ظهور زنجیره های تامین جهانی
با ظهور جهانی شدن و ظهور همزمان برون مرزی، شرکت های چندملیتی غربی شروع به استقرار تأسیسات تولیدی خود در سراسر جهان در کشورهایی مانند چین و خدمات پشتیبان و فناوری اطلاعات (فناوری اطلاعات) خود در کشورهایی مانند هند کردند.
به عنوان مثال، اپل که سازنده آیفونهای افسانهای است، از امکانات Foxconn استفاده میکند که یک شرکت چینی متخصص در ساخت قطعات آیفون است که در آن کارگران چینی به این کار مشغول هستند.
علاوه بر این، برند کفش و پوشاک پرفروش نایک در کارخانه هایی در بنگلادش و ویتنام ساخته می شود.
در مورد فناوری اطلاعات و نرم افزار، بسیاری از شرکت های چندملیتی غربی مانند گوگل و مایکروسافت امکانات را در هند قرار می دهند و همچنین نیازمندی های فناوری اطلاعات خود را برون سپاری می کنند. در حالی که این نمونههای برونسپاری و برونسپاری منجر به صرفهجویی عمده در هزینهها برای این شرکتها شده است، زیرا نیروی کار در چین و هند ارزان است، آنها همچنین باعث ایجاد زنجیرههای تامین جهانی پیچیدهای شدهاند که در آن طراحی و تحقیق و توسعه در یک کشور، یعنی تولید، انجام میشود. در مناطق دیگر انجام می شود و فروش واقعی در خانه انجام می شود.
این بدان معناست که شرکتهای جهانی به زنجیرههای عرضه جهانیشده تکیه کردهاند که مدیریت بسیار ماهرانه و زیرکانهای را برای مقابله با پیچیدگی و نوسانات ضروری میکنند.
نقض CSR در تأسیسات دریایی و اعتراض علیه همان
با این حال، این زنجیرههای عرضه جهانی همچنین نگرانیهایی را در مورد جنبههای CSR یا مسئولیت اجتماعی شرکت ایجاد کردهاند که در آن فعالان و سایر سهامداران به طور فزایندهای این شرکتهای جهانی را به دلیل شرایط بد کار در چین و هند، استثمار کارگران در نظر میگیرند. و تأسیسات ناایمن که در آن حوادث صنعتی و استانداردهای ضعیف ساخت و ساز اغلب منجر به از دست دادن کارگران می شود.
در واقع، در سالهای اخیر، تأسیسات فاکسکان در چین، تأسیسات بنگلادش که تولیدکنندگان پوشاک جهانی مانند نایک تولید خود را برونسپاری میکنند، مقصر افزایش مرگومیر ناشی از خودکشیها و فروریختن ساختمانها هستند که به غوغای جهانی منجر شده است.
علاوه بر این، بهرهبرداری از کارگران در تأسیسات دریایی تنها به چین محدود نمیشود، زیرا حتی دفاتر خدمات پشتیبان در هند نیز بهخاطر نحوه رسیدگی به مسائلی مانند ایمنی کارکنان تحت نظارت قرار گرفتهاند.
این امر منجر به انتقاد شدید رسانههای غربی و جهانی و همچنین فعالان در سرتاسر جهان شده است که این شرکتهای جهانی را به خاطر فعالیتهای تجاری خود در سایر نقاط جهان تحت فشار قرار میدهند.
این رگبار انتقاد، توجه شرکتهایی مانند نایک و اپل را که مجبور هستند به دلیل زیر پا گذاشتن هنجارهای CSR پاسخ دهند، قرار داده است.
جهانی شدن نیز به نفع فقرا است
از سوی دیگر، همچنین میتوان ادعا کرد که این شرکتهای جهانی با برونسپاری و برونسپاری تولید و خدمات، فرصتهایی را برای کارگران کمممتاز در کشورهای در حال توسعه ایجاد میکنند که بدون این ابزارهای شغلی، آنها به عنوان یک کشور در وضعیت بدتر و فقیرتر بودند. نتیجه
در واقع، این واقعیت که جهانی شدن جزر و مدی است که همه قایقها را بالا میبرد، بهعنوان دلیلی منطقی برای خروج از سواحل مورد استفاده قرار گرفته است که در آن مصرفکنندگان غربی از کالاها و خدمات ارزانتر بهره میبرند، و کارگران کشورهای آسیایی از ابزارهای شغلی که در غیر این صورت میتوانستند بهرهمند شوند. نداشته اند.
جدای از آن، این واقعیت که جهانی شدن منجر به رهایی تقریباً یک میلیارد نفر از فقر در سراسر جهان شده است نیز برای توجیه برون سپاری و برون سپاری تولید و خدمات استفاده می شود.
علاوه بر این، بسیاری از فعالان همچنین ادعا میکنند که مصرفکنندگان آمریکایی و اروپایی از کالاها و خدمات ارزانتر سود میبرند و از این رو، به نوعی کارگران کشورهای فقیرتر «به سبک زندگی مصرفکنندگان ثروتمند در غرب یارانه میدهند» .
بنابراین، بحث ادامه می یابد که در آن هر یک از طرفین بدون زمینه مشترک زیادی به نکات خود می چسبند.
ظهور مصرف کننده اکو شیک
با این حال، مطمئناً اینطور نیست که هیچ راه حلی برای این مشکل وجود نداشته باشد. در واقع، با مقداری تلاش و صبر از سوی همه ذینفعان، میتوان یک وضعیت برد-برد ایجاد کرد که مستلزم آن است که کارگران در کشورهای آسیایی با دستمزد بهتر، شرایط کاری بهبودیافته، و شیوههای تجاری امنتر باشند.
البته منظور این است که مصرفکنندگان غربی باید قیمتهای بالاتری را برای کالاها و خدمات بپردازند و در قالب مصرف محدود ضربهای وارد کنند.
در حال حاضر، افزایش مصرف کنندگان Eco-Chic که تنها در صورتی کالاها را خریداری می کنند که مطمئن باشند چنین کالاها و خدماتی با هنجارهای CSR مطابقت دارند، به این معنی است که حداقل برخی از مصرف کنندگان غربی حاضر به فداکاری برای کالای بزرگتر هستند.
علاوه بر این، تنظیمکنندهها در ایالات متحده و اروپا توجه بیشتری به نحوه عملکرد زنجیرههای تامین جهانی و مطابقت آنها با هنجارهای CSR دارند.
یک نقطه فشار کلیدی برای شرکتهای جهانی، شیوهای است که در آن بخشهایی از رسانهها بهطور بیوقفه نقضهای CSR در زنجیرههای تامین جهانی را برجسته میکنند، و از این رو، در واقع اگر تلاشهایی از سوی همه ذینفعان انجام شود، مشکل اخلاق و هنجارهای CSR را می توان مورد توجه قرار داد.
یک روایت جدید مورد نیاز است
بنابراین، آنچه مورد نیاز است روایت جدیدی است که در آن جهت جدیدی به فرآیند جهانی شدن وجود داشته باشد که در آن به اهداف اصلی هر کسی که از آن سود می برد توجه شود.
به عبارت دیگر، جهانی شدن و برون مرزی همراه با پایبندی به استانداردهای غربی CSR منجر به دستاوردهای همه جانبه خواهد شد. به اصطلاح استانداردهای غربی توجه کنید که آنچه مورد نیاز است تلاشی است از سوی همه ذینفعان برای اطمینان از انطباق زنجیرههای تامین جهانی با هنجارهای CSR جهانی و این که گفته میشود «چیزها در آنجا متفاوت عمل میکنند» را مورد توجه قرار ندهند.
برای نتیجه گیری، هماهنگی هنجارهای CSR بهترین اقدام برای رسیدگی به نگرانی های همه ذینفعان خواهد بود.
بدون نظر