تکنیک های مذاکره
مذاکره به سبکی گفته می شود که در مورد مسائل بین افراد در تلاش برای رسیدن به نتیجه ای که همه طرف های درگیر را راضی کند، بحث می کنند. بحثها باید در یک انجمن آزاد باشد تا همه نه تنها در آن شرکت کنند، بلکه دیدگاههای خود را نیز بیان کنند و به یک جایگزین قابل قبول برای همه دست یابند.
این مهم است که چگونه با یکدیگر مذاکره کنیم. آدم باید فرق بین مذاکره و التماس را بداند. برای بسته شدن یک معامله خیلی خم نشوید. مذاکره باید آبرومندانه باشد. فرد باید بسیار صبور باشد و همچنین نیازها و علایق طرف دوم را نیز درک کند. هرگز عقاید خود را به کسی تحمیل نکنید. اجازه دهید هرکس نظر خود را بگوید و تصمیم بگیرد که به نفع همه باشد.
اجازه دهید چند تکنیک مذاکره را با جزئیات مرور کنیم:
- اولین و مهمترین تکنیک برای یک مذاکره موثر این است که فرد باید از همه چیز مربوط به معامله آگاه باشد. حتی کوچکترین جزئیاتی را که فکر می کنید مهم است و ممکن است در زمان مذاکره به آن نیاز داشته باشید، بیابید . برای همه چیز آماده باشید. به یاد داشته باشید که طرف دوم ممکن است از شما چیزی بپرسد.
جانت می خواست لپ تاپ جدیدی بخرد. او قیمت تقریباً همه برندهای پیشرو را به همراه ویژگی های آنها قبل از رفتن به فروشگاه بررسی کرد. او به خوبی آماده شد و به این ترتیب موفق شد بهترین معامله را انجام دهد و بهترین لپتاپ را با حداکثر تخفیف ممکن از آن خود کرد.
- مراقب وضعیت بدن و همچنین حرکات بدن خود باشید . با اعتماد به نفس نگاه کن هنگام صحبت کردن، به اطراف نگاه نکنید و با چیزها بازی نکنید. این فقط یک بحث است، اگر نتوانید معامله را ببندید، کسی شما را نخواهد کشت. در این بین لکنت نزنید یا در حضور دیگران شروع به عرق کردن نکنید. اگر طرف دوم شما را عصبی ببیند، از سوء استفاده می کند. مراقب لباس پوشیدن خود نیز باشید. چیزی که خیلی غیر رسمی است نپوشید. اگر معمولی لباس بپوشید، مردم شما را جدی نخواهند گرفت.
- خیلی متمرکز باشید . آدم باید خیلی مشخص باشد که چه می خواهد. ابتدا از خود بپرسید هدف از این مذاکره چیست؟ در واقع چه می خواهید؟ قیمت مقرون به صرفه برای شما چقدر است؟ محکم باشید و به آن پایبند باشید. خیلی مشخص و واضح باشید.
- هرگز چیزها را برای خود نگه ندارید و بعداً گهواره کنید. تصور نکنید که طرف مقابل می تواند به تنهایی ذهن شما را بخواند. آدم باید خواسته اش را بپرسد. مادر به فرزندش غذا نمی دهد مگر اینکه و تا زمانی که او گریه کند. حرف دلت را بزن اگر از معامله راضی نیستید، نارضایتی خود را به دیگران نشان دهید. به آنها بگویید که از قیمت آن چندان راضی نیستید و نیاز به بازنگری دارد.
- شنونده صبور باشید . به دیگران نیز گوش دهید. به علایق و نیازهای آنها نیز فکر کنید. چیزی را که به نفع طرف دوم نباشد، درخواست نکنید. عجولانه نتیجه گیری نکنید و هرگز در صحبت کردن طرف مقابل دخالت نکنید. به پیشنهاد طرف مقابل نیز گوش فرا دهید. او ممکن است چیزی منحصر به فرد بیابد که شما حتی فکرش را هم نمی کنید.
- واقع بین باشید . چیزی را که خودتان می دانید امکان پذیر نیست نپرسید. فقط به خاطر آن چیزی نقل قول نکنید. آدم باید کمی در رویکردش عمل کند. درخواست تخفیف غیر منطقی نکنید. منطقی باشید بد نیست به علایق شخصی خود فکر کنید، اما نباید به خاطر آن عصبانی باشید. اگر می خواهید چیزی بخرید، به یاد داشته باشید که صاحب فروشگاه نیز باید سود خود را به دست آورد.
- برای بستن معامله عجله نکنید . وقت خود را به بحث در مورد مسائل بین خود اختصاص دهید. مطمئن شوید که در حال تصمیم گیری برای چیزی هستید که برای همه یک موقعیت برد برد باشد. هرگز هیچ بحثی را کش ندهید و مکالمه را خیلی طولانی نکنید. التماس و متقاعد کردن بیش از حد منجر به یک صفر بزرگ می شود و هیچ نتیجه ای نمی توان از آن گرفت.
- بدانید کجا مصالحه کنید. یک فرد گاهی اوقات باید مصالحه کند تا به یک خروجی برسد. اگر احساس می کنید که اگر برخی از شرایط و ضوابط را قبول کنید، اوضاع بهتر می شود و ضرر چندانی به شما نمی رساند، ادامه دهید. هرکسی نیاز دارد گاهی سازش کند یا دیگری. حتی در ازدواج، یکی از طرفین برای درک بهتر باید با دیگری مذاکره کند.
- ارتباط نیز در مذاکره مهم است. واضح و دقیق صحبت کنید. نباید دیگران را سردرگم کرد. بازی با کلمات یکی از بزرگترین تهدیدها برای مذاکره است. از سخنان توهین آمیز یا زننده علیه کسی استفاده نکنید.
- برای شخص ثالث همیشه بهتر است قراردادی امضا کند یا چیزی سیاه و سفید داشته باشد تا بعداً هیچ بدنی عقب نشینی نکند . برای شفافیت بهتر، همیشه بهتر است با حضور هر دو طرف قرارداد امضا کنید. در محل کار پس از هر بحث و مذاکره، ایمیل ها یا صورتجلسه های جلسه باید بین همه اعضای تیم پخش شود تا همه تصویر واضح و یکسانی داشته باشند.
بدون نظر