درک تعارض – معنی و مراحل تعارض

هر گاه دو نفر به شیوه های متفاوتی نظر بدهند، تعارض ایجاد می شود. در یک تضاد زبانی غیر عادی چیزی نیست جز دعوا بین دو فرد یا بین اعضای گروه. هیچ دو نفری نمی توانند به طور یکسان فکر کنند و قطعاً در روند تفکر و همچنین درک آنها تفاوت وجود دارد. اختلافات بین افراد منجر به درگیری و دعوا می شود. زمانی که افراد ارزش ها، عقاید، نیازها، علایق متفاوتی داشته باشند و نتوانند راه میانی بیابند، تعارض به وجود می آید .

اجازه دهید تعارض را به روشی بهتر درک کنیم

تیم و جو در یک تیم کار می کردند و بهترین دوستان بودند. یک روز خوب، از آنها خواسته شد تا نظرات خود را در مورد پروژه خاصی که توسط مافوق به آنها محول شده است، ارائه دهند. یک تضاد بزرگ در درک آنها از پروژه وجود داشت و هر دو نتوانستند با نظرات یکدیگر موافقت کنند. تیم می خواست پروژه را به روشی خاص اجرا کند که با جو خوب پیش نرفت. نتیجه اختلاف نظر آنها درگیری بین این دو بود و اکنون هر دوی آنها نمی توانند یکدیگر را تحمل کنند.

عدم شباهت در علاقه، روند فکر، ماهیت و نگرش تیم و جو باعث ایجاد تضاد بین این دو شد.

تعارض به عنوان درگیری بین افراد ناشی از تفاوت در فرآیند فکر، نگرش، درک، علایق، الزامات و حتی گاهی اوقات ادراکات تعریف می شود . درگیری منجر به مشاجرات شدید، آزارهای فیزیکی و قطعاً از دست دادن آرامش و هماهنگی می شود. یک درگیری در واقع می تواند روابط را تغییر دهد. دوستان می توانند در نتیجه درگیری به دشمن تبدیل شوند، درست مانند مورد تیم و جو.

تعارض نه تنها می تواند بین افراد بلکه بین کشورها، احزاب سیاسی و دولت ها نیز به وجود آید. یک درگیری کوچک که در زمان مناسب کنترل نشود ممکن است منجر به یک جنگ بزرگ و شکاف بین کشورها شود که منجر به ناآرامی و ناهماهنگی بزرگ شود.

این یک واقعیت شناخته شده است که همسایگان بزرگترین دارایی ما هستند زیرا همیشه در هر زمان که به آنها نیاز داشته باشیم در کنار ما هستند. اجازه دهید هند و چین یا هند و پاکستان را مثال بزنیم. هند و پاکستان خواهران دوقلو هستند زیرا تفاوت چندانی در فرهنگ، مذهب، شرایط آب و هوایی، عادات غذایی مردمی که در هر دو کشور اقامت دارند، وجود ندارد، اما هنوز دو کشور همیشه با هم اختلاف دارند و دلیل آن در واقع ناشناخته است. مسائل کوچک بین دو کشور باعث درگیری بین آنها شده است که اکنون به نگرانی اصلی هر دو کشور تبدیل شده است.

سوء تفاهم ها و همچنین برخوردهای نفسانی نیز منجر به درگیری می شود. هر فردی برای نگاه کردن به چیزها و واکنش به موقعیت های مختلف روش متفاوتی دارد.

مایک می خواست هنری را در کلیسا ملاقات کند. او هنری را صدا کرد و گفتگوی بین آنها ادامه یافت.

مایک – “هنری، می خواهم فردا ساعت 9 با شما ملاقات کنم”

هنری چندین بار شماره مایک را امتحان کرد اما نتوانست با او صحبت کند. مایک تمام روز منتظر هنری بود و در نهایت دعوای بزرگی بین آنها رخ داد. برای مایک 9 به معنای 9 صبح بود، در حالی که هنری آن را برای 9 شب اشتباه متوجه شد و از این رو یک درگیری بزرگ بین این دو وجود داشت. همیشه توصیه می شود برای جلوگیری از سوء تفاهم و درگیری، بسیار واضح و کاملاً مشخص باشید. هر گونه بازخورد یا پیشنهادی از سوی یک فرد ممکن است با افراد دیگر مطابقت نداشته باشد و منجر به نارضایتی شدید شود. ممکن است به نفس طرف مقابل صدمه بزند و منجر به دعوا و اختلاف نظر شود.

مراحل تعارض

یک درگیری پنج مرحله دارد.

 

  1. مقدمه تعارض – شامل همه عواملی است که احتمالاً درگیری بین افراد ایجاد می کند. عدم هماهنگی، تفاوت در علایق، عدم شباهت در زمینه فرهنگی، مذهبی، تحصیلی، همه در ایجاد تضاد مؤثر هستند. 

     

  2. رویداد محرک – هیچ درگیری نمی تواند به خودی خود ایجاد شود. باید اتفاقی رخ دهد که باعث درگیری شود. جنی و علی هیچوقت با هم خوب نبودند. آنها از پیشینه‌های فرهنگی متفاوتی بودند که یک عامل بسیار قوی برای احتمال درگیری بودند. علی در اواسط سخنرانی بود که جنی از جایش بلند شد و از او به خاطر نبود محتوای مرتبط در ارائه‌اش انتقاد کرد و در نتیجه باعث درگیری بین آنها شد. 

     

  3. مرحله شروع – مرحله شروع در واقع مرحله ای است که درگیری از قبل شروع شده است. مشاجرات تند، سوء استفاده ها، اختلافات لفظی همگی زنگ خطرهایی هستند که نشان می دهند دعوا از قبل شروع شده است. 

     

  4. مرحله تمایز – مرحله ای است که افراد اختلافات خود را علیه یکدیگر بیان می کنند. دلایل تعارض در مرحله تمایز مطرح می شود. 

     

  5. مرحله حل و فصل – یک درگیری به هیچ جا منتهی نمی شود. افراد باید سعی کنند تا حدی مصالحه کنند و به زودی اختلاف را حل کنند. مرحله حل و فصل گزینه های مختلف برای حل تعارض را بررسی می کند. 

تعارض می تواند انواع مختلفی داشته باشد مانند تعارض کلامی، تعارض مذهبی، تعارض عاطفی، تعارض اجتماعی، تعارض شخصی، تعارض سازمانی، تعارض اجتماعی و غیره.

درگیری و دعوا با یکدیگر هرگز به نتیجه نمی رسد. اگر در یک خط با فرد دیگر نیستید، هرگز دعوا نکنید، در عوض بهترین سطح خود را برای حل اختلافات خود امتحان کنید. بحث همیشه راه بهتر و عاقلانه تری برای اتخاذ به جای درگیری است.

بدون نظر

پاسخ دهید