یک برنامه آموزشی جامع شامل توسعه سیستماتیک شایستگی های مختلف و تسهیل توسعه دانش، مهارت ها و نگرش مورد نیاز کارکنان در محل کار است. این شامل مراحل خاص مرتبط و وابسته به هم است که به طور سیستماتیک برای به دست آوردن نتایج مطلوب از تلاش های آموزشی و توسعه پیشرفت می کند.
درک اهداف و مقاصد سازمان
چارچوب سیستماتیک با مرحله درک اهداف و مقاصد سازمان و تعیین راهبردهای حیاتی که منجر به دستیابی به اهداف/اهداف از پیش تعریف شده می شود، آغاز می شود. به عبارت دیگر، مرحله اول یک رویکرد سیستماتیک به آموزش با تعیین یک طرح اولیه یا یک نقشه راه آموزش و توسعه آغاز می شود.
ارزیابی/تحلیل نیازهای آموزشی
نیازسنجی آموزشی اساساً شامل ارزیابی شکاف بین سطح مورد نظر از شایستگی ها و شایستگی های موجود مورد نیاز برای انجام یک شغل است. هدف تجزیه و تحلیل نیازهای آموزشی ارزیابی تناقض بین کارهایی که یک کارمند باید در محل کار انجام دهد و آنچه که قادر به انجام آن است می باشد.
تعیین اهداف و اهداف برنامه یادگیری و توسعه
تعیین اهداف آموزشی در هنگام تدوین یک برنامه آموزشی به اندازه تجزیه و تحلیل تغییرات بودجه برای اجرای یک برنامه آموزشی جامع مهم است. آنچه را که کارآموزان میتوانند در پایان برنامه آموزشی بیاموزند و چگونه میتوانند یادگیری را در محل کار به کار ببرند، توضیح میدهد. اگر اهداف آموزشی از قبل در مرحله برنامه ریزی مشخص شده باشد، اثربخشی برنامه های آموزشی را بهبود می بخشد و بازگشت سرمایه را به حداکثر می رساند.
طراحی استراتژی آموزشی
مرحله طراحی استراتژی آموزشی دوباره مرحله بسیار مهمی از فرآیند چارچوب سیستماتیک آموزش و توسعه است. در طول این مرحله، گزینههای مختلف ممکن برای بهرهمندی از مزایای بهینه تمرینات آموزشی و توسعه ارزیابی و مقایسه میشوند. این شامل تجزیه و تحلیل پارامترهای متعدد مانند طراحی ماژول های دوره / چارچوب محتوایی، تصمیم گیری در مورد آموزش یا روش شناسی آموزشی (تمرین های تجربی یا کلاسی)، تهیه پیش نمایش مواد آموزشی / جزوات آموزشی برای کارآموزان و شناسایی نکات مهم یادگیری برای کارآموزان است. در پایان برنامه آموزشی
اجرای استراتژی آموزشی
در مرحله اجرای آموزش، مربی حداکثر اهمیت را به انتخاب روش آموزشی مناسب برای به حداکثر رساندن تجربه یادگیری و انتقال ارزش با کمک برنامه آموزشی می دهد. روش ها ممکن است از آموزش در فضای باز تا جلسات داخلی، به اشتراک گذاری تجربه، جلسات مشاوره و بازخورد، آموزش تجربی یا عملی، آموزش در حین کار، چرخش شغلی، مطالعات موردی، مشورت و بسیاری موارد دیگر متفاوت باشد. این عمدتاً در مورد اجرای آموزش در عمل واقعی است.
ارزیابی کیفیت و اثربخشی آموزش
یکی از مهم ترین مراحل رویکرد سیستماتیک به آموزش، ارزیابی اثربخشی برنامه آموزشی و اجرای اقدامات اصلاحی برای غلبه بر خلأ و حصول اطمینان از دستیابی به اهداف آموزشی و توسعه است.
بدون نظر