تعریف برنامه ریزی مالی
برنامه ریزی مالی فرآیند برآورد سرمایه مورد نیاز و تعیین رقابت آن است. این فرآیند چارچوب بندی سیاست های مالی در رابطه با تدارکات، سرمایه گذاری و اداره وجوه یک شرکت است.
اهداف برنامه ریزی مالی
برنامه ریزی مالی اهداف زیادی دارد که باید منتظر آنها بود:
- تعیین سرمایه مورد نیاز – این به عواملی مانند هزینه دارایی های جاری و ثابت، هزینه های تبلیغاتی و برنامه ریزی بلندمدت بستگی دارد. نیازهای سرمایه را باید از هر دو جنبه بررسی کرد: الزامات کوتاه مدت و بلند مدت.
- تعیین ساختار سرمایه – ساختار سرمایه ترکیب سرمایه است، یعنی نوع نسبی و نسبت سرمایه مورد نیاز در تجارت. این شامل تصمیمات نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام – اعم از کوتاه مدت و بلندمدت است.
- تنظیم سیاست های مالی با توجه به کنترل نقدینگی، وام دهی، استقراض و غیره.
- یک مدیر مالی اطمینان حاصل می کند که منابع مالی کمیاب حداکثر استفاده را به بهترین شکل ممکن حداقل هزینه می کند تا حداکثر بازده سرمایه گذاری را به دست آورد.
اهمیت برنامه ریزی مالی
برنامهریزی مالی فرآیندی است که در آن اهداف، سیاستها، رویهها، برنامهها و بودجهها در رابطه با فعالیتهای مالی یک شرکت تنظیم میشود. این امر سیاست های مالی و سرمایه گذاری موثر و کافی را تضمین می کند. اهمیت را می توان اینگونه بیان کرد:
- بودجه کافی باید تضمین شود.
- برنامه ریزی مالی به اطمینان از تعادل معقول بین خروجی و ورودی وجوه کمک می کند تا ثبات حفظ شود.
- برنامه ریزی مالی تضمین می کند که تامین کنندگان وجوه به راحتی در شرکت هایی سرمایه گذاری می کنند که برنامه ریزی مالی انجام می دهند.
- برنامه ریزی مالی به ایجاد برنامه های رشد و توسعه کمک می کند که به بقای بلندمدت شرکت کمک می کند.
- برنامه ریزی مالی ابهامات مربوط به تغییر روندهای بازار را کاهش می دهد که می توان به راحتی از طریق وجوه کافی با آن مواجه شد.
- برنامه ریزی مالی به کاهش ابهاماتی که می تواند مانعی برای رشد شرکت باشد کمک می کند. این به تضمین ثبات و سودآوری در نگرانی کمک می کند.
بدون نظر