تغییر چشم انداز رسانه ها و تأثیر آنها بر جامعه
در مقالههای قبلی، چگونگی تأثیر رسانهها بر جامعه و تأثیرگذاری بر تغییر در نحوه تفکر و عمل مردم را مورد بحث قرار دادهایم. این مقاله به این میپردازد که چگونه کارکرد تاریخی رسانهها بهعنوان یک ناظر و تامینکننده منافع عمومی در حال حاضر به نقطهای تبدیل شده است که رسانهها دستور کار را برای کشور تعیین میکنند. علاوه بر این، ما همچنین بحث می کنیم که چگونه ظهور اینترنت و رسانه های اجتماعی گفتمان را تغییر داده است و چگونه بر نحوه استفاده و مصرف مردم از رسانه ها تأثیر گذاشته است. اولاً، دیگر خبری نیست که رسانه ها اخباری را گزارش کنند و عموماً به عنوان حافظ منافع عمومی عمل کنند. از سوی دیگر، رسانههای بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده و هند (قدیمیترین و بزرگترین دموکراسیهای جهان) اکنون به نقطهای رسیدهاند که دستور کار ملت و شهروندانش را تعیین میکنند.
این را می توان در نحوه مشخص شدن انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایالات متحده با صحبت های رسانه ای و لفاظی های رسانه ای مشاهده کرد. در هند، جنبش ضد فساد عمدتاً به دلیل جنون رسانهای و پوشش رسانهای بیوقفه انجام میشد که باعث میشد جمعیت زیادی برای حمایت از جنگجویان صلیبی جمع شوند.
در ایالات متحده، رسانه ها دیگر یک نظاره گر در گفتمان ملی نیستند، بلکه ارگانی از دموکراسی هستند که روایت را هدایت می کنند . در هند، اگرچه در دهههای پس از استقلال، رسانهها عمدتاً به روزنامهنگاری تحقیقی و ثبت وقایع آنطور که اتفاق میافتند بسنده میکردند، در سالهای اخیر، آنها به وسیلهای تبدیل شدهاند که مشاغل سیاستمداران، تجار و افراد مشهور را راهاندازی یا نابود میکنند. به عبارت دیگر، هم در ایالات متحده و هم در هند، رسانه ها می توانند شانس شخصیت های عمومی را به خطر بیندازند. بدون اظهار نظر در مورد اینکه آیا این یک تحول مثبت یا پیامد منفی است، لازم به ذکر است که قدرتی که در اختیار رسانه ها قرار گرفته است باید برای اهداف سازنده به جای گزارش و پوشش منفی استفاده شود.
دلیل اهمیت زیادی که در این کشورها به رسانه ها داده می شود این است که برای بسیاری از شهروندان، رسانه های تصویری مکانی است که آنها اخبار، دیدگاه ها و نظرات را دریافت می کنند زیرا بسیاری از آنها زمان مطالعه مقالات یا کتاب های طولانی را ندارند. در مورد موضوعات روز. این به این معنی است که در این جامعه پر از صدا، بسیاری از مردم به سادگی اخبار را از تلویزیون تماشا می کنند و تصمیم خود را در مورد مسائل روز می گیرند. از این رو، دیگر اینطور نیست که مردم روزنامه بخوانند یا کتابهایی را بخوانند که توضیحات مفصل تری از موضوعات همراه با تحلیل عمیق دارند. از سوی دیگر، همه ما به دنبال یک کپسول سریع از اخبار با خلاصه ای از اتفاق افتاده ترین داستان ها هستیم. در واقع، تحقیقات بازار انجام شده در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایالات متحده نشان داده است که بسیاری از رای دهندگان ترجیحات خود را پس از تماشای مناظرات ریاست جمهوری و پس از پیگیری پوشش تلویزیونی صرفاً به این دلیل که زمان و تمایلی برای داشتن جزئیات و اطلاعات دقیق نداشتند، شکل گرفتند. بحث های عمیق در مورد مسائل و مواضع سیاستی نامزدها.
در خاتمه، با وجود این همه قدرت در اختیار رسانه ها، زمینه ای برای سوء استفاده وجود دارد و ما در مقالات بعدی به طور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت.
بدون نظر