نوآوری نام بازی است تا جایی که به شرکت های قرن بیست و یکم مربوط می شود. برای رقابت موثر در بازار این دهه، شرکت ها باید یا نوآوری کنند یا نابود شوند. از این رو، نوآوری آخرین کلمه رایج در بین شرکت ها است. چرخه نوآوری در مدیریت محصول شامل سه مرحله است:
- نسل ایده
- تبدیل ایده و
- انتشار ایده
برای اینکه نوآوری موثر به نفع شرکت کار کند، این سه مرحله باید به خوبی مدیریت شوند و اینجاست که مدیر محصول وارد تصویر می شود. مدیر محصول باید اطمینان حاصل کند که هیچ شکستی در زنجیره ارزش نوآوری که در این سه مرحله نشان داده شده است وجود ندارد. از این رو، نقش مدیر محصول این است که اطمینان حاصل کند که کل زنجیره قوی است زیرا هر زنجیره ای به اندازه ضعیف ترین حلقه آن قوی است.
پیوندهای بین سه مرحله چرخه نوآوری در اینجا شرح داده شده است. اول، مرحله تولید ایده مرحله ای است که در آن باید بر تولید ایده از منابع مختلف و از درون واحدهای تجاری و از سراسر شرکت و حتی از مشتریان و کاربران نهایی تاکید شود. مرحله تبدیل ایده مرحلهای است که در آن فهرستهای ایدههای جدیدی که از این طریق تولید میشوند باید از نظر قابلیت تجاری و نوع کسبوکاری که به شرکت میآورند بررسی شوند. مرحله تبدیل ایده همچنین مرحلهای است که در آن ایدههای تولید شده باید از نظر امکانسنجی فنی و اینکه آیا شرکت منابع و پهنای باندی برای انتقال ایدهها به مرحله بعدی و از آنجا به مرحله توسعه محصول دارد، بررسی شود.
در نهایت، مرحله انتشار ایده مرحلهای است که در آن ایدههایی که از این طریق به دست میآیند باید بررسی و تامین مالی شوند و تاییدیهها از ذینفعان مختلف داخلی و همچنین خارجی گرفته شود. مرحله انتشار ایده نشان دهنده نقطه پایان مرحله ایده است و از این رو مدیر محصول باید اطمینان حاصل کند که همه این مراحل در یک پیوند واحد با هم کار می کنند تا اصطکاک بین اجزای مختلف در زنجیره به حداقل برسد.
از این رو، این زنجیره ارزش نوآوری باید توسط مدیر محصول مدیریت شود که مسئولیت به معنای کلی رساندن محصول به مرحله رشد را دارد.. هر شرکتی که قادر به مدیریت زنجیره ارزش نوآوری نیست، باید به فکر راه اندازی یک تیم مدیریت محصول یا استخدام یک مدیر محصول برای مدیریت این زنجیره ارزش نوآوری باشد. نکته اینجاست که زنجیره ارزش نوآوری باید تقویت شود و یک ارزش پیشنهادی منسجم و منسجم باید تکامل یابد. برای این کار، مدیر محصول موظف است کنترل کلی عملکرد مدیریت محصول را به دست گیرد که زیرمجموعه ای از آن وظیفه مدیریت زنجیره ارزش نوآوری است. در نتیجه، ضعفهای موجود در زنجیره ارزش نوآوری باید با اعمال دقیق و مدبرانه اصول مدیریت برطرف شود و اینجاست که مدیر محصول با تخصص خود در فرآیند میتواند به شرکتها در نوآوری بهتر، سریعتر و قویتر کمک کند.
بدون نظر