کارآفرینی اجتماعی به معنای شناخت معضلات اجتماعی و دستیابی به تغییر اجتماعی با به کارگیری اصول، فرآیندها و عملیات کارآفرینانه است . همه چیز در مورد انجام یک تحقیق برای تعریف کامل یک مشکل اجتماعی خاص و سپس سازماندهی، ایجاد و مدیریت یک سرمایه گذاری اجتماعی برای دستیابی به تغییر مطلوب است. این تغییر ممکن است شامل حذف کامل یک مشکل اجتماعی باشد یا نباشد. ممکن است یک فرآیند مادام العمر باشد که بر بهبود شرایط موجود تمرکز دارد.

در حالی که کارآفرینی تجاری عمومی و رایج به معنای پیشروی برای گشایش یک کسب و کار جدید یا تنوع بخشیدن به کسب و کار موجود است، کارآفرینی اجتماعی عمدتاً بر ایجاد سرمایه اجتماعی بدون سنجش عملکرد در سود یا بازده بر حسب پولی تمرکز دارد. کارآفرینان در این زمینه با بخش ها و سازمان های غیرانتفاعی مرتبط هستند. اما این نیاز به کسب سود را برطرف نمی کند. از این گذشته، کارآفرینان برای ادامه روند و ایجاد تغییر مثبت در جامعه به سرمایه نیاز دارند.

در کنار مشکلات اجتماعی، کارآفرینی اجتماعی بر مشکلات زیست محیطی نیز تمرکز دارد. بنیادهای حقوق کودک، کارخانه های تصفیه مواد زائد و بنیادهای توانمندسازی زنان نمونه های کمی از سرمایه گذاری های اجتماعی هستند. کارآفرینان اجتماعی می‌توانند افرادی باشند که با سازمان‌های غیرانتفاعی و غیردولتی مرتبط هستند که از طریق رویدادها و فعالیت‌های اجتماعی کمک مالی می‌کنند .

در دنیای مدرن، چندین کارآفرین اجتماعی شناخته شده وجود دارند که کمک زیادی به جامعه کرده اند. بنیانگذار و مدیر بانک گرامین، محمد یونس یک کارآفرین اجتماعی معاصر است که جایزه صلح نوبل را برای سرمایه گذاری خود در سال 2006 دریافت کرده است. این سرمایه گذاری به طور مداوم در حال رشد بوده و بخش بزرگی از جامعه را به نفع خود می برد.

Rang De نمونه درخشان دیگری از یک شرکت اجتماعی غیرانتفاعی است. این پلتفرم که در سال 2008 توسط راماکریشنا و اسمیتا رام تأسیس شد، یک پلتفرم آنلاین است که از آنجا افراد فقیر روستایی و شهری در هند می توانند به اعتبارات خرد با نرخ بهره کمتر از 2 درصد در سال دسترسی داشته باشند. وام دهندگان از سراسر کشور می توانند مستقیماً به وام گیرندگان پول قرض دهند، سرمایه گذاری ها را دنبال کنند و پرداخت های منظم را به صورت آنلاین دریافت کنند.

بنیاد جورج یکی دیگر از شرکت های اجتماعی شناخته شده در سطح ملی است. برنامه توانمندسازی زنان با ارائه آموزش، آموزش حرفه ای، کشاورزی تعاونی، توسعه تجارت و برنامه ریزی پس انداز، آگاهی را در میان زنان ایجاد می کند. این سازمان ها با به کارگیری اصول کارآفرینی اجتماعی به رفع معضلات اجتماعی و ایجاد تحول مثبت در جامعه می پردازند.

چندین سازمان دیگر نیز وجود دارند که به عنوان یک تغییر دهنده مثبت در جامعه محسوب می شوند. پژواک گرین ، بنیاد کارآفرینی اجتماعی کانادا، بنیاد کارآفرینی اجتماعی شواب، بنیاد اسکول، شرکت آب نیکا، نیومنز اوون و آشوکا: نوآوران برای عموم سازمان هایی هستند که هدفشان ایجاد تغییرات اجتماعی و بهبود مستمر شرایط موجود در جامعه است. .

حوزه کارآفرینی اجتماعی به سرعت در حال رشد است و توجه بسیاری از داوطلبان را به خود جلب می کند. در حال حاضر به یک اصطلاح رایج در محوطه دانشگاه تبدیل شده است. دلیل محبوبیت روزافزون این محصول این است که افراد می توانند کاری را انجام دهند که برای مدت طولانی به آن فکر می کردند. افراد خارق‌العاده ایده‌های درخشان خود را به کار می‌گیرند و در برابر همه شانس‌ها تغییری در جامعه ایجاد می‌کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *