فیس بوک به عنوان یک ابزار دیجیتال مارکتینگ
معرفی
بازاریابی دیجیتال مستلزم بازاریابی کالاها و خدمات با استفاده از فناوری های دیجیتال و رسانه های دیجیتال است. در این زمینه، ذکر این نکته ضروری است که با ظهور وب 2.0 یا رسانه های اجتماعی، بازاریابان اکنون این شانس را دارند که از فرصت های ارائه شده توسط بازاریابی دیجیتال با استفاده از رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک استفاده کنند. این مقاله به بررسی مزایا و معایب استفاده از فیس بوک برای بازاریابی دیجیتال می پردازد و مسائل مختلف پیرامون این مفهوم را مورد بحث قرار می دهد. قبل از شروع بحث، شایان ذکر است که دسترسی بینظیر به یک پایگاه بزرگ مصرفکننده توسط فیسبوک، آن را به رسانهای ایدهآل برای بازاریابان بهویژه کسانی که در تجارت کالاهای مصرفی و FMCG یا کالاهای مصرفی متحرک سریع هستند، تبدیل میکند. این به این دلیل است که فیس بوک دارای پایگاه کاربر ترکیبی بیش از یک میلیارد نفر است و تقریباً یک نفر از هر چهار بزرگسال در ایالات متحده به آن می رسد. جدای از این، استفاده از فیس بوک در بازارهای نوظهور حتی فراگیرتر است و برآوردها حاکی از آن است که از 80 درصد کل کاربران فیس بوک که از خارج از ایالات متحده هستند، نزدیک به نیمی از آنها کاربران فعالی هستند که این رسانه را به یک رسانه تبدیل می کنند. پلت فرمی برای جلب توجه برندها در “دنیای پر سر و صدا رسانه های اجتماعی”.
مزایای استفاده از فیس بوک
در ادامه نکات ذکر شده در بالا، در واقع فیسبوک به بازاریابان به ویژه آنهایی که با بودجه های اندک کار می کنند، نفوذ و دسترسی را ارائه می دهد، زیرا آنها مجبور نیستند مبالغ زیادی را برای کمپین های بازاریابی گران هزینه کنند. علاوه بر این، برخلاف رسانههای سنتی که اثربخشی و کارآمدی یک کمپین بازاریابی را نمیتوان مستقیماً اندازهگیری کرد و در عوض از معیارهای خوانندگان یا بینندگان استفاده میشود، بازاریابی فیسبوک را میتوان برای اثربخشی آن اندازهگیری کرد، زیرا کلیک کردن و تبدیل چشم به خرید به راحتی در دسترس است.. علاوه بر این، فیس بوک فرصت بی سابقه ای را برای بازاریابان فراهم می کند تا مخاطبان جهانی را هدف قرار دهند و در عین حال عوامل محلی را در نظر بگیرند. به عبارت دیگر، این بدان معناست که بازاریابان می توانند کمپین هایی ایجاد کنند که موضوعی جهانی دارند و در عین حال می توانند به مخاطبان محلی خود نیز دسترسی پیدا کنند. درهم آمیختگی دسترسی به مخاطبان گستردهتر بدون به خطر انداختن مشتریان محلی به این معنی است که فیسبوک در مقایسه با توییتر و اینستاگرام که تمرکز بیشتری روی دسترسی خود دارند، به شبکه اجتماعی انتخابی تبدیل میشود. علاوه بر این، “مرگ فاصله” و حذف محدودیت های جغرافیایی به این معنی است که موانع مکانی و مکانی در بازاریابی دیجیتال فیس بوک وجود ندارد.
معایب استفاده از فیس بوک
البته، استفاده از فیس بوک به عنوان یک ابزار بازاریابی دارای معایبی است که از جمله آن می توان به سرعتی که تبلیغات منفی با آن می تواند در سراسر جهان سفر کند، می باشد. به عنوان مثال، یک رقیب حسود یا یک کارمند ناراضی ممکن است نظرات یا اطلاعات منفی در مورد برند یا محصول ارسال کند و با توجه به روش هایی که چنین نظراتی می توانند در عرض چند ساعت و حتی چند دقیقه “ویروسی” شوند، بازاریابان چنین هستند. و شرکت ها باید همیشه مراقب چیزهایی باشند که در مورد محصولاتشان گفته می شود و در مورد آنها اظهار نظر می شود. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که تا زمانی که بازاریاب، نماینده شرکت به رد یا تکذیب یا رد نظر منفی یا تبلیغاتی بیاید، آسیب وارد شده است. جدا از این، استفاده از فیسبوک بهعنوان رسانه دیجیتال مارکتینگ به این معنی است که رضایت آنی به جای هرگونه تعامل پایدار با برند، هنجار است. این باعث می شود که کاربران (که اکثراً از نسل Y هستند) نظرات خود را در مورد برند به صورت سطحی و سطحی شکل دهند که به این معنی است که توجه کمی به تفکر عمیق تر و بازاریابی دقیق تر مانند رسانه های سنتی انجام می شود.
مسائل دیگری که باید در نظر گرفته شود
ما مزایا و معایب استفاده از فیس بوک را برای بازاریابی دیجیتال در نظر گرفته ایم. جدای از این موارد، مسائل دیگری به نفع فیس بوک محسوب می شود. به عنوان مثال، بازاریابی در فیس بوک در مقایسه با رسانه های سنتی آسان و ارزان است، زیرا تنها کاری که باید انجام دهید این است که فیس بوک را در استراتژی بازاریابی آنلاین شرکت ادغام کنید و علاوه بر ارائه پیام های هدفمند با هدف متمرکز، یک صفحه هواداران یا یک صفحه اختصاصی ایجاد کنید. بخش مصرف کننده علاوه بر این، بازاریابی در فیس بوک می تواند مزایای بیشتری را به همراه داشته باشد، همانطور که در حرکت های اخیر این شرکت برای تهاجمی تر شدن تجارت الکترونیک و تجارت الکترونیکی دیده می شود. این مدتهاست که بین فیسبوک و مشتریان شرکتیاش اختلاف وجود داشته است، زیرا دومی میخواست این جنبهها را بیشتر در استراتژی کلی ادغام کند.
نتیجه
قبل از پایان این مقاله، باید این واقعیت را در نظر گرفت که اخبار در دنیای آنلاین به سرعت حرکت می کنند و به طور آنی در دنیای رسانه های اجتماعی سفر می کنند. بنابراین، این می تواند نیروی خوبی باشد و در عین حال نتایج غیرقابل پیش بینی به همراه داشته باشد. علاوه بر این، ادغام فیس بوک در استراتژی بازاریابی کلی یک شرکت باید تنها پس از انجام بررسی های لازم انجام شود زیرا تجزیه و تحلیل سود هزینه برای شرکت های مختلف در بخش های مختلف متفاوت عمل می کند. در نتیجه، فیس بوک یک تغییر دهنده بازی برای بازاریابان است و روندهای نوظهور نشان می دهد که بازاریابان از آن بیشتر استفاده می کنند زیرا آنها به دنبال سود بیشتر از نظر بازده به ازای هر دلار صرف شده در بازاریابی و تبلیغات هستند.
بدون نظر