روش های آموزشی اطلاعاتی اساساً برای آموزش حقایق و ارقام و ایجاد تغییر در نگرش استفاده می شود. یک ارتباط یک طرفه بین مربی و کارآموز وجود دارد که شامل انتقال اطلاعات بدون مشورت زیاد است. سیاست‌ها، برنامه‌ها، آیین‌نامه رفتاری جدید با استفاده از روش‌های آموزشی اطلاعاتی منتقل می‌شوند.

سخنرانی ها، تصاویر صوتی، روش های یادگیری خودگردان (SDL)، آموزش برنامه ریزی شده (PI) و مطالعه مستقل از جمله روش های آموزشی اطلاعاتی هستند که در مقاله به اختصار توضیح داده خواهد شد.

  1. سخنرانی ها

    روش شناسی مبتنی بر سخنرانی یکی از ساده ترین و شاید قدیمی ترین تکنیک های آموزش است. معمولاً برای انتقال دانش جدید و ارائه برخی مطالب مقدماتی یا یخ شکن استفاده می شود. امروزه این روش اغلب با بحث های گروهی و شنیداری ترکیب می شود تا موثرتر و جالب تر شود. یکی از مهمترین مزایای این روش آموزشی هزینه کم است که نه تنها از نظر محتوای آموزشی بلکه می توان از آن برای مخاطبان بزرگ استفاده کرد. بزرگترین محدودیت این است که مخاطب منفعل می شود و جلسه کسل کننده می شود و انتقال اطلاعات ضعیفی وجود دارد.

  2. صوتی / تصویری

    این یکی از موثرترین ابزار برای اجرای برنامه های آموزشی و پر استفاده ترین این روزها است. اساساً برای ارائه دانش جدید به مخاطب و تقویت روحیه استفاده می شود. ابزارهای زیادی در این روش آموزشی وجود دارد. برای مثال، مربی این آزادی را دارد که از اسلایدها، فیلم‌ها، کلیپ‌های ویدئویی، نمودارهای تلنگر، تخته‌های سیاه و غیره استفاده کند. ویدئو کنفرانس به سرعت در حال انجام است. بسیاری از برنامه های آموزشی که به عنوان وبینار نیز نامیده می شوند، با جمعیت های پراکنده جغرافیایی انجام می شوند. مزیت نسبت به آموزش مبتنی بر سخنرانی این است که امکان پخش مجدد را فراهم می کند و تطبیق پذیری زیادی را برای برنامه آموزشی به ارمغان می آورد.

  3. مطالعه مستقل

    این یک روش آموزشی است که برای انتقال دانش و به روز رسانی اطلاعات، دانش و حقایق به صورت مستمر است. کارآموز آزاد است که دوره آموزشی را با سرعت خود به پایان برساند. این روش با به حداقل رساندن روز انسان آموزش و همچنین هزینه توسعه باعث صرفه جویی زیادی در هزینه ها می شود. از آنجایی که بیشتر مبتنی بر تحقیق و آموزش مستمر است، یک کتابخانه یا بخش منابع باید برای آن ایجاد شود. علاوه بر این، مواد آموزشی باید برای نیازهای فردی سفارشی شود.

    یکی از بزرگترین اشکالات این است که کارآموز را نمی توان برای مدت طولانی تری بدون دخالت مربی به طور مداوم ارزیابی کرد و سطح انگیزه بعد از مدت زمان مشخصی پایین می آید. بنابراین برای همه انواع مشاغل قابل اجرا نیست.

  4. دستورالعمل برنامه ریزی شده

    آموزش برنامه ریزی شده یک روش آموزشی است که اغلب برای آماده سازی افراد برای یک برنامه آموزشی با آوردن آنها در همان سطح استفاده می شود. مانند مطالعه مستقل، همچنین به کارآموزان اجازه می دهد تا با سرعت خود و بازخورد سریع پیش بروند. با این حال توسعه آن گران است و ممکن است لزوماً منجر به افزایش عملکرد در محل کار نشود.

اکثر برنامه های آموزشی برای آموزش مؤثر، هر یک یا همه اینها را ترکیب می کنند. علاوه بر این، بسیاری از روش‌های آموزشی تجربی دیگر نیز وجود دارند که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند، که در مقالات دیگر مورد بحث قرار خواهند گرفت.

بدون نظر

پاسخ دهید