انواع اعضای تیم در یک تیم با عملکرد بالا
انواع اعضای تیم در یک تیم با عملکرد بالا
کلید موفقیت تیم های با عملکرد بالا با ترکیب اعضای تیم تعیین می شود. اعضای تیم نشان دهنده پیشینه های مختلف عملکردی، فرهنگی و اجتماعی هستند که برای دستیابی به اهداف خاص تحت مهلت های از پیش تعریف شده و محدودیت های منابع با یکدیگر همکاری می کنند. اعضای تیم را میتوان به پنج نوع با توجه به تفاوتهای شخصیتی دستهبندی کرد:
- جرقه خلاق: جرقه های خلاق “متفکرانی خارج از جعبه” هستند که همیشه درگیر کشف روش های نوآورانه برای رسیدگی به امور هستند. چنین اعضای تیم به عنوان یک دارایی باورنکردنی برای سازمان برای توانایی های خلاقانه خود عمل می کنند. چنین اعضای تیمی اگر کارها بیش از حد طول بکشد و انگیزه خود را از دست بدهند، به سرعت خسته می شوند.
- دیناموی مولد: دیناموهای مولد افرادی هستند که نتایج را به دست می آورند و دستیابی به اهداف را تضمین می کنند. آنها مجریان واقعی یا انجام دهندگان وظایف هستند. از آنجایی که Productive Dynamos سخت کار می کنند، ممکن است به دلیل اضافه بار کاری در معرض فرسودگی قرار گیرند.
- راننده تیم: رانندگان تیم در پیوند دادن تیم به یکدیگر کمک می کنند. چنین اعضای تیمی نقش تسهیلگر تیم را بازی می کنند، آنها سیستم ها و فرآیندها را در محل خود ایجاد می کنند و همه چیز را برای اطمینان از دستیابی به اهداف کاری سازماندهی می کنند.
- نیروگاه فکری: چنین اعضای تیمی مغزهای اصلی تیم هستند. آنها روشنفکر و دارای مهارت بالایی در عیب یابی یا حل مشکلات پیچیده هستند.
- Maven Influencer: اینفلوئنسر Maven نقش پروموترهای تیم را بازی می کند. آنها به تصویر بزرگتر توجه می کنند و در شبکه سازی، برقراری ارتباط و دریافت پشتیبانی لازم از منابع خارجی از اعضای تیم خوب هستند.
تیم های مختلف با عملکرد بالا از نظر مدت زمان، اهداف یا اهداف گرد هم آمدن و همچنین هدف از وجودشان با یکدیگر متفاوت هستند. چنین تیم هایی را می توان به طور عمده در پنج دسته کلی دسته بندی کرد:
- تیمهای کاری: اعضای تیمهای کاری از عضویت نسبتاً پایداری برخوردارند و مسئول انجام مسئولیتهای تعیینشده روزانه یا ماهیت کار خود هستند. مسئولیت های کاری آنها نسبتاً به خوبی تعریف شده است و به صورت تمام وقت است. این گونه تیم ها معمولاً در مجموعه های تولیدی یا خدماتی تشکیل می شوند، جایی که سرپرست بیشتر پیشرفت کار را نظارت می کند، مسئولیت ها را به اعضای تیم اختصاص می دهد، در مورد استراتژی ها تصمیم می گیرد و جهت گیری و دستورالعمل های استراتژیک را به اعضای تیم ارائه می دهد.
- تیمهای کاری خود مدیریت: تیمهای خودمدیریت آزمایششده زمان و مسیری اثباتشده برای موفقیت برای سازمانها در سناریوی معاصر هستند. طی یک دوره، تیمهای خود مدیریت محبوبیت زیادی به دست آوردهاند و چندین شرکت مشهور تشکیل چنین گروههایی را برای تحقق اهداف استراتژیک خود در اولویت قرار دادهاند. یافته های آماری نشان می دهد که حدود 80 درصد از ثروت 1000 سازمان، تیم های خود مدیریت را ترجیح می دهند، زیرا در صورت اجرای استراتژیک، باعث صرفه جویی در هزینه و بهبود بهره وری کلی می شود. چنین گروه هایی مدیر ندارند و در هیچ چارچوب سلسله مراتبی فعالیت نمی کنند.
