معضل داخلی کارکنانی که نمیخواهند دانش را به اشتراک بگذارند
مدیریت دانش انباشته شده و گسسته در یک سازمان می تواند مشکل باشد. برای مثال، سازمانها ممکن است درباره فرآیندها و پروژههایی که در سراسر سازمان توزیع شدهاند و در یک مخزن جمعبندی و متمرکز نشدهاند، دانش داشته باشند. اینجاست که یک مدیریت دانش مؤثر که دانش را از سراسر سازمان متمرکز و جمعآوری میکند مفید خواهد بود. بهعلاوه، سازمانها ممکن است کارکنانی داشته باشند که به صورت فردی درخشان هستند اما تمایلی به به اشتراک گذاشتن دانش خود با سایر کارکنان ندارند.
اغلب، سازمانها دارای بازیگران ستارهای هستند که میخواهند با افشای نکردن اطلاعات رقابتی باقی بمانند. این مورد کلاسیک در بسیاری از شرکتهای چندملیتی معاصر است که در آن نوازندگان مجزا در مورد به اشتراک گذاشتن دانش خود با دیگران نگران هستند. علاوه بر این، بسیاری از سازمانها هستند که فرهنگ سازمانی آنها به گونهای است که کارکنانی که استعداد فوقالعادهای دارند، تشویق به ثبت اختراع و مشارکت در مجلات دانشگاهی میشوند و طبیعتاً این دانش تا زمانی که پتنت تایید و بخشی نشده باشد، به سایرین سازمان نفوذ نمیکند. از فرآیندهای سازمانی اینها برخی از معضلاتی است که سازمانها در حوزه مدیریت دانش با آن مواجه هستند.
تهدیدهای خارجی سرقت دانش
جنبه دیگر در مورد مدیریت دانش جمعی این است که بسیاری از سازمان ها نسبت به کسب تخصص رقبا که طی سال ها یا حتی دهه ها توسعه یافته است، محتاط هستند. به عنوان مثال، داشتن یک سیستم مدیریت دانش که تمام دانش را متمرکز می کند و دسترسی به همه کارکنان را فراهم می کند، ممکن است به دلیل ترس از سرقت دانش توسط کارکنانی که سازمان را ترک می کنند، ایده خوبی نباشد. در واقع، دقیقاً به همین دلیل است که بسیاری از سازمانها به دقت بررسی میکنند که آیا کارمندان اسناد و مصنوعات را در خارج از سازمان بارگذاری میکنند یا خیر و تیم خدمات فناوری اطلاعات را برای نظارت بر این آپلودها در سایتهای اشتراکگذاری فایل به منظور جلوگیری از نشت دانش در اختیار دارند. همچنین به همین دلیل است که بسیاری از سازمانها به جای دسترسی به اطلاعات محرمانه، دسترسی به سیستمهای مدیریت دانش را بر اساس نیاز به دانش فراهم میکنند. علاوه بر این، این واقعیت که جاسوسی شرکتها در زمانهای اخیر افزایش یافته است، جایی که رقبا و رقبا از روشهای پیچیده برای سرقت مالکیت معنوی استفاده میکنند، نگرانی سازمانها را در مورد به اشتراک گذاشتن دانش و داشتن یک سیستم مدیریت دانش که اشتراکگذاری و انتشار آن برای همه رایگان است، افزایش داده است.
تحقق یک سیستم مدیریت دانش جمعی
بنابراین ، فعلیت بخشیدن به مدیریت دانش جمعی، فرآیندی مملو از ریسک است و از این رو، شرکت ها باید در توسعه یک سیستم مدیریت دانش احتیاط کنند .
سه معضل رقابت داخلی که در آن برخی از بازیگران ستاره نسبت به اشتراک گذاری دانش محتاط هستند. نیاز به حفظ رقابت خارجی در جایی که خطر خروج از کارمندان وجود دارد که اسناد و مصنوعات را با خود می برند. و در نهایت، تهدید بسیار واقعی جاسوسی صنعتی که رقبا و رقبا درگیر آن میشوند به این معنی است که سازمانها باید رویهها و سیاستهایی را در مورد به اشتراک گذاری دانش به خوبی تعیین کرده باشند. به همین دلیل است که شرکتهای مدیریت دانش برتر مانند 3M و اینتل رویههایی دارند که در آن اشتراکگذاری دانش داوطلبانه و همراه با سود متقابل برای کارکنان و سازمان است و همچنین سیاستهایی که از پتنتها و مالکیت معنوی در برابر سرقت ادبی و سرقت محافظت میکند. جای تعجب نیست که این سازمان ها تا آنجا که به مدیریت دانش مربوط می شود به عنوان رهبران صنعت در نظر گرفته می شوند.
نتایجی که اظهار شده
در نهایت، نکاتی که در این مقاله بیان شد به این معنا نیست که سازمانها نباید یک سیستم مدیریت دانش جریان آزاد داشته باشند. در عوض، موضوع کلیدی در اینجا این است که سازمانها باید سیاستها و رویههایی را برای مدیریت جریان اطلاعات و دانش به گونهای ایجاد کنند که در مقابل از دست دادن اطلاعات اختصاصی تضمین شود و در عین حال اطمینان حاصل شود که تبادل دانش در سراسر جهان وجود دارد. سازمان.
بدون نظر