حسابرسی چیست؟

حسابرسی فرآیند ارزیابی و احراز اهداف و فرآیندهای مالی، عملیاتی و استراتژیک در سازمانها است تا مشخص شود که آیا آنها با اصول ذکر شده مطابقت دارند و با الزامات سازمانی و مهمتر از آن مطابقت مقرراتی دارند یا خیر. در واقع، از جمله اهداف حسابرسی همانطور که در بالا ذکر شد، انطباق با هنجارها و قوانین و مقررات نظارتی یکی از محرک های حسابرسی است و از نظر تاریخی و سنتی، دلیل اصلی دریافت صورت های مالی، فرآیند عملیاتی و الزامات استراتژیک سازمان ها بوده است. حسابرسی شده است.

انواع حسابرسی

در میان انواع مختلف حسابرسی، حسابرسی مالی محبوب‌ترین و پس از آن ممیزی‌های عملیاتی و استراتژیک و علاوه بر عملکرد نوظهور حسابرسی فناوری اطلاعات (فناوری اطلاعات) است. علاوه بر این، حسابرسی به عنوان یک فرآیند اکنون در سراسر جهان به قدری معمول و اجباری شده است که سازمان‌ها زمان زیادی را صرف حسابرسی دفاتر و فرآیندهای خود توسط حسابرسان داخلی و خارجی می‌کنند.

 

  1. ممیزی های داخلی 

    حسابرسی داخلی به حسابرسی‌هایی اطلاق می‌شود که توسط کارکنان و ذینفعان درون سازمان‌ها به منظور ارزیابی و ارزیابی اینکه آیا سازمان از فرآیندها، هنجارها، قوانین و مقررات داخلی پیروی می‌کند و همچنین تعیین اینکه آیا با هنجارهای نظارتی مطابقت دارد یا خیر.

    در واقع، ممیزی‌های داخلی گاهی اوقات اولین بازرسی برای سازمان‌ها هستند تا تعیین کنند که آیا دفاتر حساب‌ها، فرآیندهای عملیاتی و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و پروتکل‌های امنیتی آن‌ها با اهداف داخلی، الزامات استراتژیک و الزامات نظارتی خارجی مطابقت دارند یا خیر.

    با این اوصاف، باید توجه داشت که دلیل اهمیت ندادن حسابرسی داخلی نسبت به ممیزی خارجی این است که از آنجایی که توسط کارکنان و افراد درون سازمانی انجام می شود، عدم عینیت و دقت آشکار به غیر از تمایل به « پوشاندن همه چیز» به این معنی است که اغلب ممیزی های خارجی قابل اعتمادتر تلقی می شوند.

     

  2. ممیزی های خارجی 

    ممیزی های خارجی توسط آژانس ها و شرکت های مستقل و شخص ثالث انجام می شود که به ویژه وظیفه ارزیابی و ارزیابی انطباق سازمان ها با هنجارهای نظارتی را بر عهده دارند.

    علاوه بر این، برخی از سازمان‌ها حسابرسان خارجی را نیز استخدام می‌کنند تا «آینه‌ای را برای خود نگه دارند» به این معنا که هرگونه نقص و بی‌نظمی را می‌توان یافت که در غیر این صورت برای رهبری و مدیریت ارشد در طول انجام امور عملیاتی روزمره «مشاهده» نباشد.

    علاوه بر این، حسابرسی خارجی نیز به دلایل مقرراتی و انطباق و همچنین به دلیل الزامات سهامداران الزامی است که لازم است حسابرسی خارجی به صورت سالانه، سه ماهه و نیم ساله انجام شود تا در مجامع عمومی سالانه و مجامع شرکت ارائه شود. هيئت مدیره.

    علاوه بر این، ممکن است در موارد احتمالی که در آن رگولاتورها مشکوک هستند که «چیزی اشتباه است» در شرکت‌ها، حسابرسی‌های خارجی مورد نیاز باشد، ممکن است آن شرکت‌ها را موظف کنند که توسط حسابرسان مستقل و شخص ثالث حسابرسی شوند تا «تصویر واقعی» امور مالی را مشخص کنند. و جزئیات عملیاتی آن شرکت ها.