تیمهای خود مدیریت اساساً شامل گروهی از اعضای تیم میشوند که تقریباً تمام انواع مسئولیتهای عملکردی و مدیریتی مورد نیاز برای ارائه نتایج کاری خاص یا تحقق اهداف پروژه را بر عهده دارند. مسئولیتهای اداری و فنی بین اعضای تیم جابجا میشود و اعضای تیم عمدتاً نقش تسهیلکننده را ایفا میکنند و کارهای پشتیبانی مانند برنامهریزی، تسهیل و زمانبندی گردش کار را انجام میدهند. تیم های خود مدیریت اساساً از نظر انجام مسئولیت های خود و مدیریت اعضای تیم مستقل هستند.
- تیم های موازی : تیم های موازی همراه با سلسله مراتب سازمانی رسمی وجود دارند. چنین واحدهایی متشکل از گروهی از افراد از رشتههای مختلف تخصصی یا بخشهای عملکردی هستند که در کنار انجام وظایف خاصی که سازمان ممکن است به خوبی برای انجام آن در ظرفیت خود مجهز نباشد، فعالیت میکنند. تیم های موازی از اختیارات محدودی برخوردارند و فقط می توانند توصیه هایی برای بهبود یا حل خلاقانه مشکلات ارائه دهند. نمونه هایی از این نوع گروه ها می تواند حلقه های کیفیت، تیم های بهبود کیفیت، گروه های ضربت و غیره باشد.
- تیمهای پروژه: تیمهای پروژه مسئول انجام وظایف یا پروژههای مهلتمحور هستند و معمولاً چنین تیمهایی نتایج یکباره را در قالب محصولات، خدمات، مهندسی مجدد کارخانه یا پروژه پیادهسازی سیستم ارائه میکنند. ماهیت کار تیم های پروژه تکراری یا اضافی نیست. در عوض، شامل کاربرد قابل توجهی از مهارت ها و تخصص های تخصصی برای تحقق اهداف پروژه است. چنین واحدهایی از اعضایی تشکیل میشوند که مهارتهای تخصصی دارند و رشتهها یا زمینههای عملکردی متنوعی را نمایندگی میکنند.
بسته به ماهیت پروژه های واگذار شده، یک تیم پروژه می تواند به شکل یک تیم متقابل، تیم ماتریسی یا یک تیم قراردادی باشد. یک تیم متقابل شامل گروهی از اعضای تیم از بخشهای مختلف عملکردی یا رشتههای تخصصی مختلف است که برای انجام تکالیف پروژه با جدول زمانی از پیش تعریف شده گرد هم میآیند. اعضای تیم می توانند به صورت تمام وقت یا پاره وقت مستقر شوند و پس از اتمام کار تیم منحل می شود.
در تیم های ماتریسی، یک فرد ممکن است به طور همزمان به دو رئیس برای دو ماهیت متفاوت از مسئولیت های مرتبط با پروژه گزارش دهد. در حالی که در مورد تیم های قراردادی، بخشی از واگذاری پروژه که به فروشندگان خارجی واگذار می شود، توسط مدیر پروژه نظارت می شود که اطمینان حاصل می کند که اهداف پروژه در مهلت ها و منابع تعیین شده محقق می شود.
- تیمهای مجازی یا تیمهای پراکنده جغرافیایی: تیمهای مجازی از مناطق جغرافیایی مختلف در یک پروژه با استفاده از فناوری اطلاعات بهعنوان رسانه اصلی ارتباط فعالیت میکنند. تصمیمات حیاتی گرفته می شود یا تبادل اطلاعات از طریق ایمیل، کنفرانس ویدئویی، تماس صوتی و فکس صورت می گیرد.
بدون نظر