اهمیت اخلاق
بسیاری از ما موافقیم که این اخلاق در عمل معنا دارد. صرف پیش نویسی دقیق و تدوین مجدد آن در کتاب ها ممکن است به این هدف عمل نکند. البته همه ما می خواهیم که کسب و کارها منصفانه، تمیز و برای جامعه مفید باشند. برای اینکه این اتفاق بیفتد، سازمان ها باید از اخلاق یا حاکمیت قانون پیروی کنند، خود را درگیر شیوه های منصفانه و رقابت کنند. همه اینها به نفع مصرف کننده، جامعه و سازمان خواهد بود.
در درجه اول این فرد، مصرف کننده، کارمند یا واحد اجتماعی انسانی جامعه هستند که از اخلاق بهره می برند. علاوه بر این، اخلاق به دلیل موارد زیر مهم است:
- ارضای نیازهای اساسی انسان: منصف بودن، صادق بودن و اخلاق مداری یکی از نیازهای اساسی انسان است. هر کارمندی مایل است خودش چنین باشد و برای سازمانی کار کند که در عملکردش منصفانه و اخلاقی باشد.
- ایجاد اعتبار: سازمانی که اعتقاد بر این است که با ارزش های اخلاقی هدایت می شود، در جامعه حتی توسط افرادی که ممکن است هیچ اطلاعاتی در مورد کار، کسب و کار یا یک سازمان نداشته باشند، مورد احترام است. برای مثال Infosys به عنوان سازمانی برای ابتکارات حاکمیت شرکتی خوب و مسئولیت اجتماعی تلقی می شود. این تصور حتی برای کسانی که حتی نمیدانند سازمان در چه زمینهای است، وجود دارد.
- متحد کردن مردم و رهبری: سازمانی که بر اساس ارزشها هدایت میشود، توسط کارکنانش نیز مورد احترام است. آنها رشته مشترکی هستند که کارمندان و تصمیم گیرندگان را روی یک پلت فرم مشترک قرار می دهند. این امر در همسوسازی رفتارهای درون سازمان برای دستیابی به یک هدف یا ماموریت مشترک بسیار مفید است.
- بهبود تصمیم گیری: سرنوشت یک مرد مجموع تمام تصمیماتی است که او در طول زندگی خود می گیرد. همین امر در مورد سازمان ها نیز صادق است. تصمیمات بر اساس ارزش ها هدایت می شوند. به عنوان مثال، سازمانی که برای رقابت ارزش قائل نیست، در عملیات خود با هدف از بین بردن رقبا و ایجاد انحصار در بازار، شدید خواهد بود.
- سود بلندمدت: سازمانهایی که بر اساس اخلاق و ارزشها هدایت میشوند، در بلندمدت سودآور هستند، اگرچه در کوتاهمدت ممکن است به نظر برسد که ضرر میکنند. گروه تاتا، یکی از بزرگترین شرکتهای تجاری در هند، در آغاز دهه 1990 در آستانه انحطاط قرار گرفت، که به زودی معلوم شد که خلاف آن است. خودروی تاتا NANO همان شرکت به عنوان یک شکست پیشبینی شده بود، و نتوانست خوب عمل کند، اما همین الان به سرعت بالا میرود.
- تامین امنیت جامعه: اغلب اخلاق در حفاظت از جامعه موفق به قانون می شود. دستگاه قانون اغلب به عنوان یک تماشاگر لال عمل می کند که قادر به نجات جامعه و محیط زیست نیست. به عنوان مثال، فناوری با چنان سرعتی در حال رشد است که تا زمانی که قانون مقرراتی ارائه کند، فناوری جدیدتری با تهدیدات جدید جایگزین فناوری قدیمی تر می شود. وکلا و دعاوی مربوط به منافع عمومی ممکن است کمک زیادی نکنند، اما اخلاق می تواند.
اخلاق سعی در ایجاد حس درستی و نادرستی در سازمان ها دارد و اغلب زمانی که قانون شکست می خورد، این اخلاق است که ممکن است سازمان ها را از آسیب رساندن به جامعه یا محیط باز دارد.
بدون نظر