تأثیرات کشور مبدأ بر بازاریابی: چگونه برندهای کشورهای خاص نسبت به سایرین امتیاز می گیرند
اثر شهرستان مبدأ چیست؟
COO یا اثر کشور مبدأ به عملکرد بازاریابان و مصرف کنندگان در ارتباط برندها با کشورها و تصمیم گیری خرید در مورد کشور مبدا محصول اشاره دارد.. به عنوان مثال، همانطور که بعداً بحث خواهیم کرد، ما تمایل داریم کیفیت را با ژاپنی ها و دقت را با سوئیس مرتبط کنیم. این بدان معنی است که محصولات و مارک های این کشورها معمولاً بسته به درک ما از ارزش مرتبط با این کشورها خریداری یا دور ریخته می شوند. به طور خلاصه، اثر کشور مبدا تأثیر کشوری که محصول در آن تولید میشود بر مصرفکنندگان اندازهگیری میکند. در سالهای اخیر، تحقیقات زیادی در مورد اینکه چگونه اثر COO بر مصرفکنندگان تأثیر میگذارد، انجام شده است و این منجر به تلاش مجددی برای مرتبط کردن و جدا کردن محصولات از کشورهایی که در آن تولید میشوند، شده است. همچنین باید توجه داشت که همانطور که در مثال هایی که بعداً مورد بحث قرار می گیرد مشهود است، COO می تواند تأثیر منفی داشته باشد.
تاثیر کشور مبدا (COO) بر بازاریابی
مشخص شده است که COO تأثیر قابل توجهی بر رفتار مصرفکننده دارد و همانطور که میتوانیم برخی از برچسبها را ببینیم که در سوئیس برای ساعتهای رولکس و سواچ ساخته شدهاند، COO تأثیر قابلتوجهی بر تصمیمگیریهای خرید دارد. علاوه بر این، COO با فراخوان بیشتر برند همراه است، زیرا میدانیم که مکدونالد آمریکایی متوسط است و از این رو، ما تمایل داریم که نام تجاری را با کشور مرتبط کنیم. به طور مشابه، ما تمایل داریم کوکا کولا و پپسی را با ایالات متحده و لویی ویتون و دیگر برندهای طراح لوکس را با فرانسویها مرتبط کنیم. نکته در اینجا این است که از نظر COO، برندی که کشور با هم مرتبط می شود و این می تواند منجر به نکات مثبت همانطور که در بالا ذکر شد و موارد منفی مانند ممنوعیت سیب زمینی سرخ کرده در ایالات متحده پس از رهبری تهاجمی که فرانسه با آن مخالفت کرد، شود. از این رو، بازاریابان باید در مورد نوع برندسازی مبتنی بر COO که انجام میدهند مراقب باشند، زیرا دور شدن از حوزههای تخصصی معمولی میتواند برای مشتریان احتمالی آنها مضر باشد. علاوه بر این، این واقعیت که به محض اینکه مصرف کنندگان با نام تجاری و کشور ارتباط برقرار کردند و بر این اساس نام تجاری را فراخوانی کردند، تغییر ادراک پس از آن دشوار می شود.
چند نمونه دنیای واقعی از موفقیت ها و شکست ها
بیشتر ما تمایل داریم کیفیت را با ژاپنی ها و دقت را با آلمانی ها مرتبط کنیم. این ارتباط برندی است که ما با محصولات ساخته شده از این کشورها تشکیل می دهیم. به عنوان مثال، زمانی که خودروها و خودروهای ژاپنی در دهه 1980 وارد بازار جهانی شدند، به سرعت مترادف با کیفیت و کارایی سوخت شدند. به طور مشابه، خودروهای آلمانی با دوام، استحکام و دقت همراه بودند. به همین ترتیب، ساعتهای سوئیسی به خاطر کمال و عطرهای فرانسوی بهخاطر رایحه و جلوه شیکشان شناخته میشوند. با این حال، شکست هایی نیز در این راه وجود داشته است، COO بر مصرف کنندگان تأثیر می گذارد و بهترین نمونه آن تلاش ناموفق شرکت های انگلیسی برای نفوذ به بازار خودرو است. اگرچه شرکتهای بزرگ خودروسازی بریتانیایی مانند رولز رویس و جگوار بهخاطر مدلهای پیشرفتهشان معروف بودند،
اندیشه های پایانی
از بحث قبلی واضح است که اثر COO را می توان به نفع بازاریابان مهار کرد. همچنین زمانی که COO به دلیل عرضه محصولات معیوب و نامرغوب توسط برخی شرکتها منفی میشود، برای سایر شرکتهای آن کشور دشوار خواهد بود که پرونده خود را به طور مؤثر با مصرفکنندگان پیش ببرند.
بدون نظر