نقش ارتباطات در ارائه و گفتار
برای ارائه یک سخنرانی یا سخنرانی مؤثر، یک فرد باید مراقب ارتباطات خود باشد و باید واقعاً تأثیرگذار و مؤثر باشد. هیچ کس واقعاً برای گوش دادن به ایده های شما زحمت نمی کشد مگر اینکه و تا زمانی که ارتباط شما مؤثر و چشمگیر باشد. فقط صحبت کردن راه حل نیست، نحوه ارائه یا سخنرانی شما مهمتر است و بنابراین باید به خوبی از آن مراقبت شود.
قبل از ارائه هر سخنرانی، یک یا دو بار سخنرانی خود را با صدای بلند بخوانید زیرا مطمئناً اعتماد به نفس لازم را به شما می دهد . شما باید با تک تک اسلایدها شفاف باشید.
هرگز ارائه خود را در یک منطقه پر سر و صدا ارائه ندهید زیرا حواس مخاطب را پرت می کند و آنها هرگز نمی توانند روی ارائه شما تمرکز کنند و در نتیجه تأثیر آن را بی اثر می کنند. برای همین اتاق کنفرانس یا اتاق هیئت مدیره با سکوت پین دراپ را ترجیح دهید. این وظیفه اصلی هر یک از اعضای مخاطب و همچنین گوینده است که تلفن همراه خود را در حالت بی صدا نگه دارند. گوینده نیز باید بسیار مراقب لباس پوشیدن خود باشد. کد لباس شما باید رسمی با رنگ های روشن باشد. کراوات رسمی بپوشید، کفش ها باید جلا داده شوند و از پوشیدن دستبند یا هر جواهرات دیگری خودداری کنید زیرا صدای تق تق می تواند به عنوان یک عنصر مزاحم عمل کند. هیچ گاه خجالتی نباشید یا رویکردی معمولی را اتخاذ نکنید. در روز ارائه بهترین ظاهر خود را داشته باشید.
واضح و قانع کننده صحبت کنید و مراقب لهجه خود باشید . به متقاعد کننده ترین و تاثیرگذارترین راه ارتباط برقرار کنید. افکار خود را با دقت به محتوا تبدیل کنید. محتوا باید بسیار معقول، مرتبط با موضوع باشد و مهمتر از همه اطلاعات شما را به بهترین شکل ممکن منتقل کند. کلمات شما باید فوراً به مخاطب ضربه بزنند و تأثیر طولانی و ماندگاری بر او بگذارند. مراقب نحوه صحبت کردنت باش نیمی از کلمات خود را در دهان یا لکنت زبان خود نگه ندارید. فراموش نکنید که بین اسلایدها مکث کنید. همچنین می توانید برای از بین بردن یکنواختی، جوک های سبکی را در این بین قرار دهید.
بهترین راه ممکن برای بیدار نگه داشتن مخاطبان آخرین نیمکت این است که با آنها نیز ارتباط برقرار کنید. فقط به جای کسی که زیر بینی شما نشسته صحبت نکنید. لحن باید به اندازه کافی بلند باشد تا همه بتوانند شما را به درستی بشنوند و مهمتر از همه شما را به خوبی درک کنند. با عبارات مورد نظر به آرامی صحبت کنید. عجله نکن ارائه خود را تعاملی نگه دارید و سوالات زیادی از مخاطبان بپرسید – راهی بسیار ساده برای فهمیدن اینکه آیا آنها حواسشان هستند یا خیر. نمودارهای دایره ای، نمودارها، جداول ممکن است برای شما بسیار ساده باشند، اما می توانند برای بقیه پیچیده باشند. بهتر است با کمک یک مقیاس یا یک اشاره گر، نمایش های تصویری را به درستی توضیح دهید .
نه تنها ارتباط کلامی مهم است بلکه ارتباط غیر کلامی نیز نباید نادیده گرفته شود.
حالات چهره شما باید با محتوا هماهنگ باشد. اگر اسلایدهای شما نشان می دهد که در یک ماه خاص به هدف خود بیش از حد رسیده اید، لبخند بزنید. اگر عملکرد شما در اسلاید بعدی کاهش یافت، هرگز لبخند نزنید. مثبت و امیدوار کننده به نظر برسید. یاد بگیرید چگونه احساسات خود را کنترل کنید.
مراقب وضعیت بدن خود، حرکات دست نیز باشید. صاف بایستید و هرگز با خودکار کمانچه نزنید و با کراوات خود بازی نکنید. این عصبی بودن شما را منعکس می کند و علیه شما کار می کند. از جویدن ناخن و خمیازه کشیدن خودداری کنید. این یک NO-NO سختگیرانه در ارائه ها یا هر جلسه رسمی است. برای اثر BANGON با مخاطبان خود ارتباط چشمی برقرار کنید.
همیشه مقداری زمان برای پاسخ به سوال در پایان در نظر بگیرید. همچنین شنوندگان نباید در میان سؤالات خود بپرند زیرا می تواند شتاب ارائه را از بین ببرد. منتظر لحظه مناسب باشید شما باید از زحماتی که سخنران در تهیه ارائه انجام داده است قدردانی کنید. سوالات خود را یادداشت کنید و همیشه پس از پایان ارائه از آنها بپرسید. گوینده نباید قبل از ارائه، کوچکترین جزئیات را نادیده بگیرد، اما اگر قادر به پاسخ دادن به هر سؤالی نیست، باید بسیار هوشمندانه با موقعیت برخورد کند. شروع به عرق کردن نکنید، اعتماد به نفس داشته باشید و بعدا به آنها پاسخ دهید. شنوندگان نیز هرگز نباید گوینده را مورد انتقاد یا مسخره قرار دهند. او هم یک انسان است و می تواند اشتباه کند. بازخورد مناسبی به سخنران بدهید و پس از اتمام سخنرانی، او را تشویق کنید. او احساس شادی خواهد کرد.
محتوا و مهارت های ارتباطی شما دست به دست هم می دهند تا یک ارائه موثر ایجاد کنند. بیش از حد هوشیار نباشید، فقط خودتان باشید، خوب تمرین کنید و حداکثر تلاش خود را بکنید و هرگز در خلق شگفتی ها کوتاهی نخواهید کرد.
بدون نظر