     

  3. حسابرسی های مالی 

    همانطور که قبلا ذکر شد، حسابرسی مالی رایج ترین شکل حسابرسی به دلایل مختلف از جمله این واقعیت است که کسب و کارها برای کسب درآمد و بازگشت سود و تولید ثروت برای سهامداران خود وجود دارند. این بدان معنی است که سرمایه گذاران و سایر سهامداران باید بدانند که آیا کسب و کارها به درستی اداره می شوند تا سرمایه آنها ایمن باشد و بازده اعلام شده را ایجاد کند.

    علاوه بر این، حسابرسی‌های مالی نیز رایج‌ترین شکل حسابرسی هستند، زیرا هرگونه مغایرت در دفاتر حسابداری نشان‌دهنده سوءمدیریت شرکت‌ها است و تقریباً بر تمام حوزه‌های عملیاتی و استراتژیک شرکت‌ها و کسب‌وکار آنها تأثیر می‌گذارد.

    علاوه بر این، حسابرسی های مالی نیز اولین نقطه ارزیابی است که آیا شرکت ها حقیقت را بیان می کنند و آیا آنها جنبه هایی را که می تواند در حسابرسی پزشکی قانونی کشف و آشکار شود، پنهان می کنند یا پنهان می کنند.

     

  4. ممیزی های استراتژیک، عملیاتی و فناوری اطلاعات 

    با این اوصاف، انواع دیگری از ممیزی ها مانند ممیزی های عملیاتی، استراتژیک و فناوری اطلاعات وجود دارد که در سال های اخیر عمدتاً به دلیل پیچیدگی روزافزون فرآیندهای سازمانی و همچنین زیرساخت فناوری اطلاعات و بازار خارجی سریع که نیاز به یک ارزیابی اینکه آیا سازمان ها فرآیندها و استراتژی های داخلی خود را با محرک ها و الزامات استراتژیک خارجی همسو می کنند یا خیر.

    علاوه بر این، ممیزی های فناوری اطلاعات برای ارزیابی و ارزیابی آمادگی زیرساخت ها و سیستم های فناوری اطلاعات سازمان ها و فرآیندهای فناوری اطلاعات برای دستیابی به اهداف و مقاصد اعلام شده و همچنین توانایی مقاومت در برابر خطرات فناوری اطلاعات و نقض های امنیتی در حال بررسی است. در واقع، با افزایش ماهیت، نوع و تنوع خطرات فناوری اطلاعات و همچنین افزایش پیچیدگی زیرساخت فناوری اطلاعات، حسابرسی فناوری اطلاعات در حال حاضر به اندازه حسابرسی های مالی و عملیاتی رایج شده است زیرا ذینفعان داخلی و خارجی باید بدانند که آیا زیرساخت فناوری اطلاعات سازمان در حد و اندازه است و اینکه آیا قادر به تحقق اهداف و مقاصد اعلام شده است یا خیر.

برخی مسائل با حسابرسی و حسابرسان

در سال‌های اخیر، نگرانی‌هایی در مورد استفاده از ممیزی‌ها برای پوشاندن و پنهان کردن کاستی‌ها و ضعف‌های داخلی وجود داشته است و در نتیجه هدفی را که برای چنین ممیزی‌هایی مورد نیاز است، شکست می‌دهد. در واقع، حتي حسابرسان خارجي نيز مشخص شده است كه در اين زمينه با سازمان‌ها تباني مي‌كنند و از اين رو، قانون‌گذاران در سراسر جهان نگاه خود را معطوف كرده و كنترل‌ها و الزامات اين گونه مميزي‌ها را تشديد كرده‌اند. این در روشی که ایالات متحده چندین قانون مهم مانند ساربنس آکسلی را در پی رسوایی انرون تصویب کرد، آشکار شد که در آن حسابرسان، آرتور اندرسون، با مدیریت انرون در پختن کتاب‌ها و … در ارتباط بودند. سرپوش گذاشتن بر تخلفات

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =