بیکاری جوانان به عنوان یکی از معضلاتی شناخته می شود که در سال های آتی می تواند ابعاد جهانی پیدا کند و جوامع را دچار مشکلات اجتماعی و اقتصادی کند . کارآفرینی جوانان به عنوان جایگزینی در کنار سایر روش های ایجاد فرصت های شغلی مورد توجه است. با این حال، نیاز به شناخت جهانی و ارتقای کارآفرینی جوانان بر مبنای بلندمدت پایدار برای این زمینه وجود دارد که مطمئناً آینده امیدوارکنندهای را در پی خواهد داشت.
انقلاب در فناوری و رشد ناشی از آن در همه زمینه ها و جهانی شدن بر جهان تأثیر گذاشته است. کشورهای در حال توسعه مانند هند و چین هم از نظر توسعه اقتصادی و هم از نظر جمعیت به سرعت در حال رشد هستند. اقتصادهای در حال رشد فرصتهای فراوانی را برای خدمات فراهم میکنند و فرصتهایی را برای کارآفرینان برای راهاندازی شرکتهای کوچک در زمینههای مختلف فراهم میکنند. فرصت های بزرگی برای شرکت های فردی در خدمات فناوری اطلاعات، خدمات مالی، سفر و گردشگری، غذا، زنجیره تامین، خدمات مراقبت های بهداشتی و بسیاری زمینه های دیگر وجود دارد. در حالی که اقتصاد برخی از کشورها رشد نمی کند و بیکاری در حال افزایش است، در کشورهای در حال توسعه که رشد اقتصادی بالاتری را ثبت می کنند، انگیزه ای برای رشد کارآفرینی جوانان وجود ندارد.
دلایل و علل بیکاری و کارآفرینی جوانان
-
عوامل اجتماعی-فرهنگی به عنوان بازدارنده کارآفرینی
در برخی از کشورها، چشم انداز اجتماعی و فرهنگی جوامع ممکن است ابتکارات و کارآفرینی را تشویق نکند. بسیاری از جوامع انتظار دارند که جوانان به تحصیلاتی دست یابند که آنها را قادر می سازد شغلی پیدا کنند و برای حمایت از خانواده حقوق دریافت کنند. اجبارهای اقتصادی نیز میتواند خانوادهها را تشویق کند تا جوانان را به جستجوی شغل و نگاه نکردن به فرصتها تشویق کنند. در برخی موارد، طبقه یا طبقه خاصی از مردم عادت به انجام مشاغل خاصی دارند و بنابراین کارآفرینی در اختیار بخشهای خاصی از جامعه قرار میگیرد. برخی دیگر از جوامع ریسک گریز هستند و تمایل دارند ایمن بازی کنند، در حالی که بسیاری از جوامع معتقدند فرزندانشان به دنبال فرصت های خدمات دفاعی یا فرصت های خدمات اجتماعی و غیره هستند.
در جوامعی که شیوع شورش، شورش و خشونت جوانان به دلیل وضعیت اقتصادی و همچنین به دلیل نگاه فرهنگی بسیار زیاد است، جوانان ممکن است وقت خود را هدر دهند نه دنبال تحصیلی که به آنها کمک می کند تا شغل پیدا کنند و نه تلاش خود را برای کارآفرینی در مواجهه با موانع و موانع بسیار در جامعه.
-
عوامل اقتصادی و سیاسی
اقتصادهایی که در حال رشد نیستند با مشکلات بیکاری بزرگ دست و پنجه نرم می کنند و این بر جوانان نیز تأثیر می گذارد. زمانی که اقتصاد رو به رکود است و کسب و کار به خوبی پیش نمی رود، فرصتی برای کارآفرینان کوچک برای ارائه خدمات برای حمایت از اقتصاد و کسب و کار وجود نخواهد داشت.
اراده و تمرکز سیاسی برای تمرکز بر جوانان در کشور و ایجاد فضای مثبتی که جوانان را به رویاپردازی و تلاش برای تحقق رویای خود تشویق کند در هر جامعه ای بسیار ضروری است. این اراده سیاسی است که می تواند انقلاب جوانان را رهبری کند. عدم ثبات در وضعیت سیاسی کشور و نگاه احزاب سیاسی به این حوزه می تواند باعث رشد کارآفرینی جوانان شود و یا آن را شکست دهد.
-
چارچوب سیاست
سیاست و چارچوب دولت در کشور به شناسایی و ایجاد پایگاه برای کارآفرینی جوانان کمک می کند. این سیاست ها نیاز به تشویق و ارائه فرصت ها و همچنین کمک و محیطی برای ایجاد انگیزه برای کارآفرینی جوانان دارند و باید در سطوح ملی، منطقه ای و محلی اجرا شوند. دستورالعملهای سیاستی باید بخشهای تجاری، بانکی، آموزشی و سایر بخشها را درگیر کند تا بتوانند گامهای قطعی برای تشویق و کمک به کارآفرینی جوانان بردارند. فقدان چنین چارچوب سیاستی می تواند مانع رشد و ابتکار در جوانان شود.
-
پشتیبانی و حمایت از صنعت
در هر صنعتی، عمدتاً بخش تجاری است که فرصت هایی را برای خدمات پشتیبانی و ایجاد شبکه های جدید شرکت های تجاری فراهم می کند. مانند نقش خود در مسئولیت اجتماعی، صنعت می تواند یک پلت فرم بسیار قوی برای کمک به رشد جوانان ایجاد کند و به آنها حمایت و راهنمایی و همچنین فرصت هایی را برای جوانان بدهد. در جامعه ای که شرکت صنعتی چندان قابل توجه نیست یا چندان فعال نیست، نمی توان تشویقی برای کارآفرینی جوانان داشت.
-
سیستم آموزشی و گرایش
امروزه در اکثر کشورها، سیستم آموزشی به گونه ای طراحی شده است که جوانان را قادر می سازد تا با مدارک خود بر اساس دانش آکادمیک ناتوان شده و برای جستجوی شغل آماده شوند. تمرکز کمی بر ایجاد و تجهیز دانش آموزان به رهبری، ایجاد آگاهی و آموزش کارآفرینی به آنها وجود ندارد. اخیراً در بسیاری از دانشگاه ها گرایش به معرفی دوره های تخصصی و ماژول های آموزشی در زمینه کارآفرینی وجود دارد. در بیشتر موارد، دانشآموزان سعی نمیکنند خارج از چارچوب فکر کنند، زیرا به مهارتهای لازم مجهز نیستند.
-
پشتیبانی مالی و تجاری
یکی دیگر از بزرگترین موانعی که هر یک از کارآفرینان با آن روبرو هستند، فقدان پشتیبان مالی و بودجه و همچنین راهنمایی های لازم برای رشد کسب و کار جدید است. اغلب کسانی که تلاش می کنند هر شرکتی را راه اندازی کنند این کار را از خانواده و دوستان وام گرفته و پس انداز خود را خرج می کنند. پس از مدتی کسب و کار به دلیل کمبود بودجه شروع به آسیب می کند و آنها در تله بدهی قرار می گیرند. کمک های بانکی و مالی باید به راحتی در دسترس باشد و این تنها با حمایت و مشارکت فعال دولت امکان پذیر است. امروزه سرمایه گذاران خطرپذیر در حال تامین مالی شرکت های جدید هستند. با این حال، این برای تعداد کمی از افراد جامعه در دسترس است و نه برای اقشار بزرگتر جامعه.
بدون نظر