تصمیم گیری در دنیایی با سرعت سرسام آور و عصر متناقض عواقب
تصمیمات عواقبی دارند
به قول معروف، ایده ها عواقبی دارند. این را می توان به این معنا تعمیم داد که تصمیماتی که بر اساس چنین ایده هایی گرفته می شود نیز پیامدهایی دارد. به عنوان مثال، یک رهبر کسب و کار ممکن است تصمیم بگیرد که یک شرکت یا یک استارت آپ را با این فرض که مکمل و تکمیل کننده شایستگی های اصلی شرکت او باشد، خریداری کند.
حال اگر چنین سرمایه گذاری بد شود و نتایج مطلوب را به همراه نداشته باشد چه اتفاقی می افتد؟ سپس، رهبر کسب و کار باید به سهامداران و سایر ذینفعان در مورد مناسب بودن و درستی چنین تصمیم استراتژیک پاسخگو باشد.
این همان چیزی است که در مورد شرکت فناوری اطلاعات هند، Infosys، رخ داد که در آن استارتاپ اسرائیلی Panaya را خریداری کرد، که یک اشتباه استراتژیک بود و مدیرعامل قبلی (مدیر ارشد اجرایی) و برخی از آنها برای آن اقدام کردند. اعضای هیئت مدیره مجبور به استعفا شدند.
بنابراین، این مثال به عنوان یک هشدار برای هر رهبر تجاری که باید بر اساس اطلاعات و داده های موجود تصمیم بگیرد عمل می کند. در واقع، با توجه به اینکه وقایع دنیای تجارت و سیاست با سرعتی سرسامآور در حال حرکت هستند، اغلب رهبران شرکتها و سیاستمداران وقت تجملاتی برای تفکر و رسیدن به تصمیمات منطقی و سنجیده را ندارند.
خطرات تصمیم گیری سرسام آور و پیامدهای پیش بینی نشده
تمرین پول زدایی که در نوامبر 2016 توسط دولت هند انجام شد، تا آنجا که به فشار لحظه مربوط میشود، نمونهای است. در حالی که این تصمیم در ابتدا به عنوان دگرگون کننده مورد استقبال قرار گرفت، رویدادهای بعدی ثابت کردند که این تصمیم بد فکر شده بود (اگرچه به خوبی تصور شده بود) و بدون فکر کردن به عواقب آن ضعیف اجرا شد.
در واقع، برداشت تقریباً کل پول نقد در گردش در اقتصاد کشوری مانند هند که به شدت وابسته به پول نقد است، عواقبی دارد که حتی اکنون نیز احساس می شود. میتوان گفت که تمرین دموتیزاسیون خطرات تصمیمگیری فوری در مقابل دوربینهای تلویزیون و پیامدهای احتمالی که در مرحله بعد خواهد رسید و در لحظه تصمیمگیری زیر فرش کشیده میشود را برجسته میکند.
البته، می توان ادعا کرد که تصمیمات واقعاً مخل و دگرگون کننده باید به گونه ای اتخاذ شوند که در غیر این صورت رخوت و اینرسی انرژی لازم برای اتخاذ چنین تصمیمی را کاهش می دهد و همچنین حرکت به دلیل احتیاط بیش از حد از بین می رود.
در حالی که این واقعاً درست است، این واقعیت باقی میماند که بهتر است هر تصمیمگیرنده برای برخی از پیامدهای احتمالی فکر کند (یا حداقل آماده شود) تا مبادا ضربهای از چنین تصمیمهایی برای مدت طولانی ذینفعان را تحت تأثیر قرار دهد.
پرزیدنت ترامپ به عنوان استعاره برای زمانه ما
واضح است که اکثر ما، چه در پستهای ارشد و چه در افراد ساده، فشار لحظهای را در مورد تصمیمگیری احساس میکنیم. چه کسی می تواند انکار کند که فوریت و رضایت فوری ناشی از رسانه ها و چشم انداز اقتصادی و سیاسی 24 ساعته، نیاز به تصمیم گیری سریع را بر ما تحمیل می کند. در واقع، با اتفاقات بسیار در مدت زمان کوتاه، نتیجه همیشه این است که تصمیمات بدون فکر کردن به عواقب آن گرفته می شود.
مورد رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ را در نظر بگیرید، که از تلویزیون نفس می کشد و با توئیتر زندگی می کند و عادت دارد چندین بار نظر خود را تغییر دهد و نتیجه آن این است که غیرقابل پیش بینی بودن شروع به آسیب رساندن به جایگاه بین المللی ایالات متحده کرده است. در میان متحدان و دشمنان به طور یکسان
در واقع، ترامپ نمونه بارز تصمیم گیرنده ای است که کل فرآیند را به صورت دودویی یا یک بازی حاصل جمع صفر می بیند که در آن برندگان و بازندگان به وضوح مشخص می شوند. با این حال، این واقعیت باقی می ماند که بیشتر تصمیمات مربوط به عرصه ژئوپلیتیک مبتنی بر مناطق خاکستری و ابهاماتی است که نمی توان آنها را از منشور من برنده، تو باخت، یا تو برنده، من ذهنیت را از دست دادم نگریست.
با توجه به پیچیدگی چشمانداز جهانی کنونی، تصمیمگیری باید دارای تفاوتهای ظریف باشد و احتمالات و پیامدهای چنین تصمیمهایی را در نظر بگیرد.
برای جلوگیری از تله های تصمیم گیری فوری چه کاری می توانید انجام دهید
بنابراین، در سناریویی که نیاز به تصمیم گیری فوری و در عین حال، چنین تصمیماتی عواقبی دیرتر یا حتی کوتاهتر دارد، متخصصان مشتاق و شاغل چه باید بکنند.
یکی از راهحلها، پیروی از روش آزمایش شده برای فهرست کردن تمام جوانب مثبت و منفی تصمیم و تهیه تحلیل SWOT (نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها) است تا بدانیم در کجا ایستادهایم و پیامدهای احتمالی آن چیست. رویکرد دیگر ترکیب موارد فوق با احساس ساده ای است که برخی از ما داریم که بر اساس تجربه یا ظرفیت محض برای درک و درک تأثیر احتمالی تصمیمات است.
در هر صورت، این احتمال وجود دارد که تصمیم گیری منطقی و احساسی باید با رویکردهای داده محور تکمیل شود. اینجاست که میتوانیم از بانکداران سرمایهگذاری و مشاوران مدیریتی بیاموزیم که مدلهای مالی و استراتژیک را برای تصمیمگیری آماده میکنند و به پیشینهای در چنین موضوعاتی نیاز دارند.
در واقع، اگر دانشجوی مدیریت یا حرفه ای هستید، می توانید از آشنایی با چنین مدل هایی برای هدایت تصمیم گیری خود بهره مند شوید.
اعتماد کنید، اما، تأیید کنید
مهمتر از همه، ما یک ضرب المثل دیگر را توصیه می کنیم، اعتماد، اما تأیید کنید، به این معنی که باید داده ها و مدل ها را با همتایان یا همکاران خود یا منابع آنلاین بررسی کنید تا در درایو گم نشوید. تصمیم گیری فوری و در نهایت با عواقب نامطلوب.
برای نتیجه گیری، در مواقعی که تصمیمات مهم و جزئی به دلیل مقتضیات دنیای وحشتناک به ما تحمیل می شود، به تعویق انداختن نیاز به ارضای آنی و فکر کردن به عواقب آن سودمند است.
بدون نظر