتیبانی مدیریت، رهبری و سیستم مدیریت عملکرد مناسب، تیمهای با عملکرد بالا نمیتوانند بهترین نتایج را به دست آورند. اجازه دهید برخی از مسائلی را که معمولاً تیمهای با عملکرد بالا با آنها مواجه هستند، تحلیل کنیم:
-
- مشکلات حل مشکل یا یافتن راه حل های سریع: ناتوانی اعضای تیم در ارائه راه حل سریع برای مسائل مختلف یا موضوعات متضاد منجر به عدم بهره وری و عملکرد ضعیف اعضای تیم می شود. به این دلیل که اعضا وقت خود را در یافتن راهحلهایی برای دلایل متضاد بیثمر تلف میکنند و تمرکز خود را از امور سازنده مربوط به رشد سازمانی و پیشرفت اعضای تیم همراه با سازمان از دست میدهند. اعضای تیم ممکن است با اختلافات فردی، تعارض نقش، اختلاف بین اعضای تیم و یا ممکن است در مورد مسائل مختلف خط مشی سازمان اختلاف داشته باشند، که باید به موقع با راه حل های موثر مورد توجه قرار گیرد.
-
- عدم اعتماد: همانطور که قبلاً بحث شد، موفقیت تیمهای با عملکرد بالا تا حد زیادی به میزان اعتماد و اطمینانی که اعضای تیم نسبت به یکدیگر دارند و عملکرد مشترک آنها بستگی دارد. عدم اعتماد میتواند مانع بزرگی در مسیر موفقیت تیمهای با عملکرد بالا باشد، زیرا اعضا در جهت یک هدف واحد کار نمیکنند و به نگرانیهای فردی اهمیت میدهند. در غیاب اعتماد، کارایی تیم، بهره وری، کیفیت و احتمال تاثیر نامطلوبی خواهد داشت.
-
- مشکلات روابط: روابط بین فردی ضعیف بین اعضای تیم می تواند تهدید یا چالش بزرگی برای عملکرد موفق تیم های با عملکرد بالا باشد. اعضا بهزیستی و موفقیت فردی را بر موفقیت تیم اولویت خواهند داد.
-
- مشکلات رهبری: در غیاب رهبری توانا، عملکرد اعضای تیم قطعاً آسیب می بیند. رهبران نقش تعیین کننده روندها را بازی می کنند و برای اعضای تیم مثال می زنند. آنها جهت گیری استراتژیک را ارائه می دهند و چشم اندازی را برای اعضای تیم تعیین می کنند که تلاش های مشترک توسط اعضای تیم به سمت آن هدایت می شود. رهبران چارچوبی از انطباق را اعمال میکنند و فرهنگ عملکرد بالا را برای اعضای تیم ایجاد میکنند، آنها تیمها را برای دستیابی به معیارهای برتر در محل کار تشویق و تحریک میکنند.
-
- عدم وجود یا تعریف ضعیف ارزش های اصلی: ارزش های اصلی استانداردهای رفتاری از پیش تعریف شده برای افراد در یک سازمان هستند. اینها اصول برجسته یا چارچوب راهنما هستند که بر رفتار اعضای تیم و همچنین اقدامات روزمره آنها تأثیر می گذارد. مدیریت ارزش های اصلی را با همسویی با سیستم مدیریت عملکرد، ارزیابی ها یا فرآیند بررسی عملکرد و با خط مشی های سازمانی اعمال می کند.
-
- طراحی ناکارآمد سیستم مدیریت عملکرد و ساختار تشویقی: معیارهای مدیریت عملکرد ضعیف طراحی و اجرا شده است و در غیاب ساختار انگیزشی مناسب، اعضای تیم انگیزه ای برای ارائه بهترین عملکرد خود ندارند و در رقابت ناسالم داخلی با همکاران دیگر غرق می شوند. انگیزه ضعیف ممکن است منجر به عواقب نه چندان مطلوب نه تنها برای اعضای تیم شود، بلکه منجر به بروز تعارضات داخلی در سازمان شود.
-
- ابهام نقش: در غیاب شفافیت نقش در میان اعضای تیم، درگیری هایی رخ می دهد که در نهایت عملکرد کلی تیم های با عملکرد بالا را مختل می کند.
-
- سیاست: تیمهای با عملکرد بالا به دلیل سیاستهای داخلی و تصمیمات ناعادلانه که در نتیجه فشار بیرویه رهبران و اعضای تیم با منافع شخصی اجرا میشوند، آسیب میبینند. وقتی سیاست قضاوت خوب یا تصمیم گیری منصفانه را نادیده می گیرد، تیم های با عملکرد بالا مطمئناً متضرر می شوند.
-
- ارتباطات ضعیف یا عدم تبادل گفت و گوی مناسب: اعضای تیم های با کارایی بالا باید به صورت مشترک کار کنند و برای دستیابی به یک هدف مشترک متمرکز شوند. نقش آنها به قدری به هم وابسته است که بدون هماهنگی مناسب یا تعامل منظم بین اعضای تیم، اعضای تیم در تحقق اهداف تجاری ناکام خواهند بود. در غیاب ارتباطات موثر و تبادل گفتگو، کسب و کار از نظر کیفیت، بهره وری و کارایی کلی آسیب خواهد دید.
-
- عدم وجود یک چارچوب بازخورد مناسب: بازخورد سازنده بهبود عملکرد را تسهیل میکند و به اعضای تیم کمک میکند تا بر محدودیتهای خود غلبه کنند و به طور مداوم در محل کار بهبود یابند. بازخورد به عنوان چارچوبی هدایت کننده برای اعضای تیم عمل می کند تا عملکرد بهتری داشته باشند، از اشتباهات خود درس بگیرند و از چنین اشتباهاتی در آینده اجتناب کنند. در غیاب یک چارچوب بازخورد مؤثر، تیمها در ارائه نتایج بهینه شکست خواهند خورد و با راهحلهای مؤثر بر روی خلأهای مربوط به عملکرد خود عمل میکنند.
تیمهای با کارایی بالا باید پرورش یابند، تسهیل شوند و به حمایت مستمر و همچنین راهنمایی یک رهبر توانا نیاز دارند که میتواند اعضای تیم را به فراتر از انتظارات و دستیابی به نتایج چالشبرانگیز برانگیزد. برای اینکه چنین تیم هایی موفق شوند و اهداف مورد نظر را به دست آورند، باید اعضای تیم ها احساس کنند که حضور و مشارکت آنها ارزشمند است، قدردانی می شود و پاداش مناسبی دریافت می شود. اعضا باید این تصور را داشته باشند که مدیریتشان با آنها بیش از کارکنان رفتار می کند و همچنین می توانند انتظار عدالت لازم را برای مشارکت هایشان در کار داشته باشند.
بدون نظر