سال 2001 به عنوان مهم‌ترین سال کمک به YE از طریق ایجاد شبکه اشتغال جوانان، ابتکار و مشارکت بین سازمان ملل متحد، سازمان بین‌المللی کار و بانک جهانی، در تاریخ ثبت می‌شود. YEN نتیجه اجلاس هزاره بود که تصمیم به ایجاد و ارائه فرصت های کاری مناسب برای جوانان در سراسر جهان گرفت. YEN بستری جهانی را برای تبادل ایده‌ها، طرح‌ها و چارچوبی برای بهبود فرصت‌های کاری برای جوانان از طریق شبکه‌ای از آژانس‌های توسعه، دولت‌ها، جوامع تجاری و اقتصادی و همچنین گروه‌های جوانان و سازمان‌های غیردولتی فراهم می‌کند.

YEN اشتغال پذیری، فرصت های برابر برای مردان و زنان جوان، کارآفرینی و ایجاد اشتغال را به عنوان چهار پست هدف برای پیشبرد اشتغال جوانان شناسایی کرده است.

درک موضوع کارآفرینی جوانان با تلاش برای شناسایی و تعریف انواع مختلف کارآفرینی جوانان آغاز می شود . در حالی که برخی از دانشگاهیان، کارآفرینی جوانان را به اقتصادی، اجتماعی، کارآفرینی عمومی و درون‌آفرینی دسته‌بندی کرده‌اند، فهرست دسته‌بندی‌ها جامع است. با مطالعات اخیر و بر اساس تمایز در رفتار و نگرش ها، نقش ها، کارکردها، صنعت و بسیاری از ویژگی های مرتبط دیگر، دسته بندی جدیدی از کارآفرینی جوانان توسط محققان ارائه شده است. ما برخی از مقوله های مهم را که توسط محقق نسل جدید کلارنس دانهوف تعریف شده است، بر می شمریم.

  1. کارآفرینی نوآورانه

    به اصطلاح ماوریک‌هایی که قادرند خارج از چارچوب، روش‌ها، فرآیندهای جدید و خلاقانه فکر کنند و از ایده‌های نوآورانه خود فرصت‌های تجاری جدیدی ایجاد کنند، به عنوان کارآفرینان نوآور شناخته می‌شوند. در حال حاضر می توان ده ها کارآفرین نوآور در جهان را نام برد. اگر بیل گیتس و استیو جابز در گذشته نزدیک تاریخ ساز شدند، به سرعت با کارآفرینان جوانی مانند جک دورسی – بنیانگذار توییتر، سرگی برین، لری پیج از گوگل، مارک الیوت زاکربرگ که فیس بوک را تأسیس کردند، جایگزین می شوند.

  2. کارآفرینی تقلیدی

    اکثر کارآفرینان کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته که فناوری های آزموده شده را از کشورهای توسعه یافته به خانه آورده و در کشور خود مستقر می کنند، در این دسته قرار می گیرند.

  3. کارآفرینی فابیان

    کارآفرینان جوانی که کسب‌وکار را از نسل قبلی خود می‌پذیرند و بدون اینکه ریسک عمده‌ای برای انحراف به حوزه‌های جدید را متحمل شوند، اما کارایی، فرآیندها و مقیاس عملیات و غیره را بهبود می‌بخشند، کسب‌وکار را توسعه می‌دهند، کارآفرین فابیان نامیده می‌شوند.

  4. کارآفرینان هواپیماهای بدون سرنشین

    کارآفرینان هواپیماهای بدون سرنشین اولین نسل کارآفرینانی هستند که کسب و کار واگذار شده به آنها را مدیریت می کنند و همچنان به اداره یک شرکت بدون ریسک کردن ادامه می دهند. می توان گفت که این نوع نگرش، قطار فردی کارآفرین است که او را به مدیریت کسب و کار موروثی در حالت ثابت هدایت می کند.

طبقه بندی های بیشتر کارآفرینی جوانان

کارآفرینی نتیجه عوامل زیادی از جمله ارزش ها، باورها، نگرش ها، روحیه ذاتی، رهبری ذاتی و تأثیر محیط، خانواده، مهارت ها و بسیاری موارد دیگر است. بنابراین طبقه بندی جوانان کارآفرین را نیز می توان بر اساس عوامل مختلف به چند نوع طبقه بندی کرد. برخی از طبقه بندی ها بر اساس نوع کسب و کار، بر اساس فناوری، بر اساس جغرافیا [روستایی و شهری] بر اساس جنسیت، مقیاس عملیات و غیره به دست آمده است. زیر شاخه های تجاری، بازرگانی، صنعتی، شرکتی، کشاورزی، خرده فروشی، خدمات و کارآفرینان اجتماعی تقسیم می شود.

بدون نظر

پاسخ دهید