نظریه روانکاوی فروید در مورد رشد شخصیت

نظریه روانکاوی فروید در مورد رشد شخصیت

رشد شخصیت به تقویت شخصیت فرد اشاره دارد تا او از بقیه جدا شود و خود را نشان دهد. فردی با شخصیت خوشایند مورد احترام و قدردانی همه است.

نظریه روانکاوی فروید در رشد شخصیت

بر اساس نظریه روانکاوانه رشد شخصیت فروید، دو عامل اساسی وجود دارد که فرد را هدایت می کند و به شکل گیری شخصیت او کمک می کند. این دو عامل اصلی عشق و پرخاشگری هستند که تأثیر مستقیمی بر آنچه که فرد انجام می دهد و فکر می کند. به گفته فروید، عشق و پرخاشگری مستقیماً بر ذهن و افکار ما کنترل دارد.

فروید از عشق و پرخاشگری به ترتیب «اروس» و «تاناتوس» یاد کرد.

اروس به عشق صمیمی و پرشور بین دو شریک اشاره دارد. اغلب به عنوان نوعی جنون تعریف می شود که فرد برای شریک زندگی خود تجربه می کند.

«تاناتوس» شخصیتی در اساطیر یونانی بود، اگرچه او هرگز واقعاً به عنوان یک شخص وجود نداشت. تاناتوس نماد مرگ است.

فروید معتقد بود که اروس نشان دهنده غریزه یک فرد برای بقا است. اروس به عزم یک فرد برای زندگی اشاره دارد، جایی که جنسیت نیروی محرکه اصلی است.

از طرف دیگر تاناتوس نشان دهنده پرخاشگری است که در نهایت منجر به مرگ می شود.

ساختار شخصیت

به گفته فروید، ذهن یک فرد مقدار ثابتی میل به فعالیت جنسی دارد که اغلب به آن میل جنسی می گویند . هیچ دو نفر تمایل مشابهی برای فعالیت جنسی ندارند و بر اساس موقعیت و شرایط یک فرد در حال حاضر این تمایل متفاوت خواهد بود.

یک شخصیت بالغ به طور کلی دارای سه عامل تعیین کننده است: Id، Ego و Super Ego

نتیجه ترکیب هر سه عامل تعیین کننده یک شخصیت بالغ را شکل می دهد. فروید معتقد بود که شخصیت یک فرد دارای سه بخش است و بنابراین اغلب به عنوان شخصیت سه جانبه نامیده می شود.

  • شناسه
  • نفس
  • سوپرایگو

Id – به نیازها و خواسته های غیرمنطقی اشاره دارد، چیزی که ربطی به واقعیت موقعیت ندارد. فروید معتقد بود که افراد برای ارضای نیازهای بیولوژیکی و فیزیولوژیکی خود بدون در نظر گرفتن واقعیت به دنبال لذت فوری هستند. Id لذت فوری به افراد می دهد و اغلب غیرمنطقی است.

ایگو – نفس زمانی ایجاد می شود که افراد شروع به تعامل با اطرافیان می کنند. ایگو با در نظر گرفتن واقعیت موقعیت به تحقق id کمک می کند.

Super Ego – سوپر ایگو اغلب مرحله سوم است که شامل محدودیت های اخلاقی است که توسط والدین یا خانواده بر فرد تحمیل می شود.

مکانیسم های دفاعی

بر اساس نظریه فروید، سرکوب یکی از قوی ترین مکانیسم های دفاعی است که تکانه های غیرمنطقی را به ذهن ناخودآگاه سوق می دهد. مکانیسم های دفاعی نقش مهمی در بیرون راندن افکار غیرواقعی از آگاهی دارند. افکار استرس زا که بقای فرد را تهدید می کنند باید به ذهن ناخودآگاه سوق داده شوند تا از طریق سرکوب اضطراب کاهش یابد.

مراحل روانی جنسی

فروید معتقد بود که یک عضو یا قسمتی از بدن به تحریک جنسی در مرحله خاصی از چرخه کامل رشد کودک حساس تر است . این اندام ها اغلب به عنوان مناطق اروژن شناخته می شوند شامل دهان، نواحی تناسلی و مقعد هستند. تمایلات جنسی یک فرد برای یک سن خاص به منطقه اروژن بستگی دارد. گاهی اوقات کودک خود را در لذت های جنسی در یک سن خاص می بیند و تمایلی به رشد فراتر از آن مرحله ندارد. زمانی که نیازهای جنسی برآورده نشود، ناامیدی به وجود می آید. زیاده روی و ناامیدی گاهی به تثبیت می انجامد . تثبیت به حالتی اطلاق می شود که در آن فرد تمایلی به پیشرفت فراتر از یک مرحله خاص ندارد و اغلب درگیر یک وابستگی جنسی است.

بدون نظر

پاسخ دهید