جلوگیری از تعارض – چگونه از تعارض اجتناب کنیم؟

تفاوت در نظرات، ارزش ها، درک و فرآیندهای فکری افراد منجر به تعارض می شود. وقتی افراد به شدت با عقاید و مفاهیم یکدیگر مخالفت می کنند، تضاد شروع می شود. مشاهده شده است که وقتی افراد به شیوه های متفاوت فکر می کنند و اصلاً حاضر به سازش نیستند، تعارض ایجاد می شود.

تعارض می تواند در هر زمان و در هر مکانی شروع شود که افراد آمادگی پذیرش رویکرد راه میانی را ندارند. درگیری منجر به مشاجرات لفظی، سوء استفاده، تنش و همچنین خراب شدن روابط می شود.

قبل از شروع هر درگیری، باید کمی وقت بگذارید و فکر کنید، “این مبارزه چه سودی برای من خواهد داشت؟” “آیا راه حلی به من می دهد؟”

هیچ چیز مفید و سازنده ای از یک درگیری به دست نمی آید. این صرفاً اتلاف وقت و انرژی است و بنابراین هر فردی باید حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از تعارض به کار گیرد.

ابتدا یاد بگیرید که احساسات خود را کنترل کنید . هرگز بیش از حد افراط نکنید یا بیش از حد واکنش نشان ندهید زیرا شما را به جایی نمی برد. همیشه به یاد داشته باشید که فرد دیگری که با او سر و کار دارید ممکن است به اندازه شما تحصیلکرده نباشد، ممکن است از همان پیشینه شما نباشد، اما شما حق ندارید نظرات او را به سخره بگیرید. شنونده خوب و صبور باشید . با دقت به آنچه طرف مقابل می گوید گوش دهید و سپس فقط نظرات تخصصی خود را بیان کنید. حتی اگر با پیشنهادات او موافق نیستید، فقط شروع به دعوا نکنید، بلکه با او بحث کنید. هر دو نفر باید تلاش کنند تا حدی مصالحه کنند و راه حلی بیابند. درگیری ها فقط بر اضطراب شما می افزایند و بنابراین باید به هر قیمتی از آن اجتناب کرد. هرگز در هیچ نقطه ای سفت و سخت نباشید، در عوض انعطاف پذیر باشید و سعی کنید یک جایگزین پیدا کنید .

یاد بگیرید که روی زبان خود کنترل داشته باشید . آدم باید قبل از حرف زدن فکر کند. بیهوده بر سر دیگران فریاد نزنید، زیرا نه تنها محیط را خراب می کند، بلکه منفی های زیادی را نیز به اطراف می آورد. هنگام تعامل با دیگران صدای خود را نرم کنید و یاد بگیرید که با دیگران سازگار شوید. با طرف مقابل بنشینید و سعی کنید اختلافات خود را حل کنید.

سوء تفاهم ها منجر به درگیری نیز می شود ، بنابراین در ارتباطات خود بسیار واضح و شفاف باشید. هرگز با کلمات بازی نکنید و محتوای ارتباط شما باید خاص باشد تا از درگیری جلوگیری شود. با گوینده بررسی کنید که آیا او همه چیز را به شکل دلخواه خود فهمیده است یا خیر، که در صورت عدم موفقیت منجر به سوء تفاهم و در نهایت به دعوا می شود. ارتباط موثر تا حد زیادی در جلوگیری از تعارضات کمک می کند . همیشه از طرف مقابل انتظار نداشته باشید که همه چیز را خودش بفهمد. این مسئولیت اخلاقی شماست که او را از آنچه دقیقاً از او انتظار دارید آگاه کنید.

هر فردی حق اظهار نظر و عقیده خود را دارد و شما حق ندارید از او انتقاد کنید. اگر به افراد دیگر احترام بگذارید، در ازای آن احترام خواهید گرفت. اگر درگیری بین اعضای گروه ایجاد شود؛ مطمئن شوید که همه شرکت کنندگان را با هم خطاب می کنید. مسائل و مشکلات باید در یک انجمن باز بررسی شود. برای داشتن یک محیط مسالمت آمیز باید از لطف و تعصب شخصی اجتناب شود. به نظرات همه گوش دهید و سپس تصمیم بگیرید. رهبر خوبی باشید و سعی کنید همه را همراهی کنید. ذهن خود را آرام و خونسرد نگه دارید.

اگر کار اشتباهی انجام داده اید، احساس گناه نکنید، در عوض آن را بپذیرید. هرگز در پذیرش عیوب خود تردید نکنید. اولین کسی باشید که عذرخواهی می کند. یک عذرخواهی کوچک می تواند معجزه کند و از درگیری ها و تنش های غیر ضروری جلوگیری کند .

اگر طرف مقابل بیش از حد خواستار و سرسخت است و تمایلی به گوش دادن ندارد، بهترین راه حل این است که از او دوری کنید. شما نمی توانید مورد علاقه همه باشید، یاد بگیرید افرادی را که انعطاف پذیر نیستند و همیشه آماده شروع درگیری هستند نادیده بگیرید. همیشه ناراحت نباشید که طرف مقابل در مورد شما چه می گوید. همیشه به گونه ای عمل کنید که فکر می کنید مناسب است و کورکورانه به شایعه سازها اعتماد نکنید.

هیچ کس در یک مبارزه برنده نمی شود و شما چیزی از آن به دست نمی آورید . همانطور که می گویند “پیشگیری بهتر از درمان است”، بنابراین باید از تعارض در مراحل اولیه جلوگیری کرد زیرا آرامش و هماهنگی روانی فرد را ربوده است.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 10 =