کاهش نسبت جنسیتی و راه های جلوگیری از کاهش تعداد زنان
در حالی که نسبت جنسیتی در دهههای قبل که تعداد زنان کمتر از مردان بود به عنوان یک واقعیت آماری در حدود 930-950 بود، این در سالهای اخیر نگرانکنندهتر شده است زیرا این تعداد به سرعت در حال کاهش است.
وقتی با افزایش کلی جمعیت هند که درصد زیادی از جوانان را در خود جای داده در نظر گرفته شود، این نشان می دهد که تعداد زنان جوان کمتری نسبت به مردان وجود دارد که پیامدهایی برای تجارت، جامعه و آینده کشور دارد. از این گذشته، دنیایی را بدون زنان تصور کنید یا در آن تعداد زنان کمتر از مردان باشد و سپس به عواقب آن برای کشور فکر کنید. بنابراین، بحث بعدی بر این موضوع از کاهش نسبت های جنسیتی و معنای آن برای ذینفعان مختلف متمرکز است.
کاهش نسبت جنسیتی و پیامدهای آن
در ماههای اخیر گزارشهای نگرانکنندهای درباره کاهش نسبت جنسیتی یا تعداد زنان به تعداد مردان به ازای هر هزار شمارش شده گزارش شده است. از لحاظ تاریخی، هند همیشه دارای نسبت جنسی ناهنجار با مردان بیشتر از زنان بوده است و اگرچه این روند برای چندین دهه در حال حاضر وجود داشته است، علائم هشدار دهنده در سال های اخیر چندین برابر شده است. این به دلیل این واقعیت است که نسبت جنسیت در برخی از ایالت های شمال هند مانند پنجاب و هاریانا و همچنین راجستان به زیر 900 زن در هر 1000 مرد رسیده است. علت نگرانی در میان سیاست گذاران بسیار واقعی است زیرا این آمار نگران کننده به این معنی است که ما به زودی به نقطه ای خواهیم رسید که پیامدهایی برای توسعه، ازدواج و وضعیت زنان در هند وجود خواهد داشت.
پیامدهای دنیای بدون زنان
دنیایی را بدون تعداد کافی زن تصور کنید و اولین فکری که به ذهن ما خطور می کند این است که چگونه مردان زنان در سن ازدواج را برای تشکیل خانواده پیدا می کنند. در واقع، همانطور که برخی از مستندهای ساخته شده توسط جامعه شناسان و فعالان برجسته نشان می دهد، ما به زودی به یک سناریوی کابوس خواهیم رسید که در آن چندین مرد مجبور می شوند با یک زن ازدواج کنند. علاوه بر این، نسبت جنسی ناهنجار همچنین به این معنی است که ما باید با مسائل ناشی از عدم تعادل در کارکردهای اجتماعی که نشانه های بزرگی برای آینده است، مبارزه کنیم. جدای از این، کاهش نسبت جنسیتی به این معنی است که به عنوان یک زن به دنیا آمدن جرم است. در حال حاضر با زنان در هند بد رفتار می شود و این کاهش نسبت جنسیتی در بدتر شدن نگرش نسبت به زنان در سراسر کشور منعکس می شود.
مقابله با کاهش نسبت های جنسیتی از طریق تغییر در نگرش های اجتماعی نسبت به زنان
هر رویکردی برای مقابله با کاهش نسبت جنسیتی باید این واقعیت را در نظر بگیرد که نگرش جامعه نسبت به زنان باید تغییر کند.. اگر خانوادهها به آزمایشهای تعیین جنسیت ادامه دهند و به جنینکشی و جنینکشی دختران ادامه دهند، صحبت در مورد نسبت جنسی نادرست، فایدهای ندارد. این اقدامات انتخابی جنسیتی به این معنی است که خانوادهها در سراسر کشور اعمال وحشیانهای را انجام میدهند که باعث کاهش شدید نسبت جنسیتی میشود. بهترین راه برای مقابله با این امر نه تنها ممنوع کردن چنین اعمالی (که در حال حاضر مرسوم است) خواهد بود، بلکه اطمینان از اینکه مجریان قانون به اندازه کافی آموزش دیده اند و نسبت به مسائل زنان حساس شده اند تا آنها چنین اقداماتی را در جوانی متوقف کنند. علاوه بر این، سیستم قضایی و بوروکرات های حاضر در میدان باید نسبت به این مشکل حساس باشند و باید تشویق شوند که علیه عاملان حتی اگر عالی و قدرتمند باشند، اقدام کنند.
پیامدها برای مشاغل و جامعه
وقتی تعداد زنان کمتر از مردان باشد، کسبوکارها باید از تنوع نیروی کار خود چشمپوشی کنند و این بدان معناست که از داشتن یک دیدگاه کثرتگرا سودی نخواهند برد، زیرا تحقیقات نشان داده است که وقتی نیروی کار متنوع است، کسبوکارها به دلیل انواع مختلف سود میبرند. نوآوری ها و تعدد نظرات. علاوه بر این، هر کشوری که تنوع در نیروی کار را تشویق نمیکند، در حوزههای اقتصادی و اجتماعی ضرر میکند. در حال حاضر، تحقیقات نشان داده است که تعداد زنان کمتری در هیئت مدیره شرکت های بزرگ وجود دارد که باعث نگرانی می شود. بنابراین، در واقع به نفع مشاغل است که برای جلوگیری از کاهش نسبت جنسیتی تلاش کنند.
چگونه “ما” به طور جمعی می توانیم اقدام کنیم
هند با توجه به کاهش نسبت جنسیتی مشکل جدی دارد و زمان آن فرا رسیده است که به طور جمعی کاری در مورد آن انجام دهیم. کلمه “ما” در این زمینه به ویژه مناسب است زیرا هر یک از ما می توانیم کمی برای رفع این مشکل انجام دهیم. دفعه بعد که شاهد آزار و اذیت پنهان یا آشکار زنان شدید، به جای سرزنش نکردن او به دلیل لباس پوشیدن «مناسب» یا توجیه آزار و اذیت به نام مردسالاری و سبک زندگی هندی، حتما صدای خود را بلند کنید و به قربانی کمک کنید. . در خاتمه، اگر در این زمینه با هم عمل نکنیم، سناریوهای کابوسواری که در برخی مستندهای انتقادی به تصویر کشیده میشود، محقق میشود و دیگر نمیتوانیم خود را یک ملت متمدن یا در حال توسعه بنامیم، چه رسد به توسعهیافته. توپ در زمین ما است و این به ما بستگی دارد که به موقعیت مناسب برسیم.
منبع
بنیاد ارزش ویژه برند هند http://www.ibef.org
بدون نظر